Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Po Titovi še Kidričeva

8. april 2009 ob 20:22 | Vest |

Ljubljanski mestni svetnik Liste Zorana Jankovića in vodja komisije za poimenovanje ulic Peter Božič, je za Vest pojasnil, zakaj bomo v prestolnici dobili ulico poimenovano po Josipu Brozu Titu in kakšne načrte še imajo za prihodnost ter komentiral očitke Mlade Slovenije, pomladka izvenparlamentarne stranke NSi, ki zbirajo podpise proti Titovi ulici in napovedujejo referendum, če ne bodo uslišani s strani župana.

Anja Grahek, video Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 57 x komentirano
  1. neemocije pravi:

    Balkanci so z vami!!!

  2. neemocije pravi:

    še en delirium tremens project!!

  3. neemocije pravi:

    Samo, da potem tej cepci ne cviliko ko bodo v nemčiji poimenovali ulice po hitlerju ali v italiji po musoliniju.
    Bedaki.

  4. neemocije pravi:

    Samo, da potem tej cepci ne cvilijo ko bodo v nemčiji poimenovali ulice po hitlerju ali v italiji po musoliniju.
    Bedaki.

  5. luka pravi:

    boli me kurac za mrtve komunajzarje….so živi vsi prodani…..sedaj so liberalni kapitalisti….ki komunajzirajo samo še izgube…..

  6. kvikl cvikl pravi:

    ma zapij se že dokončno, voščenkar

  7. PeternaVeter pravi:

    lublana je bulana, ( http://www.youtube.com/watch?v=-qX53IssAbY ).

    pa ne se je bat.
    .kake neUmnosti se “mente”,
    med tem pa v “skladišču” pa gnije 90 ton mesa ! (narod pa brez plač, ej jej jej )

    lp

  8. tito pravi:

    Ljudje božji, ta stari je en navaden pjanček, zakaj o tem ne poročate. Bil je neuspešen na zravljenju alkohola(preverjeno). Zato kdo halucinira bol je nesmiselno govoriti.

  9. Jovanka pravi:

    Božič, daj naprej spremeni svoj primek. Mal smešno se sliši, da se Božič bori za Tita. :-))))

    A sem prav razumel, da Božič napoveduje atentat na Zokija? :-))))

    Predlagam bolj konsistenten predlog od Božiča. Zokijev stadijon poimenujmo v Titov, Plečnikovega pa v Kardeljevega. Med obema ulicama pa se naj potegne Avenija Petra Božiča. :-))))

  10. DOST JIH MAM pravi:

    Kaj so ljudje pripravljeni naredit za drobtine in en štamrle??? Ttttt….

  11. rok pravi:

    najlepše je deliti ljudi na ideološki osnovi, saj potem ni več debate o gnilih in neizpolnjenih projektih, lažeh in kriminalu…preverjena formula, vedno pali, 60% glasov zagotovljenih

    srbski hlapec hoče ponovno nategniti ljubljančane, tokrat brez lubrikanta in z dvema prstoma

  12. medek pravi:

    intermezzo:

    http://www.jwharrison.com/blog/2009/04/07/obama-administration-quietly-expands-bushs-legal-defense-of-wiretapping-program/

  13. asd pravi:

    trot stari. mu že možgani odpovedujejo.

  14. MEFISTO pravi:

    Poleg Tita in Kidriča imamo še druge mojstre njunega poklica.

    Kardelja, Ribičiča, Mačka, Avblja, Zdenko Kidrič, Popita, Marinka, Leskoška, Kraigherja, Dolanca,Vido in druge tovariše črnega spomia.

    Preimenujte ulice, ceste in trge z njihovimi imeni, da se bo tudi na zunaj videlo, kakšno oblast imamo!

    Strpnega, uravnoteženega in premišljenega Petra Božiča čaka še veliko dela.

