Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Izpoved Kryžanowskega

6. april 2009 ob 22:06 | Denis Sarkić |

Na uredništvo smo dobili elektronsko sporočilo brez napisanega pojasnila in le z linkom do videa na YouTube. V njem predsednik uprave družbe Petrol Marko Kryžanowski pripoveduje zgodbo o podjetju, zadnjih namigovanjih glede sumljivih poslov in možnih napovedih za zamenjavo v prihodnje. Zanimivo, očitno se je predsednik uprave mogočnega slovenskega podjetja odločil, da je potrebno v teh težkih časih naslavljati le neodvisne medije in preko njih pripovedovati zgodbe iz ozadja oziroma na samosvoj način zaupati svojo plat neke zgodbe o poslih. Hvala za zaupanje!

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 30 x komentirano
  1. Rob pravi:

    To,da so vse poskušali vse, da bi prišli v NS Istrabenza, jim ne očita nihče(ker so probali vse).

    To, da je bilo pa nakup Istrabenza bedarija, PA VAM OČITAMO. Res je tisto, da bi Bavčar vse odkupe kril z “cash flowom” Petrola in ČE bi mu to uspelo, bi bil zmagovalec(ne pa bedak kot je dandanes). Ampak vodila so vas čustva(kar v poslu nima kaj iskati) in ste mogli Bavčarju pokazati kdo ima “večjega” in ste kupovali Istrabenz po nerealni ceni. Če bi se res hoteli izogniti prevzemu z strani Bavčarja, bi KUPOVALI LASTNE DELNICE in bi kupili nekaj, kar JE DEJANSKO NEKAJ VREDNO, pa še obstoječi lastniki, bi bili veseli, ker bi se jim delež kapitala večal(ko bi se lastne delnice “likvidiralo” ali pa kaj drugega storilo z njimi)

    Pa tudi drugače, če ima sektor transporta enormno rast, cene derivatov divjajo, a ni potem logično, da tudi vam prihodki in dobiček rastejo nadpovprečno? To je pa odgovor na izjemne dosežke, na katere se stavi tako veliko ponosa….

  2. Igor Đukanović pravi:

    Se strinjam, Rob. Tvoj komentar je veliko bolj smiseln kot moje brskanje po spletu za Yesovci

    http://www.infocity.si/rumene-strani/zdruzenje-mladih-poslovnezev-yes/izkaznica

    in njihovimi zarotami. Kryžanowski se bo moral bolj potruditi, da pojasni, komu ne zaupa. Sicer pa moram tudi jaz priznati, da mi je ta tipično slovenski način komuniciranja z javnostjo zelo simpatičen. Upam, da bo Kryžanowski tudi po jutrišnjem sestanku ostal v poslovnih vrhovih in da bo še kaj zanimivega povedal.

  3. AntiRevolucija pravi:

    http://www.ljubljana.si/si/mol/novinar/novice/68777/podrobno.html

    Mogoče je tudi Janković povezan z mladimi Yesovci.

  4. medek pravi:

    4.000 evrov na dan :)

  5. tiib pravi:

    Marko, na števcu je še nekaj mest prostih..:-))

    Tale You tube izpoved najbolje razkriva nedoraslost funkciji, ki jo opravlja..

  6. Fonzi pravi:

    Križanovski? a ni to neka žlahta od onega lobista - Dimnika? Bivši prodajalec avtomobilov, ki ga je Jedi politično nastavil…

  7. titovar pravi:

    zanimivo, da noben drug medij ne razkriva tega posnetka.
    očitno ima res vlada prste vmes, zato cenzura, ker ne verjamem da bi marko to poslal samo vesti (z vsem spoštovanjem).

    pa tudi na tv ga najbrz ne bi prikazali, zato se mi zdi njegova “anonimka” super ideja in prava pot. vse pa kaze na posten namen in iskrenost, sicer se ne bi lotil take akcije.

    sicer pa ne verjamem, kot pišejo v zurnalu24, da Pahor nic ne ve, in da Dimiceva vse vodi in blokira informacije.. ta je malo lovska.

    upam le, da ljudje vidijo, kaj se dogaja…

  8. inter pravi:

    g. Kryžanowski,
    lepo, da se takole obrnete na ljudi in jim poveste svojo plat zgodbe. Nekateri so pa prav zaprti za javnost. Imajo kaj za skrivati? Konkretno povedano. Na novo si ustvarjam pogled na tole stvar.

    O, obvaruj nas Tufka!

  9. tipicni pravi:

    “Tale You tube izpoved najbolje razkriva nedoraslost funkciji, ki jo opravlja..”

    lahko argumentiras?
    sam namrec menim ravno nasprotno.

