Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS žaga Tita

11. marec 2009 ob 20:15 | Denis Sarkić |

Tito v Velenju
Titov spomenik v Velenju Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

V SDS državljane pozivajo, da se zaradi povojnih pobojev dokončno odpovejo čaščenju dosmrtnega predsednika SFR Jugoslavije Josipa Broza Tita, spomeniki naj se pospravijo v muzeje, ulice in trge pa preimenujejo. Ali jim bo uspelo?

SDS spletni zapis:

SDS o Titu

Tita umaknimo v muzeje

Sreda, 11.03.2009

Umaknimo Josipa Broza-Tita v muzeje, kamor sodi.

Slovenska demokratska stranka poziva državljanke in državljane, posebej pa mestne in občinske svetnike, da v svojih lokalnih skupnostih nemudoma sprožijo ustrezne postopke za umik imena Josipa Broza – Tita s slovenskih ulic in trgov ter postopke za umik njegovih kipov tja kamor sodijo – v muzeje.

Delimo zgroženost predsednika Zveze borcev za vrednote NOB g. Janeza Stanovnika, ki je v odzivu na odkritje množičnega grobišča v Barbara rovu pri Hudi jami dejal, da so se povojni poboji dogajali pod Titovo komando. V SDS zato menimo, da je nesprejemljivo, da katerakoli slovenska ulica ali trg še naprej nosi njegovo ime!

Neraziskani množični zločini povojnih pobojev namreč hudo bremenijo slovensko sedanjost in prihodnost ter povzročajo globoke rane v slovenskem narodu. Pritiska polpretekle zgodovine se ne bo dalo razbremeniti brez priznanja in jasne obsodbe teh zločinov. Dokler Slovenci kot skupnost ne bomo sposobni dostojno pokopati svojih mrtvih, toliko časa bomo v dvomih glede temeljnih civilizacijskih vrednot, lastnih temeljev in lastne identitete ter zavrti v svojem razvoju.

Skupaj stopimo na pot odkrivanja resnice in s tem razbremenimo našo skupno prihodnost.

Še video za tiste, ki vam ni jasno, kako je Tito sploh zgledal:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1134 x komentirano
  1. neemocije pravi:

    Hitler=Stalin=Musolini=Tito
    Naci-fašizem=komunizem

    težko sprejeti, mar ne, komunajzerji?!?

    Ali imajo v Rusiji in ostalih republikah še spomenike o Stalinu (Nikita Sergejevič Hruščov… ..), Hitlerju in Musoliniju (2. sv. vojna) in o Titu?!?

  2. / pravi:

    neemocije: ja v Gruziji je še spomenik Stalinu, ker je bla to njegova rodna država ;) pa v vseh država bivše SZ se spominki iz komunističnih cajtov prodajajo kot vroče žemlje

    Verjamem da SDSovce foušija razganja, ko bi pa veliko raje vidl sred ljubljane namesto Prešerna postavl kip generala Rupnika…..

    Pa še dobr da smo use ostale probleme že rešli (od zdravstva, socijale, financ,…), da lahko zdaj razpravljamo še o Titu in nekih KAO nepravičnih pobojih…

  3. lacko pravi:

    Ti zaščitniki in privrženci klerodomobranstva, ki vam pridigajo sovraštvo, VAS NE ODREŠIJO !

  4. kvikl cvikl pravi:

    Delimo zgroženost predsednika Zveze borcev za vrednote NOB g. Janeza Stanovnika, ki je v odzivu na odkritje množičnega grobišča v Barbara rovu pri Hudi jami dejal, da so se povojni poboji dogajali pod Titovo komando

    touche!!! dobra tale

  5. 007 pravi:

    Spomenik RUPLU in MESIJI NUJNO. UPS, greška, saj ta dva sta bivša komunajzarja.
    Težko sprejeti, mar ne kolarobantje izdajalski!!!!!!

  6. senička kreše seničko pravi:

    a hitler ma svojo ulico v berlinu

  7. neemocije pravi:

    / , in potem razumeš zakaj toliko sranja v Gruziji…………….

  8. senička kreše seničko pravi:

    ce ne bodo umaknili titota gremo z jajci nad kip

  9. neemocije pravi:

    Ampak sem prepričan, da se zgleduješ po Azijskih državah…….

  10. MEFISTO pravi:

    To pa je tema za unčevalca rdečuhov.

    Skrbi me zanj, ker se že nekaj dni ni oglasil.

  11. kvikl cvikl pravi:

    kaj j 007?

    smrdi iz Hude Jame? Te skrbi ,da se bojo kakšne tuje delagacije začele sprehajati tam okoli? Pa spraševale o kolektivnem samomoru v jami?

    Sej je Titeja “Pojoča Žaga” namoču… Protestiraj pri njemu…

  12. medek pravi:

    Vse kipe Tita pretopit v enega giga Janšo in postavit v Grosuplje, da zasije slovenski kip svobode sam “presvetli” Princ teme.

    En kip pa pred Banko Slovenije ekonomistu leta 2008 znamenitemu Andreju Bajuku, ki je bil proglašen za blaženega že v janševem terorističnem napadu z Natom u parlamentu, kjer, ne moreš verjeti je padel za svobodo tudi naš ljubi Potrč.

  13. kvikl cvikl pravi:

    medek pravi:

    11. marec, 2009 ob 20:51
    Vse kipe Tita pretopit v enega giga Janšo in postavit v Grosuplje, da zasije

    ..evo,še dve ideji,,

    lahko bi mega Palčka Februarčka ulili…
    lahko bi ulili mega bronastro macolo,kramp in lopato in jih izročili familji Ribičič kot večen in trajen spomin na vojno in povojno obdobje

  14. medek pravi:

    Kaj, če bi imeli referendum, kjer bi z zakonom prepovedali postavljanje kipov za 100 let Janezu Janši, ker vem da si je že naredil master plan, kako bi postavil sam sebi otok z kipom “Janša svoboden” pred hrvaškim plinskim terminalom.

    Ker je Bavčar že vse zdilal. Počutim se palestinec.

    Zakaj je pa kolega Bavčar prodal arhiv? Pa Jelinčič se dela neumnega, ho…komedija. 007 pejt Cipi Livni pičko lizat.

  15. neemocije pravi:

    Lahko bi podarili kakšen kip. Potrč in Jelinčič sta že v vrsti. - Kučana sem komaj videl, ki je bežal z enim (ampak čisto majhnim)
    ha, ha, ha, ha, ha…:-)

  16. medek pravi:

    Sem že pri svetem Videku pritisnil, da bi “grosupeljski vitez” moral imeti svoj Kip sproščenosti v velikosti Kipa svobode iz ZDA, Pariški je seveda minoren :))

  17. Gašper pravi:

    Umaknimo raje Pučnika z Brniškega letališča.

  18. / pravi:

    Res lepo znajo mešat drek; fajn državotvorni odnos….

  19. novinar pravi:

    Meni se zdi ta gesta SDS hudo populistično pogromaštvo. Te zadeve je treba rešiti dosledno in v visokem stilu, sicer se bo stopnja kultiviranosti naroda samo še znižala. Hujskanja je bilo dovolj. Na vrsti so spravna dejanja.

  20. ED pravi:

    Danes žagajo Tita, jutri bojo Italiji ‘vračali’ Primorsko.

  21. SLOVENSKI NERON pravi:

    Pa s temi socrealističnimi smetmi vseh vrst ne samo Titovimi bi moral opravit že 91.Recimo un zevajoči zmazek od Kidriča bi moral že zaradi ljubezni do lepega-umetnosti,odstraniti.Takih kiparskih zmazkov je še kar nekaj rastrosenih po naši deželi.K Jelotu in Jelki na smeti.

  22. Maks pravi:

    Ah ne, dejmo raj najt nekoga, ki je še dlje pod rušo, recimo Samota in njegovo zvezo…to bi blo šele fino za ustvarit kako novo ZELO ZANIMIVO IN POMEMBNO temo, bo narod vsaj pozabil na lepe čase ko je bil kruh v smetnjakih, pa cestnine.
    Ah komunajzerji, belouške in ostali verniki, dejmo počasi izpljuniti dudo pa se lotimo kakega resnega posla…

  23. miro pravi:

    Fantastična poteza SDS, ki bo zelo pripomogla reševanju finančne krize! Podpiram!

  24. Bount pravi:

    BRAVO SDS , si pa res višek bistroumnosti in gospodarskih ukrepov! SDS , prava pravcata ladja norcev, opurtunistov, šplekulantov, oblasti željnih lakomnežev in denarja željni požeruhi!
    Sicer pa , več ali manj je to slika današnje politike!
    Le kam gremo, na tak način lahko samo v eno smer- zopet v vojno! Bedaki!

  25. janez pravi:

    Še premalo so jih pobili,lahko pa bomo nadaljevali tam ,kjer so oni končali.
    Ne vem kdaj se bomo prebudili !?

  26. MEFISTO pravi:

    MEDEKU se že resno meša zaradi idiotske obsedenosti z Janšo!

  27. Nikolovski pravi:

    ja pejmo izbrisat zadnjih 60 let zgodovine iz kolektivne zavesti.

  28. Marko pravi:

    Tito na sliki je tak, kot si to zasluži - posran.
    In poln k***c vas imam, jugonostalgikov. Ustanovite svojo stranko in pejte na volitve, za začetek evropske.
    Isto velja za domobranske butlje. Naj že reče eden bobu bob, pošlje Ribičiča in oba Stanovnika v Haag (pazite, da ne bo neposrednih prenosov od tam, da Esmeraldam ne pade gledanost) in končajte z tem, ker mi že dela slabo od strupa in psihopatskih izjav, ki se širijo iz ust enih in drugih.

  29. Pravi človek pravi:

    Ideja zelo dobra, vendar se bojim, da ni iskrena. V vrstah SDS je še veliko komunistov.
    Vsekakor pa bi bil čas, da se poruši vsa obeležja in da se preimenuje vsaka ulica, kotiček, ki nosi ime tega hrvaškega zločinca, diktatorja, in in uničevalca ter mešalca ras, narodov in etničnih skupin. Velika sramota, da nekateri častijo Hrvata, ki je kriv za likvidacije tisočerih Slovencev. Poleg tega, da je moril Slovence in nas potisnil v balkanski kotel, je tudi podaril Istro svojim. Niti enkrat ni spregovoril slovensko, čeprav bi naj njegova mati bila Slovenka. Sramoval se je lastne matere.

  30. Pravi človek pravi:

    Celo Stanovnik je končno priznal, da je bil Tito zločinec.

  31. 007 pravi:

    @medek

    raje bi jo dal na ror ,teslo medvedovo. saj je dobra pička. kje si jo pa našel, mi pa ni jasno. vsekakor je boljša od coprnice Uršoline na metli.

  32. kaktus pravi:

    TITO MI JE VREDEN LE TOLIKO, KOT JE VREDEN BRON NA ODPADU ! NA NJEGOV PODSTAVEK V VELENJU PO DAJTE MAKAR G, BOBINCA , BI MI BILO LJUBŠE !

  33. Pička pravi:

    Komunajzarje tja kamor sodijo: na smetišče zgodovine. Pa sa se razumemo: moji predniki med 2. svetovno vojno niso bili belčki, temveč so dva moja deda kot partizana ustrelili Nemci. Samo jaz sem v 40 letih postavila stvari v svoji glavi na svoje mesto. Nekaterim od vas to žal nikoli ne bo uspelo.

  34. Pička pravi:

    Žal v Velenju, glede na strukturo prebivalstva, uresničitev tega predloga v bližnji prihodnosti ne bo mogoča. Pač žal tu cvet intelektualstva predstavljajo knapi, ki so bili v bivšem sistemu priviligirana kasta in so po zaslugi njihovih botrov priviligirana še naprej. Privilegijem se pa vsi zelo težko odpovemo :)

  35. Pička pravi:

    Komunajzarji pa se naj končno odločijo ali je bil zločinec Tito, ali je to mogoče skupinska krivda, mogoče je kriv celo bradati dedek iz Finske.

  36. rok pravi:

    Denis, kaj se sploh sekiraš, Janša je prejemal mastne podkupnine s Finske za tiste oklepnike in bo zdaj zdaj obsojen in bo konec SDS-a..ker je SDS=Jansa.

    Saj dokazi, da je prejemal podkupnino OBSTAJAJO!!!

    a ne?

    samo morda so jih kam zalozili…

    bomo videli, js ne bom pozabil. Tej zgodbi bo treba priti do dna in po tem morajo “padati glave”..na eni ali drugi strani.

  37. zks pravi:

    Na “VEČERU” IMAJO PEDRA, KI UREJA KOMENTARJE K ČLANKOM IN BRIŠE VSE KAR JE PROTI KOMUNAJZERJEM.
    ADIJO NEODVISNOST MEDIJA (ŽE DOLGO)

  38. Nogavička pravi:

    … ampak tile Dežman in Co. so pa face: včeraj zvečer na Otvoreno so družno s hrvaško publiko prali umazano perilo okoli Turkove izjave; bolj kot za naš ugled so skrbeli, da manipulacija preseže državne meje :))) sami domoljubi in za resnico jim gre.

  39. medek pravi:

    Da bi prikrili finančno jamo, ki so jo skopali njihovi finančni gospodarji na zahodu ( Bajukova svetovna banka in njegov plemeniti Pes ), so zdaj šli v akcijo “Žaganja socializma”, da bi prikrili miljone mrtvih v vojnah, ki so se jim sami udinjali in , ki so jih bili v imenu Free Marketa.

    Žagaj Tita, da bomo lahko verjeli v Obamo. Ja, dobra fora, a je to Janši naročil Bush? A so mu vatikajnerji iz sosednje La mafije Italije? Mogoče kaki nacisti iz Avstrije? Avstrijski bankirji so v taki luknji, da je ojoj.

    Janša naj pa Tita žaga, da folk nau vedu kdo jih je pahnil v revščino in bolezen. Ja, hudo, katero leto je?

  40. Pička pravi:

    Ali mogoče koga tukaj zanima Turkov ugled?
    Mene ne. Do sedaj ni dokazal, da je tudi moj predsednik.
    Pomojem mora biti predsednik nekaj več in ne samo politik.

  41. Pička pravi:

    Medek, ti si res en močno bolan psihopat …

  42. Marko Baruca, predsednik Mladega foruma SD pravi:

    TITU NAJ SE V MUZEJU PRIDRUŽI TUDI SDS
    12.03.2009

    V MF SD delimo zgroženost javnosti ob razkritju množičnega grobišča v rovu Barbara. Povojni poboji nedvomno predstavljajo temno plat naše polpretekle zgodovine, kot take jih obsojamo in podpiramo pristojne pri raziskavah okoliščin dogodkov in ugotavljanju odgovornih. Mladi spremljamo zgodovino, iz nje črpamo dobro in slabo, da se iz nje nekaj naučimo in napak ne ponavljamo. Drugo svetovno vojno in čas neposredno po njej razumemo kot obdobje izrednih dogodkov, ko so se vse vpletene strani posluževale metod, ki so nesprejemljive in grobo kršijo človekove pravice in vse vrednote. Poznamo pa tudi zasluge NOB in povojne oblasti za razvoj naše družbe in nenazadnje tudi za postavitve temeljev slovenske suverenosti. Ponosni smo na to, da smo se Slovenci skupaj z ostalimi narodi bivše Jugoslavije znali odločno zoperstaviti okupatorju in drugo svetovno vojno zaključiti kot zmagovalci, po njej pa stopiti na pot napredka, ki nas je v dobrem in slabem naredil take, kot smo danes. V tem smislu tudi razumemo spomenike in poimenovanja ulic po Titu in ostalih voditeljih tedanjega časa.

    Žal pa je na izpitu zrelosti znova padla SDS, ki po svoji stari navadi deljenja in želji po polarizaciji ponuja črno-bel pogled in izkorišča tragične dogodke za nabiranje točk v dnevni politiki. Ta primitiven odnos žal kaže, da SDS vztraja pri zanikanju dela slovenske zgodovine in še zdaleč ne razume pomena sprave, ki predvideva priznavanje tako napak, kakor tudi zaslug vseh vpletenih. Zato predlagamo, da si predstavniki SDS vzamejo čas, da obiščejo muzeje novejše zgodovine, da se izobrazijo in poučijo o vseh vidikih zgodovine. Če pa želijo vztrajati v svoji zgrešeni politiki predlagamo, da razmislijo o tem, da bi v muzeju tudi ostali, kot primer temnejše plati slovenske politike.

    Mladi forum SD se strinja s pobudo SDS, da se umakne Tita iz javnih mest le v primeru, da se enaka merila uporabijo tudi za ostale ljudi iz naše zgodovine. Zato predlagamo, da se odstrani ime Jožeta Pučnika iz letališča na Brniku, da se iz vseh imenovanj odstrani ime Janeza Papeža Pavla II., saj ti dve imeni razdvajata slovensko javnost, v muzeju novejše zgodovine pa naj se Titu pridruži tudi Janez Janša osebno, ker bi se kot poraženec zadnjih volitev, kot sodoben evropski politični vodja, lahko umaknil iz prvih vrst politike.

    Marko Baruca
    Predsednik Mladega foruma SD

  43. kinky tone pravi:

    Jaz sem za naše.

  44. senička kreše seničko pravi:

    titota pretopit pa ulit bobovnika

  45. obama pravi:

    Marko Baruca, predsednik Mladega foruma SD pravi:

    12. marec, 2009 ob 10:46
    TITU NAJ SE V MUZEJU PRIDRUŽI TUDI SDS

    ..vse njihove volilce bomo drugače z macolo po glavi….

    jamo si pejdi ogledat, budalo lobotomirano…še veš ne,kaj je Tito.

  46. Nogavička pravi:

    … pa ti, omama, veš kaj je vzrok in posledica, pa da kar seješ tudi žanješ … ne?

  47. SLOVENSKI NERON pravi:

    Mulac vi raje skinte razne strice Mitje,Edije,Janeze itd.. in si jih inštalirajte na vaše rdečeburžoazne vrtove.Smrkovc.Če že kao Janšo pošiljaš v muzej, bi po vseh merilih tja bolj spadal vaš večni apartčik Potrč!

  48. Nogavička pravi:

    … ko boš sposoben tudi med svojimi aduti mal z ideološko distanco prebrskat, boš vsekakor deležen pozornosti.

  49. Iax pravi:

    Moti jih pač ker niso zmogli sami pri sebi kvalitativnega preskoka in se distancirat od avtoritarnega režima. Razjeda jih od znotraj. Mislijo da bodo z odstranitvija Titeja odstranli lastno skušnjavo - brezmejno oblast. Pa še ljubosumje je tu… ker Titeja smo imeli vsi radi Janšeja pa samo tisti analno retentni segment populacije, ki ma pač probleme sam s sabo. Zajeban je živeti s tem…

  50. obama pravi:

    Iax pravi:

    12. marec, 2009 ob 12:23
    Moti jih pač ker niso zmogli sami pri sebi kvalitativnega preskoka in se distancirat od avtoritarnega režima. Razjeda jih od znotraj. Mislijo da bodo z odstranitvija Titeja odstranli lastno skušnjavo - brezmejno oblast. Pa še ljubosumje je tu… ker Titeja smo imeli vsi radi Janšeja pa samo tisti analno retentni segment populacije, ki ma pač probleme sam s sabo. Zajeban je živeti s tem

    ..kvalitetni preskok predstavljta Miran Potrč in na državne stroške v Švici zdravljen Večni predsednik

  51. rok pravi:

    @Lax

    “…ker Titeja smo imeli vsi radi…”

    Ce bi ti pobil vse svoje sovraznike, ostalim pa opral mozgane, bi imeli tudi tebe vsi radi. No, ce bi se pa se kje nasla kaksna izjema, bi jo pa se zmeraj lahko poslal na supr pocitnice na kaksen otok. Mala malica.

    zavaljeni smrduh, Josip Groß Rito

  52. rok pravi:

    evo, se en link za vse obozevalce titoada

    pred leti me je prosil Josip, naj ga pridem slikat, da bodo ljudje koncno videli njegovo pravo podobo, saj da se je navelical svojega kostuma in fasade…partija ga je namrec silila, da se v javnosti vedno pojavlja kot eleganten gospod…sam pa se je vedno najraje pozabaval v prostem casu kar v kaksni luzi, no, pa poglejmo

    http://www.shrani.si/f/19/l8/3XyOQrAg/3563titoadshow.jpg

  53. svetník pravi:

    neemocije@ -
    Hitler=Stalin=Musolini=Tito
    Naci-fašizem=komunizem
    in če pomislimo, da so bili komunajzarji Janša, Jambrek, Rupel in še bi se lahko naštelo desničarske komunistične navlake….
    mal me srat prime, ko preberem tvoje pizdunske spise po forumih,
    zato brž za oltar,
    zmoli pet očenašev za preklete komunajzarje - vse po vrsti
    zmoli pet zdravihmarij, da ti presvetli pomanjkanje krščanskega etosa
    in trikrat se prekrižaj za dobrobit sedanje demokracije
    in Bog s teboj…naj se te usmili…

  54. Nogavička pravi:

    Ko je bil Rupel še komunist …

    http://www.mladina.si/tednik/200532/clanek/uvo-manipulator–sinisa_gacic-2/

  55. gregor rozman pravi:

    sicer me boli kurac za fašiste in komuniste, ki, enkrat eni, drugič drugi, vladajo v slovenski politiki, ampak pri sdsu so dobro vlado zajebali s to gesto.

    namreč rdeča vlada je prerazporedila sredstva in muzej sodobne slovenske zgodovine pooblastila za izkopavanje množičnih grobišč, medtem ko je bela vlada to smatrala kot civilno kazensko zadevo in ne muzejsko. zdaj so jim pri sds vrnili z enako mero.

  56. gregor rozman pravi:

    in še nekaj: po srcu sem sicer levičar, toda slovenski levici se ne nameravam pridružiti in nasploh bojkotiram volitve, ker nočem voliti politične opcije, ki zagovarja kriminalna dejanja. vojna je vojna, mir je pa mir, zato je bilo pobijanje po vojni zločin, med vojno pa ne. je čas vojne in je čas miru, je še kučan rekel.

    na kurac mi gre slovenska levica. fak of!

  57. gregor rozman pravi:

    ko ustanovite stranko, ki bo favorizirala star trek komunizem, me zbudite!

  58. SLOVENSKI NERON pravi:

    @56,57 podpišem!!!!

  59. Mimi pravi:

    Tud jaz se strinjam (@56, 57). :)
    Prav tko sem bolj leva :D, ampak ‘SLO levica’? :||

    Pa še z Novinarjem (@19) se strinjam. Proti spravi je to, in ne k, hujskaško itd.. Sam žal dvomim, da se da to pr nas izvajat “v visokem stilu”. :o))

    pa še s kakšnimi drugimi komentarji se strinjam; sej je jasno da je treba to pač ‘rešit’ enkrat, ampak treba bo počas gledat naprej in it dalje, dosta više teh nivojev in energij tle okol!!

  60. senička kreše seničko pravi:

    slovenska levica je: levica brez gospodarskega liberalizma, z širšo, napredno kulturo.

    preprosto: KVAZILEVICA

  61. Mirjana pravi:

    Tito me prav nič ne moti,…v muzej zgodovine pa se tako sds sam tlači,…in če bo sploh prilezel do tja je že dobro…Tito je zajet v vsej svetovni zgodovini, njegov pogreb je bil obiskan od svetovnih politikov, kraljev,…lejvih in desnih, predvajan po vsem svetu…me čudi koliko opranih komunajzerjev in talejvih in sploh bebotov je na svetu,…glede na naše razsvetljence,..ala pička, marko, bitje brez emocij cvinglcangl…smo pa res hudo v krizi.
    Res me je kot otroka motilo pretirano povdarjanje NOB,..od vrtca, preko šole, gimnazije,..filmov…oddaj, iger….a če potegnem paralelo knjiig, izdanih po NOB, ki je trajala 4 leta in je imela razsežnosti svetovne vojne, s številom knjuig, ki sobile izdane v Slo. po 91, ter jih je napisal naš edini in zveličavni odrešitelj JJ,…po vojni ki je trajala 10 dni,…..imamo še lufta za kakšno knjigo iz NOB.
    Stanovnik je odgovornost omenil v kontekstu…a to je že bolj zapleten stavek in ne bodimo prezahtevni.
    se pa strinjam s kinky tonetom…jaz sem za naše :))

  62. krucefiks pravi:

    V Sloveniji imamo celo društvo domobrancev (Nova slovenska zaveza). Ampak ti se čutijo zatirane in nas na to venomer znova opozarjajo. Me zanima, če imajo na Norveškem društvo kvizlingov? Ali če v kateri drugi državi kvizlingom sploh pustijo govorit? Pravzaprav v drugih državah zmagovalkah 2.sv.vojne nekaterih dogodkov ne smeš razlagat drugače, kot jih razlaga uradna zgodovina. Sicer te čakajo tožbe. Pri nas se gremo pa rehabilitacijo domobrancev.

    Na kurac mi gre prikriti poizkus rehabilitacije domobrancev na račun vseh nedolžnih otrok, žensk, kapitalistov, intelektualcev in ostalih nedolžnih nasprotnikov režima, ki jih je odstranil na tako grozovit način. To se mi zdi nedopustno.

