Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Odletel Andrej Lovšin

23. marec 2009 ob 18:15 | Denis Sarkić |

Nadzorni svet Intereurope se je za razrešitev predsednika uprave družbe Andreja Lovšina odločil zaradi nedoseganja poslovnih ciljev, prekoračitve pooblastil in kršitve delovnih obveznosti, je danes v izjavi za medije zapisal predsednika nadzornega sveta družbe Boštjan Rigler. “Današnja redna seja nadzornega sveta družbe Intereuropa je bila sklicana z namenom razprave o zaupnici članom uprave. Nadzorni svet je še enkrat predstavil upravi svoje pomisleke in očitke o posameznih odločitvah, uprava je na to podala svoje argumente, vendar je nadzorni svet sprejel sklep o prekinitvi sodelovanja s predsednikom uprave Andrejem Lovšinom,” je poudaril Rigler.

Andrej Lovšin in Zidar
Andrej Lovšin in Ivan Zidar na otvoritvi predora Šentvid Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Na čelo Intereurope so nadzorniki imenovali Zvezdana Markežiča, dosedanjega namestnika predsednika uprave. Kot poudarja Rigler, je Markežič strokovno usposobljen in ne bo potreboval veliko časa za spoznavanje posameznih delov družbe Intereuropa, “saj jo resnično dobro pozna, ker v njej deluje že dolgo”. To je po Riglerjevem prepričanju v času gospodarske in finančne krize ključno, da se bo Intereuropa lahko nemudoma bolj ostro odzivala na spremembe v okolju in ohranjala raven kakovosti in delovna mesta.

Novoimenovani predsednik uprave Intereurope Zvezdan Markežič je v izjavi za medije zatrdil, da bo v sodelovanju s strokovnimi sodelavci v družbi intenzivno nadaljeval uresničevanje začrtane strategije rasti in razvoja družbe. “Pri tem bomo prednostno reševali problematiko najbolj pomembnih nalog za nadaljnji razvoj v času gospodarske in finančne krize,” je zapisal Markežič, ki ga je po današnji razrešitvi Andreja Lovšina nadzorni svet Intereurope imenoval za predsednika uprave. Vse podrobnosti o ukrepih, ki jih bo Intereuropa morala sprejeti za spremembo trenutnega stanja v družbi Intereuropa, bo Markežič predstavil po seznanitvi ob primopredaji zadolžitev in dolžnosti funkcije predsednika uprave.

Nadzorniki Intereurope, ki jih vodi Boštjan Rigler, so se za Lovšinovo razrešitev odločili na podlagi mnenj o nedoseganju poslovnih ciljev, prekoračitve pooblastil in kršitve delovnih obveznosti. Ob tem se nam že zastavlja vprašanje, zaradi katerih kršitev delovnih obveznosti je Lovšin, sicer dober prijatelj Janeza Janše in je koprsko špeditersko družbo vodil od 17. januarja 2006, pravzaprav sploh zamenjan? Ali pa gre le za t.i. politično zamenjavo? Odgovore bomo za vas na Vesti zagotovo pridobili.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 41 x komentirano
  1. tiib pravi:

    Takšnega strokovnjaka kar takole napodijo?!?

  2. Tona pravi:

    Prekssssssssno.

  3. bullock pravi:

    Zakaj nekoga, ki ga odstavijo zaradi očitanih mu lumparij, tudi kazensko ne ovadijo? Zakaj nadzorniki dobivajo sejnine do neba, kao odgovarjajo s svojim premoženjem, zgodi pa se samo zamenjava dobro plačanih funkcij “naših” z “vašimi”.

  4. marko pravi:

    Vse skupaj je le pesek v oči. Frka bo, ko bomo imeli vsi zaščitna očala. :-)

  5. Jazzko pravi:

    Ha ha, good point Marko.

  6. luka pravi:

    še en nastavljen pezde….
    ki bi v pravičnem svetu delal za max 1k na mesec…

  7. silvom pravi:

    A misliš, da ga ne bo zamenjal en drug nastavljen pezde ?

