Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Tajnik SD o zdrahah

25. marec 2009 ob 20:31 | Jaka Tomc |

Tajnik Socialnih demokratov Uroš Jauševec se je odzval na očitke člana SD Aljuša Pertinača in šolskega ministra Igorja Lukšiča. Pogovarjali smo se o socialdemokratskih japijih, nastavljenih volitvah, sproščenih kolegijih in domnevnem rušenju tovariša Igorja.

Jaka Tomc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 20 x komentirano
  1. ZAJEBANCIJA 21 pravi:

    In tale zajebancija kroji usodo temu narodu??? Tud oni gor nam več ne more pomagat. Mulo go home!

  2. luna pravi:

    Jauševec je ne dolgo nazaj skušal spraviti Tufka na Petrol namesto Križanovskega. Tufek pa je svoj čas pridno deloval v SODU, kjer se je na debelo prekupčevalo s podjetji in kjer so bile podkupnine javna tajna. Na tak način sta n.pr. obogatela Lah in Jereb. Kupovala napol zastonj podjetja, ki sta jih spravila na kant in nato drago prodajala njihove nepremičnine.

  3. Pepo pravi:

    Hja, lepo. Tile tovariši zvenijo iz Uroševih ust vendarle kot zajebancija, kar se nehote zgodi samovšečnežem, ki so zgrabili oblast za jajca pa ne vedo, da jim bo ob takem obnašanju hitro utekla. Kljub vsemu malo japijsko, čeprav poštirkane obleke res ni.

  4. luna pravi:

    Končalo se je tako, da je Križanovski, ko je to zvedel, poklical svojega strica Dimnika, ta je poklical svojega prijatelja Miklavčiča, Miklavčič pa je preko nekoga tretjega interveniral pri Pahorju, da se je zadeva ustavila.

  5. zgodovinar pravi:

    Prosim novinarji na Vest.si, nehajte pomagati širiti PR zgodbice SD-ja, da so zmagali zaradi programa. Danes je namreč že šest mesecev od volitev, gospodarska kriza je vedno hujša, pa vendar do danes vlada, še manj pa SD, ni predstavila jasne poti za izhod iz krize in prestrukturiranje Slovenije.

    Zmagali so pač zaradi tega, ker so imeli ljudje Janše dovolj in je bila SD po razpadu LDS v pravem trenutku na pravem mestu.

    SD bo, če bo, zmagala zato ker je to kar je, šele leta 2012.

  6. petrček pravi:

    No, končno se bo SD prekrojila v stranko, ki je po Lukšiču postmoderna. V smislu tega postmodernizma je na tem kongresu dobila vodstvo, ki išče izzive v prihodnosti.
    Uroš Jauševec je svež veter na sceni. Upam, da bo dobro prepihal našo politično sceno.

  7. Mirjana pravi:

    zajebancija je bila,..je in bo ostala…srž vsega kot kaže :)
    petrček,…za prepihat našo politično sceno bo ta sveži piš kar malo premalo :)

  8. MEFISTO pravi:

    @ zgodovinar

    SD ni zmagala zato, ker bi imeli ljudje dovolj Janše , temveč zaradumazane predvolilne kampanje in zaradi sladkobnega Pahorja.

    Kaj praviš na to , da ni več upokojencev z bednimi pokojninamiin in drugih revežev, ki so nasedli sladkim besedam o Indiji koromandiji.

    In kaj porečeš k temu, da si vse več ljudi želi vrnitve Janše.

  9. zgodovinar pravi:

    @MEFISTO

    Umazano kampanjo so igrali vsi - od Janše preko Golobiča do Pahorja.

    Pokojnine v višini 1000 EUR je obljubljal takratni Janšev in sedanji Pahorjev zaveznik Karel Erjavec.

    Dvomim v to, da si ljudje želijo vrnitve Janše. Predvsem so razočarani nad Pahorjem. Kar si ljudje želijo je, da bi dejansko dobili oblast in stranko, ki bi delala na tem, da bi bilo vsi ljude bolje živeli, ne pa zgolj priviligirana peščica. Želijo si pravne države v kateri bi zakoni veljali enako za vse, kjer bi se bolj spoštovalo vse oblike dela ne pa zgolj nekaj izbranih itd.

    Je pa res, da se ljudem v iskanju te alternative Janša nekaterim niti ne zdi več tako slab. Po drugi strani pa sedanje medijsko razkrivanje nekaterih nečednosti za časa Janše utrjuje prepričanje nekaterih da se Janše nikoli več ne sme spustiti na oblast. Po drugi strani je pa tudi res, da tudi leva oblast podobno mesari po podjetjih, a je pri tem nekoliko bolj spretna in zna svoje slebi bolj zakriti. Pri tem jim seveda pomaga tudi dejstvo, da so jim mediji nekoliko bolj naklonjeni in da so v tem poslu že dlje časa.