  15. buldožer pravi:

    Glede na to, da je podzemlje “in charge”, ne sme pozabit, da rabimo še Al Caponjevo avenijo(najboljš kar ta novo šestpasovnico),ali pa Trg Corleone( tržnica) se tudi krasno sliši.
    Temu pajacu se je pa čist odtrgal…

  16. Marko pravi:

    Zaboga, pa naj se kdo od levičarjev postavi človeku v bran! Saj ga bodo desnaki pojedli…I.i

  17. Seba pravi:

    LAŽNJIVI JANKOVIČEVI KLJUKCI.

    V Nemčiji so sestavili seznam največjih množičnih morilcev dvajsetega stoletja, med katerimi se je znašel tudi Josip Broz Tito

    Nemški časnik Bild je sestavil seznam dvajsetih največjih množičnih morilcev, ki so zaznamovali dvajseto stoletje. Med prvimi desetimi se je znašel tudi jugoslovanski voditelj Josip Broz Tito. Absolutno prvo mesto pripada kitajskemu diktatorju Mao Ce-tung, ki naj bi bil odgovoren za smrt petdesetih milijonov ljudi.

    Avtorji članka so na deseto mesto postavili pokojnega predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, saj naj bi bil v času 35 letnega predsedovanja odgovoren za smrt milijona ljudi.

    Drugo mesto zaseda ruski diktator Josip Stalin, ki naj bi imel na duši smrt štiridesetih milijonov ljudi, za njim pa se je uvrstil Adolf Hitler z dvajsetimi milijoni. Četrti je dolgoletni kitajski diktator Čang Kaj Šek z desetimi milijoni, za njim pa Lenin s štirimi milijoni.

    Sledijo Japonec Tojo Hideki (tri milijone), zloglasni Pol Pot (dva milijona), osmi je etiopski diktator Mengitsu (dva milijona) ter predzadnji Pakistanec Yahya Khan, ki naj bi bil odgovoren za smrt milijona ljudi.

  18. Rock pravi:

    Jah, partizani so bili osvoboditelji, ni dvoma, vendar so bili istočasno tudi militantni komunistični revolucionarji in zaslepljeni ideološki skrajneži.

    V bistvu,…na koncu so bili, pred vsem partizanki voditelji, tudi množični morilci, ki po vojni niso pobijali samo izdajalce in sovražnike, ampak so pod to krinko pobijali verjetno tudi tiste, ki odkrito niso bili za komunizem. Podobno kot je Stalin pobil milijon svojih Rusov, samo zato, ker niso bili primerni za komunizem, novi red.

    Ne vem, v bistvu vsak morilec, posebej množični, je budala in ga ne bi smeli slaviti. Partizanski komunisti, so bili boljševiki, izšolani in trenirani v Moskvi. Bili so v bistvu zelo napredni, prenapredni za tisti in tudi ta čas, če ne celo za vse čase. Komunizem je zelo blizu utopiji. Njihova napaka je bila, da so hoteli tako kot Lenin in Stalin na silo uvesti komunizem, preko trupel. Komunisti so NOB samo izkoristili za svoje politične cilje. Osvoboditev naroda je bila samo posledica.

    Jaz jim zamerim slednje, kakor tudi to, da so pobili toliko navadnih ljudi, zaslepljene revolucionarne budale.
    Priznam jim samo to, da so nas osvobodili, čeprav, je za njih bila verjetno uvedba komunizma primarnega pomena, tako se zdie. Recimo v razmerju 70% komunizem, 30% svoboda.

    Ni jih treba radirat iz zgodovine, slaviti je treba bolj uravnovešene ljudi, en od pogojev bi lahko recimo bil, da ni idol nikogar ubil, kaj šele na stotine ljudi.

  19. Rock pravi:

    Kidrič, Tito, Maček, …itd…so osvoboditelji, vendar normalno uravnovešeno gledano so bili tudi ubijalci, dobesedno. Takih ne moreš imet za idole, kakorkoli obrneš. Posebej ne v mirnih časih.

    Oni so dobesedno zašli v svoji ideji, čeprav Tito se mi zdi, se je kasneje spremenil. Ne verjamem, da ni vedel za eksekucije, .. tudi, če je samo sumil, je bil kot top chief odgovoren zanje. Čim si enkrat kriv za ubite, si kriv forever, to se ne da spremenit.