  8. fondue pravi:

    A to je ta rigler, ki ga je JJ kot župana škofljice za hobby nastavilše v upravo Darsa????!!!! Manjka njegova slika iz otvoritve tunela. Najbrž nista on in njegov NS nič kriva, saj sta ŽE po enem letu ugotovila, kar je javno znano že ves čas…

  9. pika pravi:

    naj mi prosim nekdo razloži zakaj bavčarja ne odstavijo, hvala

  10. Valter Hudovernik pravi:

    Gospod Lovsin je sicer nesposoben, ima pa zelo rad Janeza Janso. A to ni dovolj?

  11. marjetica pravi:

    Prepozno,vse je že odplačal svojemu šefu.In kje so ovadbe za vse lumparije?

  12. medek pravi:

    Kaj pa Bavčar in bankirji?

    http://www.dnevnik.si/poslovni_dnevnik/1042254099

    Prekinitev reodkupnih pogodb med Unicreditom in Istrabenzom, s katerimi je banka postala lastnica omenjenih deležev, namreč ni samo sporna poteza Unicredit banke v odnosu do ostalih bank upnic, ampak je zanjo odgovoren tudi Igor Bavčar. Postavlja se namreč vprašanje njegove odškodninske odgovornosti, ker je pristal na prekinitev pogodb o začasni prodaji delnic. Vsaj za pogodbo, ki jo je imel sklenjeno za delnice Mercatorja, bi lahko sodeč po uradni objavi Istrabenza konec aprila lani sklepali, da se izteče šele konec aprila letos. Zato bodo lastniki Istrabenza brez dvoma zahtevali od nadzornega sveta takojšnjo Bavčarjevo razrešitev, v nasprotnem primeru pa tudi njim grozijo odškodninske tožbe.

  13. medek pravi:

    Takole bežijo generali iz opustošenih bojišč, ko so svoje vojake prodali sovražniku za drobiž in lastno glavo.

  14. medek pravi:

    In, če mi čistilci ala Njavro pridejo blizu v podobi XE, potem vemo kdo je Princ Teme.
    Pa četudi se pretaplja v balkance.

  15. uničevalec rdečuhov pravi:

    medek, pezde in komunistično javno trobilo.Prepričan sem , da te bo od same gega nečloveškega sovraštva in napuha pobralo kot letošnji sneg.Vse kaže, da si ti plačan murgeljski pisunček in povrhu še udbovski špicelj in dnevni udbovski ovaduh. Zavedni in domoljubni slovenci se na take izrodke poserjemo in poščijemo takoj ko te vidimo ali preberemo.

  16. medek pravi:

    @15

    Ne, jaz sem samo neizmerno radoveden :) in nisem nikogarjšnji, ker sem za kaj takega prebister.

    Ima pa Delo zanimiv članek, ne vem kaj naj si mislim :)

    http://www.delo.si/clanek/78034

  17. 007 pravi:

    In Mesiji se počasi, ampak vztrajno podira hišica iz kart. A ne pezdeti črni?

  18. Marko pravi:

    Mesiji hišica iz kart, komunardom se bo pa, žal, na glavo podrla država. A ne, medek?

  19. luna pravi:

    Ne razumem kakšna vprašanja se zastavljajo Denisu Sarkiču - zakaj je bil Lovšin odstranjen……in da bo odgovore za nas še pridobil…

    Zgodba je že prav dolgočasna in zguncana. Ve se, kaj je Lovšin počel in kako se je nekako vedno izmuznil in si podaljševal svojo funkcijo. Po zaslugi predsednika nadzornega sveta, katerega je Janša tudi nastavil. Prav isti predsednik zdaj Lovšina odstavlja. Res je čudno, da se zdaj nadzorniki bojijo, da bi odškodninsko odgovarjali, posebno ko Lovšinova početja že nekaj časa preiskujejo tudi kriminalisti, n.pr. njegov neregularni, drag nakup (brez vednosti in žegna nadzornega sveta) zemljišča v Moskvi in nakazilo dela kupnine v Lichetnstein.,,,in ko je nova vlada zahtevala revizijo.

