Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vasko & Žiga s službo

12. marec 2009 ob 11:45 | Denis Sarkić |

Koliko država iz proračuna na mesec plačuje aktualnega predsednika vlade, ministre in državne sekretarje ter generalnega sekretarja vlade in koliko z nadomestili ob prenehanju funkcije dobijo bivši ministri in državni sekretarji ter bivši generalni sekretar vlade? Plače in nadomestila vam dajemo javno na sonce! In to bomo na Vesti počeli vsak mesec, ker si nevoščljivi državljani to zaslužimo.

Tokrat objavljamo plačna seznama za mesec januar in februar skupaj, torej plače predsednika vlade, ministrov in državnih sekretarjev ter seznam prejemkov plačnih nadomestil bivših ministrov in državnih sekretarjev prejšnje vlade. V prvem letošnjem mesecu so nadomestila prejemali še številni nekdanji funkcionarji vlade, plače aktualnih pa so bile za odtenek nižje od decemberskih, saj si jih je vlada znižala za dva plačna razreda, premier pa bi si za znižanje svoje plače moral spremeniti zakon. To se zaenkrat še ni zgodilo.

Vlada 2008-12
Aktualna vladna ekipa Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Plače premiera, ministrov, državnih sekretarjev in nadomestila za bivše funkcionarje - januar 2009:

No, ta mesec pa je prišlo do nekaterih vidnejših sprememb - bivša ministra, kulturni Vasko Simoniti in razvojni Žiga Turk sta si očitno le našla primerno službo, državnim sekretarjem pa je prejemanje nadomestila zaustavil zakon, saj so bili do prejemkov upravičeni le za dobo treh mesecev, medtem ko bodo bivši ministri lahko kar spodobna nadomestila prejemali še do konca leta. Če seveda prej ne bodo našli primerne zaposlitve ali pa se dokončno upokojili.

Vlada 2004-08
Bivša vladna ekipa Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Plače premiera, ministrov, državnih sekretarjev in nadomestila za bivše funkcionarje - februar 2009:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. luka pravi:

    siromakracija

  2. SLOVENSKI NERON pravi:

    A bojo prežvel???

  3. flayo pravi:

    Denis,
    so to osnovne plače ali je to znesek,
    ki že vključuje dodatke?

    Ko sem na hitro preletel, sem opazil,
    da ima zunanji minister večjo plačo od predsednika vlade in verjetno še kdo…

  4. aero pravi:

    denis, za bolj plasticen obcutek koliko se potrosi za nic, predlagam se objavo sestevka teh zneskov. zanimiv podatek bi bil predvsem znesek bruto, bruto place (torej z vsemi dodatki, prispevki in dajatvami).

    na drugi strani pa bi lahko dali se tabelo obljub, ki so jih natrosili in odstotek izpolnitve le teh. presek tega odstotka in sedajsne place bi dal realno zasluzeno placo. hm… samo ne vem, ce bi potem sploh se kdo delal na teh delovnih mestih…

  5. aero pravi:

    p.s.

    da se popravim.
    ‘hm… samo ne vem, ce bi potem sploh se kdo delal na teh delovnih mestih…’
    verjetno vsi, brez izjeme. javnosti nevidne ugodnosti so pac nekajkrat vecje od prikazanih plac.

  6. niko pravi:

    Neumnost od zakona, da je bivšim ministrom in poslancem in ne vem komu vse še, omogočeno prejemanje plače po prenehanju opravljanja funkcije.
    Če z vsemi svojim “vezami” in poznanstvi ne pridejo do spodobne zaposlitve v letu dni so pa res mone. Naj jim pripada tako kot ostalimi na novo brezposelnim, max 600eur ali koliko že. Ob prijavi na zavod za zaposlovanje seveda.

  7. marjetica pravi:

    Kateri zakon upokojencu Šturmu dovoljuje prejemati nadomestilo,saj to je protizakonito?

  8. luka pravi:

    marjetica, tud tebe se z službenim avtom vozili po nakupih…..:)

    ne se vtikat v našo aristokracijo….oni so naši bogovi….

    zimbabve

  9. severnik pravi:

    Vsak pošten vladni funkcionar tudi minister če je kakkorkoli pošten dobi službo takoj,minister ki ne dobi službe ali pa noče službe takoj se mora sam pri sebi vprašati zakaj? Barabini po prenehanju funkcije so tako ali tako zmeraj prvi da se izognejo službi zavedajoč se tega da država jim še hrbet nekaj časa krije.NEUPRAVIČENO!!!! Zahtevajmo vsi da vsak delavec ki je ob službo na enak način z enako mero bo deležen državne plače. To ustava zagotavlja,stem da to eni zlorabljajo drugi manjvredni pa si tega zaradi svoje poštenosti nočejo ali nezmorejo!!! Krizo so omogočili državni aparati,ki legalizirajo krajo in visoke plače,predsednikom uprav,predsednikom nadzornih svetov itd… Državljan ponižni državljan pa je postavljen na beraško palico. On ima manjši želodec kot državni fukcionar,bivši minister,itd. …

  10. Kadrovik SDS pravi:

    A EL Bauicco še dobival odpravnino poleg 150.000 USD penzije?

Komentiraj