  10. mahatma pravi:

    Odkar je on pršu v Petrol (ko je janša pršu na oblast) je Petrol v zgubi, pa je bilo to še pred finančno krizo. Morjo se zadolževat da pokrivajo sprotno poslovanje, zamenal so pol uprave in nadzornega sveta, odpustil milion sposobnih ljudi, skoraj skenslali so magna kartico itd. Nesposobni ljudje na visokih mestih
    To kar govori so čiste laži

  11. Cvetka pravi:

    @Fonzi ja, očitno so prodajalci avtomobilov pri nas najbolj iskan in cenjen kader. :)

  12. tiib pravi:

    Seveda lahko argumentiram…
    Če bi bil možakar na mestu, bi sklical novinarsko konferenco, razdelil literaturo iz katere bi bilo razvidno kaj je podlaga za njegovo samohvalo, povedal, da mu politika skače po glavi, naštel zlobe, ki to počno itd.. Na koncu pa bi pokončno in neustrašno odgovarjal na neprijetna novinarska vprašanja kot npr. o razlogih za nakup istrabenzovih delnic.
    Tako se je pa dečko postavil pred kamero v neko skrito sobico kot najstnica, ki bi rada pokazala kako lepe joške ima, pa vendar ji doslej tega še nihče ni hotel povedati.

    Skratka zelo nedoraslo in nedostojno.

  13. Rob pravi:

    @Fonzi

    To,da je Božo Dimnik(največji Slovenski lobist) stric od Markota je resnica in da mu je pomagal na vrh Petrola najbrž tudi. Ampak, ko bo revizija v Petrolu končana Markotu niti stric Božo be bo mogel več pomagati….

  14. neemocije pravi:

    Najprej čestitke Sarkiću!!
    Kot sem že večkrat povedal, je vest, čeprav je usmerjena precej na levo, vendarle spoštljiva in - razen Rdeče Zvezde Severnice - kolikor toliko pluralna.
    Ampak -ponavljam - stanje medijev ni bilo še tako slabo kot sedaj po prevzemu oblasti zares stalinistov in nostalgičnih komunistov.

    nimam dvomov pa , da se bodo ti “vodeni” rdečuhi oglasili tudi tukaj in vodili tipično ideološko propagando.

    Nič novega - balkanski rdečuhi ponovno na oblasti!

  15. medek pravi:

    In jaz čakam na solarni avto z elektromotorčki :)

    http://www.siol.net/gospodarstvo/2009/04/gaspari_za_domace_znanje.aspx?vote=1

  16. tipicni pravi:

    hja, jz pa drugace gledam.
    on bilahko sklical tiskovko,razdelil papirje in povedal, kar bi mislil.
    a to bi bilo tako zelo klasicno indolgočasno, da bi slo mimo vseh.

    takole pa se vsi sprasujejo zakaj je to storil, je nekajnovega, vsi si ogledajo video (javnost tudi) in je dosegel svoje.

  17. medek pravi:

    Ime avta: JapSloSun*

  18. luka pravi:

    jah markec, vsega luštenga je enkrat konc…..

    sej tko sposoben kader ne bo imel težav, pri iskanju nove službe….:)

  19. Cvetka pravi:

    Ljubi bog, pa kaj si ta smrkavec dovoli! Ta govor so mu itak napisali v SDS, potem se ga je le napiflal…. Prodajalec avtomobilov je bil najboljši možni izbor na javnem razpisu? Hkrati pa pravilno ugotavlja, le kako ne bi, da bo to zmeraj politična izbira. Cinizem brez primere. Nato nam smrtno resno razlaga o potrebni preudarnosti, nepremišljenem in škodljivem delovanju, ki bi se utegnilo zgodit…. Kmalu. Cinizem brez primere… Koliko izgube so prikrili s prirejanjem bilanc? Ca. 100 mio €…. Kriminalci. In še o časopisih, seveda brezplačnih, kot je bil Slovenski tednik. Ta zadeva je nedokazljiva, saj se je to financiralo preko drugih storitev, recimo pri produkciji tv spota, v katerega so vkalkulirali svoj prispevek. Lastnik (no, njegova žena) agencije25, ki je za Petrol producirala tv spot, je bil glavni izvrševalec omenjenega časopisa. So pač malo preplačali storitev. Pa ne samo oni. Marketing je pač posle, ki zna bit zelo abstrakten.

  20. luka pravi:

    to sem tud jest slišal, da je prodajal avte…
    Kje jih je prodajal….?

  21. V. pravi:

    ekola luka….

    svojo službeno pot je začel v M&K kot vodja prodaje, po štirih letih je postal vodja logistike v Renaultu Slovenija. Pozneje se je zaposlil kot direktor trženja v Avtu Triglav, ki je bil zastopnik in distributer avtomobilske znamke Fiat, Lancia in Alfa Romeo. Od leta 1998 do leta 2005 je bil direktor podjetja AC-Intercar, ki je hčerinsko podjetje družbe Autocommerce, d.d. in zastopnik podjetja DaimlerChrysler AG v Sloveniji. 1. decembra 2005 je bil imenovan za predsednika uprave družbe Petrol.