    Denis, preberite si komentar v Dnevniku “Nadzorniki so se ustrašili”.
    To je komentar, ki ima neko dodano vrednost ob vseh informacijah, ki so nam bile že davno prezentirane.

  20. Nogavička pravi:

    Komentar: Nadzorniki so se ustrašili

    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042254024

  21. neemocije pravi:

    Ni komunist, zato je moral odleteti.

  22. neemocije pravi:

    Stara komunistična praksa, predvolilne obljube pozabljene , propaganda v polnem zagonu. Krvavo-rdeče ovce so nadvse zadovoljne.

  23. Igor Đukanović pravi:

    Končno. Te menjave sem se zelo razveselil. Pa ne toliko zaradi imena samega pač pa, ker končno imamo prvo menjavo iz krivnih razlogov. Upam, da bodo argumenti (po potrebi) zmagali tudi na sodišču. In upam, da to ni prva menjava iz krivdnih razlogov = brez odpravnine.

  24. Valter Hudovernik pravi:

    Tudi po drugi svetovni vojni so zvesti tovarisi zasedali vodilna mesta v tovarnah in podjetjih. Nekako jih je bilo potrebno nagraditi pa, ce so bili sposobi za vodenje ali ne.

  25. Valter Hudovernik pravi:

    Na delajmo pa si utvar, da bo Lovsin za napake odgovarjal s svojim premozenjem.

  26. neemocije pravi:

    Igor Đukanović , ne skrbi, sodstvo vam bo pomagalo, kot tudi mediji.
    Vse je rdeče, krvavo rdeče, sovraštvo in nestrpnost kraljujeta.

  27. neemocije pravi:

    # Nogavička pravi:
    24. marec, 2009 ob 17:20

    Komentar: Nadzorniki so se ustrašili

    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042254024

    ????

    RDEČUH (INJA) citira udbodnevnik kot vir??
    Ne moreš verjeti, a je res.
    Ideologija je res sposobna sprazniti vse možgančke.

  28. MEFISTO pravi:

    Torej bodo uničili še eno dobro firmo!

  29. Nogavička pravi:

    :))) … do solz sta me!

  30. Nogavička pravi:

    … ne prvič in … prav gotovo ne zadnjič ;)

  31. Q_ pravi:

    @Đukanović,

    iz krivdnih razlogov. Drugače pa se strinjam.:-)

  32. bullock pravi:

    Je pa zanimivo poročanje po TV-medijih. Ko se omenja Lovšina, se nikoli ne pozabi povedati : vidni član SDS ali Janšev kader. Nikoli pa pri Bavčarju recimo ne povedo, da je vidni član LDS ali Kresalov kader. Me prav zanima, koliko bodo poročali o tem, da za polomijo Hita v glavnem stoji bivši predsednik uprave Tomažič in njegove pogodbe in če bodo zraven dodajali, da je vidni član Zaresa oz. Golobičev kader. Toliko se govori o JJ direktorjih, toda roko na srce, vsi tajkuni oz. lastniki sumljivo olastninjenih podjetij so kader levice. Tudi Kramar iz NLB, ki jim je pri tem hudo pomagal je bil kader levice.

  33. Igor Đukanović pravi:

    Neemocije, Jure Martinjak, ali kako že? Ne uspevam slediti tem mehiškim nadaljevankam (oziroma kar indijskimi z veliko reinkarnacijami iste osebe…) Prepričan sem, da imam veliko bolj grenke izkušnje s sodno vejo oblasti kot ti. Za povrhu pa še ne morem na nikogar pokazati s prstom in reči: “ti lenuh nič ne delaš in krivo sodiš”. Vsi delajo in se trudijo, sistem pa melje in melje in melje in še bolj počasi melje in dela vse napake na osnovi vseh v naši družbi tradicionalno obstoječih predsodkov. In ko je vsega konec, dobiš odvetniški nasvet, da se nima smisla pravdati za odškodnino.

