Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Piarovec Pahor

14. marec 2009 ob 11:03 | Denis Sarkić |

Premier Borut Pahor o iskanju tiskovnega predstavnika vlade, kadrovanju na zadnji seji vlade, ovadbi SNS zoper Dimitrija Rupla in dogovarjanju o mediaciji s Hrvaško.

Vlada je na svoji zadnji seji imenovala še Kadrovsko-akredaticijski svet (Kas) na področju šolstva in športa. Za šefinjo vladnega protokola je ponovno imenovala Ksenijo Benedetti, za generalnega direktorja direktorata za delovna razmerja na ministrstvu za delo pa Petra Pogačarja. V Kas za področje šolstva in športa, ki bo zadolžen za izbor primernih kandidatov za predstavnike ustanovitelja v organe upravljanja javnih zavodov, je vlada za predsednico imenovala Aleksandra Kanjuo Mrćela, za člane pa Mojco Šebart Kovač, Sašo A. Glažarja, Rajka Šugmana in Darjo Kovačič.

Vlada je poleg tega Ksenijo Benedetti ponovno imenovala na položaj šefinje vladnega protokola, in sicer za dobro petih letih, z možnostjo ponovnega imenovanja. Ksenija Benedetti je leta 1990 je diplomirala na Filozofski fakulteti (smer muzikologija), v letu 1997 opravila podiplomski študij MBA in diplomirala na Centru Brdo pri Kranju - danes Center Bled ter leta 1999 diplomirala na London School of Public Relations, je zapisano v vladnem gradivu.

Za generalnega direktorja direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve pa je vlada imenovala Petra Pogačarja. Peter Pogačar, rojen 13. novembra 1973 v Ljubljani, je bil od leta 2001 do 2004 je zaposlen kot svetovalec vlade na ministrstvu za delo, kjer je bil med drugim odgovoren za razvoj dodatnega pokojninskega zavarovanja. Je avtor sprememb zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju leta 2001 v delu, ki ureja dodatno pokojninsko zavarovanje. Bil je tudi predstavnik vlade v pogajanjih za vstop v EU za področje pokojninskega sistema, od leta 2004 dalje pa je bil direktor oddelka za pokojninska zavarovanja Kapitalske družbe.

Vlada je ustanovila tudi delovno skupino za zastopanje interesov državnih organov pri izvrševanju določb zakona o glavnem mestu. Skupino bo vodil premier Borut Pahor, njeni člani pa so med drugim tudi ministrica za lokalno samoupravo Zlata Ploštajner, minister za finance France Križanič, ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs, minister za pravosodje Aleš Zalar in generalni sekretar vlade Milan Martin Cvikl. Skupina bo med drugim zadolžena za pripravo predloga dogovora med predsednikom vlade in ljubljanskim županom Zoranom Jankovićem ter pripravo predlogov organizacije in izvedbe izrednih meddržavnih, protokolarnih in promocijskih dogodkov.

Vlada je na seji sprejela še sklep o imenovanju novih predstavnikov ustanovitelja v svet javnega zavoda UKC Maribor za naslednji štiriletni mandat. Imenovala je Aleša Živkoviča, Lojzeta Grobelnika, Marjetico Mahne, Štefko Presker, Antona Kranjca in Antona Zorka. Vlada je imenovala tudi nove člane sveta zavoda Splošna bolnišnica Murska Sobota, in sicer Leona Langa, Gorana Miloševiča, Andreja Gerenčerja, Jožeta Šumaka in Eriko Zelko.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. JB pravi:

    pa dej pahor imenuj že enkrat tiskovnega predstavnika - cela vrsta lepih SD fantov čaka v vrsti. eni so malo višji eni malo nižji, vsi vlečejo bolj na blond ali svetlo rjavo, vsem pa je skupno da so zelo lepi

  2. MEFISTO pravi:

    In tako pametni, da imamo od tega že vsi škodo!

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    na ZZS imajo tudi že novega PR - ovca ! _ _ _ _ _ _

    http://www.youtube.com/watch?v=o2HqN4cxObE&feature=related

    ;-)

  4. marjetica pravi:

    js mislim da je borut najlepši,naj bo kar sam svoj piarovec

Komentiraj