Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Stabejeva Veronika

29. marec 2009 ob 23:51 | Denis Sarkić |

Vlada je izbrala novega direktorja za štiriletni mandat Slovenske tiskovne agencije (STA). Po razpisu se je med štirimi kandidati odločila za novinarja Bojana Veselinoviča. V.d. direktorica Urada vlade za komuniciranje (UKOM) Veronika Stabej, ki je vodila zadnjo novinarsko konferenco po seji vlade, je razložila ta sklep in odgovorila tudi na vprašanja o novem šefu STA, trženju blagovne znamke I Feel Slovenia, na koncu pa še pojasnila, kako se je počutila ob prvem vodenju vladne tiskovke.

Veselinovič, ki je zdaj urednik notranjepolitičnega uredništva na časniku Dnevnik, bo na položaju direktorja STA zamenjal dosedanjo direktorico Alenko Katarino Paulin. Ta je s položaja odstopila; vlada je njeno nepreklicno odpoved sprejela 5. marca. Vlada je direktorja STA prvič poiskala prek javnega razpisa, na katerega so prispele štiri prijave. Prijavljene kandidate je ocenjevala strokovna komisija pod vodstvom Slavka Splichala. Kot ocenjuje Stabejeva, je bilo imenovanje novega direktorja STA izpeljano primerno načelu transparentnosti in jasnosti. Paulinova je položaj v.d. direktorice STA nastopila 1. junija 2007, s 1. decembrom 2007 pa je prevzela redni štiriletni mandat direktorice agencije. Zaradi zdravstvenih razlogov je oktobra lani že podala odstopno izjavo z mesta direktorice STA, ki pa jo je nato še isti mesec preklicala. V začetku marca pa je s položaja direktorice nepreklicno odstopila.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. angie pravi:

    Denis,

    Veronika je bila super, takole predstavljena tiskovka pa izpade, kot da si ti glavni spraševalec - a drugi novinarji nič ne vprašajo?

Komentiraj