    No, upam, da Lovšinu ne bo uspelo iz tega okostenelega aparata enako dolgo iztiskati zanj ustrezne rešitve, kot to omogoča sodni aparat v mojem primeru na moj račun. Upam, da ima nadzorni svet ustrezne dokaze, da prepreči kakršnokoli sodno izpodbijanje zahtev po odpravnini. Obenem se zavedam, da je veliko lažje na sodišču nekomu dokazati, da ni bil dovolj dober manager, kot dokazati, da je kradel in zavestno delal škodo, ki jo je po zakonu dolžan povrniti. Zato mi zadošča že, da je nekdo od top managerjev letel iz krivdnih razlogov. Zdaj čakam, kdaj bo prva lastovka še med nadzorniki.

  34. Igor Đukanović pravi:

    Hvala, Q_. Se opazi, da gre za zame emocionalno temo in od tod tipkarske napake. Te menjave sem vesel še bolj kot menjave Rupla. Rupel je v preteklih letih imel bistveno preveliko politično moč, ki mu je ostala kljub zaporedju napačnih potez. Ni pa se ta Veliki Osamosvojitelj tako drastično mastil na državni račun. Zelo me pa moti, ko posamezniki uzurpirajo državno lastnino in se obnašajo kot, da je to njihovo. In so te pripraljeni še tožiti, če rečeš, da ni.

  35. uničevalec rdečuhov pravi:

    djukanoviću, sezona peskovnikov je že v teku,kaj? Le tako naprej,saj bo materiala več kot preveč.Pa dobro izberi!

  36. Nogavička pravi:

    Uni pacient, ko zmanjka argumentov, a ne de, se lotiš pa svojih najbolj skritih fantazij, nemara? Pogovori se s svojim terapevtom. Ne bi bilo nič narobe, če bi ob sredah zvečer posvetil eno uro Izlivom, veš.

  37. luna pravi:

    Đukanović, se strinjam.
    Ti posamezniki, ki uzurpirajo državno lastnino se še zdaj, v tej krizi, nikakor ne morejo prizemljiti, Lahovnik pravi, da kot bi živeli na drugem planetu.
    Danes se je Veselinovič kregal z državo, da ne bo znižal svoje plače, ker NLB ni v večinski državni lasti. Država pa po drugi strani daje banki garancije in ji omogoča likvidnost.

    Kocič, Eržen in Mihevc iz Triglava pa so si kot nadzorniki pustili izplačati nagrade v cashu, vsak po 100.000 EUR od svoje črnogorske filiale. Verjetno brez plačila davkov, kar zdaj raziskuje policija.

  38. neemocije pravi:

    bullock pravi:
    25. marec, 2009 ob 9:59

    Je pa zanimivo poročanje po TV-medijih. Ko se omenja Lovšina, se nikoli ne pozabi povedati : vidni član SDS ali Janšev kader. Nikoli pa pri Bavčarju recimo ne povedo, da je vidni član LDS ali Kresalov kader.

    ZAto je Lovšin, ki je delal dobro odletel, rdečuha Bavčarja pa bodo skušali na vse načine rešiti (Veselinović &co.) a mislim , da ga le ne bodo uspeli.

  39. Andreja pravi:

    Je bil skrajni čas…..da ne bi o vseh nebulozah, ki jih je tudi sicer počel….po fitnesih pecal bejbe. da smo ga vun vrgle…

  40. Nogavička pravi:

    Andreja, denar in Jjeva slika v pisarni vendar nista vse kar lahko človeka dobrega doleti ;)

  41. ibrahim pravi:

    lovšin zna marsikaj o orožarskih zadevah med osamosvojitvijo….pravi janšev človek, bogat
    kot purfel…….zaščitena žival….
    sicer pa pred interevropo delal v obveščevalni-potem pa kar naenkrat prvi človek interevrope…
    kakšne slučajnosti……
    sic sic

    sarkič ti pa drugič wb na sliki poštimaj

Komentiraj