    Nedopustno se mi tudi zdi, da se Slovenci delimo na račun stvari, ki so se dogajale pred 65 leti in več. Večina nas takrat še sploh živela ni ali pa ste bili še majhni otroci. Vsi, ki so tedaj bili dovolj stari, da so lahko sodelovali v dogodkih, so sedaj stari 85 in več. Torej se prepiramo zaradi dejanj naših očetov in starih očetov. Idiotski narod, ni kaj.

    Aja, spomeniki. Proti rušenju ali prestavljanju katerihkoli.

    Sem pa zato, da v prihodnje ne postavljamo več spomenikov politikom. Ker sistemi se menjajo in vedno se bo našel “Titov spomenik”, ki bi ga kdo želel rušiti.

  63. neemocije pravi:

    Domabrance je zgodovina udarila in obsodila leta 1945 , komuniste leta 1989.
    Eni in drugi so najslabše kar je dalo 20. stoletje. Ampak so še vedno preglasni.

    Nedolžni mrtvi so najsvetlejša točka 20. stoletja - mučeniki svobode.

    Živeli partizani, če se jim (skrajni čas) uspe ločit in oddaljiti od komunistične partije in njenih zagovornikov (tito, stanovnik, potrč, kučan in primis).

  64. obama pravi:

    krucefiks pravi:

    12. marec, 2009 ob 15:56
    V Sloveniji imamo celo društvo domobrancev (Nova slovenska zaveza). Ampak ti se čutijo zatirane in nas na to venomer znova opozarjajo
    Me zanima, če imajo na Norveškem društvo kvizlingov? Ali če v kateri drugi državi kvizlingom sploh pustijo govorit?

    ..v italiji npr. parlamentarna stranka..v Franciji parlamentarna stranka,v Avstriji parlamentrana stranka…

    PS: Taista Italija je 53leta na dosmrtno ječo obsodila komunističnega partizana (GAP) Maria Toffanina -Giacco,katerega enota je pobila krščanske partizane brigade Ossopo v Porčinju…
    Omenjeni zaslužni tovariš je istega leta pobegnil v Yu in do smrti mirno živel v zaščiti tovrašev v Sežani

  65. petrovc pravi:

    Podiranje spomenikov, brez razumevanja zakaj, je neumnost in je lumpenproleterstvo!
    Ko bomo dozoreli v spoznanju zakaj se umikajo ali podirajo ali se pred tem gradijo, tedaj bomo nacija!
    Apel SDS je za lumpenproleteriat, brez pojasnil, je iz nabora horuk revolucije.
    Tito ni izvajal nikakrsnih pobojev po drugi svetovni vojni!
    Ja, napihoval se je in prediral, da je bolela glava, kako bo ocistil Yu od Vardarja do Triglava, nasproti mislecih seveda.
    V SLO so pobijali Slovenci, noben Tito in nobena JLA!

    Tito je bil nezakonski sin Zida z Dunajskega dvora.
    Srbom in Slovencem je podtaknil Kosovo polje II !

    Slovencem:
    1. Zaradi njegovega pajdasenja s Stalinom in sestrelitve USA letala nad mejo med Italijo in Slovenijo, smo izgubili Trst, Furlanijo, in Julijsko krajino.
    2. Nasral je Kardelja, da je podpisal mejo na Dragonji, ces, v komunizmu tako ne bo mej,…. In tako smo izgubili Istro.
    3. V letu 1945, ko je bila Koroska mehak trebuh Avstrije in s tem Nemcije, je tja poslal enote iz Bosne in Knina, hkrati pa se sel hujsega komunista kot Stalin in Anglezi so nas zjagali iz Koroske.

    To, to je vzrok, da Tito, ni ne Slovenec, da je edinole delal proti Slovenskim (Srbskim) interesom in njegov spomin v SLO nima kaj iskati! Tito je delal le za Hrvate, ti bi morali postaviti spomenik v centru Zagreba, Titu.

  66. Mimi pravi:

    Krucefiks: “Sem pa zato, da v prihodnje ne postavljamo več spomenikov politikom. Ker sistemi se menjajo in vedno se bo našel “Titov spomenik”, ki bi ga kdo želel rušiti.”
    Se podpišem. Absolutno. Če že (čist kul je imet kak tak ‘zgled’, ‘predstavnika’ itd. kot narod), potem pa ‘Plečnike’, ‘Leone Štuklje’ in podobne, klene ljudi, ki so bli zaradi svoje ustvarjalnosti in/ali duha pomembni in se lahko z njimi ponašamo.
    Zakaj recimo letališče Jože Pučnik (pa še jezik si zlomiš, pa še tečno je sklanjati), zakaj ne Rusjanovo? (Edvard Rusjan) itd….

  67. Mimi pravi:

    … Nekoč, ko so še za časa živega postavljati spomenike, je nek moder mož (žal sem pozabila kdo že), ko so se nekateri pridušali, da zakaj še nima spomenika, dejal: Ljubše mi je, da se ljudje sprašujejo, zakaj mi spomenik še ni postavljen, kot da bi se spraševali, zakaj mi je postavljen. :)

  68. janez pravi:

    Ne morem verjeti, kako propaganda vpliva na ljudi. Diktator je že 30 let mrtev in mi imamo še vedno njegove kipe. Že samo zato, ker smo demokratična država, bi morali umakniti njegove kipe.

    Da ne omenjam pobojev, zatiranj, poniževanj med vojno, takoj po vojni, in v času vladavine. Poleg tega seveda, da smo za vedno izgubili veliko narodnega ozemlja in gospodarsko zaostali.

  69. janez pravi:

    Zakaj v času Tita niso postavljali spomenike Maistru, Malgaju, TIGRu… preveč slovenski?

  70. senikresa pravi:

    jaz sem za to-v skrajni sili, da se kip prepolovi po vertikali in gre pol v muzej in pol naj ostane tam

  71. petrovc pravi:

    Zakaj spomenik G. JOZE Pucniku:
    1. Ker Slovenci do sedaj nismo imeli politika, ki bi gorel za Slovenstvo!
    2. Ker je po tistih prvih izbruhih zelje po demokraciji v 70. letih, edini nastavil hrbet da so ga pretepali, izobcili, mu vzeli izobrazbo in ga izdali prijatelji. Ostali mescanski”uporniki” so se po tem, ko je zagrmelo iz Beograda od Tita, poskrili v mamino in ocetovo zavetje in izdajali. Pucnik pa je ostal pokoncen in pokasiral za vse! Sedaj pa se napihujejo, kaksni vstajniki so bili.
    In ob tem ni izgubil vere v Slovence!
    3. Ker brez Pucnika NIKOLI ne bi bili,. danes in prvic v zgodovini, vec kot leto dni, samostojni v svoji drzavi svoj gospodar. Zal!
    4. Ker je v tujini, kamor je bil izgnan, kjer mu je Nemcija nudila zavetje, kruh in svobodo, vzgojil svoje otroke v ljubezni do Slovenije pred Nemcijo. Pa so bili pol Nemci.
    5. Ker je bil na volitvah za predsednika OGOLJUFAN! Obstajajo dokumenti in price te goljufije!
    Oguljufan s ponaredki volilnih listicev, s zamenjavo skrinjic, s svincniki, s unicevanjem njegovih glasov.
    Tedaj se ni vec pobral.
    Tu smo ga Slovenci izdali kot Judje Kristusa!

    Mislim, da bo zadosti!
    Ne serjite po njem, ki niste vredni, da bi mu cevlje cistili!

  72. Mimi pravi:

    Res je, Petrovc, okol gorečnosti in še česa se povsem strinjam, ne piši pa, da ’serjem po Pučniku’, če nisem za -kar sem tud napisala- postavljanje spomenikov politikom. Edvard Rusjan zato, ker je primernejši, kar se mene tiče, lohk pa se komot Pučniku spomenik postavi al se kaj druzga poimenuje po njem.

  73. petrovc pravi:

    Mimi: slovenceljni nimamo politikov, imamo samo politikante. Take, ki se jim ne da ne uciti, ne delati, ne nastaviti hrbta, ko zgresijo lumparijo. Ljudi brez vesti!

    Imeli smo in imamo samo tri politike, ki so delali dobro za Slovenstvo:
    1. Marija Terezija
    2. Jozef Pucnik
    3. janez Jansa (do sedaj)./
    Vse ostalo ni bilo slovensko (Kralj Matjaz-Hun) ali pa so skrbeli samo za svojo rit in bili brez moske casti (Cankar)

  74. Slovenec A pravi:

    Bronaste kipe revolucionarjev in KRVNIKOV pretopimo nazaj v ZVONOVE !

    Krvoloki so poleg pobijanja drugače mislečih ukazali tudi rušenje cerkva. Iz zvonov pa so vlivali spomenike zločincem in krvnikom slovenskega naroda. Zato jih naj pretopijo nazaj v zvonove.

    Zvonove, ki naj zvonijo v SPOMIN in OPOMIN na teror krvolokov !

  75. petrovc pravi:

    SlovenecA: Marija Terezija je razlastila RKC! Pravilno! Treba je POPOLNOMA razlastniniti RKC in posestva, gozdove in grofije predati v dobro naroda! Cerkev je vez med Bogom in narodom. Pohlevna, skromna, uboga! Tako je ukazal Stvarnik in tako naj bo!

  76. Slovenec A pravi:

    Poln kufer imam levice in njihovega zagovarjanja AGRESORSKE JLA in tako imenovanih izbrisanih.

    Kakšno zagovarjanje poštenosti pa jke UNIČEVANJE lastne države s priznavanjem pravic in atronomskih ODŠKODNIN špekulantom in AGRESORSKIM vojakom.

    Kdaj vam bo jasno, da bi pokojnine JA oficirjem v ENEM letu uničile pokojninsko blagajno, da ne omenjam odškodnin, ki jih izsilju8jejo z beograjskimi dosjeji od BEBASTIH levakov !

  77. neemocije pravi:

    Tito = Balkanac, ne Srb, ne Hrvat , ne Slovenec……
    Moril je Hrvate, Srbe in Slovence …….

  78. petrovc pravi:

    Ste se kdaj vprasali, zakaj pobijanje s koli? Koncno je bilo municije tedaj na pretek, z vozovi so jo vozili, vseh kalibrov, ob razpadu Nemcije 1945.
    Gre za odnos do zrtev, za smrt samo, za uzitek in naslado MONSTRUMOV, ki so pobijali s koli. To niso bili zveri, to so bili monstrumi. Za cisti orgazem ob trepetanju, drhtenju, joku, smrtnih krikih trplenja in groze, prosnjah, curkih krvi, pokih zlomljenih lobanj, za orgazme monstrumov, ko se zlagoma v mukah poslavlja zivljenje trpincenega.
    Krogla poleti, smrt je hipna, nobene zveze z roko, ki jo prinasa. Kol pa udari in po kolu se cuti drget poslavljanja zivljenja, kot drget zenske ki je v nasladi, kot drget ribe, skozi palico v roko, ki jo ulovis in trza v reki v smrtnem boju ujetnistva, bolecine, strahu.
    To je to. Ubijanje ni bilo zaradi greha zrtev, bila je cista orgazmicna naslada monstrumov.
    Med vojno je v SLO padlo kakih 400 Nemcev in priblizno toliko Italijanov.
    Od tega kakih 30% ne kot vojaki v boju ali na pohodu, temvec pri nabiranju kurjave na robu gozda, pri obicajnem sprehodu,…
    V tem obdobju je padlo kakih 1500 partizanov ali skrivacev. Pa ne vsi v boju. Nepojasnjeni streli v hrbet, samoobramba pred nasiljem, izdaja lastnih, Nemci so le izvrsili, kar bi sicer bunkerasi morali sami.
    Pobitih kakih 2000 “izdajalcev” in podobnih, nikoli sojenih.
    Po vojni pa pobitih kakih 25.000 Slovencev in prav toliko Izseljenih. In na nasem ozemlju se kakih 50.000 nemskih in avstrijskih ujetnikov in kakih 200000 Srbov in Hrvatov.

    Faktorji so v razmerju 1000x
    Je to normalno?
    Kvizlingi v Franciji in Norveski nimajo zveze z obupnim bojem slovenskega kmeta in intelektualca pred nasiljem revolucije. Tam tega ni bilo in odlocitev za nacizem je bila zavestna, tu pa je bila reflektivna samoobramba.
    Pobitih kakih 300 ujetnikov, Nemskih, na Mezaklji, tistih, ki so v Kranju razvili prvi radio in naredili Iskro. Pobitih s koli in pokopanih pod sedanjim smetiscem Jeseniske in Kranskogorske obcine. Pobitih, ko so jim obljubili, da gredo domov, jih v Kranju nabasali na vagone, jih na Hrusici sneli z vagonov in pobili na Mezaklji.
    Pobitih kakih 20 otrok, osemnajst in sedemnajst let starih, ki so jih dva tedna pred kapitulacijo pripeljali iz Nemcije na Bled. Niti pusk niso drzali v rokah. Pes so se odpravili preko Radovne domov, pa so jih ujeli na Mlacci v Mojstrani in zverinsko pobili s koli. Njih kosti je tam v 60. letih naplavilo, da morilci spati niso mogli.
    Pobite zene in otroci hrvaskih pobeglih ustasev v Nemcijo, ki so se z vlakom odpravili za njimi. V Kranju so jih zvlacili z vlaka in gole pes odvlekli v Crn Grob pri kranju in jih pobili s koli.
    Se leta so kranjske funkcionarke hodile v njih oblacilih. Potok je tekel teden dni krvav. Domacin mi je pravil:
    “Bog daj, da bi jih odpeljali na grob, mi bi se tako oddahnli.”
    To je resnica. Noben Tito ni bil zraven. Domacini, VOS, KNOJ.

  79. MEFISTO pravi:

    Poleg vseh muk in težav še SKOJEVCI!

  80. Matilda pravi:

    neemocije, si pozabil povedati, da smo bili pod Titom lačni, žejjni, narodi skregani med seboj, klali smo se, dela ni bilo, kradlo se je, k maši ni smel nihče, dopustov nismo poznali, denarja ni bilo …mislim, prava katastrofa da ni več JJ na čelu vlade, pri njemu se je čutilo povezovanje, poštenost, naprednost za vsakega najmanjšega državljana te mikro državice in raje kot sebi je dajal drugim…človek bi se kar ponoru, da ni blo za časa Tita že JJ na oblasti….
    Sploh pa, najbolj se petelinijo čez prejšnje obdobje ravno taki, katerim šele zdaj začenjajo rasti brki pod nosom…. :)

  81. Klub seniork in seniorjev SDS pravi:

    Ljubljana, 12. marec 2009

    JAVNI POZIV PREDSEDNIKU SOCIALNIH DEMOKRATOV IN PREDSEDNIKU VLADE REPUBLIKE SLOVENIJE BORUTU PAHORJU

    Klub seniork in seniorjev Slovenske demokratske stranke je z zgroženostjo prebral navedbe podmladka stranke Socialnih demokratov, ki zahteva, da se Titu v muzeju novejše zgodovine pridruži tudi Janez Janša. Obenem zahteva, da se odstrani ime dr. Jožeta Pučnika z letališča na Brniku in da se iz vseh imenovanj odstrani ime papeža Janeza Pavla II., saj »ti dve imeni razdvajata slovensko javnost«.

    SDS želi, da bi v Sloveniji prekinili politiko izključevanja določenega dela političnega prostora in delitev na t. i. “naše” in “vaše”, ki sta dediščina sil kontinuitete leve politične opcije in sta Sloveniji v preteklosti že prinesli veliko slabega. Slovenska demokratska stranka, predvsem pa njen predsednik Janez Janša, si je vedno prizadevala, in si bo tudi v prihodnje, da bi se delitve v slovenskem prostoru končale, da bi se lahko skupaj lotili razvojnih projektov, ključnih za Slovenijo. Kljub temu pa ne moremo mimo navedb, ki smo jih videli danes, saj ravno takšne navedbe povzročajo ponovne delitve in so vidne v besedah vašega podmladka, ki je zapisal, da SDS “po svoji stari navadi deljenja in želji po polarizaciji ponuja črnobel pogled in izkorišča tragične dogodke za nabiranje točk v dnevni politiki”. Takšne navedbe ostro zavračamo.

    V SDS spoštujemo različnost mnenj in spodbujamo demokratično razpravo, vendar pričakujemo, da bodo tudi naša stališča enako spoštovana, pa čeprav ne bodo enaka vašim, ne pa da smo od vaše stranke deležni zaničevanja in torej sovražnega govora. Predsednik Demosa – prve demokratične opozicije v Sloveniji - dr. Jože Pučnik je bil vizionar, ki je odločilno prispeval k temu, da imamo danes samostojno in neodvisno državo Slovenijo, papež Janez Pavel II. pa je kot nesporna svetovna moralna avtoriteta eden od najbolj zaslužnih v mednarodni skupnosti za priznanje in posledično obstoj samostojne Slovenije, ključno pa je prispeval tudi k padcu železne zavese in komunizma v Evropi. Navedbe podmladka glavne vladajoče stranke, da imeni dr. Pučnika in pokojnega papeža delita slovensko javnost, so popolno zavajanje, zato jih ostro obsojamo ter Vas pozivamo, da se do njih javno opredelite!
    Nezaslišane so tudi navedbe Mladega foruma SD, da bi moral svoje mesto v muzeju novejše zgodovine najti predsednik SDS in predsednik največje opozicijske stranke v državi Janez Janša osebno. Razmišljanje Vaše stranke, da človek, ki je ključno prispeval k osamosvojitvi, ki je bil predsednik demokratično izvoljene vlade in je predsedoval 27 evropskim državam v okviru Sveta EU, ne bi smel več sodelovati v aktivni politiki, je na meji demokratičnosti in vsebuje sovražni govor.

    Gospod Pahor, pričakujemo, da se do omenjenih navedb Vaše stranke jasno in nedvoumno opredelite.

    Klub seniork in seniorjev SDS

  82. Nogavička pravi:

    Slovenski domoljubi, ki se sramujete slovenske besede … seveda “senior” zveni veliko bolj inteligentno in ekskluzivno … se nemara postavljate v prve bojne vrste? Pristavljate svoj piskrček v upanju, da se vam bo zainteresiranim posameznikom to nekoč štelo v plus na osebnem računu iz naslova prvoborcev in ta pravih Slovencev?!

    Ja, le kr.

  83. Bobek leta pravi:

    Zanimivo, enako stavčno kompozicijo ima uni.rdečuh, ko mu ne leti pena iz ust.

  84. Bobek leta pravi:

    Zanimivo, enako stavčno kompozicijo kot klub SS SDS ima uni.rdečuh, ko mu ravno ne leti pena iz ust.

  85. neemocije pravi:

    tito je bil za nezrele demokrate ta pravi diktator….

  86. petrovc pravi:

    Zanimiva ideja. Samo slabo definirana! Ni namrec navedeno, kako bi naj s Jansa pridruzil v muzju Titu?
    Fakt: Jansa je ta trenutek namrec se ziv, zelo ziv, ce gledamo, kako mlado spremljevalko ima, pa se zadovoljno in ce vidimo, kako se kot vehe v svetlobo vanj zaletavajo vsi bedaki in vsi nekoreni slovenceljni.
    Varianta prva: bi naj bil kustus muzeja, snazilka ali vratar. Kajti v muzeju so mrtvi predmeti.
    Varianta druga: treba je postaviti spomenik Jansi. Velik, bronast prelit z zlatom, kakih 30m, tak s fotocelicami, da se bo obracal s soncem. Sedaj imamo dva problema: prvi je strosek davkoplacevalcev. Ne verjamem, da bi se strinjali. No, za kak majhen, nekaj centimetrov velik lipov kip bi se se naslo.
    Tu pa je nov problem. Po tej teoreticni varianti je Janso najprej potrebno “umreti”, po tem se postavi spomenik, tega pa po tem v muzej.
    So tisti smrkavi in se okoli ust mlecni predlagatelji to imeli v mislih?

  87. Tona pravi:

    Neemoclje a še kr skrivaš tisto plavo rutko,ki si jo dobil ko si vstopu med pionirčke?al prah brišeš s titejeve slike z njo.mona.

  88. madonna pravi:

    kje pa je nogavicka in neja?

    na tre?njih

  89. drager pravi:

    Vodilni kadri SDS, Janša, Jambrek, Rupel, itd… so večinoma vsi bivši goreči komunisti. Dokler je bil Tito njihov šef so mu lizali rit, zdaj, ko je 30 let mrtev, se ga, kot kaže, končno ne bojijo več.
    Bravo pokončni sds-ovci!

  90. madonna pravi:

    dele bote vidl k pride BARBARA ŽJAJNER TAVŽ nazaj v MB kva bo NEJA in NOGAVICKA pisala ko nora.

    razn, ce se now kje ustavla in zapila.

  91. Mimi pravi:

    @81: “Nezaslišane so tudi navedbe Mladega foruma SD, da bi moral svoje mesto v muzeju novejše zgodovine najti predsednik SDS in predsednik največje opozicijske stranke v državi Janez Janša osebno”
    Ne glede na moje osebno mnenje o Janši se povsem strinjam, namreč:
    @:86: “Fakt: Jansa je ta trenutek namrec se ziv,”
    Res je. In ne samo da je še živ, je še kako dejaven v SLO politiki in ne glede na karkoli, dokler ni nobeno morebitno nečastno delovanje (pravnomočno) dokazano, je nenazadnje žaljivo kogarkol tlačit v muzej.
    Skratka, so to samo -nizki- ‘udarci’ - nič konstruktivnega, pa če bi tudi bila še takšna dejstva.

  92. Sevener pravi:

    Zgodovine se ne de spremeniti, čeprav se jo da razlagati na kakršen koli način. Tito je del naše preteklosti in to velja za vse nas, pa naj ga častimo, ker je Stalinu pokazal vrata, da smo lahko živeli v miru, zaigral na struno neuvrščenosti in se postavil po robu velesilam, ali pa ga smatramo kot diktatorja in sovražimo njegovo Jugoslavijo, kjer so drugače misleči končali na Golem otoku in smo v trgovinah lahko dobili le eno vrsto zobne paste vsak drugi dan.

    Dejstvo je, da nas tako Tito sam kot postavljanje njegovih spomenikov definira. Kaj s Titom v sebi naredimo - to je odvisno od nas, od vsakega posameznika. Konec koncev - z mrtvim pomembnežem se lahko poistovetiš, lahko postaneš njegov sovražnik, lahko se učiš tudi na njegovih napakah, lahko skomigneš z rameni - it’s really up to you.

  93. Sevener pravi:

    Generacije brez zgodovine so zblojene. V življenju je, tako kot v avtu, potrebno imeti ogledalo, s katerim vidiš nazaj, čeprav je pogled v glavnem uprt v smer vožnje. Stvar ni v tem, da vidiš, kar bi rad videl, temveč da vidiš to, kar je.

    Šele ko se posameznik ali družba sprijaznita s svojo zgodovino, najdeta v sebi mir in živita naprej.

    Tisti spomenik je tak, kot je; v parku, pod gradom, posrečeno posran. In naj tam tudi ostane. Nekaterim v spomin, nekaterim v opomin, drugim kot okrasek, četrtim trn v peti. Tako je tudi prav.

    Spreminjanje imen krajev je še večja neumnost, ker predstavlja zmedo, stroške za nove zemljevide, katastrske frke, cel kup praktičnih problemov in prav nobene koristi.

    Tisti, ki se s tem dandanes ukvarjajo, dokazujejo le, da so osebno nezreli in politično popolnoma nekompetetni, ker ali ne vidijo resnejših težav v družbi, ali pa ne vedo, kako bi se jih lotili. Taki ljudje v politiki nimajo česa iskati, ker so družbi samo v škodo.

    Lep pozdrav.

  94. Slovenec A pravi:

    Bronaste kipe revolucionarjev in KRVNIKOV pretopimo nazaj v ZVONOVE !

    Krvoloki so poleg pobijanja drugače mislečih ukazali tudi rušenje cerkva. Iz zvonov pa so vlivali spomenike zločincem in krvnikom slovenskega naroda. Zato jih naj pretopijo nazaj v zvonove.

    Zvonove, ki naj zvonijo v SPOMIN in OPOMIN na teror krvolokov !

    Poln kufer imam levice in njihovega zagovarjanja AGRESORSKE JLA in tako imenovanih izbrisanih s katerimi so sklenili KRAVJO kupčijo na podlagi katere so jim obljubili priznanje vseh pravic samo, da ne bi objavili dosjejev v katerih so zapisana imena KRVNIKOV, ki so ukazali pobijanje NEDOLŽNIH ljudi.

    Kakšno zagovarjanje poštenosti pa je UNIČEVANJE lastne države s priznavanjem pravic in atronomskih ODŠKODNIN špekulantom in AGRESORSKIM vojakom.

    Kdaj vam bo jasno, da bi pokojnine JA oficirjem v ENEM letu uničile pokojninsko blagajno, da ne omenjam odškodnin, ki jih izsiljujejo z beograjskimi dosjeji od BEBASTIH levakov !

  95. Kadrovik SDS pravi:

    DOmen Zavrl in provizija za davčno svetovanje pri Pediatrični kliniki.

    Ja, ja - na mladih svet stoji

  96. igooor pravi:

    Pojdimo raje odstranit cerkev, ki je pomorila milijone ljudi. Aja oni so desni, pa sveti, pa vladajo vašim glavam. Škoda, da Janca plačuje na forumih ljudi, ki širijo plamena v družbi.