  10. janez pravi:

    A pa kdo ve kje je Janša? Lovšin je odletel, Bavčar še bo, Janša pa s svojim denarjem od orožja kupuje parcelo v Argentini. Baje se bo preselil v visokogorje na mejo med Argentino in Čilami. Živela demokracija in svoboda govora!

  11. medek pravi:

    Program, program, program, Ma kakšen program, a imajo program? kaj pa notri piše :) Ali kdo ve ;)) Sama zajebancija in nič vsebine - podedovana sproščenost.

    Še vedno čakam, da odleti minister za kmetijstvo (pesticidar)

  12. Igor Đukanović pravi:

    Ne morem verjeti sebi. Dejansko sem pogledal prve pol minute filmčka, na katerem svojo stranko zastopa tajnik. A v SD-ju nimajo niti statuta?

  13. random pravi:

    “Po drugi strani je pa tudi res, da tudi leva oblast podobno mesari po podjetjih, a je pri tem nekoliko bolj spretna in zna svoje slebi bolj zakriti. Pri tem jim seveda pomaga tudi dejstvo, da so jim mediji nekoliko bolj naklonjeni in da so v tem poslu že dlje časa.”

    True. Levi majo precej prakse s tem.
    Mediji so pa naklonjeni toliko, kolikor so dejanja vsec tistim, ki medije financno podpirajo. Torej vse v najlepsem redu.. BTW, kje so tajkuni?

  14. uničevalec rdečuhov pravi:

    djukanocicu, parke v Maribori in okolici že brstijo!Tudi poskevniki čakajo na prve goste.Kaj pa ti??

  15. en_tipson pravi:

    “SD ni zmagala zato, ker bi imeli ljudje dovolj Janše , temveč zaradumazane predvolilne kampanje in zaradi sladkobnega Pahorja.”

    Ni res. SD je zmagala, ker se je Janša kot premier izkazal za otročjega spletkarja.

  16. medek pravi:

    Mladi Karl Rove :)

  17. MEFISTO pravi:

    Dragi simpatizerji oblastne koalicije.

    Med menoj in vami je samo ena pomebna razlika.

    Ko bodo vaši do konca zavozili državo, boste vi razočarani.

    To bo meni prihranjeno, ker od njih kaj drugega tudi nisem pričakoval.

  18. francka pravi:

    Tovariši iz SD niso zmagali s programom,ampak na račun umazane in skrajno sovražne kampanje ,brez trdnih dokazov.Kompanja,ki je bila močno podprta z levičarskimi mediji,ki so v tej državi v večini.Edina točka programa,ki jo je do onemoglosti ponavljal tovariš Pahor t.j ,da ne bo kadrovanja po politični liniji,ampak bodo sami strokovnjaki,se je v par dnevih po volitvah izkazala,kot velika prevara volilcev.Same politične nastavitve!Kopač,Veselinović,Mahne,Jamnik,in mnogi drugi.Višek cinizma pa je ,da sedanja koalicija,kjer prednjači tovariš Golobič in Kresalka govorita o prejšnjih kadrih,ki so bili sami butci in nastavljeni samo zaradi lojalnosti prejšnji vladi.Zdaj,ko se na ključna mesta v državi vračajo politični kadri sedanje vlade pa naj bi šlo za same super strokovnjake.Vračamo se v čase tovarištva,saj očitno v stranki SD poznajo le naziv tovariš.To je sicer njihiva pravica,če to hočejo.Upam pa,da ne bodo s tem tovarištvom posiljevali tudi drugih.Pa živeli tovariši!

  19. Drago pravi:

    Ste eni navadni packi, ki brišete komentarje tudi vas bo dosegla roka pravice. Sami ste drugim jamo kopali a se boste v njej nazadnje znašli sami in ta čas se približuje z nadzvočno hitrostjo. Ljubeten in resnica vam bosta prekrižala podle in pokvarjene načrte. Sram vas je lahko del stranke SD da ste lahko tako podli in nizkotni. borut tebe je škoda, ker jim nasedaš.

  20. Drago pravi:

    DNE 27. APRILA 2009 ORGANIZIRA DRUŠTVO
    ops OSVEŠČENIH PREBIVALCEV SLOVENIJE SHOD VSEH DOMOLJUBOV.
    VABLJENI V ČIM VEČJEM ŠTEVILU IN OKOPIRAJMO LJUBLANO. KOT JO JE NEKOČ OKUPATOR. NAREDIMO ŽIVI OBROČ OKROG PRESTOLNICE.

Komentiraj