Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vlačič o DARS-u in SD

12. marec 2009 ob 21:28 | Denis Sarkić |

Minister za promet Patrick Vlačič o zamenjavi nadzornikov DARS-a ter avtocestnih odsekih in kot član ter kandidat za podpredsednika stranke o kongresu Socialnih demokratov.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Bount pravi:

    GOSPOD PATRICK VLAČIČ, KAJ NE BI BILO BOLJE, DA VAŠE PRIORITETE MALO OBRNETE, STE DOMA IZ OBALE IN ŠE KAR NAPREJ IGNORIRATE NEMOGOČE ZADEVE, KI DIŠIJO ŽE NA VELIKE KORUPCIJE, KI SE DOGAJAJO V LUKI KOPER, spodaj samo en delček teh nepravilnosti, jih pa je še veliko , veliko več, mogoče preveč tudi za vlado, no , tukaj se strinjam!

    Na novinarski konferenci, ki jo je v tem tednu organizirala Obalna sindikalna organizacija, Konfereracija sindikatov 90 (OSO KS-90), je bila podrobneje predstavljena tudi ekskluzivna pogodba z Luko Koper, ki je pred časom zelo odmevala. Do podpisa pogodbe ni nikoli prišlo, šlo pa naj bi za prenos 70 odstotkov luških pretovornih dejavnoati na zasebno družbo B.R.I.L., na katero naj bi bil prenesen tudi del kadra Luke Koper. Po oceni Pavla Lokovška, predsednika Sindikata pristaniških delavcev Slovenije pri OSO KS-90, bi bil podpis take pogodbe tako za Luko kot za zaposlene škodljiv, saj bi lahko ustvaril monopol.

    Dragomir Matič je bil izvršni direktor za operativno logistiko in bi moral pogodbo z družbo B.R.I.L. podpisati. Ker se z njo ni strinjal, naj bi po besedah Lokovška dobil odpoved. V nadaljevanju je Lokovšek predstavil dopis Odvetniške pisarne Čad, ki naj bi dokazoval, da je vodstvo Luke Koper zavestno zanikalo obstoj ekskluzivne pogodbe. Lokovšek je predstavil karierno pod Matiča, ki je z delom v Luki zrasel ter dejal, da “ima več pripadnosti podjetju, kot marsikateri direktor, ki je prišel v Luko po politični volji.” Tudi delovno sodišče je pred kratkim potrdilo, da je bil Matič odpuščen nezakonito. Luka Koper je le nekaj dni za tem, ko je Matič zavrnil podpis sporne pogodbe, ukinila njegovo delovno mesto. Na podlagi sodbe delovnega sodišča bi se Matič moral vrnil na delovno mesto v Luko Koper, glede na to, da njegovo staro delovno mesto ni več sistemizirano, ni še jasno na kakšen način se bo v Luko tudi vrnil.

    Lani so v Luki Koper obstoj sporne pogodbe zanikali: “V zvezi z dopisom Sindikata pristaniških delavcev Slovenije, odločno zanikamo obstoj »ekskluzivne pogodbe«, ki bi zgolj enemu dobavitelju luških storitev zagotovila pretežni del pristaniških storitev v Luki Koper, d.d. Žal nam je, da so neutemeljene govorice sprožile nejevoljo med zaposlenimi, predvsem pa med zaposlenimi v podjetjih, ki nudijo luške storitve. V družbi se dobro zavedamo pomena njihovega prispevka k uspešnemu poslovanju Luke Koper, d.d., zato toliko bolj obsojamo poskuse vnašanja nezaupanja med poslovnimi partnerji.”

    Prav tako je pogodbo lani zanikal Ivo Krebelj, direktor in solastnik družbe B.R.I.L., ki je delovanje družbe in težko stanje v katerem se nahajajo luški “pogodbeniki” opisal v pismu, ki ga lahko preberete na naslednji povezavi. Med drugim je dejal: “Danes nekateri varno skriti anonimneži pravijo, da želimo ekskluzivno pogodbo. Norost! Le kdo bi lahko prevzel vse? B.R.I.L.-ovi delavci so specialisti na avtomobilskem in kontejnerskem terminalu. Tam tudi delamo, čeprav je v luki terminalov več in nekateri konkurenti delajo na vseh terminalih. Kljub temu naši delavci oddelajo večino dela na avtomobilskem in kontejnerskem terminalu, dobro in statistično izredno kvalitetno. Poškodbe krijemo sami, izobraževanje, zaščitna sredstva in ostale stroške tudi. Sami plačamo celo dovolilnice za vstop v luko in našitke luke na delovnih oblekah.”

    Povezani članki:

    * 10.12.2008, Krebelj: “Resnica o zadnji večerji”
    * 06.12.2008, Luka Koper zanika “ekskluzivne pogodbe”

  2. Bount pravi:

    Gospod Patrick Včlačič, predlagam, da se prebere spodnji članek na www.primorska.info

    ter gospod Vlačič vaše cenjeno mnenje, prosim?

    GOSPODARSTVO
    “Matič je v Luki dobil odpoved, ker se ni strinjal z ekskluzivno pogodbo”

  3. Okradeni delničar pravi:

    okradeni delničar L, 13.03.2009 ob 16:05
    Gospodje iz uprave in NS, če vam že ne uspeva voditi in nadzirati podjetje, kakor se od vas pričakuje, nam prosim vsaj ne prodajajte megle.
    Čemu se odpovedujete? 4% od 10.000 eur neto mesečnih prejemkov, kar pomeni, da boste sedaj prejemali samo še 9.600 eur mesečne plačice. Odpovedujete se nagradam, ki vam za “bleščeče” rezultate v l.2008 nikakor ne pripadajo. V zadnjem mandatu si je uprava plače skoraj podvojila v primerjavi s predhodnim mandatom.
    Vse kar se vam da je preveč za vašo menadžiranje,s katerim vam je nekdaj cvetoče podjetje, z nestrokovnostjo in nesposobnostjo, ob klientelizmu in korupciji, uspelo pripeljati na rob propada. Da skoraj uničiš uspešno podjetje, ki so ga gradile generacije zaposlenih pod vodstvom veliko bolj sposobnih, predvsem pa bolj poštenih direktorjev kot ste vi, morate imeti enkraten »talent«. Vi ste ta »talent« pokazali in dokazali.

    Uprava Luke Koper, dokler se vas po vseh predpisih in zakonih ne zamenja(ali zapre) vam je potrebno plače prepoloviti, in če vas je potem še toliko v hlačah, lahko še vedno darujete 400 eurov v dobrodelne namene.To je vaša osebna stvar, zaposlene in delničarje pa predvsem zanima, da podjetje uspešno posluje.

    Podobno se lahko zapiše za NS. Če nihče od vseh genialcev v nadzornih svetih(in upravah) Luke Koper, Intereurope in Istrabenza, za zgrešene poslovne odločitve ne bo odgovarjal in to z vsem svojim premoženjem, kakor je lepo,vendar žal samo zapisano, v ZGD, smo mi še zelo daleč od tako opevane pravne države. Za napačne in tudi koruptivne poslovne odločitve velemenadžerjev bomo morali vsi mi še dolgo plačevati. Čeprav zaradi tega ne bomo imeli niti en euro več v žepu, bomo ob vseh težavah, ki se nam nezadržno bližajo, nekako lažje stisnili zobe, če bo kdo od tistih, ki so nas pripeljali v tako stanje, bil obsojen in šel za nekaj let sedet na Dob.
    Če se po vsem tem nič ne ukrepa, pa v bodoče na zemljevidu iščite Slovenijo nekje južneje od Sicilje.

Komentiraj