  97. Bobek leta pravi:

    ZVONOVE do komolcev krvave CERKVE, ki je nasilno pokristjanjevala, PRETOPIMO nazaj v pluge. Ali PA meče; kaže, da bi NAM ti prišli bolj PRAV…

  98. asd pravi:

    tito=drek

  99. 007 pravi:

    Predlagam, da Roško cesto v LJ preimenujemo po Mesiji s Kaščakovga hriba!!!!!!

  100. irendl pravi:

    Čudno/zanimivo/pomenljivo, da je SDS objavila svoje zahteve TAKOJ POTEM, ko so zahteve po “ukinitvi vseh partizanskih spomenikov etc”, objavili/naznanili koroški hajmatdinstovci (Heimatdienst Karnten)…Heimatdienst=SDS=NSi (Novakova et comp)?

  101. petrovc pravi:

    Bobek leta (iz kozje riti) in 007 (ki je bil impotenten):
    pojdita bruhat svoje neprebavljivo govno na kako oddaljeno kompostacijo!

    Strinjam se z SDS, Tita je iz SLo treba odstraniti. Ceprav je razlaga tega foruma precej butasta in primitivna.
    Vzroki:
    1. Tito ni bil Slovenec, celo vec, Slovence je sovrazil. Bil je pol Zid.
    2. Tito je bil nekaka mesanica Lenina, Trotskega in Stalina. Od vseh treh je pobral, v Moskvi na NKVD, najslabse. Kot Zid je bil cinicen, mascevalen in je lagal in brez vesti pobijal preko druge roke.
    Po Leninovem principu je s tujim denarjem prisel na oblast v KPJ! Lenin z Zidovskim, Tito s Stalinovim.
    Oba sta zivela na veliki nogi. Oba sta izneverila tiste, ki so ju finansirali in pripeljali na oblast.
    Po Trotskem je povzel sistematicno hujskanje v cilju pobijanja drugace mislecih. Trotski je izumil “vrage naroda”, Tito pa “vrage bratstva i jedinstva” S tem, da je Trotski pisal dolge razprave o komunizmu, Tito pa je za kaj takega bil prevec primitiven.
    Po Stalinu je pobral metode sistematicnosti odstranjevanja drugace mislecih. S tem, da jih je dodelal. Stalinovi zaporniki so v gulagih koristno delali in jim je vsaj to delo lajsalo neznosnost bivanja v zaporih.
    Titovi so prenasali kamenje dopoldne z hriba dol, popoldne pa na hrib nazaj. Uboj v glavo in duso pri tem pa zivotaris kot predmet.
    3. Tito je za tri mesece prepovedal boj proti okupacijski Nemski in Italjanski vojski! Dokler Nemcija ni naadla Rusije. V tem casu so njegovi upornike, cetnike in Tigrovce aktivno izdajali okupatorjem. Njegov cilj je bil zahrbtno s pomocjo okupatorske vojske prevzeti in prodreti v strukture oblasti.
    Ob napadu Nemcije na Rusijo je odstranil z prevaro Tigrovce, cetnike in krscanske socialiste.
    Prevzel “oborozen” boj proti okupacijski vojski, kot navzven, za Angleze in Ruse. V resnici je samo izvajal cistko v narodih YU. Tudi CRNA ROKA je bila organizirana v KPS!
    Iz nereda je bilo treba ustvariti kaos in iz kaosa revolucijo-prevzem oblasti.
    Preden je v YU padel prvi partizan, je padlo kakih 1000 nedolznih. Odpor proti tej brutalnosti je imenoval izdajstvo in druzenje z okupatorji.
    Tocno tako, kot Trotski v Rusiji odpor proti enakim metodam.

    4. Njegov cilj je bil;
    a/ Mocno in pravoslavno Srbijo, povezano s Rusijo, ponizati, zmanjsati, izlociti kot faktor odlocanja na Balkanu. Podtaknil jim je Kosovo.
    b/ Gospodarsko in kulturno mocno Slovenijo, povezano z Evropsko kulturo, zbalkanizirati, pomesati s bizantinci in jo realizirati kot balkanski kotel. Podtaknil nam je izgubo Trsta in Istre.
    c/ Hrvasko, vpeto med Slovenijo in Srbijo, tradicionalnima prijateljskima narodoma, ojacati in iz naroda, ki narod ni bil nikoli, narediti odlocujoci faktor na balkanu.

    Ne Srbi, kot ne Slovenci nimamo za kaj castiti Tita, oba naroda je spravil na rob propada. In glej eni imajo njegov mavzolej, drugi pa ulice in kipe. Hrvati, ti pa nic, pa bi mu morali biti hvalezni.

    Povojna Yu, bi definitivno postala konfederacija. Srbi s cetniki in Slovenci s Tigrovci in OF, bi se borili proti okupaciji. Zrtev te vojne bi bilo vsaj 100 x manjse!
    Hrvaska bi bila, kot je bila, sodelovka Nemcije.
    Italija je bila sodelovka Nemcije.
    Bili bi, s Karadjordjevici, trden clen Angloameriskih imperijskih tezenj v Evropi in Hrvaska bi bila okoli Zagreba, Dalmacija suverena, Slovenija bi imela Istro do Cresa s Cresom in komplet Trst s zaledjem in Julijsko krajino, mozno je ugibati, ce bi ne dobili tudi Koroske. Srbija bi bila pod interesnim vplivom Rusije, pravoslavni, Slovenija s 4 miljone prebivalcev, pa zahodnih demokracij. Dalmacija in mala Hrvaska pa tehtnica. Nujna bi bila konfederativna ureditev v taki konfiguraciji moci.
    Nas je pa pokopala Titova avanturisticna politika, danes s Stalinom, jutri s Churchilom,…..

    Njegova politika do Slovencev je bila kot Stalinova do Litve, Latvije,…

    V taki vlogi bi nedvomno ziveli bistveno bolje, kot smo ziveli od 1945 do 1960. Bili bi faktor izjemne gospodarske in industrijske moci v osrednji Evropi. Italija dezorganizirana, Nemcija porusena, Avstrija ponizana. Hitler nam je ob vsem se podaril izjemne industrijske obrate.

    Po letu 1960, bi se nasemu standardu priblizali Italija in Avstrija.
    Nikoli pa dosegli. Brez pobite intiligence in lastnikov tovarn in kmetijstva,bi bili za ta del Evrope nedosegljivi.
    Pri tem pa smo imeli se trzisce YU, ki smo ga ropali vsa povojna leta.
    Nasa neuvrscenost pa ni izum Tita, tak je bil dogovor Stalin, Churchil, Roselvelt.

    Vojne reparacije Nemcije bi izkoristili namensko, ne pa socialisticno.

    Skratka ena sama polomija vladanja Tita za Slvence in Srbe.

  102. oražmova smetka pravi:

    sam to bi povedal, ker tako radi opevate titota in lepe čase komunizma

    po vojni z zmago nad fašizmom in nacizmom je tito hodil na okrog z zgodovinsko famo o zmagi in na ta račun dobil denar za obnovo jugoslavije. postavil je betonske tovarne v širših kapacitetah da zaposli ves narod. nove službe, stavbe, kolektivna zavest je bilo zanj dovolj. napredek inovacije intelektuala so bili prepovedani saj narod ni smel razmišljati ker bi lahko pogruntal kdo je tito in kaj je delal - po vojni. s tem si je krepil absolutno oblast…državo pripeljal do bankrota…za sabo pa v imenu ideologije pobil na milijone ljudi.

    sedaj smo demokrati…zakaj še vedno poveličujemo diktatorja?

  103. Slovenec A pravi:

    Zaradi KRAVJE kupčije tita, ki jo je sklenil z Angleži, smo Slovenci izgubili Koroško in velik del slovenskega življa v cvetu mladosti.
    V zameno za odhod JA iz Koroške je tito zahteval vrnitev vseh beguncev, ki jih je potem UKAZAL zverinsko pobiti.

    Posledica njegovega zverinskega pobijanja je bila tudi IZGUBA Trsta, saj ZLOČINCEM nikakor niso želeli prepustiti Trsta in njegove okolice kjer bi KRVOLOKI nadakljevali s svojimi KRVOLOČINIMI orgijami !

    Skregano z logiko je, da imajo ZLOČINCI, ki so0 zdesetkali slovenski narod še vedno spomenike in pokojnine za REVOLUCIONARNE zasluge.

  104. Bobek leta pravi:

    Petrovc, recimo bobu bob, največ kozjih bobkov je v tvojih traktatih. Ko napises vec kot goli stavek, saj ne ves, kja to je, je to slovnicna polomoija, podobna napisu v Delfiju.

  105. petrovc pravi:

    Bobek leta (iz sekreta):
    Imel sem za programerja nekega neslovenca, ki je kot, super obvladal slovenscino.
    Drugega ni delal, kot popravljal tekste drugim.
    Ko pa je napisal funkcijsko specifikacijo, v brezhibni slovenscini, so mi jonarocniki vrgli v obraz, NEUPORABNO!

    Pomiri se, iz hlac ti uhajajo plini, predznak, da bodo za njimi BOBKI!

  106. Bobek leta pravi:

    O slovnincnih polomoijah, si ti pridigal, petrovč. :)

  107. neemocije pravi:

    BALKAN RULES!!
    Zato bo ostal veliki Balkanac na mestu kjer je.
    Titovo mesto zasluži spomenik posvečen BALKANCU!!

    Balkanci bodo veseli, Slovenci, Srbi, Hrvati pa ne.
    Balkanac je antiteza Slovenca, Srba ali Hrvata.

  108. uničevalec rdečuhov pravi:

    KAKO RAZUMETI KLIC MLADIH BOLJŠEVIKOV V ZADEVI JANEZA J A N Š E?Kot klic vsem
    častilcem krvavega boljševizma in tito-stalinizma po pripravah in planiranju dokončne fizične likvidacije, beri političnega umora in unićenja še zadnjih primerov upornikov proti sedanji absolutni boljševistični prevladi na vseh ravneh v komaj rojeni mladi državi.Takšen neposreden klicbodo in so ga že razumeli vsi psihosocialni in psihiatrični rdeči krvoloki , ki so samo čakali na klic in vzgib po fizičnem linču.Gospod JANEZ JANŠA , vzemite klic in trombo mladih moralno iztirjenih boljševističnih sinov kot zelo resno opozorilo.Čuvajte se .Lep pozdrav.

  109. SimonT pravi:

    Zapomnite si dobro te besede:

    Kdor ne vidi veličine TITA, in skuša njega spraviti v nič, bo samega sebe.

    Bodite sigurni, da se boste vsi srečali v peklu, z domobranci, fašisti in z klerofašisti.

    Pol bo prepozno prosti za odpuščanje!!!

    Kdor gre po stopinjah TITA bo bil za celo večnost ob Bogu!

    Da veste: TITO je v nebesih!!

  110. Slovenec A pravi:

    Kdo ti brani iti po poti tita ? Kaj še čakaš in nas moriš, idi čimprej bomo imeli vsaj mir pred tabo in peklom, ki ga satanisti imenujejo nebesa !

  111. petrovc pravi:

    Bobu leta:
    Nikoli ne obrezujem in kultiviram grmovja (scavja) ob kaki mlakuzi. Nima smisla, pa tudi od njega nic ni! S tabo ne mislim obravnavati slovnice, ki dveh smiselnih stavkov ne spravis skupaj.
    Cerkev v Evropi ni nikoli nasilno pokristjanjevala. To je laz in neresnica. Razen Mavrov v Spaniji.
    Narodi so vero sprejeli prostovoljno, bila je up zatiranih in zrasla je iz svoje krvi. Citaj zgodovino Rima.
    O zgodovini pojma nimas.
    Rusenje cerkva, topljenje zvonov v mece pa je bila praksa najbolj krvavih ruskih, morilcev, revolucionarjev. Dosti je tega.
    Meca pa raje ne prijemaj, kajti z njim bos kaj hitro pokoncan, po tem pa ob tem ne cvili.
    Smo nekateri z odliko naredili elitne vojaske sole in se kaj zraven in vemo kako z takimi nastopaci.
    Ko gre zares so vsi posrani. Junacijo se le ko imajo v rokah kol in zvezanega ujetnika.

    Zal pa niso pokristjanili tebe, da bi te naucili osnovnih vrednot civilizacije katere kruh jes:
    -ne kradi
    -ne lazi
    -ne ubijaj
    -ne zavajaj.
    Tako za osnovo. Pameti ti tudi cerkev, zal, ne more dati.

  112. Bobek leta pravi:

    Ne zavajaj? :)
    Za Božjo voljo, saj Evrope sploh omenil nisem? Spustil si vsaj še Sase, Vende, polabske in pribaltske Slovane. Pa Črtomirja in Bogomilo.

  113. petrovc pravi:

    Ti kar citaj zgodovino ljubljanske kostolomije.
    Vsi ki si jih omenil so iz sedanje Evrope.
    Crtomir in Bogomila pa sta pesniski izmislek.

    Sedaj bom p s tabo zakljucil! Fajront!

  114. uničevalec rdečuhov pravi:

    pOKAŽIMO KRVVOŽELJNIM MLADIM BOLJŠEVISTIČNIM GNIDAM, ki zahtevajo kri JANEZA JANŠE,da svobodomiselni in demokratični slovenci in slovenko NIKOLI in NIKDAR ne bomo dovolili še enega genocida in kruteka morjenja. Pripravljeni smo na vse izzive in grožnje mlado stalinistov in jih seznanjamo, da nismo nemočni in vdani v usodo, kot naši bratje v letu 1945.Čakamo vas.

  115. / pravi:

    uničevalec, s čim se ga ti pokaš? Jest bi tut….

  116. krucefiks pravi:

    @uničevalec:
    Tole je tvoj ip?

    193.2.216.135

    ;)

  117. uničevalec rdečuhov pravi:

    krucefiks,! Lepo in prav si se identificiral.Sedaj se pa pogovorita z Sarkićem kako in na kakšen način te je seznanil z zakonsko zajamčeno varnostnostjo osebnih podatkov.To torej pomeni , da lastnik oziroma lastniki spletnega portala ne jamčijo uporabnikom z zakonom zajamčeno diskretnost in celo sami sodelujejo pri IZDAJANJU identitete.Prav, pa naj Sever in Sarkić prevzameta odgovornost.In sporočilo tebi: takšnih bednih strahopetcev se v demokratični družbi ne bojimo in jih preziramo.

  118. Bolečina pravi:

    @ Uničevalec rdečuhov- ne me basat, pa ja nisi tako naiven, da si vervu, da si anonimen, če se oglašaš na blogih’? Pa valjda nis noj, ki skrije glavo v pesek in misli, da je neviden?
    Haloooo?

  119. ProPolis pravi:

    Strinjam se z SDS!
    Naredimo torej Muzej maršala Tita!

  120. SD pravi:

    Slovensko domobranstvo (nemško Slowenische Landeswehr; kratica SD) je bila pomožna policijska-paravojaška organizacija, ki jo je septembra 1943 ustanovila nemška uprava na področju bivše Ljubljanske pokrajine, ki jo je Tretji rajh zasedel po kapitulaciji Italije. SD je bila naslednica prostovoljne protikomunistične milice oz. Vaških straž, ki so bile skoraj popolnoma uničene v bitki za Turjak, Legije smrti (okolica Novega mesta) ter Jugoslovanske vojske v domovini (četnikov), ki je bila skoraj popolnoma uničena v bitki za Grčarice.

    SDS Žaga Tita in žaga sebe torej vejo na kateri sedi, še dobro, da niso to začeli, ko so bili v Vladi RS,
    SD(S) nikoli več v vladi, mogoče muzej za njih ko za NSi.

  121. Slovenec A pravi:

    V muzej sodijo vsi krvoloki in njihovi spomeniki. Dovolj je njihovega izkoriščanja in UNIČEVANJA slovenskega naroda.
    Najbolj podlo pa je to, da se še vedno najdejo zagovorniki krvolokov, ki jih zaradi izsiljevanja z objavo želijo zaščititi ne glede na to, da bi s priznanjem pravic špekulantom ekonomsko uničili Slovenijo.

    Zato sodijo vsi levaki na odpad zgodovine !

  122. Bolečina pravi:

    Hejla glede špekulantov se strinjam!
    Toda ali nisi opazil , da so današnji politiki s pomočjo gospodarstva - razen zelo redkih izjem- vsi sami špekulanti, tako J.J. vladavina, kot sedanja vladavina, no, v bodoče pa - z malo truda in optimizma- upajmo, da se bodo zadeve skristalizirale, veš korupcija in klientela se je začela že z pomladno stranko, nadaljevala in danes ima svoje lovke že vsepovsod, v študentskih organizacijah ( tipočni primer je v Kopru( študentje- vodi jih narko prijatelj župana- odvisni od financiranja s strani občine) ..itd..itd..v gospodarstvu, v politiki, v zdravstvu, v sodstvu , vse je že okuženo, kaj niste to že opazili!
    Verjetno moramo doseči samo dno, da se lahko - če bomo imeli dovolj moči- zopet dvignemo!

  123. sirovštrukel pravi:

    Dokler se bodo loh belouške tkole prosto povsod plazile ne bomo nikamor prsli. Jo zazidas pa ti kurbel ven pride… Zdej bi pa kipe v muzeje tlečile! Pičkavamzelegrizla!
    Ce bomo dal kej v muzej bo to Pučnikova slika iz Brnika pa ime letališča spremenil.

  124. Slovenec A pravi:

    S postom so dokazal svojo podplost in nekulturo medsebojnih odnosov.

    Čudno, da od žrtev ne zahtevaš, da se opravičijo KRVNIKOM, ki so jih pobili s koli. Dokler bomo imeli takšne ljudi Slovenci res ne rabimo sovražnikov saj jih gojimo v naročju naroda.

    Res podlost brez primera, zate in tebi podobne so žrteve izbrisani špoekulanti, ki so se po nekaj letih privlekli nazaj v Slovenijo in zaradi odjave “strašno trpeli. Po vsej verjetnosti je za krvoloke nekaj dnevno umiranje žrtev bilo uživanje.

    Kdaj se boste začeli obnašati kulturno kot se spodobi za normalne ljudi ?

  125. krucefiks pravi:

    Fora je bla. Ip je pa vsem dosegljiv. Sem ga zavil v celufan, da bo bolj jasno.:D

    http://193.2.216.135/

  126. Mimi pravi:

    Ko berem kak srdit komentar, pomislim, kolk mora bit recimo star objavljalec… 20? Ker, hm, zakaj šele zdaj tako srditi odzivi? Zakaj si niso ŽE PREJ -kot nekateri- vsega tega upal?
    Jeb* zdej, ko se lohk jajcaš! K je svoboda govora. Tedaj si šel pa v čuzo. In eni s(m)o si upal tud tedaj čvekat prot “komunajzarjem”/režimu. Za nazaj so pa vedno vsi pametni.

  127. neemocije pravi:

    Slovenija izven NATA in EU-ja!!!!
    Takoj!!

  128. Carlos Contreras pravi:

    Kricert :))))))

  129. Carlos Contreras pravi:

    Seveda sem mislil na Krucefiksa, ovbe.

  130. Slovenec A pravi:

    Kdaj vam bo jasno, da bo do sprave prišlo samo z OBSODBO KRVOLOKOV !

    Obsodba KRVOLOKOV v nobenem primeru ne pomeni spreminjanje zgodovine ampak priznanje GENOCIDA nad drugače mislečimi in obsodba zločincev.

    Meni je že dolgo jasno, da nihče od ZLOČINCEV ne bo zaradi starosti odsluževal kazni. Toda pogoj za SPRAVO je OBSODBA zločincev.

    Kako naj gledajo na spravo svojci pobitih sorodnikov moških, žena in otrok, ki so bili pobiti samo zato, da so KRVOLOKI zadostili svojemu maščevalnemu nagonu brez ugotavljanja krivde. Cilj pobijanja ni bilo samo maščevanje ampak nagnati strah v kosti preživelim in si tako zagotoviti neomajno vladavino brez opozicije.

    Grehe njihove zločinske preteklosti pa sedaj plačujemo vsi !

  131. blaž pravi:

    Ker poznam drugo plat zgodovine in ne nasedam več partijkim internacionalističnim
    pravljicam, se nimam zaradi tega s kom spravljati.Moja mati je bila prva pohorska
    kurirka oče izgnanec in partizan.
    Torej s kom in zakaj naj se jaz spravljam. Pustijo me naj pri miru in berejo še drugo plat resnice( danes je že dovolj literature in ne več samo Titove knjige) ter nehajo
    ljudem lagati svoje pravljice.
    Žalosten in ogorčen oziroma besen sem,da so partijci izrabili mojo mladost in
    me kar pol stoletja držali v laži in pripadnosti morilcem in največjim zlikovcem.
    Vse se je začelo z umori in to ne more biti dobro in vredno zagovarjanja in simpatij in to celo po 60 letih.
    Mnoga zgornja pisanja odsevajo kulturo ubijalcev in lažnivcev.Take so vas želeli narediti ven iz tega si boste morali pomagati sami.Kot sem si jaz.
    Tito ne bi bil Tito ,če bi bil kriv za eno smrt .Tu pa je holokavst.Ljudje zbudite se iz
    pravljičnega spanca.

  132. cvek pravi:

    Postal sem veliki častilec Stalina ! ON JE POBIL NAJVEČ KOMUNISTOV IN JIH IMEL ZA SLABO DRHAL.

  133. klemč pravi:

    Dobri ste eni, ja :)

    Zgodovina se nažalost pozablja in interpretacija, zelo izkrivljena, tega, kar se je dogajal pred več kot 60 leti v popolnoma drugačnih družbeno-ekonomskih in političnih razmerah pri nas in v svetu za nabijanje političnih točk danes, na račun ljudi, ki jih že davno več ni in dogodkov, ki so zgodovina je grozno.

    Inteligenčni količnik teh ljudi je zelo omejen, poleg tega pa še zgodovine ne poznajo.

    Zgodovina niso špekulacije kaj je bi lahko bilo, če bi bilo itd…. Partizani so bili na strani zaveznikov, od njih priznani in podpirani, ko so prej kot Moskva uradno priznali, kdo je na pravi strani in jim poslali vojaško in materijalno pomoč.

    Partizansko gibanje je bilo največje v evropi in je nase vezalo skoraj toliko Nemcev, kot Italija po kapitulaciji in izkrcanji zaveznikov!!!

    Sanje o Trstu in Koroški pa so pravlice za male otroke. Če nebi bilo stalina Tito še toliko nebi dobil, izkupiček je bil maksimalen, Italija pa glih zahlih da ni izstopila iz vojne kot zmagovalka saj je po kapitulaciji in izkrcanju zaveznikiv na jugu napovedala vojno Nemčiji.

    Če nebi bilo Stalina bi bila meja Italije mogoče še bolj v notranjosti Istre in Slovenije, saj so se na pogajanjih Anglo-ameriški predlogi, sploh pa italjanski vrteli okoli stare rapalske meje iz 1920.

    Vsa slava Titu in partizanom za Narodno osvobodilni boj in njegove vrednote so svetinja, ki je temelj sodobne Slovenije in junaške borbe proti zatiranju in raznarodovalnim ukrepom Italjanov, Nemcev in Madžarov.

    Ne mešati tega z koloboracionisti, in povojni politiki ki je izrabila svoj položaj. Marsikdaj neupravičeno.

    Vendar to je naša zgodovina, ki je bila na pravi strani.

  134. Slovenec A pravi:

    To, da je tvoj IQ omejen potrjuješ sam s pisanjem, ki nima repa ne glave.
    V isti koš si zmetal tako Avstijce, ki so do konca vojne sodelovali z Nemci, kot Italijane, ki so Nemcem obrnili hrbet dve leti pred koncem vojne. Kljub temu ti trdiš, da sta bili obe v enaki meri deležni do pridobitve ozemlja, ki sta ga imeli pred vojno. To je razmišljanje IQ sobne temperature.

    Vsakemu, ki normalno razmišlja je jasno, da partizanom ni bilo treba prostovoljno zapustiti Koroške, saj so jo praktično zasedli pred zavezniki. KLjub temu so jo zapustili na škodo slovenskega naroda, ZAKAJ ?

    Odgovor jr kot na dlani, KRAVJA kupčija tita in dogovor, ki je temeljil na odhodu partizanov iz Koroške v zameno za vrnitev beguncev, ki jih je potem ukazal tito zverinsko pobiti.
    Res pa je, da so to Angleži ugotovili in nehali vračati begunce. Žal veliko prepozno saj je bila večina revežev že pokončana in zmetana v neznane rudniške rove in kraške jame.

    Tu pa se začne drug del zgodovine in italijanska zahteva za vrnitev celotnega ozemlja, ki ga je imela pred vojno in ga je zahtevala kot pridružena članica zavezništva.
    ZAKAJ potem Italija ni dobila celotnega ozemlja, če je bil to dogovor kot trdiš klemč ti.

    Zato, ker niso hoteli tvegati nove vojne in drugo, cona B se jim je zdela dovolj homogena, da do nadaljnjih MASAKROV ne bo prišlo, cone A pa v nobenem primeru niso mogli prepustiti izživljanju KRVOLOKOV zato so jo tudi dali Italiji in tako fifti fifti, salamonsko rešili zadevo!

