Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Biznis z vinjetami?

29. marec 2009 ob 13:40 | Denis Sarkić |

Prometni minister Patrick Vlačič je po zadnji seji vlade javnosti sporočil, da je zaradi pritiska Evropske komisije na Slovenijo, vlada sprejela sklep o uvedbio enotedenskih vinjet za 15 evrov, ukinitvi polletnih in podražitvi letnih na 95 evrov. Nas pa je takoj zanimalo, kdo bo lahko do 1. julija zaradi tega sklepa vlade, na hitro obogatel s preprodajo. Minister Vlačič je bil presenečen zaradi takšnega vprašanja.

Uvodni minister Vlačič o kadrovanju v Slovenskih železnicah in uvedbi kratkotrajnih vinjet:

Novinarska vprašanja o vinjetah:

Minister Patrick Vlačič odgovarja na vprašanja o temah iz njegovega resorja, o prometu, DARS-u, elektronskem cestninjenju in avtocestah:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 17 x komentirano
  1. janko pravi:

    PREDRAGO IN DISKRIMINATORNO!
    Za nas, ki za slo-ceste plačujemo z prevoznim gorivom, cestninom ob tehničnem pregledu, z davkom na vsako blago in storitev,… in, ki avtocesto uporabljamo le enkrat na leto, je tudi 7-dnevna 15€-vinjeta zločinsko predraga.

    BIROKRATSKO/ADMINISTRATIVNI ZLOČIN:
    Kazen za vozilo brez vinjete na slo-avtocesti: kako velik in družbeno škodljiv je to prekršek, da bi kazen do 800 € bila upravičena?

    Človeštvo dostojnega odgovora na to vprašanje neizpodbitno ni!

    Ob tako zločinsko visoki kazni gre za sadizem-bolezen tistih, ki so to določili in uzakonili.

    Ker tak vinjeta-prekršek nikogar ne ogroža, niti kakorkoli negativno vpliva na družbo, bi le dvakratna cena vinjete kot kazen povsem zadostovala preprečitvi izogiba nabave vinjete in bi človeštva dostojno bila sprejemljiva.

    Torej gre za z zlorabo državne sile, BIROKRATSKO/ADMINISTRATIVNI ZLOČIN grabežljivcev tujega denarja.

  2. luka pravi:

    eh sej darsovcov ni nikul nikjer….

  3. Nogavička pravi:

    In koliko polletnih bomo zaradi nedorečenosti obstoječega sistema vrgli stran?

  4. Nogavička pravi:

    Janko, darila moraš kot taka tudi razumeti.

  5. Ajda Perme pravi:

    Lej Patrik, ne bo šlo. Tale s 95. ojri ni gladka.
    Letos sem kupila neumno vinjeto, jo nalimala v levi zgornji kot (desni je že zaseden z lansko vinjeto, ne vem še kdo jo bo postrgal dol), da lahko sedaj koristim teh par kilometrov obvoznice na dan, za povrh vsega pa sem ravno včeraj v prednjo šipo fasala kamen, ki je le-to fino načel. Miličnik je rekel, da ne bom dobila nobene odškodnine, čeprav je za mojo poškodbo kriv Dars, ki je na nasprotnem pasu krpal cesto. Ampak oni za to ne odgovarjajo. In zdaj naj jim dam 95 njih na leto? Da o prispevku za ceste ob registraciji sploh ne bi.
    Ko človek takole dvakrat pomisli, je bolj smiselno nalepit vinjeto Patriku na čelo in kurbljati avto na vsakem drugem križišču v centru, kjer stoji policaj z liziko, kot pa na obvoznici kasirat kamne.
    Niste normalni.

  6. MEFISTO pravi:

    @ JANKO alias ALEKSANDAR TODOROVIĆ alias…

    Nehaj onesnaževati okolje s svojo latovščino.

    Morebiti je to dovolj dobro v Srbiji, pri nas pa smo bolj zahtevni.

  7. Valter Hudovernik pravi:

    Predvsem si pa sedajle roke manejo v podjetju, kjer tiskajo slovenske cestninske vinjete. Karte so sedaj na novo premesane in po mojem skromnem mnenju, bi bil potreben nov raspis in zbiranje ponudb.