    Tito je naredil ogromno dobrega, v bistvu mu je šlo neverjetno dobro od rok, saj je ustvaril iz Jugoslavije vsaj za nekaj časa pravi socialni raj.

  20. gregor pravi:

    če je kdo gledu film o Vodetovi je lahko upazu da se ne umenja niti enega imena o katerem koli osvoboditelju. vndar v njenih rokopisih to ve piše. zaslišanja sp pa vodili prav te, neizobraženi primitivci, ki so se borili proti nemcem in pobijali slovence. veliko teh atov in detkov ne loči upora in pobojev. te dve stvari združujejo in tem prejero možgane neizobraženim ovcam. Božič pejt v srbijo pa tm guvor take, še tm te bojo skenslal. božič je tipični primer multi kumonista.

  21. Nogavička pravi:

    Marko, Božič je dovolj izkušen, zato ne potrebuje svojih odvetnikov.

    Bolj zabavno je spremljati mentalni domet zgornjih komenta(to)rjev :))) in njihova “vnema” na kolumni o Mateju ;)

  22. Nogavička pravi:

    gregor, iz zgodbe o Vodetovi bi se mirno lahko tudi ti kaj naučil, multi kumonist :)

  23. flayo pravi:

    @Nogavička
    ne bi se mogel bolj strinjati s teboj,

    zavedenemu itak ne mores dopovedat, da je zaveden, ker je zaveden…
    zaveden enkrat, vedno zaveden :)

  24. rok pravi:

    @flayo
    samo problem nastane, ko zavedeni nezavedenemu dopoveduje, da je zaveden in da se ne zaveda, da je zaveden, ker je zaveden

  25. multipraktik pravi:

    Res je, da je bil Tito del naše zgodovine. Gledano iz tega stališča si zasluži svojo ulico, cesta, trg, vogal ali kakorkoli. Vendar po tem principu morajo dobiti svoje mesto tudi: kralj Aleksander, Franc Jožef, Napoleon Bonaparte (Ilirske province) Marija Terezija, cesar Maksimilijan pa tudi kakšen rimski veljak, saj je bila Emona del rimskega imperija, vse skupaj pa del naše zgodovine. Saj res ali imamo mostiščarsko ulico?

  26. rok pravi:

    @multipraktik
    imamo :)

  27. esid pravi:

    počakte mau no…. sej tale ne more več doug… vsaj po videzu sodeč…
    pol bomo pa spet dokumente spreminjal…

  28. Nogavička pravi:

    http://www.siol.net/Slovenija/Novice/2009/04/Na_Filozofski_fakulteti_incident_z_obritoglavci.aspx

  29. obama pravi:

    Nogavička pravi:

    9. april, 2009 ob 12:40
    http://www.siol.net/Slovenija/Novice/2009/04/Na_Filozofski_fakulteti_incident_z_obritoglavci.aspx

    ..kolko ste jim plačali?…A je s Kurnikom za danes popoldne tudi zmenjeno da pridejo?

  30. multipraktik pravi:

    Kje pa ? V TIS-u je pod Mostiščarsko ulico ni.

  31. Kanjec pravi:

    Pojejte se domobrančki, Titova bo in Kidričeva tud!

  32. Matrona pravi:

    Kanjec
    Pa jebali tebe domobrančki! Jaz med komentatorji, ki jih omenjaš nisem zasledil nikakršnega t.i. domobrančka. Iz teh komentarjev to ni zaslediti. Je pa zaslediti gnus nad sistemom, v katerem smo živeli in nad sistemom ki nam ga isti debili poizkušajo prodajati še naprej. Komunizem uber alles.

  33. Matrona pravi:

    Nogavička je pa pri tej temi bolj tiho. Mogoče je kriv intelektualni domet komentatorjev. Vendar nisem prepričan, ker drugače jo oz. ga to ne zaustavi. Nabrita kosmata baba …

  34. Kanjec pravi:

    Matrona:

    Tvoj nivo debatiranja je viden iz tvoje uporabe kletvic, zatorej… Gnus nad sistemom…, kakšen gnus, kaj ti je točno hudega?