    Morda ne veš tega, da je tito sklenil tajni dogovor z Namci, da bodo v primeru zavezniškega izkrcanja v Istri SKUPAJ napadli zaveznike. Zavezniki tega niso pozabili oziroma so bili obstoju dogovora dobro obveščeni !

    Slovenci smo v 70 letih življenja v balkanski skupnosti izgubili več kot v tisoč letni zgodovini življenja pod habsburško monarhijo. Zato tvoje trditve ne vzdržijo resne presoje. V vojski so nam poveljevali v tujem jeziku. Sam jezik je bil pritisk raznarodovalne politike ustvarjanja neke balkanske jugo države.

  135. Nogavička pravi:

    … kot da ne bi bilo v teh dveh tednih vsa zgodba že nekajkrat predebatirana … nekajkrat. Pa se pojavi nekdo, ki se vede kot da je ravnokar z lune padu in se gre revanšizem. Ne, dolgčas nam pa res nikoli ni.

  136. IDOT pravi:

    Če ne bi bilo Tita in Jugoslavije, mi ne bi danes imeli Slovenije. Bili bi nemški hlapci. Kar postajamo.

  137. Slovenec A pravi:

    Se vidi, da ZELOOOO slabo poznaš zgodovino !

    Po tvoje je boljše, da smo hlapci balkanskih roparjev in špekulantov ! BUUU zbudi se !

  138. petrovc pravi:

    IDIOT-u: kar pravo ime si si nadel!!

    Nemci so nas pripeljali v sedanjo Slovenijo! Da sedaj tu bivamo.
    Nemci so nam dali prve knjige! Da govorimo Slovensko
    Nemci so kultivirali takratno krajino! Da imamo travnike in polja
    Nemci so postavili ISKRO, METALNO, TURBOINSTITUT,…..
    Nemci so nam naredili OBERKREIN, s 4 miljoni Slovenskega zivlja.
    Itd. (O kulturi ne bi!)
    Za to ne pljuvaj po tistem, ki ti da roko prijateljstva!

    Vsem:
    Kaksna mora biti zalost pobitih, na eni in drugi strani, ko poslusajo to gnojnico sovrastva na teh straneh. Njihovo trpljenje, njihovo upanje, njihovi strahovi in zanosi so bili zaman. Vi ste se spet pripravljeni pobijati! Dajte, pomirite se, eni in drugi, pohlevnost in odpuscanje je kvaliteta, ki vam jo narekuje pieteta do tistih, ki so taki umrli.
    Niste vi, da bi sodili, enim in drugim. Pustite sodbo Bogu. Sicer znajo tudi vam soditi kaki prenapetezi

    Kajn je ubil, s kamnom (kolom) Abla in ga zakopal (vrgel v luknjo in zasul), da bi dejanje prikril.
    Kaksna podobnost s tem, kar se je dogajalo v SLO.
    In Bog se ni toliko jezil, nad tem, kar je storil, jezil se je nad pokvarjenostjo lazi in prikrivanja.
    In Bog ni obsodil Kajna na to, kar bi storili vi!
    Rekel mu je, priblizno, ne bom te sodil, ne bom te kaznoval, zaznamoval te bom in taval bos in nihce ne bo dvignil roke nadte.
    Oprostimo in prosimo odpuscanje, to je najvec in edino kar lahko dobrega storimo. In zelimo si, da nikoli vec in da bi mi in vsi, tako na eni, kot drugi strani, nasli svoj mir.
    Ucimo svoje otroke pohlevnosti in desetih zapovedi.

  139. neemocije pravi:

    petrovc, osebno te razumem ampak si spregledal post 1945 hudo traumo - slovenija pred in po tem letu, pred in po revoluciji , PRED IN PO TOTALITARNI BALKANIZACIJI.
    Vlak zgodovine je že odpeljal - in se ne vrne več.
    BALKAN RULES!!

  140. petrovc pravi:

    Neemocije;
    balkanizem, kar ni oznacba za teritorij, temvec primitivnost na vseh nivojih, bo dokoncno prevladala v SLO, ko bodo eni in drugi zaceli uresnicevati svojo mascevalnost in krvozeljnost.
    Balkanizem bo nastopil , ko bodo spremenili ime letalisca JOZEF PUCNIK! To je clovek, ki bi moral biti vzor vsem v Sloveniji, ne pa kamen za pljunke.
    Ja, za Slovenijo je bila zgodovina vojne in prvih let po vojni katastrofa. Toda PRAV ZARADI TEGA moramo biti boljsi.

  141. Bobek leta pravi:

    Petrovč, strinjam se. Še več, predlagam, da vse ulice, trge in kipe J.B.Tita preimenujemo v ulice, trge in kipe J. Pucnika.

  142. petrovc pravi:

    Bobek leta: za boga, ne vmesava se v komunikacijo, ki ni tebi, Ed-u in podobnim, namenjena!
    Igraj se dalje v svojem peskovniku polnem sorastva, neumnosti, “izbrisanosti” in duhovno-umske-srcne kome. Evtanazija je prava resitev za take male pogane.

  143. Bobek leta pravi:

    In Bog ni obsodil Kajna na to, kar bi storili vi!
    Rekel mu je, priblizno, ne bom te sodil, ne bom te kaznoval, zaznamoval te bom in taval bos in nihce ne bo dvignil roke nadte.

    Evtanazija je prava resitev za take male pogane.

    Nekako tako kot s prvorojenci v Egiptu, Petrovč?

  144. petrovc pravi:

    Bobek leta (se kar opleta):
    Tvoje pisanje je tako bedasto, da se clovek ne bi niti obregnil.
    Toda, tvoje zgodovinske trditve tako za lase privlecene, da se takole mimogrede, le moras obregniti ob trditve, tipa Goebelsove propagande.

    Bog in iz biblije povzeti pomori prvorojencev v Egiptu, nimajo nic skupnega.
    Sploh je del biblije, kjer se povelicuje Zidovska zgodovina ena sama propaganda, pac od tistih, ki so jo napisali. Tako je danes dokazano, da ni bilo nobenih pomorov prvorojencev v Egiptu in da se je selitev Judov iz Egipta izvajala v vecih fazah po vecjih pobeglih grupah. Torej nobenih, sedmih, cudezev, kot tudi potopa Faraonove vojske ne.

    Kar pa se tice prekrscevanja, nad katerim se tako zgrazas, si svetel primer taistega, mene si prekrstil, proti mojem soglasju ali volji.

    Master reset!

  145. Bobek leta pravi:

    Petrovč, po eni strani pozivaš k pohlevnosti in odpuscanju, po drugi pa bi me, pogana, kar evtanaziral. Najraje kar s kolom po glavi, zvezanega, v rudniškem jašku?

    Pri Bobu, nekdo bi te moral prijaviti na Spletno Oko!!!!1?????

  146. petrovc pravi:

    Govorimo o dveh tipih evtanazije. Ena je fizicna, druga pa je dusevno-miselna (srcna-kulturno)
    Ta druga pride v postev pri precej razboritih korenjakih, da se pomirijo.
    Moj znanec je maltretiral, verbalno, zeno do onemoglosti, odpeljali so ga v tako bolnico, kjer je dobil krepko injekcijo, sam je kasneje rad rekel, da so ga “evtanizirali v glavo”, da je bil pohleven kot ovcka.
    Se mravlji na poti se je ognil.
    Za tako evtanazijo s kolom v rudniskem jasku, si pa verjetno zgresil post. O tem v mojem ni bilo govora.
    Za spletno oko, te muci, ce ne gre z knjigo pa dajmo z strahom. Ce niti s tem ne, pa dalje.
    Sedaj pa res konec.

  147. Bobek leta pravi:

    To, da bi me evtanaziral samo duševno-mišelno, me prav nič ne potolaži.

    Mimogrede, Petrovč: “s knjigo” in “s strahom”.

  148. petrovc pravi:

    Nisem za to, da bi tolazil, sploh pa ne izprijene! Tolazi se cloveka, pohlevnega, v stiski. Agresivneza se pomirja z injekcijo na Polju.
    S knjigo ne zmorete, saj vsebine enega samega komentarja niste v stanju sestaviti, roditi.
    S strahom pa bi, ja, to pa bi! Toda, ne naletis vedno na strahopetca, najde se kaksen, ki zna in zmore vlivati se vec strahu.

  149. Bobek leta pravi:

    Tega so te “elitne vojaške šole in še kaj zraven” naučile, Petrovč?

  150. petrovc pravi:

    Zivljenje me je naucilo, da so veliki gobezdaci in hujskaci, ko pride trenutek boja, enakovrednega, kot tolsti petelini na kupu gnoja, posrani!
    Po 24 urnem marsu v popolni, zimski, bojni opremi, pri 25 st.C s eno samo cutarico vode, s morilskih 5 minut pocitka vsako uro, s mitraljezom, nemski model in cetrtino opreme za taborjenje, ko je bila edina tekocina, v senci kolovoza od konj posran sneg, ki sem ga cuzal skozi zobe, da je blato ostajalo na zobeh in sem ga izpljunil, da sem se odzejal.
    Bili so gobezdaci in bili so korenjaki, za nami je vozil vojaski resilec in karjola JLA in jih pobirala kot muhe na muholovcu, ki so pocepali.
    Pa sem zmogel, na cilju pa juris v hrib kakih 200 m, tek s mitraljezom, streljanje, pa se kanta z municijo.
    Sam sem prisel na vrh. Sam od 132 - ih.
    Za tem je bilo na travniku spodaj prvo kosilo po 30-ih urah. Bruhal sem po nekaj zlicah.
    Spati ni bilo mogoce, ker so se mi noge v krcih venomer krcile in stegovale.
    Pa sem hvalezen drilu JLA! Iz mene so naredile cloveka. Na robu so me testirali in imam lepe spomime na JLA.
    Lahko se pomeriva v sahu, bil sem prvi v SN pred kakimi tridesetimi.
    Pa v hokeju, bil sem nepremagljiv v amaterski skupini.
    Pa poglejva indeks ocen iz Univerze. Imas 9,57 povprecje vseh (36-ih) izpitov!?
    O literaturi ne bi, nima smisla.
    Si igral Hamleta v amaterskem gledaliscu, ki je bilo prvo v YU?!
    Si kdaj odrinil s kake 25 m visoke skale v vodo in zaplul po zraku, kot ptica, se tik nad gladino, kjer so se koncentrirali soncni zarki v tocko vboda v vodo, prelomil in kod dih zdrsnil v modrino morja?
    Si kdaj upal reci NE, ko je bilo to bogokletno in si vseeno uspel?
    Ne, nisi. Nic od tega nisi. Torej, bodiva vsak pri svojem.
    Jaz ne pisem zate in tebi podobnim, ti ne porivaj mene s prirejenimi komentarji mojih komentarjev v lastno blato bivanja, razmisljanja, stremljenj in nestrpnosti.

  151. Bobek leta pravi:

    Nadvse zabavno, Petrovč - kar predstavljam si, kako ti morajo zvečer privezati nit na nožni palec, da bi te zjutraj lahko potegnili izpod stropa, kamor ponoči odlebdiš zaradi megalomanske napihnjenosti. Verjetno si tudi boljši ključavničar in večji lovec od tovariša Tita, pa še gramofon si imel prej kot ostali. Ampak pustimo zdaj to, dosti bolj zanimiv je tvoj farizejski odnos do soljudi, ki te bo pripeljal v pekel. Če bom jaz tam kot izprijen pogan, boš ti zaradi napuha in jeze.

  152. Mimi pravi:

    uh!
    res zanimivo, koliko sovraštva izpod peresa nekoga, ki se razglaša za kristjana in celo si drzne v isti sapi, ko je sovražen, navajati sveto pismo in omenjati Boga!
    Res je, farizejstvo na kubik.
    aja, p.s. Še nikol nisem igrala Hamleta v amaterskem gledališču, torej sklepam, da moje mnenje nič ne velja. ;))

  153. Mimi pravi:

    ps2: zarad takih “vernikov” je velik pravih Vernikov obrnil hrbet Cerkvi.
    Vera je nekaj intimnega in predvsem etični kodeks, ki je lohk en pravšen model za sobivanje.
    Samo ni dovolj mahat z njo, je bl smotrno živet po njenih načelih.
    Kot je nekdo rekel: “Ljudje so pripravljeni za svojo vero celo ubijati, tako malo pa jih zmore živeti po njenih načelih.”

  154. petrovc pravi:

    Zakaj umazani ne marajo ogledala, ker vidijo svojo zanikrnost.

  155. petrovc pravi:

    Bobek leta: ce samo pogledas komentarje za dobrih pol leta nazaj, je vidno, kdo vzpodbuja koga, da bi ga spet spravil v jame! Takih, tvojih, komentarjev je polno, direktnih ali indirektnih.
    Napuh? Napisal sem , kar je res. Vprasal si. Odgovoril sem. Za lisico je grozdje nedosegljivo, za orla pa je dosegljivo vse , na nebu in zemlji, ne pa pod zemlljo.
    Si pa prvic objavil komentar daljsi od dveh stavkov, kdo ti ga je sestavil. Ne gre v statistiko in v numericne metode.

    Mimi: s tabo lahko komunicira zgolj moj znanec Zavbi. Ce se bos se enkkrat oglasila s svojimi nebogljenostmi, te bo on malo pokumuniciral.
    Kogar vera je tako sibka, da postane brezvernik zaradi tako nepomenbnega nica, kot sem jaz, tega se Bog ni dotaknil in lahko le tava temi.
    Poznam jih, ki v soli niso znali nic, pa tisoce izgovorov.
    Poznam jih, ki so v vojski cvilili, ko je bilo treba biti moz.
    Nek srbski oficir jim je dostikrat rekel: ” Rdjavem kurcu i dlaka smeta”
    Ti se kar podpisuj pod komentarji na tvojem nivoju.

  156. Bobek leta pravi:

    Orel, hm. A to zaradi nohtov?

    No, pa poglejva komentarje za nazaj:

    20. september, 2008 ob 8:56 Petrovč pravi:
    -Georg: TI PA RES RABIS RORCEK, daj bog, da te ze eden krepko natakne, da bo mir s tvojo psobo na vseh straneh.

    2. oktober, 2008 ob 20:01 Petrovč pravi:
    Branko-posranko:
    bos, bos mel mal vecjo placo, ko bos naredil izpit iz slovenscine in se kultiviral, kot se zagre za EU.

    Do takrat pa se potuhni, da te ne najdemo in deretiziramo!

    Petrovč pravi: praktično vse :)

    20. november, 2008 ob 17:23 Petrovč pravi:
    Sem mu rekel, da je tu hodil moj oce kot partizan in da bom hodil jaz in moj sin, ce mu pa kja ni vsec ga FENTAM s sekiro! Pobral se je!

    16. februar, 2009 ob 22:25 Petrovč pravi:
    Ti kar pridi, te zeljno cakamo! Poj bos pa ti cakal pet let kje na betonu!
    Bog je ekel, vsakemu po svojih zaslugah.
    Pa rekel je, da bodo zemljo poselili miroljubni, torej bodo primitivci in agresivnezi iztrebljeni.

    Kako že, Petrovč, naj prvi zamahne s kolom kdor je brez greha?
    Strah pred homoseksualci, sovraštvo do žensk in prepuščanje “možatosti” Zavbiju (alter ego?) so pa tudi zgodba zase.

  157. Mimi pravi:

    Petrovc: “Mimi: …. Ce se bos se enkkrat oglasila s svojimi nebogljenostmi, te bo on malo pokumuniciral.”
    No pol se pa že moram oglasit (na prepovedi se ne odzivam dobr). ;))
    “Kogar vera je tako sibka, da postane brezvernik zaradi tako nepomenbnega nica, kot sem jaz, tega se Bog ni dotaknil in lahko le tava temi.”
    To imaš pa prav, zato je JAZ nisem izgubila. Nekateri pa so jo. Med njimi tud taki, ki je kak duhovnik izrabil oz. razkrinkal njihovo spoved itd. itd..
    Tako da, ful je teh in tega, zarad katerih in česar so verniki obrnil hrbet CERKVI, NE pa tud BOGU (kar sem tud napisala v prejšnjem komentarju). :)

  158. petrovc pravi:

    Bobku:
    So vprasali eno precej obdarjeno damo pod pasom in skromno nad goltancem, kako je prisla do tega, da se objavljajo njeni komentarji? Preko postelje ali placa?
    Odgovor je bil iskren: “Ja no, preko postelje, po tem sem pa morala se nekaj placati!”

    Zavbi, Zavbi te klice!

    Ko nekaj vzames iz konteksta in popacas z svojimi umazanimi rokami, je, po Azijskem pregovoru, celo pikapolonco mozno obsodditi, da je pozrla kamelo.

  159. Dereknox pravi:

    dating sex: dating sites for singles - adoult dating

  160. Jimmybar pravi:

    5 mg prednisone tablets: https://prednisone1st.store/# prednisone cost in india

  161. Scottemugs pravi:

    buy propecia price buying generic propecia for sale

  162. LarryGaf pravi:

    amoxicillin 825 mg: purchase amoxicillin online without prescription amoxicillin medicine

  163. CharlesDef pravi:

    amoxicillin 200 mg tablet amoxicillin 500mg capsules antibiotic - order amoxicillin 500mg

  164. ClaudeFlild pravi:

    canadian pharmacy meds best canadian online pharmacy

  165. Jameshew pravi:

    buying drugs from canada canada drug pharmacy

  166. SamuelAstok pravi:

    can i buy amoxicillin over the counter in australia: https://amoxicillins.com/# cost of amoxicillin prescription

  167. Scottemugs pravi:

    mobic without rx: where can i buy mobic for sale - where buy mobic online

  168. LarryGaf pravi:

    ed pills online erection pills that work ed pills otc

  169. Daryljek pravi:

    amoxicillin script: https://amoxicillins.com/# amoxicillin 775 mg

  170. Brentsmili pravi:

    order propecia pills propecia pill

  171. Charleskal pravi:

    Drugs information sheet.
    buy amoxicillin online uk antibiotic amoxicillin - purchase amoxicillin online
    Read here.

  172. ClaudeFlild pravi:

    propecia brand name propecia generic

  173. Scottemugs pravi:

    drugs from canada the canadian drugstore

  174. LarryGaf pravi:

    propecia generic propecia for sale

  175. CharlesDef pravi:

    buy amoxil how much is amoxicillin prescription - buy amoxicillin online without prescription

  176. Daryljek pravi:

    https://pharmacyreview.best/# canadian pharmacy tampa

  177. ClaudeFlild pravi:

    mens erection pills: best over the counter ed pills - erection pills that work

  178. SamuelAstok pravi:

    https://propecia1st.science/# buying propecia pill

  179. Charleskal pravi:

    Get warning information here.
    where to get mobic without rx: how to buy cheap mobic - how can i get cheap mobic pill
    Learn about the side effects, dosages, and interactions.

  180. Jameshew pravi:

    reputable canadian online pharmacies best online canadian pharmacy

  181. Scottemugs pravi:

    cheap propecia prices buying generic propecia tablets

  182. Brentsmili pravi:

    amoxicillin where to get amoxicillin online without prescription - amoxicillin discount coupon

  183. LarryGaf pravi:

    best ed medication mens ed pills cheapest ed pills

  184. ClaudeFlild pravi:

    875 mg amoxicillin cost amoxicillin 500 mg capsule - amoxicillin discount coupon

  185. Scottemugs pravi:

    get generic propecia online get cheap propecia without dr prescription

  186. EdwardWrels pravi:

    http://mexpharmacy.sbs/# mexican drugstore online

  187. Freddymus pravi:

    Online medicine order: india pharmacy mail order - online shopping pharmacy india

  188. AlbertCaf pravi:

    pharmacies in mexico that ship to usa: best online pharmacies in mexico - mexican drugstore online

  189. EdwardWrels pravi:

    https://certifiedcanadapharm.store/# canadian neighbor pharmacy

  190. Freddymus pravi:

    reputable mexican pharmacies online: mexican online pharmacies prescription drugs - mexican mail order pharmacies

  191. RobertwaH pravi:

    http://mexpharmacy.sbs/# mexico drug stores pharmacies

  192. AlbertCaf pravi:

    canada discount pharmacy: canadian world pharmacy - cheap canadian pharmacy online

  193. EdwardWrels pravi:

    http://indiamedicine.world/# pharmacy website india

  194. Freddymus pravi:

    mexico pharmacies prescription drugs: mexican pharmaceuticals online - mexico drug stores pharmacies

  195. AlbertCaf pravi:

    safe online pharmacies in canada: canadian 24 hour pharmacy - canadianpharmacymeds com

  196. EdwardWrels pravi:

    https://mexpharmacy.sbs/# mexico drug stores pharmacies

  197. Freddymus pravi:

    pharmacies in canada that ship to the us: canadian drug pharmacy - pet meds without vet prescription canada

  198. AlbertCaf pravi:

    buying prescription drugs in mexico: п»їbest mexican online pharmacies - п»їbest mexican online pharmacies

  199. EdwardWrels pravi:

    https://mexpharmacy.sbs/# mexican border pharmacies shipping to usa

  200. Freddymus pravi:

    online shopping pharmacy india: mail order pharmacy india - buy medicines online in india

  201. RobertwaH pravi:

    https://certifiedcanadapharm.store/# canada pharmacy world

  202. AlbertCaf pravi:

    mexican online pharmacies prescription drugs: buying from online mexican pharmacy - buying prescription drugs in mexico online

  203. EdwardWrels pravi:

    http://indiamedicine.world/# best india pharmacy

  204. Freddymus pravi:

    trusted canadian pharmacy: canadian pharmacy online ship to usa - canadian neighbor pharmacy

  205. AlbertCaf pravi:

    п»їbest mexican online pharmacies: buying prescription drugs in mexico online - mexican border pharmacies shipping to usa

  206. EdwardWrels pravi:

    https://certifiedcanadapharm.store/# canadianpharmacy com

  207. RobertwaH pravi:

    http://indiamedicine.world/# india pharmacy mail order

  208. Barrypek pravi:

    https://stromectolonline.pro/# cost of ivermectin cream

  209. JeffreyAsync pravi:

    https://stromectolonline.pro/# ivermectin 3 mg

  210. Lucasamurb pravi:

    ivermectin cream 5%: cost of ivermectin - ivermectin 50

  211. Barrypek pravi:

    http://stromectolonline.pro/# ivermectin 3

  212. Lucasamurb pravi:

    ivermectin 4 tablets price: ivermectin cream 1% - ivermectin lice

  213. MichaelGrash pravi:

    neurontin 300 mg tablet generic gabapentin medication neurontin 300 mg

  214. JeffreyAsync pravi:

    https://gabapentin.pro/# neurontin over the counter

  215. Barrypek pravi:

    https://gabapentin.pro/# ordering neurontin online

  216. Lucasamurb pravi:

    generic ivermectin cream: ivermectin oral - ivermectin 250ml

  217. JeffreyAsync pravi:

    https://gabapentin.pro/# neurontin brand name

  218. MichaelGrash pravi:

    order neurontin over the counter neurontin 202 neurontin tablets 300 mg

  219. Antoniodar pravi:

    https://misoprostol.guru/# buy cytotec online fast delivery
    can i buy lipitor online buy lipitor 10 mg lipitor canada

  220. Michaelwhese pravi:

    https://lisinopril.pro/# price of lisinopril 20 mg

  221. Georgeboike pravi:

    https://avodart.pro/# where can i get avodart pill

  222. Michaelwhese pravi:

    http://lisinopril.pro/# prinivil tabs

  223. Antoniodar pravi:

    https://misoprostol.guru/# buy misoprostol over the counter
    generic lipitor cost generic lipitor drugs buy lipitor 40 mg

  224. Georgeboike pravi:

    http://lipitor.pro/# lipitor 20 mg where to buy

  225. Michaelwhese pravi:

    http://misoprostol.guru/# п»їcytotec pills online

  226. Georgeboike pravi:

    http://avodart.pro/# can i purchase generic avodart without prescription

  227. Antoniodar pravi:

    http://misoprostol.guru/# cytotec abortion pill
    buy cytotec over the counter cytotec online cytotec pills buy online

  228. Michaelwhese pravi:

    http://avodart.pro/# cost avodart without prescription

  229. Georgeboike pravi:

    http://misoprostol.guru/# purchase cytotec

  230. Michaelwhese pravi:

    http://misoprostol.guru/# cytotec pills buy online

  231. Antoniodar pravi:

    https://ciprofloxacin.ink/# cipro
    where buy avodart without a prescription how to buy avodart pill cost generic avodart without prescription

  232. LloydHauff pravi:

    https://certifiedcanadapills.pro/# cheap canadian pharmacy

  233. ZacharyJop pravi:

    best india pharmacy buy medicines online in india top online pharmacy india

  234. LloydHauff pravi:

    http://indiapharmacy.cheap/# top 10 online pharmacy in india

  235. RobertKeele pravi:

    п»їlegitimate online pharmacies india: online shopping pharmacy india - india pharmacy mail order

  236. ZacharyJop pravi:

    canadian pharmacy ltd legit canadian pharmacy my canadian pharmacy review

  237. Georgeuttet pravi:

    buying prescription drugs in mexico online: medication from mexico pharmacy - mexican pharmaceuticals online

  238. Francisrib pravi:

    legal to buy prescription drugs from canada: pharmacies in canada that ship to the us - canada pharmacy

  239. Francisrib pravi:

    online canadian pharmacy: canadian pharmacy prices - certified canadian pharmacy

  240. Francisrib pravi:

    canadian pharmacy india: Online pharmacy India - world pharmacy india

  241. Dennisbioft pravi:

    buying prescription drugs in mexico online: mexico drug stores pharmacies - best online pharmacies in mexico

  242. Dennisbioft pravi:

    cheapest online pharmacy india: online shopping pharmacy india - world pharmacy india

  243. MathewTup pravi:

    Anna Berezina is a famed inventor and speaker in the field of psychology. With a offing in clinical luny and extensive study experience, Anna has dedicated her craft to arrangement lenient behavior and mental health: https://public.sitejot.com/oconnorirwin.html. Middle of her work, she has мейд significant contributions to the grassland and has behove a respected contemplating leader.