    Trenutni dobavitelj je vedel, da obstojeci cenovni sistem ne bo zdrzal in je zato ponudil dampinske cene.

  8. ZAJEBANCIJA pravi:

    To je spet ena SD zajebancija??? Kurirček Potrčko pokaj.

  9. miha b. pravi:

    kupil sem polletno. pretekla je in sedaj se švercam. ;)
    ni šans, da ustavim nekomu v pomarančni uniformi in solzivcem v žepu.

  10. Pravi človek pravi:

    Nosonja leze v tazadnjo internacionalistični evropski skupnosti.

  11. kaktus pravi:

    Komunistični podmladek dobro ve in zna, kako o-skubiti rajo in na njen račun obogateti ! Ukrepi prejšnje vlade so bili” pred- volilni cukrčki”, sedaj pa še teh ne bo.
    ZA NJIMI BO ŠE SMRDELO !!

  12. KAKTUS pravi:

    UKINILI SO NEPOTREBNE NALEPKE, TEH , PREGLEDI VELJAJO DALJ ČASA, UKINILI KOLEKE, PRENEHALI SMO LETATI ZA FORMULARJI IN KOLEKI, KDO SE ŠE SPOMINJA DOLGIH VRST OB DAVČNIH NAPOVEDIH, ZMANJŠANJE VRST V BOLNICAH, ŠPECIALISTIH, DODATKI UPOKOJENCEM ! VSE TO IN ŠE VEČ SO BILI ” PRED-VOLILNI CUKRČKI” JANŠEVE VLADE !
    H V A L A T I J A N Š A !!

  13. Martina pravi:

    Prepricana sem, da z vinjeto 95 € ne bo slo!
    Slovenija je z novo vlado padla na polni crti! Absolutni polom in sramota za nas narod!

    Vlacic….upam, da se dobro pocutis v svoji kozi in da si ponosen sam nase!
    Ce bi jaz bila na tvojem mestu bi odstopila ker moje dostojanstvo takega poraza ne bi preneslo, minister , direktor ali leader postanes takrat kadar imas spostovanje od tistih ki so prispevali da prides do tega polozaja!
    Ali je kdo v Sloveniji ki te spostuje?

  14. Nogavička pravi:

    No, resnici na ljubo: kdo pri zdravi pameti je bil prepričan, da se bo v resnici lahko še naslednja proračunska obdobja vozil za par eurov, saj je bilo že takoj jasno, da tako poceni ne bo šlo dolgo, in da bo treba kmalu (beri po volitvah) flikat proračunsko luknjo, in to zelo. Naslednje ocene so bile narejene do 120. Res je, hvala ti J, saj bolj očitno prozorne fore si res nisi mogel privoščiti.

    Še bolj je pa zanimivo kako nič varovan, naiven, je bil cel paket vinjet (prav je da verjamemo v dobro človeka, ampak ko je treba pa plačati račun, pa te goreče dobrote ni več mogoče tako očitno zaznati): po prve pol leta je veliko ljudi skontalo, da se lahko mirno švercajo. A je bila ta luknja v sistemu tudi darilo za tiste, ki se grejo za par evrov v zobe dajat, ali samo stupidnost nekaterih odgovornih tisti čas?

  15. rukar pravi:

    Nogavička, je tipična zagovornica podražitev. Na takšne bedake sem v življenju naletel velikokrat. Skrbelo jih je kako bo preživel projekt, od koga ali čega bo živela občina, država itd..
    NJIH PA KAJ MALO SKRBI, KAKO BOM PREŽIVEL JAZ, TI, ON…

  16. janko pravi:

    rukar:

    tako se piše, piši še!

  17. Nogavička pravi:

    Ja, jurišniki in nogometni navdušenci na oblasti so nam pridelali med in mleko … in štruce v smetnjakih. Pa prav za tebe me ne skrbi, saj imajo totalitarci prav vojake radi, take ki ne razmišljajo sploh pač najrajši, in jim vedno najdejo kruha in iger ter primerne uniforme.

Komentiraj