  35. titofido pravi:

    VENEC SPRAVE

    1.

    To pesem zdaj pisati sem prisiljen,
    ker vest, da narod moj je genociden,
    teži me, a ostajam jaz previden,
    me sem je kol prikrit prignal ošiljen.

    Zločinci namreč še so na prostosti
    kot so nekoč se znašali nad brati,
    se skrite udbe je še danes bati,
    še goloroke si žele nabosti.

    Zato pod anonimnim tu imenom
    vam pesnim venec pesmi za prebrati
    podrejam se soneta strogim zvenom.

    V spodbudo starcem, bolnim na prostati
    za pokesati se z laži izzvenom,
    in zraven tega se še sramovati.

    2.

    In zraven tega se še sramovati,
    ne vem, če so zakrknjenci sposobni,
    ki so morili vsi v tišini grobni,
    zažigali pa za arhiva vrati.

    Tam skrivali so genocidi si dokaze,
    kako morili so nedolžni narod,
    kako skrbeli le za svoj so zarod,
    vse to načrtno prav do zadnje faze.

    Ubili so vse, ki so pobegnili,
    z ženami starci in otroki hkrati,
    da bi pred komunisti se umaknili.

    Ti so grozili in bili pred vrati.
    Resnico pesnim jaz zato po sili
    to delam, ker morili so se brati.

    3.

    To delam, ker morili so se brati,
    ki so ljubili svojo rodno grudo,
    ki žal uprli so se vsi z zamudo,
    terorju rdečem, ki je bil pred vrati.

    Ker brati rdeči pod peterokrako,
    so bili vdani Titu in Stalinu,
    posnemali so zvesto ju v zločinu,
    ubili verno so družino vsako.

    Kako se dober naj bori z brati
    Srce mu tega ne pusti z ožiljem?
    Zato želeli niso v borbo vstati.

    A rdeči bratje z zlobnim svojim ciljem
    iztrebiti so jih hoteli hkrati
    od partije, pod borčevskim okriljem.

    4.

    Od partije pod borčevskim okriljem,
    se širil gnusen smrad je v zlobnih delih,
    ko misli gnus bi jim ujel v kelih,
    izdahnil dušo bi pred zla obiljem.

    Žal tega niso mogli še spoznati,
    da tam z dobroto božjo ni življenja,
    da želi bodo le gorje trpljenja
    da morajo orožje v bran pozvati.

    Kar tisoč petsto mrtvih že v začetku,
    pobitih, da uvedli bi poganstvo,
    je pričalo dovolj o zla zametku.

    Za smrt bilo dovolj je z Nemci znanstvo,
    da všeč je bil vsak komunistov metku,
    je žal prav to prineslo partizanstvo.

    5.
    Je žal prav to prineslo partizanstvo.
    da brat moril je brata in ne Nemca,
    to rdečih je bila inteligenca,
    da bi čim prej nastalo domobranstvo.

    Želeli namreč so oblast prevzeti,
    ko vojna strašna ta bi se končala,
    za to drhal je Stalinu prodala,
    vse njih, ki bi uspeli preživeti.

    Ni njim bila po volji druga sila,
    kot Stalinovih škornjev zli podplati,
    izdaja poštenjake je odbila.

    Pod njimi morali so že končati
    miljoni, ki jih zloba je ubila,
    enkrat le moramo si to priznati.

    6.

    Enkrat le moramo si to priznati,
    da borba tista ni bila poštena,
    ki dolgo lažno je bila čaščena,
    saj pričajo o tem nam mnogi hkrati.

    V vojsko pod zločinskim rdečim vodstvom,
    vstopilo več je pravih poštenjakov,
    pripravljenih na črno smrt junakov,
    znašli so pred prevare se despotstvom.

    Je vodstvo po zločinih danes slavno
    želelo borbi naroda zavdati,
    za neenotnost šlo mu je brezpravno.

    Kdor bi boril se proti Nemcem hkrati,
    želeli so ga umoriti javno,
    beg domoljubov zdaj je bil pred vrati.