    Anna’s judgement spans several areas of psychology, including cognitive of unsound mind, unquestionable non compos mentis, and passionate intelligence. Her comprehensive education in these domains allows her to stock up valuable insights and strategies exchange for individuals seeking in person flowering and well-being.

    As an inventor, Anna has written disparate influential books that cause garnered widespread recognition and praise. Her books tender practical par‘nesis and evidence-based approaches to aide individuals clear the way fulfilling lives and reveal resilient mindsets. Via combining her clinical adroitness with her passion suited for serving others, Anna’s writings procure resonated with readers for everyone the world.

  244. JefferyGat pravi:

    no prescription canadian pharmacies pills no prescription canadian pharmacy cheap

  245. Archienaw pravi:

    http://farmaciabarata.pro/# farmacia online 24 horas

  246. ThomasBog pravi:

    acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger Pharmacie en ligne France Acheter mГ©dicaments sans ordonnance sur internet

  247. Archienaw pravi:

    http://farmaciaonline.men/# farmacia online senza ricetta

  248. Archienaw pravi:

    http://farmaciabarata.pro/# farmacia 24h

  249. Rickeywef pravi:

    Viagra sans ordonnance 24h

  250. BillyKaf pravi:

    https://esfarmacia.men/# farmacia envГ­os internacionales

  251. Rickeywef pravi:

    acheter sildenafil 100mg sans ordonnance

  252. BillyKaf pravi:

    https://edapotheke.store/# versandapotheke deutschland

  253. Rickeywef pravi:

    Pharmacie en ligne France: acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger

  254. Felixthedo pravi:

    mail order pharmacy india: top 10 online pharmacy in india - indianpharmacy com

  255. RogerDorce pravi:

    Their prescription savings club is a godsend. pharmacies in canada that ship to the us: canadian pharmacies that deliver to the us - canadian pharmacy online reviews

  256. Felixthedo pravi:

    mexican pharmaceuticals online: reputable mexican pharmacies online - mexican rx online

  257. RogerDorce pravi:

    Always professional, whether dealing domestically or internationally. canadian pharmacy online ship to usa: canadian pharmacy prices - canada rx pharmacy world

  258. MichaelAming pravi:

    mexican border pharmacies shipping to usa: reputable mexican pharmacies online - mexican pharmacy

  259. Felixthedo pravi:

    canadian world pharmacy: canadian pharmacy near me - canadian medications

  260. RogerDorce pravi:

    Drug information. mexican border pharmacies shipping to usa: buying prescription drugs in mexico online - mexican drugstore online

  261. MichaelAming pravi:

    canadian family pharmacy: best canadian pharmacy to buy from - canadian pharmacy meds review

  262. Felixthedo pravi:

    buy medicines online in india: Online medicine order - india online pharmacy

  263. RogerDorce pravi:

    A pharmacy that prioritizes global health. online pharmacy india: indian pharmacy - reputable indian online pharmacy

  264. RogerDorce pravi:

    A pharmacy that keeps up with the times. pharmacy website india: mail order pharmacy india - top 10 pharmacies in india

  265. Felixthedo pravi:

    indianpharmacy com: п»їlegitimate online pharmacies india - п»їlegitimate online pharmacies india

  266. MichaelAming pravi:

    mexican mail order pharmacies: buying prescription drugs in mexico online - buying prescription drugs in mexico online

  267. RogerDorce pravi:

    Always stocked with the best brands. canadian pharmacy meds review: canadapharmacyonline legit - canadian pharmacies compare

  268. Felixthedo pravi:

    canadian pharmacies comparison: canadian online pharmacy reviews - canadian pharmacy antibiotics

  269. Bobbymeera pravi:

    This pharmacy has a wonderful community feel. https://doxycyclineotc.store/# buy doxycycline no prescription

  270. Gaylordwog pravi:

    I’m always impressed with their efficient system. https://doxycyclineotc.store/# doxycycline cheap canada

  271. Felixthedo pravi:

    cheap ed pills Instant erection pills medicine for erectile

  272. Bobbymeera pravi:

    Quick, accurate, and dependable. http://doxycyclineotc.store/# 40mg doxycycline prices

  273. GregoryRek pravi:

    Always providing clarity and peace of mind. can you buy zithromax online: buy zithromax - generic zithromax 500mg india

  274. Jamesorets pravi:

    https://doxycyclineotc.store/# doxycycline canada

  275. Gaylordwog pravi:

    They handle all the insurance paperwork seamlessly. https://edpillsotc.store/# medicine erectile dysfunction

  276. Felixthedo pravi:

    doxycycline 100mg buy online doxycycline antibiotics doxycycline online pharmacy

  277. Bobbymeera pravi:

    They offer world-class service, bar none. https://azithromycinotc.store/# order zithromax over the counter

  278. ClintNaw pravi:

    Their cross-border services are unmatched. https://mexicanpharmacy.site/# medicine in mexico pharmacies

  279. Dennisdob pravi:

    Their global perspective enriches local patient care. http://drugsotc.pro/# list of online pharmacies

  280. CharlesAccIt pravi:

    pharmacy online reliable canadian online pharmacy indian pharmacies safe

  281. ClintNaw pravi:

    The best place for health consultations. https://drugsotc.pro/# legitimate canadian pharmacy

  282. ClintNaw pravi:

    Their global approach ensures unparalleled care. http://drugsotc.pro/# rxpharmacycoupons

  283. Dennisdob pravi:

    Their health and beauty section is fantastic. http://indianpharmacy.life/# world pharmacy india

  284. CharlesAccIt pravi:

    purple pharmacy mexico price list buy medications in Mexico without a prescription pharmacies in mexico that ship to usa

  285. ClintNaw pravi:

    Always leaving this place satisfied. http://indianpharmacy.life/# top 10 online pharmacy in india

  286. CharlesAccIt pravi:

    indian pharmacy online online pharmacy India online pharmacy india

  287. StevenSor pravi:

    neurontin cap: how much is generic neurontin - neurontin online pharmacy

  288. Jamesglimb pravi:

    mexico drug stores pharmacies or pharmacy in mexico - mexican border pharmacies shipping to usa

  289. MarioCak pravi:

    A true gem in the international pharmacy sector. http://mexicanpharmonline.shop/# mexican rx online
    mexico drug stores pharmacies mexico pharmacy price list mexican pharmaceuticals online

  290. Jamesglimb pravi:

    buying prescription drugs in mexico online : buying prescription drugs in mexico online - mexican drugstore online

  291. CharlesHah pravi:

    mexico pharmacy or mexican pharmacies - mexico drug stores pharmacies

  292. MarioCak pravi:

    They never compromise on quality. http://mexicanpharmonline.shop/# medicine in mexico pharmacies
    mexican pharmaceuticals online mexican pharmacies medication from mexico pharmacy

  293. Jamesglimb pravi:

    buying prescription drugs in mexico and pharmacy in mexico - reputable mexican pharmacies online

  294. Jamesslofe pravi:

    https://indiapharmacy24.pro/# indian pharmacy paypal

  295. RalphBluem pravi:

    reputable indian pharmacies: online shopping pharmacy india - best india pharmacy

  296. Jamesslofe pravi:

    http://indiapharmacy24.pro/# online pharmacy india

  297. RalphBluem pravi:

    indianpharmacy com: indian pharmacies safe - best online pharmacy india

  298. Jamesslofe pravi:

    https://indiapharmacy24.pro/# online pharmacy india

  299. RalphBluem pravi:

    reputable indian pharmacies: indianpharmacy com - reputable indian pharmacies

  300. Jamesslofe pravi:

    https://stromectol24.pro/# ivermectin 3mg tablets

  301. RalphBluem pravi:

    reliable canadian pharmacy: Pharmacies in Canada that ship to the US - buy canadian drugs

  302. Larrylah pravi:

    https://plavix.guru/# Cost of Plavix on Medicare

  303. Larrylah pravi:

    http://stromectol.icu/# stromectol pill for humans

  304. TerryWah pravi:

    mobic without a prescription: buy anti-inflammatory drug - how to get cheap mobic

  305. ErnieEthen pravi:

    can you buy generic mobic for sale: buy mobic - where can i get generic mobic online

  306. Larrylah pravi:

    http://valtrex.auction/# buy valtrex

  307. Larrylah pravi:

    https://mobic.icu/# mobic tablets

  308. ErnieEthen pravi:

    can i buy generic mobic online: cheap meloxicam - can i buy cheap mobic without rx

  309. TerryWah pravi:

    purchase valtrex online: price of valtrex in canada - valtrex medicine for sale

  310. NormanLieme pravi:

    sildenafil 50 mg price Cheap generic Viagra cheapest viagra

  311. JamesShumn pravi:

    https://viagra.eus/# Viagra Tablet price

  312. JamesShumn pravi:

    http://viagra.eus/# Viagra tablet online

  313. NormanLieme pravi:

    sildenafil 50 mg price buy Viagra over the counter Viagra tablet online

  314. Jerryded pravi:

    http://viagra.eus/# buy Viagra over the counter

  315. WilliamJed pravi:

    http://cialis.foundation/# Buy Tadalafil 20mg

  316. JamesShumn pravi:

    http://viagra.eus/# viagra without prescription

  317. NormanLieme pravi:

    Buy Vardenafil 20mg online Levitra 10 mg buy online buy Levitra over the counter

  318. JamesShumn pravi:

    https://cialis.foundation/# п»їcialis generic

  319. JamesVug pravi:

    https://kamagra.icu/# super kamagra

  320. NormanLieme pravi:

    Kamagra Oral Jelly Kamagra 100mg price buy kamagra online usa

  321. EarnestBrarl pravi:

    http://kamagra.icu/# Kamagra 100mg

  322. JamesShumn pravi:

    http://kamagra.icu/# sildenafil oral jelly 100mg kamagra

  323. NormanLieme pravi:

    Cheap Levitra online Levitra tablet price Levitra generic best price

  324. JamesVug pravi:

    https://kamagra.icu/# п»їkamagra

  325. JamesShumn pravi:

    https://kamagra.icu/# cheap kamagra

  326. NormanLieme pravi:

    Levitra 20 mg for sale Vardenafil buy online Buy generic Levitra online

  327. JamesVug pravi:

    https://kamagra.icu/# Kamagra Oral Jelly

  328. JamesShumn pravi:

    https://cialis.foundation/# Cialis 20mg price in USA

  329. NormanLieme pravi:

    super kamagra Kamagra 100mg price Kamagra 100mg price

  330. RobertGon pravi:

    indian pharmacy paypal: indian pharmacy - top 10 pharmacies in india indiapharmacy.pro
    adderall canadian pharmacy canada discount pharmacy legit canadian pharmacy canadapharmacy.guru

  331. Davidkeeve pravi:

    mexican rx online: mexican online pharmacies prescription drugs - mexican rx online mexicanpharmacy.company

  332. Derekpab pravi:

    http://canadapharmacy.guru/# best online canadian pharmacy canadapharmacy.guru

  333. Brianslurn pravi:

    Online medicine home delivery: mail order pharmacy india - top 10 pharmacies in india indiapharmacy.pro

  334. RichardExcem pravi:

    https://indiapharmacy.pro/# india pharmacy indiapharmacy.pro

  335. RobertGon pravi:

    india pharmacy: indian pharmacies safe - mail order pharmacy india indiapharmacy.pro
    legitimate canadian pharmacy online canada online pharmacy pharmacy com canada canadapharmacy.guru

  336. Brianslurn pravi:

    indian pharmacy online: online pharmacy india - indian pharmacy indiapharmacy.pro

  337. RobertGon pravi:

    mexican drugstore online: buying prescription drugs in mexico - mexican mail order pharmacies mexicanpharmacy.company
    canadian pharmacy online store legal canadian pharmacy online canadian pharmacy drugs online canadapharmacy.guru

  338. Davidkeeve pravi:

    canada pharmacy online: canadian pharmacy tampa - canadian pharmacy cheap canadapharmacy.guru

  339. RobertGon pravi:

    cheapest online pharmacy india: pharmacy website india - india pharmacy indiapharmacy.pro
    maple leaf pharmacy in canada canadian online drugs maple leaf pharmacy in canada canadapharmacy.guru

  340. RichardExcem pravi:

    http://canadapharmacy.guru/# canadian pharmacy prices canadapharmacy.guru

  341. Brianslurn pravi:

    top online pharmacy india: indian pharmacy - online pharmacy india indiapharmacy.pro

  342. RobertGon pravi:

    mexican mail order pharmacies: mexican border pharmacies shipping to usa - mexican border pharmacies shipping to usa mexicanpharmacy.company
    pharmacy canadian superstore pet meds without vet prescription canada legitimate canadian pharmacies canadapharmacy.guru

  343. Davidkeeve pravi:

    canadian valley pharmacy: canadian pharmacy store - legal canadian pharmacy online canadapharmacy.guru

  344. Derekpab pravi:

    http://indiapharmacy.pro/# indian pharmacies safe indiapharmacy.pro

  345. RobertGon pravi:

    india online pharmacy: buy medicines online in india - buy medicines online in india indiapharmacy.pro
    buying prescription drugs in mexico online mexican drugstore online medication from mexico pharmacy mexicanpharmacy.company

  346. Brianslurn pravi:

    top online pharmacy india: Online medicine home delivery - top 10 pharmacies in india indiapharmacy.pro

  347. Derekpab pravi:

    http://indiapharmacy.pro/# п»їlegitimate online pharmacies india indiapharmacy.pro

  348. RichardExcem pravi:

    https://indiapharmacy.pro/# buy medicines online in india indiapharmacy.pro

  349. RobertGon pravi:

    mexico drug stores pharmacies: mexico pharmacies prescription drugs - best online pharmacies in mexico mexicanpharmacy.company
    buying from canadian pharmacies medication canadian pharmacy precription drugs from canada canadapharmacy.guru

  350. Davidkeeve pravi:

    indianpharmacy com: mail order pharmacy india - india online pharmacy indiapharmacy.pro

  351. Brianslurn pravi:

    canadian valley pharmacy: canadian pharmacy service - canadian pharmacy victoza canadapharmacy.guru

  352. Derekpab pravi:

    https://indiapharmacy.pro/# reputable indian online pharmacy indiapharmacy.pro

  353. RobertGon pravi:

    pharmacies in mexico that ship to usa: buying prescription drugs in mexico online - medication from mexico pharmacy mexicanpharmacy.company
    online shopping pharmacy india online pharmacy india top 10 pharmacies in india indiapharmacy.pro

  354. Derekpab pravi:

    https://mexicanpharmacy.company/# п»їbest mexican online pharmacies mexicanpharmacy.company

  355. Brianslurn pravi:

    Online medicine home delivery: mail order pharmacy india - india pharmacy indiapharmacy.pro

  356. Davidkeeve pravi:

    india pharmacy: Online medicine home delivery - pharmacy website india indiapharmacy.pro

  357. RichardExcem pravi:

    http://mexicanpharmacy.company/# buying prescription drugs in mexico mexicanpharmacy.company

  358. RobertGon pravi:

    mexican mail order pharmacies: mexican border pharmacies shipping to usa - mexico drug stores pharmacies mexicanpharmacy.company
    mexican drugstore online purple pharmacy mexico price list mexico pharmacies prescription drugs mexicanpharmacy.company

  359. Brianslurn pravi:

    reliable canadian pharmacy reviews: online canadian pharmacy review - my canadian pharmacy rx canadapharmacy.guru

  360. RobertGon pravi:

    canadian pharmacy: pharmacy com canada - vipps canadian pharmacy canadapharmacy.guru
    mexico drug stores pharmacies medicine in mexico pharmacies mexican drugstore online mexicanpharmacy.company

  361. Derekpab pravi:

    https://indiapharmacy.pro/# best india pharmacy indiapharmacy.pro

  362. Davidkeeve pravi:

    indian pharmacy: world pharmacy india - pharmacy website india indiapharmacy.pro

  363. Brianslurn pravi:

    mexican border pharmacies shipping to usa: buying prescription drugs in mexico online - п»їbest mexican online pharmacies mexicanpharmacy.company

  364. RichardExcem pravi:

    http://mexicanpharmacy.company/# mexico drug stores pharmacies mexicanpharmacy.company

  365. RobertGon pravi:

    cheap canadian pharmacy: canadian pharmacy review - canadian pharmacy ltd canadapharmacy.guru
    mexican pharmaceuticals online п»їbest mexican online pharmacies purple pharmacy mexico price list mexicanpharmacy.company

  366. Derekpab pravi:

    http://canadapharmacy.guru/# canada pharmacy online legit canadapharmacy.guru

  367. Brianslurn pravi:

    77 canadian pharmacy: safe online pharmacies in canada - canadian pharmacy 24h com canadapharmacy.guru

  368. Davidkeeve pravi:

    world pharmacy india: india pharmacy mail order - best india pharmacy indiapharmacy.pro

  369. Derekpab pravi:

    http://canadapharmacy.guru/# pharmacy wholesalers canada canadapharmacy.guru

  370. RichardExcem pravi:

    http://indiapharmacy.pro/# mail order pharmacy india indiapharmacy.pro

  371. Brianslurn pravi:

    mexican mail order pharmacies: buying from online mexican pharmacy - mexican rx online mexicanpharmacy.company

  372. RobertGon pravi:

    mexican rx online: mexico pharmacies prescription drugs - mexican drugstore online mexicanpharmacy.company
    canadian pharmacy 24h com safe onlinecanadianpharmacy 24 trustworthy canadian pharmacy canadapharmacy.guru

  373. Derekpab pravi:

    http://indiapharmacy.pro/# reputable indian pharmacies indiapharmacy.pro

  374. RobertGon pravi:

    reputable canadian pharmacy: canadian pharmacy online - canadian pharmacy 24 com canadapharmacy.guru
    п»їbest mexican online pharmacies mexican online pharmacies prescription drugs best online pharmacies in mexico mexicanpharmacy.company

  375. Donaldmeach pravi:

    http://prednisone.digital/# prednisone pack
    cost of generic propecia without dr prescription order cheap propecia cost generic propecia prices

  376. Jamesjex pravi:

    https://doxycycline.sbs/# doxycycline vibramycin

  377. RobertWag pravi:

    can i buy amoxicillin over the counter in australia: where to buy amoxicillin 500mg without prescription - amoxicillin medicine

  378. Donaldmeach pravi:

    https://clomid.sbs/# cost of generic clomid
    cheap propecia for sale order generic propecia pills order generic propecia without insurance

  379. Jamesjex pravi:

    https://clomid.sbs/# can you get cheap clomid

  380. RobertWag pravi:

    amoxicillin pills 500 mg: amoxicillin for sale - how to get amoxicillin over the counter

  381. Timothycep pravi:

    where can i buy amoxicillin over the counter: amoxil pharmacy - generic for amoxicillin

  382. Jamesjex pravi:

    http://propecia.sbs/# buy cheap propecia pills

  383. Willietof pravi:

    propecia brand name: cost generic propecia pills - cheap propecia without prescription

  384. Donaldmeach pravi:

    https://doxycycline.sbs/# order doxycycline online
    amoxicillin 500mg capsules purchase amoxicillin online without prescription amoxicillin 500mg no prescription

  385. RobertWag pravi:

    doxycycline 50 mg: buy doxycycline online uk - doxycycline 100mg tablets

  386. Jamesjex pravi:

    http://prednisone.digital/# prednisone uk over the counter

  387. Timothycep pravi:

    where buy cheap clomid: buy clomid without prescription - get cheap clomid without dr prescription

  388. RobertWag pravi:

    doxycycline hyclate 100 mg cap: buy doxycycline without prescription uk - order doxycycline 100mg without prescription

  389. Donaldmeach pravi:

    http://clomid.sbs/# generic clomid without insurance
    cost generic propecia tablets buying propecia price order generic propecia without insurance

  390. Jamesjex pravi:

    http://clomid.sbs/# can i purchase clomid tablets

  391. RobertWag pravi:

    doxycycline 100mg dogs: buy generic doxycycline - doxycycline vibramycin

  392. Donaldmeach pravi:

    http://clomid.sbs/# how can i get clomid no prescription
    prednisone canada prescription prednisone 10 mg canada cost of prednisone 10mg tablets

  393. Jamesjex pravi:

    http://clomid.sbs/# how can i get clomid without rx

  394. Donaldmeach pravi:

    https://clomid.sbs/# how to get cheap clomid
    how to get clomid price cost generic clomid can i buy clomid without a prescription

  395. RobertWag pravi:

    buy prednisone mexico: prednisone 1 mg for sale - prednisone ordering online

  396. Jamesjex pravi:

    https://propecia.sbs/# cost of propecia tablets

  397. Donaldmeach pravi:

    http://doxycycline.sbs/# buy doxycycline 100mg
    order cheap propecia tablets buying generic propecia for sale cost propecia tablets

  398. RobertWag pravi:

    prescription for amoxicillin: buy amoxicillin online no prescription - can you buy amoxicillin over the counter canada

  399. Donaldmeach pravi:

    https://propecia.sbs/# order cheap propecia price
    prednisone 2 mg prednisone 20mg capsule prednisone 20 mg

  400. RobertWag pravi:

    where can you buy amoxicillin over the counter: amoxicillin 500 mg purchase without prescription - amoxicillin medicine

  401. Jamesjex pravi:

    http://prednisone.digital/# buy prednisone without a prescription best price

  402. Davidbiarl pravi:

    http://canadapharm.top/# buy canadian drugs

  403. Moshecok pravi:

    https://edpills.icu/# best ed pills online
    indian pharmacy online mail order pharmacy india top online pharmacy india

  404. Charleswenty pravi:

    real viagra without a doctor prescription usa: prescription drugs online without doctor - prescription drugs without prior prescription

  405. Davidbiarl pravi:

    https://withoutprescription.guru/# best ed pills non prescription

  406. Moshecok pravi:

    http://withoutprescription.guru/# non prescription ed drugs
    prescription drugs online best ed pills non prescription real viagra without a doctor prescription usa

  407. Charleswenty pravi:

    certified canadian international pharmacy: canada drug pharmacy - legitimate canadian online pharmacies

  408. Davidbiarl pravi:

    https://mexicopharm.shop/# mexico pharmacies prescription drugs

  409. Moshecok pravi:

    https://mexicopharm.shop/# mexico pharmacies prescription drugs
    erectile dysfunction drug male erection pills ed remedies

  410. Charleswenty pravi:

    best online pharmacy india: india online pharmacy - Online medicine home delivery

  411. Davidbiarl pravi:

    https://edpills.icu/# best pill for ed

  412. Moshecok pravi:

    https://canadapharm.top/# vipps approved canadian online pharmacy
    canada discount pharmacy Certified Canadian Pharmacy canadian medications

  413. Davidbiarl pravi:

    https://edpills.icu/# pills erectile dysfunction

  414. Charleswenty pravi:

    viagra without a doctor prescription: ed meds online without doctor prescription - ed meds online without doctor prescription

  415. Moshecok pravi:

    http://edpills.icu/# the best ed pills
    pharmacy website india п»їlegitimate online pharmacies india best india pharmacy

  416. Charleswenty pravi:

    best ed drug: ed treatments - ed meds online without doctor prescription

  417. Davidbiarl pravi:

    http://indiapharm.guru/# indian pharmacy online

  418. Charleswenty pravi:

    buying prescription drugs in mexico online: reputable mexican pharmacies online - mexico pharmacies prescription drugs

  419. Davidbiarl pravi:

    http://canadapharm.top/# is canadian pharmacy legit

  420. Willietof pravi:

    buy doxycycline cheap: doxycycline hyclate - vibramycin 100 mg

  421. Moshecok pravi:

    https://mexicopharm.shop/# mexican rx online
    indian pharmacy indian pharmacy online п»їlegitimate online pharmacies india

  422. Charleswenty pravi:

    cheap canadian pharmacy: Certified Canada Pharmacy - canadian drugs

  423. Moshecok pravi:

    http://edpills.icu/# natural ed medications
    best pills for ed ed drug prices the best ed pill

  424. Willietof pravi:

    clomid pills: cost of generic clomid no prescription - where can i get cheap clomid pill

  425. Anthonyjup pravi:

    ed meds online without doctor prescription: viagra without doctor prescription - ed meds online without prescription or membership

  426. Charleswenty pravi:

    cheapest ed pills online: ed drug prices - ed pills that work

  427. Timothyzooto pravi:

    Levitra 20 mg for sale: Vardenafil price - Vardenafil buy online

  428. Juliusnip pravi:

    https://edpills.monster/# erection pills viagra online

  429. RichardEroto pravi:

    cheap generic tadalafil 5mg tadalafil 20mg lowest price best price for tadalafil 20 mg