    V svoji karieri se je vedno srečeval z mednarodnimi globalnimi podjetji in se posvečal mednarodnim poslovnim tokovom - hahahahahahahah sej mogoče je pa to problem, če bi najprej z osnovami začel bi bilo morda dosti bolje

    tole je izvleček, preostanek cv-ja, ki je že sam po sebi presežek pa si lahko prebereš na http://www.petrol.si/index.php?sv_path=201,205,206,324

  22. Nogavička pravi:

    Cvetka, ali lahko Dukarića in Slovenski tednik malo bolj opredmeteno povežeš; sam tiskanih izvodov nisem bil deležen, spletna stran pa je le še domena. Spletna stran agencije25 je preveč pasivna, da bi dajala vtis, da je soočena s tržnimi razmerami. Njen zveneč nabor strank je zgovoren sam po sebi.

  23. Cvetka pravi:

    Dukarić je samo bivši direktor Agencije25, ki je medtem že ustanovil novo, saj so se na A25 logično začele težave v raju, saj si trenutno nihče ne upa dajati “dela” enemu izmed najboljh umazanih izvrševalcev janšističnega načrta. Seveda govorimo o Andreju Lasbaeherju, bivšemu direktorju Demokracije in “lastniku” Agencije 25 (uradno je to njegova življenska sopotnica in mati njegovih otrok), ki je nato ustanovil Slovenski tednik, ki se je financiral preko oglasov državnih podjetij, vendar so morali sredstva za pokritje produkcijo brezplačnika dobiti še po drugih kanalih, saj je strošek ene edicije ogromen. Tako so recimo možni dogovori v smislu preplačanih oglaševalskih agencijskih storitev, potem razne PR in druge (marketinške) svetovalne storitve, ki se sprehodijo preko par podjetij (recimo v Avstriji) in na koncu pristanejo v pravih rokah…
    Še kaj? :)

  24. Nogavička pravi:

    Ja, seveda: v kontekstu predvolilnih brezplačniških projektov me zanima kako so se polnili poslovni računi podjetij, ki so bila izdajatelji Slovenskega tednika in Ekspresa. Zanima me katera (državna) podjetja oz. odgovorne osebe so omogočili medijski projekt, kaj so plačali in s kakšnimi zneski; v primerjavi s tržnimi cenami teh storitev. Drevesna struktura poti denarja bi bila že malo prevelika želja, nemara?

  25. yapi pravi:

    Sam zobe nej si da že enkrat zrihtat, kot da bi mu kdo nametal mikado palčke v usta

  26. MEFISTO pravi:

    @ CVETKA in NOGAVIČKA

    Tako imenovani levičarji ste bolj zvesti volivci.

    Nam, pametnim desničarjem, so morale stranke predvolilno propagando vsiljevati z brezplačniki, ki jih tudi na vaši strani ni manjkalo.

    Vi pa ste jo morali plačevaaatiti, ko ste kupovali Delo, Večer, Dnevnik in druge neodvisne časopise.

  27. Cvetka pravi:

    @Nogavička, to pa je delo za raziskovalnega novinarja (pa tudi za kriminaliste), čeprav je to po moje skoraj sizifovo delo. :) V rokah bi moral imet fakture verige, izpiske TRR,… Jaz osebno menim, da so zagotovo ST financirala vsa podjetja v državni lasti, ki so oglaševala v omenjenem tedniku - torej konkretna imena so….
    Lp

  28. Nogavička pravi:

    … ja Cvetka, fakture; tam vse piše, razlika do polnega zneska pa je medijski sklad in zasebni donatorji, kar pa tudi piše … in če ni kriminalistov blizu, morajo pobudo prevzeti novinarji. Po moje to ne bi bilo sizifovo delo ampak rez v sistem, ki deluje včasih bolj, včasih manj, organizirano, zato si nihče od uradnih ne želi rezati veje na kateri sedi, ali pa roke, ki ga hrani … prav slednja mentaliteta pa je leglo vseh podvigov malih bogov in rak rana javnih financ.

    Ni mi do tega, da bi sramežljivo kukali samo k unim ta drugim in po medijih diskretno z drobtinicami plašili odgovorne ljudi kaj vse se o njih lahko izve.

    Vest, čas kislih kumaric lahko popestrite s katero od zgodb kvazi javnega in zasebnega partnerstva, kjer si skrbnik proračunske postavke financira zasebno podjetje, ali pa si je celo odprl s.p. za delo, ki bi ga lahko ali pa moral opraviti v okviru službe. Pogledate lahko tudi katero od zgodbic kako so se trošila sredstva iz materialnih stroškov in vsaj kaj vse ta postavka (lahko) obsega. Pogledate lahko individualne pogodbe vključenih v različne projekte in projekte same, državne in evropske, in izpostavite najbolj izstopajoče … skrbniki, milo rečeno, niso vedno najbolj skrbni.

  29. Gal And pravi:

    Mhm

  30. Gal And pravi:

    Dovolj, samo, Mhm!

Komentiraj