    7.

    Beg domoljubov zdaj je bil pred vrati,
    ker vse so elementi udboviti,
    vsem danes znani, a le sodstvu skriti,
    morili in jih dali z noži klati.

    Naposled so zatiranci spoznali,
    da gre za golo le še preživetje,
    sprejeli zdaj so boja zlega cvetje,
    v prisego dali so se zapeljati.

    Ker Nemci so bili tik pred porazom,
    ni greh Slovencev vstop v domobranstvo,
    v zaščito pred grozečim rdečim plazom.

    Ker zmagalo je zlobno partizanstvo,
    povezano z jugovzhodnim mrazom,
    iz sužnosti bežali so v pregnanstvo.

    8.

    Iz sužnosti bežali so v pregnanstvo,
    iskati izgubljeno svojo srečo,
    odšli so z dušo ranjeno trpečo,
    dobili za v Italijo so jamstvo.

    A bili žrtev podle so izdaje,
    Angleži so v smrt jih obrnili,
    podkupljeni pilatovsko sklenili,
    da bi Koroško obdržali raje.

    Ko vlaki so natrpani prispeli,
    nad njimi so dihurji se zdaj znesli
    zločinci genocidni ponoreli.

    Kardelj in Maček dve brez duše tesli,
    in drugi, ki so jih nazaj sprejeli
    lahko bi zmagovalci to prenesli.

    9.

    L a h k o bi zmagovalci to prenesli,
    da so premagane v pest dobili,
    ki niso jim nič hudega storili,
    le da prisegli so pod zmote gesli.

    Če pa zločinci so bili kateri,
    ki pod prevaro so jih obrnili,
    pravično bi lahko jim zdaj sodili,
    pravice ni bilo v njih nameri.

    Želeli so se jih samo znebiti,
    za dvojno vlogo porabiti mrtve
    za narod cel slovenski zastrašiti.

    Za to služile so trpečih žrtve,
    v politiki rivalov se znebiti
    pa genocidno delali so mrtve.

    10.

    Pa genocidno delali so mrtve,
    Pri tem je vodil podlež znani,Tito,
    Ki trebit dal je naroda elito,
    Z zločina tkanjem na krvave statve.

    Res znal zločinski pa se je diktator,
    pretvarjati za dobrega vladarja,
    čeprav je skrival v sebi čud mesarja,
    postal je komunizma inovator.

    Poslušni so živeli skoraj vzorno,
    uživali so pod napredka gesli,
    in delali so pridno, žal okorno.

    Kljub temu da bi marsikaj prenesli
    vemo da kljub dokazom skritim vzorno
    okrutno nad otroki so se znesli.

    11.

    O k r u t n o nad otroki so se znesli,
    ki dražji so ljudem od diamantov,
    med njimi je bilo deklet in fantov,
    ki v raj nedolžni so odpluli z vesli.

    Kaj vse lahko bi ta mladina dala,
    zgradila bi lahko nam raj na zemlji,
    ne kakor komunisti jemlji, jemlji,
    bi slišala se njih le Bogu hvala.

    Če že morili so otroške duše
    in skrivali v zemljo vse te mrtve,
    pa so godile se stvari še hujše.

    Bi pričale doječe žene mrtve,
    prekrivajo jim trupla travne ruše
    dojenčki so bili njih prve žrtve.

    12.

    D o j e n č k i so bili njih prve žrtve
    ki izpostavili so jih pred sonce,
    da strli bi obupane zakonce,
    njih Starše, žive še, a hkrati mrtve.

    Kako naj bledim tem obrazom skritim,
    zdaj odpustimo mi za te zločine,
    ko pa nam niti dan brez njih ne mine,
    da hvalijo se ne z zločinom tistim.

    Bi morali sodniki poskrbeti,
    da vse ki so k zločinu doprinesli
    zares bi danes moralo skrbeti.

    Razkrijejo naj kam so jih zanesli,
    saj vsi za tajnost so bili zavzeti.
    Eksaktno trupla skriti v noč so nesli.

    13.