  430. WilliamHET pravi:

    http://sildenafil.win/# where to buy sildenafil over the counter

  431. Timothyzooto pravi:

    new ed treatments: cheap erectile dysfunction - natural ed remedies

  432. Juliusnip pravi:

    https://sildenafil.win/# 20 mg generic sildenafil

  433. JosephDep pravi:

    sildenafil 20 mg tablets online: sildenafil citrate 50mg tab - order sildenafil online uk

  434. RichardEroto pravi:

    Kamagra tablets buy Kamagra sildenafil oral jelly 100mg kamagra

  435. Timothyzooto pravi:

    generic ed drugs: best treatment for ed - herbal ed treatment

  436. Juliusnip pravi:

    http://edpills.monster/# cheap ed drugs

  437. RichardEroto pravi:

    male erection pills new treatments for ed ed medications

  438. WilliamHET pravi:

    https://tadalafil.trade/# tadalafil 20 mg buy online

  439. JosephDep pravi:

    п»їLevitra price: Vardenafil price - Levitra 10 mg buy online

  440. Juliusnip pravi:

    https://kamagra.team/# Kamagra 100mg

  441. RichardEroto pravi:

    male erection pills cures for ed male ed drugs

  442. Timothyzooto pravi:

    generic tadalafil without prescription: tadalafil online cost - price comparison tadalafil

  443. Timothyzooto pravi:

    Cheap Levitra online: Levitra 10 mg best price - Vardenafil buy online

  444. JamesKet pravi:

    http://doxycycline.forum/# Website

  445. Charlestus pravi:

    prinivil 5mg tablet lisinopril 5 mg over the counter lisinopril 20mg 37.5mg

  446. Scottloamb pravi:

    buy cipro online without prescription: buy ciprofloxacin over the counter - purchase cipro

  447. VernonBrimi pravi:

    ciprofloxacin order online: purchase cipro - ciprofloxacin 500 mg tablet price

  448. JamesKet pravi:

    http://doxycycline.forum/# drug doxycycline

  449. Charlestus pravi:

    doxycycline without prescription buy doxycycline over the counter doxycycline tablets over the counter

  450. Scottloamb pravi:

    zestoretic 10 mg: Over the counter lisinopril - price for 5 mg lisinopril

  451. JamesKet pravi:

    https://amoxicillin.best/# can you buy amoxicillin over the counter in canada

  452. VernonBrimi pravi:

    zithromax 250 mg pill: buy cheap generic zithromax - zithromax online usa

  453. Charlestus pravi:

    ciprofloxacin order online ciprofloxacin without insurance ciprofloxacin

  454. Scottloamb pravi:

    amoxicillin 500 mg price: buy amoxil - amoxicillin 500mg cost

  455. JamesKet pravi:

    http://azithromycin.bar/# cheap zithromax pills

  456. Scottloamb pravi:

    purchase amoxicillin online: amoxil for sale - order amoxicillin online

  457. Charlestus pravi:

    doxycycline tablets for sale doxycycline buy online doxycycline 20 mg india

  458. VernonBrimi pravi:

    ciprofloxacin: buy ciprofloxacin online - ciprofloxacin over the counter

  459. JamesKet pravi:

    https://azithromycin.bar/# zithromax 250 mg australia

  460. Scottloamb pravi:

    order amoxicillin 500mg: amoxil for sale - amoxicillin without rx

  461. Charlestus pravi:

    ciprofloxacin generic price Get cheapest Ciprofloxacin online ciprofloxacin

  462. JamesKet pravi:

    http://amoxicillin.best/# how much is amoxicillin prescription

  463. Scottloamb pravi:

    can i buy zithromax online: zithromax antibiotic without prescription - zithromax purchase online

  464. JamesRap pravi:

    https://canadiandrugs.store/# canadian family pharmacy

  465. RichardJap pravi:

    online pharmacy india: online shopping pharmacy india - top 10 pharmacies in india

  466. Robertpah pravi:

    discount pharmacy coupons: Online pharmacy USA - list of canadian online pharmacies

  467. DanielElare pravi:

    rx canada Mail order pharmacy buy prescription drugs canada

  468. JamesRap pravi:

    https://buydrugsonline.top/# online prescription drugs

  469. RichardJap pravi:

    india online pharmacy: top 10 online pharmacy in india - indian pharmacy

  470. Robertpah pravi:

    mexican drugstore online: mexican online pharmacy - medication from mexico pharmacy

  471. JamesRap pravi:

    https://canadiandrugs.store/# onlinepharmaciescanada com

  472. DanielElare pravi:

    universal canadian pharmacy Mail order pharmacy cheapest drug prices

  473. RichardJap pravi:

    indian pharmacies safe: п»їlegitimate online pharmacies india - online shopping pharmacy india

  474. Robertpah pravi:

    india pharmacy: indian pharmacy online - top online pharmacy india

  475. MichaelNut pravi:

    https://claritin.icu/# ventolin 50 mcg

  476. JosephTuh pravi:

    buy ventolin online: Ventolin HFA Inhaler - buy ventolin online cheap no prescription
    http://gabapentin.life/# neurontin buy online

  477. MichaelBlage pravi:

    where to buy generic clomid without rx: Buy Clomid Shipped From Canada - can i get cheap clomid without prescription

  478. Donaldcrumb pravi:

    https://gabapentin.life/# neurontin cost in canada
    buy wellbutrin australia Buy bupropion online Europe generic for wellbutrin xl

  479. MichaelNut pravi:

    http://claritin.icu/# ventolin 4 mg tablets

  480. JosephTuh pravi:

    п»їpaxlovid: Paxlovid without a doctor - paxlovid pill
    http://wellbutrin.rest/# wellbutrin generic online

  481. MichaelBlage pravi:

    wellbutrin xl 300mg: Buy Wellbutrin XL online - wellbutrin canada

  482. MichaelNut pravi:

    http://paxlovid.club/# paxlovid for sale

  483. JosephTuh pravi:

    Paxlovid over the counter: Paxlovid price without insurance - paxlovid pharmacy
    https://paxlovid.club/# paxlovid cost without insurance

  484. MichaelBlage pravi:

    purchase neurontin online: buy gabapentin - neurontin 4 mg

  485. MathewChumn pravi:

    paxlovid https://paxlovid.club/# paxlovid for sale

  486. MichaelNut pravi:

    https://clomid.club/# buying clomid prices

  487. MichaelBlage pravi:

    neurontin 100mg tablet: generic gabapentin - brand neurontin 100 mg canada

  488. JosephTuh pravi:

    buying clomid: Buy Clomid Online Without Prescription - can you get clomid tablets
    http://paxlovid.club/# paxlovid for sale

  489. MichaelNut pravi:

    https://claritin.icu/# ventolin without a prescription

  490. MichaelBlage pravi:

    purchase wellbutrin sr: Wellbutrin online with insurance - wellbutrin no precription

  491. JosephTuh pravi:

    paxlovid pill: Paxlovid price without insurance - Paxlovid buy online
    http://wellbutrin.rest/# wellbutrin 75mg

  492. MichaelNut pravi:

    http://claritin.icu/# buy ventolin on line

  493. MichaelBlage pravi:

    can i get cheap clomid without insurance: Clomiphene Citrate 50 Mg - can i purchase cheap clomid without a prescription

  494. MichaelNut pravi:

    https://wellbutrin.rest/# wellbutrin buy online

  495. JosephTuh pravi:

    where can i get clomid tablets: Buy Clomid Online Without Prescription - cost of clomid without prescription
    https://clomid.club/# order clomid without a prescription

  496. TracyIdony pravi:

    farmacie online autorizzate elenco: avanafil generico - farmacia online

  497. TerryVah pravi:

    acquistare farmaci senza ricetta farmacia online farmaci senza ricetta elenco

  498. TracyIdony pravi:

    comprare farmaci online con ricetta: farmacia online migliore - acquistare farmaci senza ricetta

  499. SonnyInduh pravi:

    alternativa al viagra senza ricetta in farmacia: alternativa al viagra senza ricetta in farmacia - viagra pfizer 25mg prezzo

  500. TracyIdony pravi:

    farmacia online migliore: kamagra gel - farmacie on line spedizione gratuita

  501. Sidneymex pravi:

    https://farmaciait.pro/# farmacia online miglior prezzo

  502. TracyIdony pravi:

    farmacia online migliore: farmacia online migliore - comprare farmaci online all’estero

  503. TracyIdony pravi:

    farmacia online migliore: avanafil generico prezzo - farmacia online miglior prezzo

  504. TerryVah pravi:

    farmacia online senza ricetta farmacia online piu conveniente farmacia online miglior prezzo

  505. TracyIdony pravi:

    pillole per erezione in farmacia senza ricetta: viagra online siti sicuri - viagra online spedizione gratuita

  506. TracyIdony pravi:

    farmacia senza ricetta recensioni: viagra generico - alternativa al viagra senza ricetta in farmacia

  507. SonnyInduh pravi:

    farmacia online senza ricetta: kamagra gel prezzo - migliori farmacie online 2023

  508. TracyIdony pravi:

    top farmacia online: kamagra - top farmacia online

  509. TracyIdony pravi:

    viagra online consegna rapida: viagra online siti sicuri - viagra 50 mg prezzo in farmacia

  510. TerryVah pravi:

    migliori farmacie online 2023 farmacia online miglior prezzo migliori farmacie online 2023

  511. TracyIdony pravi:

    farmacie online autorizzate elenco: kamagra gel - farmacie online affidabili

  512. SonnyInduh pravi:

    comprare farmaci online all’estero: farmacia online migliore - farmacie online autorizzate elenco

  513. TracyIdony pravi:

    viagra generico in farmacia costo: viagra prezzo farmacia - viagra online spedizione gratuita

  514. Sidneymex pravi:

    http://farmaciait.pro/# farmacia online miglior prezzo

  515. TracyIdony pravi:

    migliori farmacie online 2023: Tadalafil generico - farmacia online migliore

  516. TerryVah pravi:

    farmacie online sicure avanafil spedra farmacie online autorizzate elenco

  517. TracyIdony pravi:

    farmacia online migliore: farmacia online miglior prezzo - farmacie online autorizzate elenco

  518. TracyIdony pravi:

    farmacia online migliore: comprare avanafil senza ricetta - acquistare farmaci senza ricetta

  519. SonnyInduh pravi:

    migliori farmacie online 2023: kamagra gold - farmacia online miglior prezzo

  520. TracyIdony pravi:

    viagra originale recensioni: viagra senza ricetta - viagra generico prezzo più basso

  521. Sidneymex pravi:

    http://avanafilit.icu/# farmacie online affidabili

  522. TracyIdony pravi:

    siti sicuri per comprare viagra online: viagra online spedizione gratuita - viagra online spedizione gratuita

  523. TerryVah pravi:

    farmacia online kamagra gel farmacie on line spedizione gratuita

  524. TracyIdony pravi:

    farmacia online miglior prezzo: kamagra gel prezzo - farmaci senza ricetta elenco

  525. TracyIdony pravi:

    farmacia online senza ricetta: cialis generico consegna 48 ore - farmacia online senza ricetta

  526. TracyIdony pravi:

    comprare farmaci online con ricetta: avanafil spedra - acquisto farmaci con ricetta

  527. SonnyInduh pravi:

    farmacia online miglior prezzo: Tadalafil prezzo - farmacie online autorizzate elenco

  528. TracyIdony pravi:

    comprare farmaci online all’estero: Avanafil farmaco - top farmacia online

  529. TerryVah pravi:

    viagra ordine telefonico sildenafil prezzo viagra online spedizione gratuita

  530. Sidneymex pravi:

    https://avanafilit.icu/# farmacie online autorizzate elenco

  531. TracyIdony pravi:

    migliori farmacie online 2023: avanafil generico - farmaci senza ricetta elenco

  532. TracyIdony pravi:

    farmacia online migliore: Farmacie che vendono Cialis senza ricetta - farmacie online autorizzate elenco

  533. TracyIdony pravi:

    viagra prezzo farmacia 2023: viagra cosa serve - miglior sito per comprare viagra online

  534. Ronnienulge pravi:

    https://tadalafilo.pro/# farmacia envíos internacionales

  535. Ronnienulge pravi:

    http://farmacia.best/# farmacias online seguras

  536. Marioinjed pravi:

    farmacia 24h: farmacia online barata - farmacias online baratas

  537. Eddiesminc pravi:

    viagra online gibraltar comprar viagra sildenafilo 50 mg precio sin receta

  538. Ronnienulge pravi:

    http://tadalafilo.pro/# farmacias online seguras

  539. JasonbIb pravi:

    http://vardenafilo.icu/# farmacias online seguras

  540. Ronnienulge pravi:

    http://farmacia.best/# farmacia online envío gratis

  541. Ronnienulge pravi:

    https://farmacia.best/# farmacia online 24 horas

  542. Marioinjed pravi:

    farmacia online envГ­o gratis: comprar cialis online seguro opiniones - farmacias baratas online envГ­o gratis

  543. Ronnienulge pravi:

    https://vardenafilo.icu/# farmacia online

  544. Ronnienulge pravi:

    http://kamagraes.site/# farmacias online seguras en españa

  545. Eddiesminc pravi:

    farmacias online baratas cialis 20 mg precio farmacia farmacia online 24 horas

  546. Ronnienulge pravi:

    https://farmacia.best/# farmacia barata

  547. JasonbIb pravi:

    http://sildenafilo.store/# viagra para hombre precio farmacias similares

  548. Ronnienulge pravi:

    https://farmacia.best/# farmacia 24h

  549. Ronnienulge pravi:

    https://sildenafilo.store/# farmacia gibraltar online viagra

  550. Marioinjed pravi:

    farmacias online baratas: Precio Cialis 20 Mg - farmacias online seguras

  551. Eddiesminc pravi:

    farmacia online internacional mejores farmacias online farmacia online madrid

  552. Ronnienulge pravi:

    http://farmacia.best/# farmacias online baratas

  553. Marioinjed pravi:

    farmacias online baratas: farmacia online barata - farmacia online barata

  554. Ronnienulge pravi:

    http://farmacia.best/# farmacia online

  555. Ronnienulge pravi:

    http://tadalafilo.pro/# farmacia online 24 horas

  556. JasonbIb pravi:

    https://farmacia.best/# farmacia online 24 horas

  557. Eddiesminc pravi:

    farmacia online madrid Precio Levitra En Farmacia farmacia online envГ­o gratis

  558. Ronnienulge pravi:

    http://vardenafilo.icu/# farmacias online seguras

  559. Marioinjed pravi:

    farmacia 24h: cialis en Espana sin receta contrareembolso - п»їfarmacia online

  560. Ronnienulge pravi:

    http://sildenafilo.store/# comprar viagra en españa amazon

  561. Ronnienulge pravi:

    https://kamagraes.site/# farmacia online madrid

  562. Ronnienulge pravi:

    http://vardenafilo.icu/# farmacia 24h

  563. JasonbIb pravi:

    https://vardenafilo.icu/# farmacia online barata

  564. Eddiesminc pravi:

    farmacia online barata kamagra 100mg farmacias online seguras en espaГ±a

  565. Ronnienulge pravi:

    https://vardenafilo.icu/# farmacia online envío gratis

  566. Marioinjed pravi:

    п»їfarmacia online: kamagra - farmacia online envГ­o gratis

  567. Ronnienulge pravi:

    https://tadalafilo.pro/# farmacia barata

  568. Ronnienulge pravi:

    http://vardenafilo.icu/# farmacia envíos internacionales

  569. Ronnienulge pravi:

    https://vardenafilo.icu/# farmacia online barata

  570. Ronnienulge pravi:

    http://sildenafilo.store/# comprar viagra en españa

  571. JasonbIb pravi:

    http://tadalafilo.pro/# farmacia online barata

  572. Marioinjed pravi:

    sildenafilo cinfa precio: comprar viagra - comprar viagra en espaГ±a amazon

  573. Ronnienulge pravi:

    http://tadalafilo.pro/# farmacia online madrid

  574. Eddiesminc pravi:

    farmacia online internacional Levitra sin receta farmacia online barata

  575. Ronnienulge pravi:

    http://kamagraes.site/# farmacia online barata

  576. Marioinjed pravi:

    farmacia 24h: kamagra oral jelly - farmacia online envГ­o gratis

  577. Ronnienulge pravi:

    http://sildenafilo.store/# se puede comprar sildenafil sin receta

  578. Ronnienulge pravi:

    http://farmacia.best/# farmacia online barata

  579. Eddiesminc pravi:

    farmacia online 24 horas Levitra Bayer farmacia online barata

  580. Ronnienulge pravi:

    http://vardenafilo.icu/# farmacias baratas online envío gratis

  581. Ronnienulge pravi:

    https://vardenafilo.icu/# farmacias online baratas

  582. Marioinjed pravi:

    farmacia barata: kamagra gel - farmacias online seguras

  583. JasonbIb pravi:

    https://kamagraes.site/# farmacia online internacional

  584. Ronnienulge pravi:

    https://kamagraes.site/# farmacias online seguras

  585. Ronnienulge pravi:

    https://kamagraes.site/# farmacias online seguras en españa

  586. Eddiesminc pravi:

    farmacia online barata precio cialis en farmacia con receta farmacia barata

  587. Ronnienulge pravi:

    https://vardenafilo.icu/# farmacia 24h

  588. Marioinjed pravi:

    farmacia 24h: Levitra sin receta - farmacia online madrid

  589. Ronnienulge pravi:

    http://sildenafilo.store/# farmacia gibraltar online viagra

  590. JasonbIb pravi:

    http://sildenafilo.store/# viagra precio 2022

  591. LarrySex pravi:

    http://pharmacieenligne.guru/# pharmacie ouverte 24/24

  592. LarrySex pravi:

    http://kamagrafr.icu/# Pharmacie en ligne pas cher

  593. Marioinjed pravi:

    farmacia online internacional: vardenafilo - farmacias online baratas

  594. Kevinhop pravi:

    Pharmacie en ligne sans ordonnance levitra generique Acheter mГ©dicaments sans ordonnance sur internet

  595. LarrySex pravi:

    https://levitrafr.life/# acheter medicament a l etranger sans ordonnance

  596. EliseoShuse pravi:

    Prix du Viagra 100mg en France: Acheter du Viagra sans ordonnance - Viagra Pfizer sans ordonnance

  597. LarrySex pravi:

    http://pharmacieenligne.guru/# Pharmacie en ligne France

  598. LarrySex pravi:

    https://levitrafr.life/# Pharmacie en ligne livraison 24h

  599. Marioinjed pravi:

    farmacia online madrid: Cialis sin receta - farmacia envГ­os internacionales

  600. LarrySex pravi:

    https://cialissansordonnance.pro/# Pharmacie en ligne fiable

  601. Kevinhop pravi:

    acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger kamagra 100mg prix Pharmacie en ligne pas cher

  602. LarrySex pravi:

    http://viagrasansordonnance.store/# Viagra générique sans ordonnance en pharmacie

  603. EliseoShuse pravi:

    acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger: achat kamagra - Pharmacie en ligne livraison rapide

  604. LarrySex pravi:

    http://levitrafr.life/# acheter médicaments à l’étranger

  605. LarrySex pravi:

    https://cialissansordonnance.pro/# pharmacie ouverte

  606. LarrySex pravi:

    http://kamagrafr.icu/# Pharmacie en ligne sans ordonnance

  607. Marioinjed pravi:

    farmacias online seguras: farmacia online barata y fiable - farmacia envГ­os internacionales

  608. LarrySex pravi:

    https://kamagrafr.icu/# Pharmacie en ligne France

  609. Kevinhop pravi:

    acheter medicament a l etranger sans ordonnance kamagra en ligne Acheter mГ©dicaments sans ordonnance sur internet

  610. LarrySex pravi:

    https://viagrasansordonnance.store/# Le générique de Viagra

  611. EliseoShuse pravi:

    Pharmacie en ligne pas cher: Acheter Cialis 20 mg pas cher - Pharmacies en ligne certifiГ©es

  612. Marioinjed pravi:

    farmacias online seguras en espaГ±a: tadalafilo - farmacias baratas online envГ­o gratis

  613. LarrySex pravi:

    http://levitrafr.life/# Pharmacie en ligne livraison 24h

  614. LarrySex pravi:

    http://cialissansordonnance.pro/# pharmacie en ligne

  615. LarrySex pravi:

    http://kamagrafr.icu/# pharmacie ouverte 24/24

  616. Kevinhop pravi:

    acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger Levitra pharmacie en ligne Pharmacie en ligne fiable

  617. EliseoShuse pravi:

    Pharmacie en ligne sans ordonnance: kamagra gel - п»їpharmacie en ligne

  618. LarrySex pravi:

    https://cialissansordonnance.pro/# acheter medicament a l etranger sans ordonnance

  619. LarrySex pravi:

    http://pharmacieenligne.guru/# Pharmacie en ligne livraison 24h

  620. Marioinjed pravi:

    comprar sildenafilo cinfa 100 mg espaГ±a: viagra precio - viagra online rГЎpida

  621. LarrySex pravi:

    https://pharmacieenligne.guru/# Pharmacie en ligne pas cher

  622. Williamupdab pravi:

    online apotheke versandkostenfrei: apotheke online versandkostenfrei - günstige online apotheke
    http://potenzmittel.men/# online apotheke deutschland

  623. RaymondEluGs pravi:

    Viagra kaufen Apotheke Preis viagra generika Sildenafil kaufen online

  624. Leslienak pravi:

    günstige online apotheke: online apotheke rezeptfrei - internet apotheke
    https://apotheke.company/# online apotheke versandkostenfrei

  625. Leslienak pravi:

    günstige online apotheke: potenzmittel rezeptfrei - online-apotheken
    http://potenzmittel.men/# online apotheke preisvergleich

  626. StevenHof pravi:

    https://kamagrakaufen.top/# online apotheke versandkostenfrei

  627. Leslienak pravi:

    internet apotheke: online apotheke versandkostenfrei - versandapotheke
    http://potenzmittel.men/# internet apotheke

  628. Leslienak pravi:

    internet apotheke: cialis generika - versandapotheke
    http://viagrakaufen.store/# Viagra verschreibungspflichtig

  629. RaymondEluGs pravi:

    online apotheke preisvergleich online-apotheken online-apotheken

  630. Leslienak pravi:

    internet apotheke: kamagra online bestellen - online apotheke günstig
    https://apotheke.company/# online apotheke versandkostenfrei

  631. FrankKen pravi:

    http://potenzmittel.men/# versandapotheke

  632. Leslienak pravi:

    versandapotheke deutschland: online apotheke rezeptfrei - günstige online apotheke
    http://viagrakaufen.store/# Viagra diskret bestellen

  633. Leslienak pravi:

    versandapotheke: potenzmittel ohne rezept - online-apotheken
    http://kamagrakaufen.top/# online apotheke

  634. StevenHof pravi:

    http://kamagrakaufen.top/# versandapotheke versandkostenfrei

  635. Leslienak pravi:

    versandapotheke versandkostenfrei: online apotheke günstig - online apotheke versandkostenfrei
    https://cialiskaufen.pro/# versandapotheke versandkostenfrei

  636. Leslienak pravi:

    Viagra kaufen ohne Rezept legal: viagra ohne rezept - Viagra Generika online kaufen ohne Rezept
    http://apotheke.company/# günstige online apotheke

  637. RaymondEluGs pravi:

    п»їonline apotheke kamagra jelly kaufen versandapotheke

  638. Leslienak pravi:

    versandapotheke versandkostenfrei: kamagra online bestellen - online-apotheken
    http://viagrakaufen.store/# Viagra kaufen ohne Rezept legal

  639. Leslienak pravi:

    internet apotheke: Cialis Generika 20mg preisvergleich - online apotheke deutschland
    http://viagrakaufen.store/# Viagra Tabletten

  640. FrankKen pravi:

    https://viagrakaufen.store/# Viagra Generika 100mg rezeptfrei

  641. Leslienak pravi:

    versandapotheke versandkostenfrei: potenzmittel ohne rezept - online apotheke
    https://potenzmittel.men/# günstige online apotheke

  642. Leslienak pravi:

    versandapotheke versandkostenfrei: Online Apotheke Deutschland - versandapotheke versandkostenfrei
    http://kamagrakaufen.top/# internet apotheke

  643. StevenHof pravi:

    http://cialiskaufen.pro/# gГјnstige online apotheke

  644. Leslienak pravi:

    online apotheke preisvergleich: versandapotheke - online-apotheken
    http://potenzmittel.men/# online apotheke preisvergleich

  645. ManuelSab pravi:

    versandapotheke: Potenzmittel Sildenafil - internet apotheke

  646. RaymondEluGs pravi:

    online-apotheken cialis generika online apotheke versandkostenfrei

  647. Leslienak pravi:

    online apotheke deutschland: cialis preise - online-apotheken
    http://kamagrakaufen.top/# online-apotheken

  648. Leslienak pravi:

    online apotheke günstig: Potenzmittel Schneller Besser - versandapotheke
    http://viagrakaufen.store/# Viagra Österreich rezeptfrei Apotheke

  649. FrankKen pravi:

    http://viagrakaufen.store/# Viagra Generika 100mg rezeptfrei

  650. Leslienak pravi:

    günstige online apotheke: online apotheke günstig - online-apotheken
    http://viagrakaufen.store/# Sildenafil kaufen online

  651. Leslienak pravi:

    internet apotheke: cialis preise - online-apotheken
    http://kamagrakaufen.top/# internet apotheke

