Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Podpisi SNS za SSN

18. marec 2009 ob 19:41 | Denis Sarkić |

Pobudniki za razpis referenduma o vstopu Hrvaške v Nato so po zadnjih podatkih zbrali 1300 podpisov, je danes povedal predsednik SSN Lovro Škrinjarič. V stranki se zavedajo, da bo do 26. marca skoraj nemogoče zbrati 40.000 potrebnih podpisov, še vedno pa upajo na pozitiven odgovor ustavnega sodišča za ustavno presojo zakona o referendumu. Kot je dejal Škrinjarič, so sami naredili vse, kar se je dalo v okviru razpoložljivih finančnih sredstev. Tako so za prepričevanje državljanov večinoma uporabljali elektronske in telefonske poti, kar pa ima po njegovem vse skupaj omejen doseg.

Podpisi poslancev SNS za referendum na Upravni enoti v Ljubljani:

Ob tem skoraj celotna slovenska politična javnost skupaj z mediji ljudi prepričuje, da referendum ne bi bil dober za Slovenijo ter jih poziva, da pobude ne podpišejo, je še dodal Škrinjarič in pojasnil, da so se prav zato tudi odločili na sodišče vložiti pobudo za presojo ustavnosti zakona o referendumu in ljudski iniciativi, ker naj bi bil sedanji način zbiranja podpisov na upravnih enotah protiustaven. “Naša zahteva je bila, da ustavno sodišče pobudo obravnava prednostno in se o njej odloči še pred zaključkom zbiranja podpisov. Če bi se to zgodilo, bi teoretično še lahko razpisali nov rok za zbiranje podpisov, ob morebitnem podaljšanju roka in poenostavitvi sistema zbiranja podpisov pa bi se že ponudila realna možnost, da bi zbrali potrebne podpise,” je dejal predsednik SSN, ki še dodaja, da osebno zaupa sodišču.

Škrinjarič se je odzval tudi na torkovo družno podpisovanje pobude poslancev SNS in povedal, da bi glede na to, s kakšnimi financami omenjena parlamentarna stranka razpolaga, lahko zbrali več kot le nekaj podpisov, če jih je njim s precej bolj skromnimi sredstvi uspelo zbrati več kot 1000. “Še posebej glede na njihovo poudarjanje v javnosti, kako je Hrvaški potrebno stopiti na prste, in so pri tem uporabljali celo agresivnejšo retoriko od nas,” je dejal prvi mož SSN, ki v podpisih treh poslancev ne vidi kakšne posebne pomoči njihovim prizadevanjem.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. ekonomist pravi:

    Še en dokaz več, da prepire delajo zgolj politiki. Teh zgolj 1300 podpisov jasno kaže na to.

  2. Blaž Babič pravi:

    Še en dokaz, koliko časa traja oddaja enega podpisa.

    Koliko je trajal celoten potopek, da so vsi zapustili zgradbo, minus govorance? Denis, pomoč prosim.

  3. Carlos Contreras pravi:

    Ubogi Blaž. Fifteen minutes of fame, ka-li? Ponovi vajo, pa še enkrat, pa še enkrat, pa bo mogoče doživljenjsko.

  4. Blaž Babič pravi:

    Ima tvoj ego kakšne težave? Boš izvedel “coming-out” iz sveta anonimnosti?

  5. Rajko pravi:

    ojoj. Ti revčki se še vedno matrajo al kaj?

  6. Blaž Babič pravi:

    http://www.indirekt.si/novice/slovenija/vinkov_ssn_sem_jaz/126529

    Še vedno ima oblast svoje agente, zakaj vprašaš?

    Če bo še kak nepismeni trdil, da je Šiško kriv podtikanja bombe pod avto ponarejevalca Milana Klementa, naj prosi koga, da mu prebere tole povest:

    http://www.hervardi.com/primer_ponarejeni_tolarski_boni.php

  7. Blaž Babič pravi:

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042252839

    Bistveni neustavni element v sedanji referendumski zakonodaji po prepričanju SSN predstavljajo navodila ministrstva za notranje zadeve in drugih ministrstev, ki so vsakič arbitrarna ter ne nudijo pravne varnosti.

    Naslednji velik problem, tako za vsakokratne pobudnike kot za volivke in volivce, so tista določila zakona, še posebej pa 16.b člen, ki so napisana nedoločno, brez ustreznih podzakonskih izpeljav, in pomenijo dejansko pravno praznino, so še zapisali na spletni strani.

    ——————————

    Kaj niso bila podobna “pravila” vstopnica za vse težave “izbrisanih” ?

    Zakaj “borci za človekove pravice” ne prisluhnejo tem težavam danes in se ne poglobijo v kršitve pravice do referendumov?

  8. marko pravi:

    @babic

    pa kdo je zdaj sploh predsednik tega ssnja šišić, vincenc ali škrinjarčić

  9. Tona pravi:

    Svoji k svojim.golazn.

  10. Carlos Contreras pravi:

    Jebemtiboga, Blaž, kako te matra, kdo da sem, kaj? Povej, kokolo, koliko predsednikov te pavlihaste stranke bo še odstopilo, da boš na to mesto stopil ti?

  11. Drago pravi:

    Grdi, umazani, zli. prišel bo dan poplačila vseh grehov.

    SRAMOTNO. Sram me je da živim v taki brezpravni in nedemokratični državi. Kot član tega opevanega Semuličevega sindikata ZSSS SEM GOSPODA SEMULIČA VPRAŠAL, KO JE BIL GOST NA RADIO HIT, KDAJ SO NAZADJE ORGANIZIRALI GENERALNI ŠTRAJ. NJEGOV ODGOVOR SE JE GLASIL DELNEGA SMO ORGANIZIRALI V LETIH 93 IN 99. SPRAŠUJEM SE MAR NE ŽIVIMO V LETU 2009 IN SMO V 21 STOLETJU, KJE STE PA VI OSTALI GOSPOD SEMULIČ. DNE 24.03.2009 SEM SE POSTAVIL PRED VHOD ZSSS NA DALMATINOVI IN KOT ČLAN STRANKE SSN DELIL LETAKE, JE VEN PRIDRVELA VARNOSTNICA IN MI ZAČELA GROZITI, DA TAM TEGA NE SMEM POČETI, SEM JO VPRAŠAL KJE TO PIŠE IN ALI NE ŽIVIMO V SVOBODNI IN DEMOKRATIČNI TER PRAVNI DRŽAVI. PO DOLOČENEM ČASU JE PRIŠEL VEN ŠE NEKDO ZAPOSLEN NA SINDIKATU IN MI MJE PONOVIL ISTO KOT VANOSTNICA IN MI PREDLAGAL, DA NAJ GREM PRED LJUBLJANSKO BANKO DELIT LETAKE IN NE RAVNO PRED NJIHOVIM VHODOM. TUDI NJEMU SEM PONOVIL ISTO KOT VARNOSTNICI, NAJ MI POKAŽE PISMENO, DA TEGA TAM NE SMEM POČETI. SRAMUJEM SE DA SEM BIL IN SEM ČLAN TAKEGA SINDIKATA, KI PREGANJA SVOJE ČLANE.

    To je njihov način demokracije

    Sporočilo

    Odstranjeni ste zaradi naslednjega vzroka:
    Pisanje z velikimi tiskanimi črkami, ponavljanje kršitev, v več temah objavljanje istih tekstov.

    Date the ban will be lifted: 27.04.2009, 08:00

Komentiraj