    E k s a k t n o trupla skriti v noč so nesli,
    jih plitvo v zemljo v temi zakopali,
    jih v jame črne skrivoma zmetali,
    zatreti niso mogli črnih misli.

    Zato so izmed njih se pokesali,
    odprli dušo ti so svoji vesti,
    zločinu niso mogli biti zvesti
    četudi so se za življenje bali.

    Izdali so nam bledih lic oblike,
    ki niso nam jih razodele žrtve,
    tako spoznali mi smo groze like.

    Morda še pride do resnice žetve,
    nedolžnih žrtev končno prave slike
    le te želimo pokopati mrtve.

    14

    Le te želimo pokopati mrtve,
    ki so brez sojenja jih v zemljo skrili,
    in ta grobišča v molk zlovešči zlili,
    da ne bi jih strašit hodile žrtve.

    Zdaj narod naš ima dolžnost storiti,
    da spomenik postavi žrtvam pravi,
    da jih pusti počivati v slavi,
    ker po nedolžnem so bili pobiti.

    Se sodno mora tudi poskrbeti,
    da ta Zločin od komunistov vsiljen,
    morilcem sivim ne zastara z leti.

    Narod tudi je povedati prisiljen
    MORILCEM ZNANIM V SLAVI NI ŽIVETI
    To pesem bil pisati sem prisiljen.

    M A G I S T R A L E

    To pesem zdaj pisati sem prisiljen
    In tega zraven se še sramovati
    To delam ker morili so se brati,
    Od partije, pod borčevskim okriljem.

    Je žal prav to prineslo partizanstvo
    Enkrat le moramo si to priznati,
    Beg domoljubov da je bil pred vrati,
    Iz sužnosti, bežali so v pregnanstvo.

    Lahko bi zmagovalci to prenesli,
    Pa genocidno delali so mrtve,
    Okrutno nad otroki so se znesli.

    Dojenčki so bili njih prve žrtve,
    Eksaktno trupla skriti v noč so nesli,
    Le te želimo pokopati mrtve.

  36. kozorog pravi:

    Še kip depeši na Kardeljevo ploščad!

    http://www.safaric-safaric.si/2005%20Celje%20Prikrito%20in%20ocem%20zakritox.html

  37. Peter Božič pravi:

    Na vse te vaše komentarje pa pravim jaz.Ali vi mislite da je to še kakršenkoli družbeni red,če imamo v Sloveniji 24o tisoč ljudi pod pragom reveščine in nekaj sto direktorjev,ki vodijo državne firme in se zdaj prerekajo z predsednikom vlade ali bojo znižali svoje mesečne plače od 3o.tisoč evrov na 25 tisoč.
    Tega v prejšnjih petdsetih letih v državi ki jo simbolizira ime Tito niti približno ni bilo.
    Pametnjakoviči,zdaj ko so taki gospodje,ki so jim bile v preteklosti namenjene revolucije in diktature proletarjata in razlastitve na isti način prigrabljeno premoženje kot si ga grabijo ti direktorji zdaj,pripeljali stvar še tako daleč da bo pol miljoba Slovenceb pod pragom revščine,jih boste dobili po riti tako kot si to zaslužite.Proti takim so bile namenjene revolucije in razlastitve.
    Jejte svoja lastna govna.Lep dan,Peter Božič

  38. MEFISTO pravi:

    @ PETER BOŽIČ

    Kateri politični opciji pa pripadajo vsi ti tajkuni in nsramno bogati priskledniki?

    Tudi Peter Božič služi takemu tajkunu,ki ne bi bil ljubljanski župan , če se mu to ne bi izplačalo!

    O revolucijah in razlastitvah pa ne kaže izgubljati besed, ker so dobre zamenjali slabi gospodarji.