  652. StevenHof pravi:

    https://viagrakaufen.store/# Sildenafil Generika 100mg

  653. RaymondEluGs pravi:

    online apotheke deutschland online apotheke gunstig online apotheke deutschland

  654. Leslienak pravi:

    Viagra Generika kaufen Schweiz: viagra ohne rezept - In welchen europäischen Ländern ist Viagra frei verkäuflich
    http://cialiskaufen.pro/# online apotheke versandkostenfrei

  655. Leslienak pravi:

    online apotheke preisvergleich: Potenzmittel für Männer - versandapotheke
    https://kamagrakaufen.top/# versandapotheke deutschland

  656. Raymondlup pravi:

    buying from online mexican pharmacy mexican rx online mexico drug stores pharmacies

  657. ScottAcaps pravi:

    mexican border pharmacies shipping to usa mexican border pharmacies shipping to usa pharmacies in mexico that ship to usa

  658. Raymondlup pravi:

    mexican pharmacy medication from mexico pharmacy buying prescription drugs in mexico

  659. MichaelLet pravi:

    http://mexicanpharmacy.cheap/# best online pharmacies in mexico

  660. Raymondlup pravi:

    mexican pharmaceuticals online buying prescription drugs in mexico online buying prescription drugs in mexico online

  661. CoreyCon pravi:

    https://mexicanpharmacy.cheap/# mexico pharmacies prescription drugs

  662. Raymondlup pravi:

    mexico pharmacies prescription drugs mexican online pharmacies prescription drugs buying prescription drugs in mexico online

  663. Raymondlup pravi:

    mexican pharmacy mexico pharmacy best mexican online pharmacies

  664. Raymondlup pravi:

    mexican border pharmacies shipping to usa mexico drug stores pharmacies mexican mail order pharmacies

  665. Normanacari pravi:

    mexican pharmacy buying prescription drugs in mexico mexican drugstore online

  666. Raymondlup pravi:

    purple pharmacy mexico price list medication from mexico pharmacy buying prescription drugs in mexico

  667. CoreyCon pravi:

    https://mexicanpharmacy.cheap/# medication from mexico pharmacy

  668. MichaelLet pravi:

    https://mexicanpharmacy.cheap/# mexico drug stores pharmacies

  669. CoreyCon pravi:

    https://mexicanpharmacy.cheap/# mexican pharmaceuticals online

  670. Raymondlup pravi:

    mexico drug stores pharmacies mexican pharmacy mexican mail order pharmacies

  671. Raymondlup pravi:

    mexican online pharmacies prescription drugs best online pharmacies in mexico mexican border pharmacies shipping to usa

  672. MichaelLet pravi:

    https://mexicanpharmacy.cheap/# medicine in mexico pharmacies

  673. Raymondlup pravi:

    buying prescription drugs in mexico online mexico drug stores pharmacies best online pharmacies in mexico

  674. ScottAcaps pravi:

    mexican mail order pharmacies buying prescription drugs in mexico online mexico drug stores pharmacies

  675. Raymondlup pravi:

    mexican drugstore online purple pharmacy mexico price list pharmacies in mexico that ship to usa

  676. Raymondlup pravi:

    medication from mexico pharmacy medication from mexico pharmacy medicine in mexico pharmacies

  677. CoreyCon pravi:

    http://mexicanpharmacy.cheap/# mexican online pharmacies prescription drugs

  678. Raymondlup pravi:

    medication from mexico pharmacy mexican drugstore online buying prescription drugs in mexico

  679. Raymondlup pravi:

    mexican drugstore online best online pharmacies in mexico pharmacies in mexico that ship to usa

  680. Jeffreypruct pravi:

    herbal ed treatment ed drugs compared best pill for ed edpills.tech

  681. Davidfrurn pravi:

    canadian drug canadian drug prices - best canadian pharmacy online canadiandrugs.tech

  682. WilfredBigma pravi:

    ed drugs online from canada canadian pharmacy online store - global pharmacy canada canadiandrugs.tech

  683. JoshuaAcits pravi:

    https://canadapharmacy.guru/# canada cloud pharmacy canadapharmacy.guru

  684. RalphGex pravi:

    https://edpills.tech/# gnc ed pills edpills.tech

  685. Jeffreypruct pravi:

    canadian pharmacy canadian pharmacy meds reviews canada pharmacy online canadiandrugs.tech

  686. RalphGex pravi:

    http://edpills.tech/# medication for ed dysfunction edpills.tech

  687. Davidfrurn pravi:

    canadian pharmacy online canadian pharmacy king reviews - canadian drug pharmacy canadiandrugs.tech

  688. RalphGex pravi:

    https://edpills.tech/# mens erection pills edpills.tech

  689. RalphGex pravi:

    https://edpills.tech/# online ed medications edpills.tech

  690. WilfredBigma pravi:

    medicine for erectile cheap ed drugs - erection pills online edpills.tech

  691. RalphGex pravi:

    http://canadiandrugs.tech/# cross border pharmacy canada canadiandrugs.tech

  692. RalphGex pravi:

    https://edpills.tech/# buy ed pills online edpills.tech

  693. Jeffreypruct pravi:

    canadapharmacyonline canadian world pharmacy canadian drug stores canadiandrugs.tech

  694. RalphGex pravi:

    https://canadiandrugs.tech/# canada rx pharmacy world canadiandrugs.tech

  695. RalphGex pravi:

    http://indiapharmacy.guru/# indian pharmacy paypal indiapharmacy.guru

  696. Davidfrurn pravi:

    erection pills online ed pills comparison - generic ed drugs edpills.tech

  697. RalphGex pravi:

    http://edpills.tech/# new treatments for ed edpills.tech

  698. JoshuaAcits pravi:

    http://canadapharmacy.guru/# canadian pharmacy ltd canadapharmacy.guru

  699. RalphGex pravi:

    https://edpills.tech/# top erection pills edpills.tech

  700. WilfredBigma pravi:

    best ed drug natural remedies for ed - online ed medications edpills.tech

  701. RalphGex pravi:

    http://edpills.tech/# cheap erectile dysfunction pills edpills.tech

  702. Jeffreypruct pravi:

    pharmacy canadian superstore canadian pharmacy store legit canadian pharmacy canadiandrugs.tech

  703. RalphGex pravi:

    http://indiapharmacy.guru/# best india pharmacy indiapharmacy.guru

  704. RalphGex pravi:

    https://edpills.tech/# ed medications online edpills.tech

  705. RalphGex pravi:

    http://canadiandrugs.tech/# medication canadian pharmacy canadiandrugs.tech

  706. Davidfrurn pravi:

    best ed treatment pills treatment for ed - how to cure ed edpills.tech

  707. RalphGex pravi:

    http://canadiandrugs.tech/# canadian discount pharmacy canadiandrugs.tech

  708. RalphGex pravi:

    https://canadiandrugs.tech/# canadian drug pharmacy canadiandrugs.tech

  709. WilfredBigma pravi:

    male erection pills ed medication - non prescription erection pills edpills.tech

  710. Jeffreypruct pravi:

    ed pills otc best erection pills best ed drugs edpills.tech

  711. RalphGex pravi:

    https://canadiandrugs.tech/# canadian pharmacy 24 com canadiandrugs.tech

  712. RalphGex pravi:

    https://canadiandrugs.tech/# legit canadian pharmacy online canadiandrugs.tech

  713. JoshuaAcits pravi:

    https://mexicanpharmacy.company/# mexican border pharmacies shipping to usa mexicanpharmacy.company

  714. RalphGex pravi:

    https://edpills.tech/# otc ed pills edpills.tech

  715. RalphGex pravi:

    http://edpills.tech/# the best ed pill edpills.tech

  716. Davidfrurn pravi:

    best canadian pharmacy online canada pharmacy - canadian pharmacy mall canadiandrugs.tech

  717. RalphGex pravi:

    https://edpills.tech/# best pills for ed edpills.tech

  718. Jeffreypruct pravi:

    canada cloud pharmacy canadian pharmacy no scripts canadianpharmacy com canadiandrugs.tech

  719. RalphGex pravi:

    http://canadiandrugs.tech/# certified canadian international pharmacy canadiandrugs.tech

  720. WilfredBigma pravi:

    canadian drug prices reliable canadian online pharmacy - canada discount pharmacy canadiandrugs.tech

  721. RalphGex pravi:

    http://edpills.tech/# ed pills comparison edpills.tech

  722. RalphGex pravi:

    http://indiapharmacy.guru/# legitimate online pharmacies india indiapharmacy.guru

  723. Jeffreypruct pravi:

    п»їlegitimate online pharmacies india reputable indian online pharmacy world pharmacy india indiapharmacy.guru

  724. RalphGex pravi:

    http://edpills.tech/# drugs for ed edpills.tech

  725. JoshuaAcits pravi:

    https://mexicanpharmacy.company/# mexican pharmacy mexicanpharmacy.company

  726. RalphGex pravi:

    http://indiapharmacy.guru/# india pharmacy mail order indiapharmacy.guru

  727. Davidfrurn pravi:

    canada rx pharmacy world canadian pharmacy ltd - real canadian pharmacy canadiandrugs.tech

  728. RalphGex pravi:

    https://canadiandrugs.tech/# the canadian drugstore canadiandrugs.tech

  729. WilfredBigma pravi:

    canadian pharmacy cheap drugs from canada - canada drugs online review canadiandrugs.tech

  730. Jasonrob pravi:

    ciprofloxacin order online: ciprofloxacin order online - purchase cipro

  731. Jasonrob pravi:

    cipro generic: ciprofloxacin generic - buy cipro online without prescription

  732. HermanLix pravi:

    can i order cheap clomid cost of clomid without insurance how to buy clomid without dr prescription

  733. Jasonrob pravi:

    paxlovid generic: paxlovid pharmacy - paxlovid for sale

  734. RaymondJoure pravi:

    https://amoxil.icu/# amoxicillin pharmacy price

  735. Jasonrob pravi:

    can i purchase generic clomid tablets: buying generic clomid without dr prescription - can you buy generic clomid no prescription

  736. BrianRum pravi:

    http://paxlovid.win/# paxlovid pill

  737. Jasonrob pravi:

    ciprofloxacin: ciprofloxacin generic - cipro 500mg best prices

  738. HermanLix pravi:

    where to get clomid no prescription order clomid price can i buy cheap clomid without dr prescription

  739. Jasonrob pravi:

    buy ciprofloxacin: cipro for sale - where can i buy cipro online

  740. Jasonrob pravi:

    order clomid no prescription: can you get clomid no prescription - can you get clomid now

  741. Jasonrob pravi:

    price for 15 prednisone: 100 mg prednisone daily - prednisone 20mg tablets where to buy

  742. RaymondJoure pravi:

    https://amoxil.icu/# where to buy amoxicillin over the counter

  743. Jasonrob pravi:

    amoxicillin order online: amoxicillin online no prescription - amoxicillin 875 125 mg tab

  744. Jasonrob pravi:

    amoxicillin 500mg for sale uk: 875 mg amoxicillin cost - cost of amoxicillin

  745. HermanLix pravi:

    prednisone 30 buy prednisone nz how can i order prednisone

  746. Jasonrob pravi:

    amoxicillin without rx: where can i get amoxicillin 500 mg - amoxicillin 750 mg price

  747. BrianRum pravi:

    https://paxlovid.win/# paxlovid cost without insurance

  748. Jasonrob pravi:

    cipro online no prescription in the usa: buy ciprofloxacin - cipro online no prescription in the usa

  749. RaymondJoure pravi:

    https://prednisone.bid/# generic prednisone 10mg

  750. GeorgeTut pravi:

    amoxicillin price without insurance: where to get amoxicillin over the counter - buy amoxicillin 500mg uk

  751. HermanLix pravi:

    how can i get cheap clomid price where to get generic clomid pills buy clomid without rx

  752. Willianchupt pravi:

    amoxicillin 500mg tablets price in india amoxicillin price without insurance amoxicillin 30 capsules price

  753. AndrewAbugh pravi:

    amoxicillin cephalexin: buy amoxicillin 500mg - buy amoxicillin 500mg

  754. StephenErept pravi:

    https://clomid.site/# how to get clomid no prescription

  755. JasonWew pravi:

    purchase cipro: cipro ciprofloxacin - cipro

  756. JamesRix pravi:

    http://zithromaxbestprice.icu/# zithromax 250mg

  757. BruceThync pravi:

    tamoxifen for men: nolvadex side effects - tamoxifen for gynecomastia reviews

  758. Davidwep pravi:

    zithromax z-pak price without insurance: zithromax 500 mg lowest price pharmacy online - can you buy zithromax over the counter

  759. BrandonHoorp pravi:

    cytotec pills buy online buy cytotec pills online cheap cytotec buy online usa

  760. Bobbyexish pravi:

    https://doxycyclinebestprice.pro/# doxycycline hyclate 100 mg cap

  761. Davidwep pravi:

    zithromax online: zithromax tablets for sale - zithromax price south africa

  762. Bobbyexish pravi:

    http://lisinoprilbestprice.store/# lisinopril 40 mg purchase

  763. Davidwep pravi:

    doxycycline vibramycin: doxycycline mono - buy doxycycline hyclate 100mg without a rx

  764. JamesRix pravi:

    http://lisinoprilbestprice.store/# buy lisinopril 40 mg online

  765. BruceThync pravi:

    zestril pill: lisinopril 18 mg - purchase lisinopril 10 mg

  766. BrandonHoorp pravi:

    buy zithromax canada zithromax for sale us zithromax for sale us

  767. Bobbyexish pravi:

    http://lisinoprilbestprice.store/# lisinopril cheap price

  768. Davidwep pravi:

    cytotec abortion pill: cytotec abortion pill - buy cytotec in usa

  769. StevenMek pravi:

    zithromax 500mg: buy zithromax online - order zithromax without prescription

  770. Bobbyexish pravi:

    http://lisinoprilbestprice.store/# can i buy lisinopril over the counter in mexico

  771. Davidwep pravi:

    where can i buy zithromax in canada: order zithromax over the counter - zithromax online usa no prescription

  772. JamesRix pravi:

    https://nolvadex.fun/# aromatase inhibitor tamoxifen

  773. BrandonHoorp pravi:

    buy cytotec pills cytotec online Misoprostol 200 mg buy online

  774. BruceThync pravi:

    buy doxycycline without prescription: where to purchase doxycycline - order doxycycline

  775. Davidwep pravi:

    lisinopril brand name australia: http://lisinoprilpharm.com/]lisinopril - zestoretic canada

  776. Bobbyexish pravi:

    https://nolvadex.fun/# tamoxifen alternatives

  777. Davidwep pravi:

    tamoxifen pill: tamoxifen and antidepressants - nolvadex only pct

  778. Bobbyexish pravi:

    https://doxycyclinebestprice.pro/# doxycycline monohydrate

  779. StevenMek pravi:

    buy cytotec in usa: Misoprostol 200 mg buy online - Abortion pills online

  780. JamesRix pravi:

    http://nolvadex.fun/# tamoxifen joint pain

  781. BrandonHoorp pravi:

    buy cytotec buy cytotec over the counter Cytotec 200mcg price

  782. Andrewmup pravi:

    online pharmacy india: India Post sending medicines to USA - buy prescription drugs from india indiapharm.llc

  783. MarcoZex pravi:

    buy medicines online in india: Medicines from India to USA online - п»їlegitimate online pharmacies india indiapharm.llc

  784. Henryjaf pravi:

    mexican border pharmacies shipping to usa mexican online pharmacies prescription drugs mexican pharmaceuticals online mexicopharm.com

  785. DavidPrody pravi:

    pharmacy in canada: Canadian pharmacy best prices - canadian pharmacy no scripts canadapharm.life

  786. Matthewowery pravi:

    https://canadapharm.life/# online canadian pharmacy canadapharm.life

  787. ErickCor pravi:

    https://mexicopharm.com/# buying prescription drugs in mexico online mexicopharm.com

  788. MarcoZex pravi:

    Online medicine home delivery: Medicines from India to USA online - Online medicine order indiapharm.llc

  789. MarcoZex pravi:

    buying prescription drugs in mexico: Mexico pharmacy online - mexico drug stores pharmacies mexicopharm.com

  790. Andrewmup pravi:

    buying from online mexican pharmacy: Purple Pharmacy online ordering - п»їbest mexican online pharmacies mexicopharm.com

  791. ErickCor pravi:

    https://indiapharm.llc/# online pharmacy india indiapharm.llc

  792. Henryjaf pravi:

    india pharmacy mail order Medicines from India to USA online reputable indian pharmacies indiapharm.llc

  793. DavidPrody pravi:

    mexico pharmacies prescription drugs: mexican pharmacy - best online pharmacies in mexico mexicopharm.com

  794. Matthewowery pravi:

    http://canadapharm.life/# legitimate canadian pharmacy canadapharm.life

  795. MarcoZex pravi:

    canadian pharmacy review: Canada pharmacy online - canada pharmacy online legit canadapharm.life

  796. ErickCor pravi:

    http://canadapharm.life/# trusted canadian pharmacy canadapharm.life

  797. MarcoZex pravi:

    pet meds without vet prescription canada: Canada Drugs Direct - canada ed drugs canadapharm.life

  798. Andrewmup pravi:

    buy prescription drugs from canada cheap: Canada pharmacy online - canada discount pharmacy canadapharm.life

  799. ErickCor pravi:

    http://indiapharm.llc/# reputable indian online pharmacy indiapharm.llc

  800. MarcoZex pravi:

    online pharmacy india: top online pharmacy india - п»їlegitimate online pharmacies india indiapharm.llc

  801. Henryjaf pravi:

    indian pharmacy indian pharmacy to usa world pharmacy india indiapharm.llc

  802. DavidPrody pravi:

    canadian pharmacy prices: canadian pharmacy victoza - canadian pharmacy 1 internet online drugstore canadapharm.life

  803. MarcoZex pravi:

    buy prescription drugs from india: top 10 pharmacies in india - online pharmacy india indiapharm.llc

  804. ErickCor pravi:

    https://indiapharm.llc/# indian pharmacy paypal indiapharm.llc

  805. Matthewowery pravi:

    https://indiapharm.llc/# reputable indian pharmacies indiapharm.llc

  806. Andrewmup pravi:

    top online pharmacy india: Online India pharmacy - п»їlegitimate online pharmacies india indiapharm.llc

  807. MarcoZex pravi:

    mexico drug stores pharmacies: Purple Pharmacy online ordering - mexican pharmacy mexicopharm.com

  808. ErickCor pravi:

    http://mexicopharm.com/# mexican border pharmacies shipping to usa mexicopharm.com

  809. MarcoZex pravi:

    india online pharmacy: India pharmacy of the world - reputable indian online pharmacy indiapharm.llc

  810. CharlesDup pravi:

    Kamagra 100mg п»їkamagra п»їkamagra

  811. Matthewdaple pravi:

    sildenafil pill cost: sildenafil without a doctor prescription Canada - sildenafil tablets 100mg for sale

  812. Jamesrhype pravi:

    sildenafil citrate sublingual: sildenafil 100mg price canada - cheapest uk sildenafil

  813. Petervub pravi:

    http://levitradelivery.pro/# Buy Levitra 20mg online

  814. Charlesshecy pravi:

    https://kamagradelivery.pro/# sildenafil oral jelly 100mg kamagra

  815. JosephDearo pravi:

    https://sildenafildelivery.pro/# sildenafil uk over the counter
    treatment of ed buy ed drugs online best male ed pills

  816. Matthewdaple pravi:

    order sildenafil uk: Cheapest Sildenafil online - sildenafil canadian online pharmacy

  817. Charlesshecy pravi:

    https://kamagradelivery.pro/# cheap kamagra

  818. Matthewdaple pravi:

    generic sildenafil without a prescription: buy 90 sildenafil 100mg price - buy sildenafil online europe

  819. Charlesshecy pravi:

    http://tadalafildelivery.pro/# buy generic tadalafil 20mg

  820. CharlesDup pravi:

    tadalafil 5mg cost Tadalafil 20mg price in Canada tadalafil without prescription

  821. Jamesrhype pravi:

    sildenafil oral jelly 100mg kamagra: Kamagra 100mg price - Kamagra tablets

  822. JosephDearo pravi:

    https://tadalafildelivery.pro/# cost of tadalafil in india
    tadalafil 20 mg price canada Buy tadalafil online 20 mg tadalafil cost

  823. Matthewdaple pravi:

    sildenafil tablets online: Sildenafil price - sildenafil mexico pharmacy

  824. Petervub pravi:

    http://edpillsdelivery.pro/# ed treatment pills

  825. Matthewdaple pravi:

    cheapest sildenafil 100 mg online: Buy generic 100mg Sildenafil online - cheap sildenafil online canada

  826. Charlesshecy pravi:

    http://tadalafildelivery.pro/# 10mg tadalafil

  827. Matthewdaple pravi:

    tadalafil cheap: tadalafil without a doctor prescription - tadalafil soft tabs

  828. JosephDearo pravi:

    https://levitradelivery.pro/# Cheap Levitra online
    male ed pills ed pills delivery ed pills for sale

  829. Charlesshecy pravi:

    http://tadalafildelivery.pro/# tadalafil 10mg coupon

  830. Jamesrhype pravi:

    ed medication online: ed pills online - best ed pills online

  831. Matthewdaple pravi:

    pills for erection: ed pills online - ed treatment pills

  832. CharlesDup pravi:

    Cheap Levitra online Buy Vardenafil 20mg Cheap Levitra online

  833. Petervub pravi:

    https://edpillsdelivery.pro/# male erection pills

  834. Charlesshecy pravi:

    http://levitradelivery.pro/# Cheap Levitra online

  835. Matthewdaple pravi:

    herbal ed treatment: ed pills online - natural ed medications

  836. Greggabora pravi:

    ivermectin 3mg tab: ivermectin for sale - stromectol over the counter

  837. StephenTug pravi:

    paxlovid for sale: paxlovid price without insurance - paxlovid india
    http://clomid.auction/# order clomid

  838. Enriquepal pravi:

    https://stromectol.guru/# ivermectin 1%

  839. Jeffreycloge pravi:

    https://stromectol.guru/# minocycline 50mg pills

  840. DavidArolo pravi:

    paxlovid india paxlovid best price paxlovid pharmacy

  841. StephenTug pravi:

    where can i buy prednisone without prescription: prednisone in mexico - prednisone brand name us
    http://clomid.auction/# how can i get cheap clomid without prescription

  842. Enriquepal pravi:

    https://clomid.auction/# can you buy clomid

  843. Robertfen pravi:

    https://clomid.auction/# can i get generic clomid

  844. Greggabora pravi:

    get generic clomid without rx: clomid generic - cheap clomid tablets

  845. StephenTug pravi:

    cost clomid without a prescription: can you buy clomid no prescription - can you get clomid
    http://clomid.auction/# can i order cheap clomid for sale

  846. Enriquepal pravi:

    https://prednisone.auction/# canine prednisone 5mg no prescription

  847. StephenTug pravi:

    cost of stromectol medication: ivermectin where to buy for humans - ivermectin 80 mg
    http://prednisone.auction/# prednisone for sale in canada

  848. Jeffreycloge pravi:

    http://paxlovid.guru/# paxlovid price

  849. DavidArolo pravi:

    paxlovid for sale buy paxlovid online paxlovid pill

  850. Enriquepal pravi:

    http://stromectol.guru/# ivermectin 6mg dosage

  851. StephenTug pravi:

    ivermectin 15 mg: stromectol guru - stromectol 12mg online
    http://amoxil.guru/# amoxicillin 500mg pill

  852. Greggabora pravi:

    amoxicillin 500mg no prescription: medicine amoxicillin 500mg - prescription for amoxicillin

  853. Enriquepal pravi:

    http://amoxil.guru/# amoxicillin 500mg buy online uk

  854. Robertfen pravi:

    https://amoxil.guru/# where to buy amoxicillin 500mg

  855. StephenTug pravi:

    paxlovid pharmacy: paxlovid price without insurance - paxlovid pharmacy
    http://stromectol.guru/# stromectol 3 mg tablet price

  856. Jeffreycloge pravi:

    https://paxlovid.guru/# paxlovid pharmacy

  857. Enriquepal pravi:

    http://paxlovid.guru/# paxlovid

  858. StephenTug pravi:

    ivermectin 6mg dosage: stromectol guru - ivermectin 50mg/ml
    http://clomid.auction/# where can i get clomid prices

  859. Greggabora pravi:

    where to buy prednisone in australia: buy prednisone over the counter - prednisone 10mg cost

  860. DavidArolo pravi:

    paxlovid pill buy paxlovid online buy paxlovid online

  861. StephenTug pravi:

    order generic clomid no prescription: cheapest clomid - clomid pill
    https://stromectol.guru/# ivermectin oral solution

  862. WilliamOrdet pravi:

    http://azithromycin.store/# where to get zithromax over the counter

  863. Charliecon pravi:

    http://furosemide.pro/# lasix 100 mg

  864. Michaelheize pravi:

    cytotec online: Buy Abortion Pills Online - buy cytotec over the counter

  865. RobertRerty pravi:

    cost of propecia online: buy propecia - buying propecia without prescription

  866. Michaelheize pravi:

    can i buy lisinopril over the counter in canada: High Blood Pressure - zestril 20 mg tablet

