Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Potočnik spet komisar?

16. marec 2009 ob 20:07 | Denis Sarkić |

Premier Pahor in komisar Potočnik

Predsednik stranke Zares in minister za visoko šolstvo in tehnologijo Gregor Golobič je, še pred kosilom v Vili Podrožnik z evropskim komisarjem Janezom Potočnikom, za Vest komentiral današnji komisarjev obisk pri predsedniku vlade Borutu Pahorju in možnostih, da bi Potočnik kot evropski komisar v Bruslju preživel še en mandat.

Denis Sarkić, foto: KPV

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. ADIJA ZA PREDSEDNIKA pravi:

    Potočnik je dost pameten, da ne bo nasedal posiljevalskim akcijam GG, ki nujno rabi tujo roko za v žerjavico.

  2. Igor Đukanović pravi:

    Adija, kje točno vidiš žerjavico? Morda komentiraš dejstvo, da Golobič ne more osebno kandidirati na evropskih volitvah, saj je minister in bi takšno gesto naši volivci razumeli kot neresno.

  3. Blaž Babič pravi:

    …saj ne, da bi bila v resnici neresna :))))))))))))))

    Glede Janeza EU-koritnega Potočnika pa tole: Če si fant želi in je pripravljen, potem mu je treba vsekakor prisluhniti in upoštevati njegove demokratične želje. Gotovo bo veliko naredil v interesu Slovenije, kajpada!

    http://evropa.gov.si/slovenija-clanica/slovenci-institucije-eu/

    V Komisiji sodeluje komisar, ki zastopa skupne interese EU. V direktoratih Komisije so zaposleni slovenski državljani, ki prav tako zastopajo interese EU.

    Aja, po tem, ko bo Potočnik zaključil s svojim komisarstvom bo verjetno raje ostal prisesan na EU seske in ne bo nasprotoval EU, oziroma je kritiziral za nazaj (Le kaj bi lahko kritiziral, kajne?), saj bi sicer izgubil EU penzijo:

    Lord Mandelson must remain loyal to EU to guarantee pension

    Lord Mandelson is not allowed to criticise the European Union if he wants to keep hold of his £31,000-a-year pension as a former European Commissioner, The Daily Telegraph has learned.

    http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/politics/labour/4996440/Lord-Mandelson-must-remain-loyal-to-EU-to-guarantee-pension.html

  4. Igor Đukanović pravi:

    Blaž, tudi poslanci ne bi smeli biti župani in bi v parlamentu morali zastopati vse Slovence in ne samo svoje parcelice. Optimizacija sestavnih delov ne da globalnega optimuma. Vsi Mariborčani, ki delajo za državno upravo, s tem delajo tudi za Maribor. Vsi mariborski vojaki, policisti, cariniki, uradniki delajo tudi za Maribor. Vsi mariborski učitelji, ki pomagajo sestavljati nove učne načrte, delajo tudi za Maribor. Podobno vsi v EU zaposleni Slovenci delajo tudi za Slovenijo. Zakaj je to tako težko dojeti?

  5. Blaž Babič pravi:

    Igor, a si ti kdaj dal komu cvek, pa si se pri tem slabo počutil?

    No, pol me razumeš. Sedi.

Komentiraj