  39. esid pravi:

    @ peter božič

    crkn

  40. titofido pravi:

    Peter Božič, resnično si pravi moralni iztirjenec. Tito simbolizira samo 600 skritih grobišč po Sloveniji, simbolizira propadlo gospodarstvo rajnke jugoslavije, ki je pripeljalo do bratomorne vojne. In ti si enak morilcem, ker predlagaš poimenovanje ulice po glavnem odgovornem za stotisoče umorov. Če je šlo tebi pod njim dobro še ne pomeni, da si s tem predlogom lahko dovoliš pljuvati po stotisočih pobitih. Prepričan sem, da bi za ta predlog v normalni državi tudi kazensko odgovarjal zaradi širjenja sovražnega govora.
    Od mene dobiš enak pozdrav, kot ga daješ normalnim slovencem. Torej, jej svoja lastna govna, sicer pa si sam govno in ne človek, ker človek ima moralo.

  41. multipraktik pravi:

    Z vsem dolžnim spoštovanje gospod Božič. Ste izobraženi, ker niste več mladi imate tudi veliko kilometrine za seboj, a vaši komentarji v kolikor so iskreni izražjo hudo naivnost. Oblastniki in njihovi podrepniki vedno poskrbijo le za svejo rit in to ne glede na strankarsko pripadnost. Zato so se tudi prigrebli do določenih položejev. Revolucije pa do zdaj niso prinesle nobene omembe vredne spremembe. Vedno so se zamenjale le svinje, korito je ostalo. Dvomim tudi v evolucijo, kajti človeka od njegovih začetkov pa do bridkega konca poganjata le pohlep in strah. Vse ostalo (npr.:empatija in podobno) je zgolj začimba, da to življenje lažje prebavljamo. Verjemite mi, vem, da so kradli tudi v prejšnjem sistemu, le razglašali tega niso tako, kot je to dovoljeno v kapitalizmu. V času socializma so vedno novi krediti reševali situacijo, zato smo tudi vsaj v Jugoslaviji udobno živeli. Vendar vse lepo se enkrat konča. Po mojem je še čas, da razno razni modrihe in pavlihe prenehajo lapat o komunajzarjih, belčkih pa domobrančkih in preostalih papkih. Sicer pa kdor meni, da je potrebno poimenovati ulice, trge, letališča, vogale in javne bajte po osebah, ki so bili v nekem zgodovinskem obdobju vidni v javnem življenju, potem jih poimenujmu po vseh. Kako približno sem se pa že opredelila v prejšnem komentarju.

  42. neemocije pravi:

    Peter Božič,
    patetično.

    Sprenevedanje na kvadrat.
    Vseh teh “nekaj sto direktorjev,ki vodijo državne firme in se zdaj prerekajo z predsednikom vlade ali bojo znižali svoje mesečne plače od 3o.tisoč evrov na 25 tisoč” ste producirali VI, vaši rdečuhi - to ste VI!

  43. MEFISTO pravi:

    Črno na belem sem prebral, da je v prvem trimesečju tega leta vsak delovni dan izgubilo delo 468 oseb.

    Tako vladajo častilci dela in lika tovariša Tita!

  44. Nogavička pravi:

    Zmedeni Mefisto,

    “Kateri politični opciji pa pripadajo vsi ti tajkuni in nsramno bogati priskledniki?”

    He-he, sej nis resn :)

    “Črno na belem sem prebral …”

    Bejž! Kje pa? Link, vsaj vir, mogoče?

  45. Nogavička pravi:

    Kdo vse se lepi na Jja :)))

  46. MEFISTO pravi:

    @ NOGAVIČKA

    Čeprav nimam najboljšega mnenja o tebi, ti nikoli ne bi rekel, da si zmeden. Ne samo, da so tvoji komentarji brez soli in da ponavljaš že stokrat prežvečene levičarske puhljice, tudi tvoja kultura dialoga ni na dostojni višini. Človek, ki bi rad ustvarjal videz oznanjevalca izključne resnice in ki hoče biti na silo pameten, mora bolj izbirati besede.

    Kateri politični opciji pripadajo največji tajkuni?

    - Boško Šrot - SD
    - Igor Bavčar - LDS
    - Herman Rigelnik - SD………itd., itd. in tako naprej….

    Ne bova izgubljala časa z Zidarjem , Gantarjem ali celo s samim Jankovičem, ki najbrž ni krščanski demokrat in z drugimi.

    Ob morebitni stiski s podatki si poglej seznam članov FORUM 21, na katerem so skoraj vsi, ki kaj premorejo.

    Nogaviček, sam si lahko izračunaš, koliko oseb je letos že bilo ob delo, če ne verjameš preverjenemu podatku, ki sem ga prebral in koliko ga še bo glede na to, da so pred nami še tri trimesečja tega leta.

    Malo ti lahko pomagam.

    Na dan 1. 4. 2009, ko so v državne zboru premlevali nadaljevanko o prebrisanih, je delo izgibilo 2000 nabrisanih.

  47. Nogavička pravi:

    Ja, ja, sej, mhm, uuu … se prav: veš pa ne poveš (vsega) ;)

    … pa vir, link vsaj? Ti je nerodno razkriti svojo omiljeno literaturo, al sam mal nabijaš kB, ker ti je dolgčas?

  48. neemocije pravi:

    MEFISTO , nima smisla odgovarjati komunističnim lobotomiranim plačancem.

  49. scarfaced pravi:

    Ja to je res, tale nogaviček res nima vsega pošlihtanga.

  50. cvek pravi:

    Suhljat Božičeva samo provociraj, kam se boš skril, če nas pride v Ljubljano 40.- 5o. 000 tisoč. Že sedaj vas je strah ljudi. Zakaj pa misliš, da je prišlo do “razkola” v sindikatih, tako da bodo eni demostrirali v torek drugi (svobodni) pa v sredo ?? Ker vas je strah prevelikega števila ljudi in lačne raje ! VSE JE SKRBNO NAČRTOVANO V OZADJU !

  51. uničevalec rdečuhov pravi:

    Kaj menite, kje se trenutno nahaja alkoholni zmedenec, že trikrat dellirium tremenss, propadli literat, propadli delirium tremens,komisar božić: v svoji najljubši tratorii, imenovani pri srbendi in zeljenavarju, drugače tudi ljubljansk nadžupan in veletajkun.Prav zdajle kozla in driska ga daje ter čaka na nujno pomoč rešilca za prevoz in punktiranje , seveda recidiva deliriuma tremensa.In tak pokozlan in alkoholno zahojen tepček , soli pamet veleumnim ljublančanom .Prav je tako.

  52. Carlos Contreras pravi:

    Cvek, pa ja da. Petdeset tisoč ruralnih runkljev z mehkimi curami in napol praznimi flašami šnopca. Krompirji v vreči. Pa še nagniti.

  53. Nogavička pravi:

    CC, še prej se bojo pa mogl sprijaznit, da jih bo kdo tud posnel, tud službeno … a dovoljenje za zborovanje že mate?

  54. kaktus pravi:

    BOŽIČ, nimaš pravih informacij . Samo 240.000 pod prago revščine, ne bo držalo ! Vprašaj NOVKOVIĆA, urednika “ŽURNALA” on jih je v svoji kolumni dne, 12. 01 2008 naštel pol milijona (500.000 ) lačnih ! ČASTNA TITOVA, LAHKO PREVERIŠ !

  55. ervinator pravi:

    To je demokracija po Jankovićevo.

    P.s.: Izjave Petra Božiča so nabite s patološkimi neumnostmi in bolestno reinterpretacijo zgodovine.

  56. malivelikan pravi:

    Bravo Božič. Podpiram 100%! Kar naj se prekleti klerofašisti in ostala domobranska zalega žrejo v nedogled. Smrdljivi krščanarji, čisto prav vam je! Živel komunizem! Za domovino, s Titom naprej! Ljubljana je naša, ne pa od pedofilskih župnikov!
    Takoj se preselim na Titovo cesto, takoj ko zgradijo tam en stanovanjski objekt, saj hočem biti ponosen na svoj naslov. Pred Ljubljano sem živel v Titovem Velenju in sem prav ponosen na Titov spomenik. Nikoli ga ne boste porušili, banda nacistična janševistična.

  57. lol pravi:

    Cvek, taki kot ti ki še številke napisat ne znajo? Taki kar hodite na srečanja, saj kaj drugega vam ne ostane.

Komentiraj