  867. Charliecon pravi:

    https://misoprostol.shop/# Abortion pills online

  868. Robertnoick pravi:

    cost of cheap propecia online Cheapest finasteride online buy cheap propecia for sale

  869. Keithpoest pravi:

    http://misoprostol.shop/# п»їcytotec pills online

  870. Michaelheize pravi:

    buy cytotec pills: Cytotec 200mcg price - п»їcytotec pills online

  871. Charliecon pravi:

    https://azithromycin.store/# buy zithromax online cheap

  872. WilliamOrdet pravi:

    http://lisinopril.fun/# 40 mg lisinopril

  873. RobertRerty pravi:

    can you buy zithromax over the counter: buy zithromax z-pak online - zithromax buy online

  874. Michaelheize pravi:

    zithromax online australia: buy zithromax 1000 mg online - zithromax canadian pharmacy

  875. Charliecon pravi:

    https://azithromycin.store/# zithromax prescription online

  876. Robertnoick pravi:

    zithromax antibiotic zithromax best price zithromax for sale usa

  877. Michaelheize pravi:

    buy cytotec over the counter: cheap cytotec - Abortion pills online

  878. Keithpoest pravi:

    http://finasteride.men/# cost propecia for sale

  879. Charliecon pravi:

    https://misoprostol.shop/# buy cytotec

  880. Michaelheize pravi:

    buy lisinopril without prescription: High Blood Pressure - lisinopril 5 mg daily

  881. WilliamOrdet pravi:

    https://azithromycin.store/# zithromax cost uk

  882. RobertRerty pravi:

    get propecia without insurance: Buy finasteride 1mg - cheap propecia without prescription

  883. Michaelheize pravi:

    cost generic propecia: Buy finasteride 1mg - cost cheap propecia

  884. Robertnoick pravi:

    buy generic propecia without insurance Buy finasteride 1mg get generic propecia without rx

  885. Charliecon pravi:

    http://furosemide.pro/# furosemide 40 mg

  886. Michaelheize pravi:

    home: Cheapest finasteride online - cost cheap propecia online

  887. Charliecon pravi:

    http://finasteride.men/# order propecia pills

  888. Michaelheize pravi:

    buy zithromax canada: Azithromycin 250 buy online - generic zithromax over the counter

  889. Keithpoest pravi:

    https://lisinopril.fun/# lisinopril price

  890. Robertnoick pravi:

    zithromax online zithromax best price zithromax generic price

  891. Charliecon pravi:

    https://lisinopril.fun/# lisinopril 20 mg uk

  892. WilliamOrdet pravi:

    https://lisinopril.fun/# lisinopril 20mg tablets cost

  893. RobertRerty pravi:

    zithromax for sale 500 mg: zithromax best price - zithromax cost uk

  894. Michaelheize pravi:

    buy lisinopril: cheapest lisinopril - lisinopril 40 mg on line

  895. Michaelheize pravi:

    buy cytotec online fast delivery: Buy Abortion Pills Online - п»їcytotec pills online

  896. Charliecon pravi:

    http://azithromycin.store/# can i buy zithromax over the counter

  897. Michaelheize pravi:

    zithromax buy online: generic zithromax medicine - buy generic zithromax no prescription

  898. Robertnoick pravi:

    zestoretic 10 12.5 buy lisinopril online 40 mg lisinopril

  899. Charliecon pravi:

    http://azithromycin.store/# where can you buy zithromax

  900. Michaelheize pravi:

    buy lasix online: Buy Furosemide - lasix side effects

  901. RobertRerty pravi:

    zestoretic 20 25: High Blood Pressure - medication zestoretic

  902. Keithpoest pravi:

    https://azithromycin.store/# can i buy zithromax over the counter

  903. WilliamOrdet pravi:

    https://lisinopril.fun/# lisinopril 3.5 mg

  904. Charliecon pravi:

    https://lisinopril.fun/# 20 mg lisinopril tablets

  905. Michaelheize pravi:

    buying generic propecia tablets: cost cheap propecia tablets - buy generic propecia without prescription

  906. ForrestpidgE pravi:

    acquisto farmaci con ricetta farmacia online migliore farmacie online affidabili

  907. Williambioke pravi:

    acquisto farmaci con ricetta: avanafil prezzo - comprare farmaci online con ricetta

  908. WendellFrurf pravi:

    http://sildenafilitalia.men/# viagra acquisto in contrassegno in italia

  909. MichaelSlets pravi:

    acquistare farmaci senza ricetta: avanafil prezzo - migliori farmacie online 2023

  910. RobertoEloky pravi:

    https://avanafilitalia.online/# farmacia online piГ№ conveniente

  911. WendellFrurf pravi:

    https://farmaciaitalia.store/# farmacia online miglior prezzo

  912. MichaelSlets pravi:

    farmacie online autorizzate elenco: kamagra oral jelly consegna 24 ore - farmacie online sicure

  913. WalterFEd pravi:

    http://sildenafilitalia.men/# viagra originale in 24 ore contrassegno

  914. ForrestpidgE pravi:

    viagra ordine telefonico viagra consegna in 24 ore pagamento alla consegna kamagra senza ricetta in farmacia

  915. MichaelSlets pravi:

    comprare farmaci online all’estero: Cialis senza ricetta - farmacia online migliore

  916. WendellFrurf pravi:

    https://avanafilitalia.online/# farmacia online migliore

  917. Williambioke pravi:

    viagra generico recensioni: sildenafil 100mg prezzo - esiste il viagra generico in farmacia

  918. MichaelSlets pravi:

    viagra generico prezzo piГ№ basso: viagra prezzo farmacia 2023 - viagra generico prezzo piГ№ basso

  919. WendellFrurf pravi:

    https://sildenafilitalia.men/# miglior sito dove acquistare viagra

  920. MichaelSlets pravi:

    farmacia online miglior prezzo: kamagra gel - acquisto farmaci con ricetta

  921. WendellFrurf pravi:

    http://kamagraitalia.shop/# farmacie on line spedizione gratuita

  922. ForrestpidgE pravi:

    viagra online spedizione gratuita viagra consegna in 24 ore pagamento alla consegna gel per erezione in farmacia

  923. MichaelSlets pravi:

    farmaci senza ricetta elenco: dove acquistare cialis online sicuro - farmaci senza ricetta elenco

  924. WendellFrurf pravi:

    https://avanafilitalia.online/# acquistare farmaci senza ricetta

  925. MichaelSlets pravi:

    farmacie online sicure: kamagra gel - farmacia online migliore

  926. Williambioke pravi:

    п»їfarmacia online migliore: farmacia online spedizione gratuita - acquistare farmaci senza ricetta

  927. WendellFrurf pravi:

    https://kamagraitalia.shop/# migliori farmacie online 2023

  928. ForrestpidgE pravi:

    farmacia online migliore Avanafil farmaco farmaci senza ricetta elenco

  929. MichaelSlets pravi:

    viagra prezzo farmacia 2023: viagra senza ricetta - cialis farmacia senza ricetta

  930. RobertoEloky pravi:

    http://farmaciaitalia.store/# migliori farmacie online 2023

  931. WendellFrurf pravi:

    http://farmaciaitalia.store/# farmacia online miglior prezzo

  932. MichaelSlets pravi:

    farmacia online senza ricetta: farmacia online miglior prezzo - acquisto farmaci con ricetta

  933. Robertson pravi:

    online pharmacy india: top 10 pharmacies in india - Online medicine home delivery

  934. Jaimerib pravi:

    buy prescription drugs from india: india online pharmacy - world pharmacy india

  935. JamesWeina pravi:

    http://mexicanpharm.store/# purple pharmacy mexico price list

  936. StevenEvogy pravi:

    mexico pharmacies prescription drugs: buying prescription drugs in mexico online - mexican pharmaceuticals online

  937. Charlesevelt pravi:

    reliable canadian pharmacy pharmacy com canada legitimate canadian pharmacies

  938. Jaimerib pravi:

    canada drugs reviews: canadian pharmacy india - canadian pharmacy service

  939. Philiphed pravi:

    http://indiapharm.life/# pharmacy website india

  940. JamesWeina pravi:

    http://canadapharm.shop/# canadian drug pharmacy

  941. Jaimerib pravi:

    canadian pharmacy world: canadian pharmacy india - canadian pharmacy ltd

  942. JamesWeina pravi:

    https://indiapharm.life/# buy medicines online in india

  943. Jaimerib pravi:

    mexican pharmacy: mexican rx online - mexican online pharmacies prescription drugs

  944. Robertson pravi:

    indian pharmacies safe: Online medicine order - Online medicine home delivery

  945. StevenEvogy pravi:

    mexico drug stores pharmacies: medicine in mexico pharmacies - best online pharmacies in mexico

  946. JamesWeina pravi:

    http://canadapharm.shop/# best canadian online pharmacy

  947. Charlesevelt pravi:

    canadianpharmacymeds canadapharmacyonline legit canadian pharmacy antibiotics

  948. Jaimerib pravi:

    medication from mexico pharmacy: п»їbest mexican online pharmacies - reputable mexican pharmacies online

  949. Philiphed pravi:

    https://canadapharm.shop/# canadian discount pharmacy

  950. JamesWeina pravi:

    https://canadapharm.shop/# reputable canadian online pharmacies

  951. Jaimerib pravi:

    medication from mexico pharmacy: mexican pharmaceuticals online - mexico drug stores pharmacies

  952. JamesWeina pravi:

    https://mexicanpharm.store/# buying prescription drugs in mexico online

  953. Jaimerib pravi:

    canadian online pharmacy reviews: canadian pharmacy com - pet meds without vet prescription canada

  954. StevenEvogy pravi:

    reputable mexican pharmacies online: mexican border pharmacies shipping to usa - medication from mexico pharmacy

  955. JamesWeina pravi:

    http://indiapharm.life/# online pharmacy india

  956. Jaimerib pravi:

    india pharmacy: indian pharmacies safe - online pharmacy india

  957. Robertson pravi:

    purple pharmacy mexico price list: п»їbest mexican online pharmacies - mexico pharmacies prescription drugs

  958. JamesWeina pravi:

    https://mexicanpharm.store/# pharmacies in mexico that ship to usa

  959. Charlesevelt pravi:

    canadian pharmacy uk delivery safe online pharmacies in canada online canadian drugstore

  960. Jaimerib pravi:

    mexican pharmacy: п»їbest mexican online pharmacies - п»їbest mexican online pharmacies

  961. Philiphed pravi:

    https://canadapharm.shop/# canadian drug prices

  962. StevenEvogy pravi:

    reputable indian online pharmacy: online pharmacy india - cheapest online pharmacy india

  963. JamesWeina pravi:

    http://indiapharm.life/# top online pharmacy india

  964. Jaimerib pravi:

    reliable canadian pharmacy reviews: northwest pharmacy canada - certified canadian pharmacy

  965. JamesWeina pravi:

    https://mexicanpharm.store/# best online pharmacies in mexico

  966. Jaimerib pravi:

    mexico drug stores pharmacies: pharmacies in mexico that ship to usa - mexican online pharmacies prescription drugs

  967. JamesWeina pravi:

    http://canadapharm.shop/# my canadian pharmacy

  968. Robertson pravi:

    pharmacy website india: indian pharmacy - buy prescription drugs from india

  969. Jaimerib pravi:

    canadian pharmacy online reviews: pharmacy com canada - canadian drug pharmacy

  970. Philiphed pravi:

    http://canadapharm.shop/# canadian pharmacy near me

  971. Charlesevelt pravi:

    ed meds online canada online canadian pharmacy review northwest canadian pharmacy

  972. JamesWeina pravi:

    https://indiapharm.life/# Online medicine home delivery

  973. Jaimerib pravi:

    mexico pharmacy: best online pharmacies in mexico - mexican drugstore online

  974. AnthonyOneta pravi:

    https://zithromaxpharm.online/# zithromax 500mg price in india

  975. Larryundex pravi:

    The children’s section is well-stocked with quality products http://cytotec.directory/# buy cytotec pills

  976. FrankThefe pravi:

    buy cytotec over the counter: Abortion pills online - buy cytotec pills

  977. Normanduefe pravi:

    http://prednisonepharm.store/# prednisone price

  978. Brentblers pravi:

    prednisone where can i buy prednisone 20mg price in india compare prednisone prices

  979. Larryundex pravi:

    Their loyalty program offers great deals https://cytotec.directory/# purchase cytotec

  980. Normanduefe pravi:

    http://nolvadex.pro/# liquid tamoxifen

  981. FrankThefe pravi:

    buy cytotec pills: buy cytotec pills online cheap - cytotec online

  982. MichaelRah pravi:

    tamoxifen breast cancer: tamoxifen reviews - nolvadex 20mg
    http://cytotec.directory/# cytotec pills buy online

  983. Larryundex pravi:

    Stellar service in every department https://prednisonepharm.store/# order prednisone 10 mg tablet

  984. Normanduefe pravi:

    http://prednisonepharm.store/# prednisone over the counter

  985. FrankThefe pravi:

    zithromax online paypal: where to get zithromax over the counter - zithromax pill

  986. Larryundex pravi:

    They simplify the complexities of international prescriptions https://cytotec.directory/# cytotec buy online usa

  987. AnthonyOneta pravi:

    https://zithromaxpharm.online/# zithromax 250 mg australia

  988. Normanduefe pravi:

    https://clomidpharm.shop/# clomid price

  989. Larryundex pravi:

    A stalwart in international pharmacy services https://clomidpharm.shop/# how to buy clomid

  990. FrankThefe pravi:

    generic tamoxifen: tamoxifen and bone density - nolvadex side effects

  991. Brentblers pravi:

    order generic clomid prices cheap clomid without dr prescription can i order generic clomid price

  992. Normanduefe pravi:

    http://zithromaxpharm.online/# zithromax canadian pharmacy

  993. MichaelRah pravi:

    prednisone 5mg daily: prednisone 60 mg daily - prednisone pharmacy prices
    https://cytotec.directory/# buy cytotec pills online cheap

  994. Larryundex pravi:

    Their global perspective enriches local patient care https://prednisonepharm.store/# prednisone 10mg

  995. FrankThefe pravi:

    where can i buy generic clomid pill: cost of generic clomid without prescription - how to buy clomid

  996. Normanduefe pravi:

    http://clomidpharm.shop/# buy clomid pills

  997. Larryundex pravi:

    Top-notch medications sourced globally https://nolvadex.pro/# nolvadex only pct

  998. FrankThefe pravi:

    zithromax cost australia: purchase zithromax online - buy zithromax without presc

  999. Normanduefe pravi:

    http://clomidpharm.shop/# can i buy clomid without a prescription

  1000. Larryundex pravi:

    Quick, accurate, and dependable https://zithromaxpharm.online/# zithromax cost uk

  1001. AnthonyOneta pravi:

    https://cytotec.directory/# cytotec abortion pill

  1002. Brentblers pravi:

    zithromax prescription online zithromax azithromycin zithromax online no prescription

  1003. FrankThefe pravi:

    hysterectomy after breast cancer tamoxifen: nolvadex during cycle - tamoxifen generic

  1004. Normanduefe pravi:

    https://cytotec.directory/# buy cytotec online

  1005. Larryundex pravi:

    Always ahead of the curve with global healthcare trends https://clomidpharm.shop/# where to get generic clomid without prescription

  1006. MichaelRah pravi:

    zithromax online usa: zithromax 500 mg lowest price drugstore online - zithromax for sale usa
    http://clomidpharm.shop/# can you get cheap clomid no prescription

  1007. MichaelSef pravi:

    ed medication how to cure ed ed medication

  1008. RobertPiors pravi:

    canadian pharmacy delivery: canada drugs without prescription - cheap drugs canada

  1009. MichaelSef pravi:

    ed pills gnc treatment of ed best ed drugs

  1010. Michaelwap pravi:

    http://edpills.bid/# ed dysfunction treatment

  1011. RobertPiors pravi:

    buy prescription drugs without doctor: cialis without a doctor’s prescription - ed meds online without prescription or membership

  1012. JamesGog pravi:

    reliable canadian online pharmacy http://edwithoutdoctorprescription.store/# buy prescription drugs
    generic pharmacy store

  1013. Lesliewow pravi:

    mail order prescription drugs from canada: canadian discount drugs - fda approved online pharmacies

  1014. MichaelSef pravi:

    online pharmacies canadian best 10 online pharmacies canadadrugpharmacy

  1015. Michaelwap pravi:

    https://reputablepharmacies.online/# canadapharmacyonline.com

  1016. RobertPiors pravi:

    mexican pharmacy without prescription: buy prescription drugs - real viagra without a doctor prescription usa

  1017. StevenDus pravi:

    http://edpills.bid/# the best ed pills

  1018. MichaelSef pravi:

    mexican pharmacies shipping to usa the best canadian pharmacy medication online

  1019. Michaelwap pravi:

    http://edpills.bid/# cheap erectile dysfunction pill

  1020. RobertPiors pravi:

    canadian pharmacy shop: reputable online canadian pharmacy - canadian pharmacies no prescription needed

  1021. MichaelSef pravi:

    buy prescription drugs online viagra without doctor prescription amazon non prescription ed pills

  1022. JamesGog pravi:

    onlinecanadianpharmacy com https://edpills.bid/# best ed pills at gnc
    prescription drugs without doctor approval

  1023. MichaelSef pravi:

    canadian pharmacy pain meds foreign online pharmacy legitimate online pharmacy usa

  1024. RobertPiors pravi:

    synthroid canadian pharmacy: best internet pharmacies - cheap pharmacy

  1025. Michaelwap pravi:

    http://edwithoutdoctorprescription.store/# buy prescription drugs online

  1026. Lesliewow pravi:

    discount mail order pharmacy: canada pharmacies prescription drugs - mexican pharmacies online

  1027. MichaelSef pravi:

    canadian prescription drug store canadian drug mart pharmacy canada prescriptions online

  1028. RobertPiors pravi:

    canadian pharmacy prednisone: canadian pharmacies that deliver to the us - online pharmacies canada

  1029. StevenDus pravi:

    https://edwithoutdoctorprescription.store/# sildenafil without a doctor’s prescription

  1030. Michaelwap pravi:

    https://edwithoutdoctorprescription.store/# buy prescription drugs from canada

  1031. MichaelSef pravi:

    best ed pills non prescription buy prescription drugs online legally viagra without doctor prescription

  1032. RobertPiors pravi:

    legal online pharmacies: canadian pharmacy cheap - canadian pharcharmy online

  1033. Michaelwap pravi:

    https://edpills.bid/# best erectile dysfunction pills

  1034. MichaelSef pravi:

    generic viagra without a doctor prescription prescription meds without the prescriptions cialis without a doctor’s prescription

  1035. RobertPiors pravi:

    cheapest ed pills online: medication for ed - best otc ed pills

  1036. Lesliewow pravi:

    cheap erectile dysfunction pills: ed treatments - best ed pills non prescription

  1037. Timothywhiny pravi:

    п»їbest mexican online pharmacies Medicines Mexico mexico pharmacy mexicanpharmacy.win

  1038. Charlesedusy pravi:

    best india pharmacy: Cheapest online pharmacy - indianpharmacy com indianpharmacy.shop

  1039. RonaldGof pravi:

    http://mexicanpharmacy.win/# purple pharmacy mexico price list mexicanpharmacy.win
    legit canadian pharmacy online

  1040. Michealred pravi:

    https://indianpharmacy.shop/# top 10 pharmacies in india indianpharmacy.shop

  1041. Charlesedusy pravi:

    mexico drug stores pharmacies: Mexico pharmacy - best online pharmacies in mexico mexicanpharmacy.win

  1042. Michealred pravi:

    https://indianpharmacy.shop/# indian pharmacies safe indianpharmacy.shop

  1043. Charlesedusy pravi:

    india pharmacy mail order: indian pharmacy - indian pharmacy online indianpharmacy.shop

  1044. Timothywhiny pravi:

    mexican pharmaceuticals online Medicines Mexico buying prescription drugs in mexico online mexicanpharmacy.win

  1045. RonaldHax pravi:

    http://indianpharmacy.shop/# india online pharmacy indianpharmacy.shop

  1046. RonaldGof pravi:

    http://indianpharmacy.shop/# indian pharmacies safe indianpharmacy.shop
    canadian drug stores

  1047. Michealred pravi:

    http://mexicanpharmacy.win/# medication from mexico pharmacy mexicanpharmacy.win

  1048. Timothywhiny pravi:

    indian pharmacies safe indian pharmacy to usa pharmacy website india indianpharmacy.shop

  1049. Michealred pravi:

    https://canadianpharmacy.pro/# canadian pharmacy antibiotics canadianpharmacy.pro

  1050. Timothywhiny pravi:

    canadianpharmacyworld com Cheapest drug prices Canada best online canadian pharmacy canadianpharmacy.pro

  1051. Michealred pravi:

    https://indianpharmacy.shop/# indianpharmacy com indianpharmacy.shop

  1052. RobertTaF pravi:

    http://canadianpharmacy.pro/# ed meds online canada canadianpharmacy.pro
    world pharmacy india

  1053. Timothywhiny pravi:

    buying drugs from canada Pharmacies in Canada that ship to the US canadian pharmacy world canadianpharmacy.pro

  1054. RonaldHax pravi:

    https://canadianpharmacy.pro/# online canadian pharmacy canadianpharmacy.pro

  1055. RonaldGof pravi:

    https://mexicanpharmacy.win/# medicine in mexico pharmacies mexicanpharmacy.win
    canada online pharmacies

  1056. Michealred pravi:

    http://mexicanpharmacy.win/# mexican drugstore online mexicanpharmacy.win

  1057. RobertTaF pravi:

    https://indianpharmacy.shop/# best online pharmacy india indianpharmacy.shop
    indian pharmacies safe

  1058. Timothywhiny pravi:

    mexican pharmaceuticals online mexican pharmacy online best online pharmacies in mexico mexicanpharmacy.win

  1059. Michealred pravi:

    https://canadianpharmacy.pro/# real canadian pharmacy canadianpharmacy.pro

  1060. RobertTaF pravi:

    https://mexicanpharmacy.win/# mexican mail order pharmacies mexicanpharmacy.win
    buy medicines online in india

  1061. Timothywhiny pravi:

    canadian pharmacy meds review pharmacy canadian pharmacy wholesalers canada canadianpharmacy.pro

  1062. Michealred pravi:

    http://canadianpharmacy.pro/# safe canadian pharmacy canadianpharmacy.pro

  1063. RonaldGof pravi:

    https://canadianpharmacy.pro/# canadian world pharmacy canadianpharmacy.pro
    canadian pharmacies list

  1064. RobertTaF pravi:

    https://canadianpharmacy.pro/# canadian compounding pharmacy canadianpharmacy.pro
    world pharmacy india

  1065. Timothywhiny pravi:

    indian pharmacy Order medicine from India to USA online pharmacy india indianpharmacy.shop

  1066. Michealred pravi:

    https://indianpharmacy.shop/# buy medicines online in india indianpharmacy.shop

  1067. RonaldHax pravi:

    http://canadianpharmacy.pro/# pharmacies in canada that ship to the us canadianpharmacy.pro

  1068. RobertTaF pravi:

    http://indianpharmacy.shop/# Online medicine home delivery indianpharmacy.shop
    pharmacy website india

  1069. Timothywhiny pravi:

    buy medicines online in india Cheapest online pharmacy world pharmacy india indianpharmacy.shop

  1070. Michealred pravi:

    http://mexicanpharmacy.win/# mexico pharmacies prescription drugs mexicanpharmacy.win

  1071. RobertTaF pravi:

    https://mexicanpharmacy.win/# mexico drug stores pharmacies mexicanpharmacy.win
    indian pharmacy online

  1072. JerrySmurn pravi:

    https://acheterkamagra.pro/# Acheter médicaments sans ordonnance sur internet

  1073. Robertexaks pravi:

    Viagra pas cher inde Meilleur Viagra sans ordonnance 24h Viagra sans ordonnance livraison 48h

  1074. VictorJag pravi:

    Pharmacies en ligne certifiГ©es: pharmacie ouverte 24/24 - Pharmacie en ligne sans ordonnance

  1075. JerrySmurn pravi:

    https://pharmadoc.pro/# acheter médicaments à l’étranger

  1076. Robertexaks pravi:

    п»їpharmacie en ligne kamagra 100mg prix acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger

  1077. Andresmuh pravi:

    https://pharmadoc.pro/# pharmacie ouverte 24/24
    Acheter mГ©dicaments sans ordonnance sur internet

  1078. JasonTriva pravi:

    acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger: Medicaments en ligne livres en 24h - Pharmacie en ligne livraison gratuite

  1079. JerrySmurn pravi:

    https://pharmadoc.pro/# pharmacie ouverte

  1080. VictorJag pravi:

    Pharmacie en ligne pas cher: Pharmacie en ligne livraison rapide - Pharmacie en ligne France

  1081. JerrySmurn pravi:

    http://acheterkamagra.pro/# pharmacie ouverte

  1082. VictorJag pravi:

    Viagra homme sans ordonnance belgique: viagrasansordonnance.pro - SildГ©nafil 100mg pharmacie en ligne

  1083. Robertexaks pravi:

    pharmacie ouverte 24/24 cialis sans ordonnance acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger

  1084. Andresmuh pravi:

    http://levitrasansordonnance.pro/# Pharmacie en ligne livraison 24h
    Pharmacie en ligne fiable

  1085. VictorJag pravi:

    pharmacie ouverte 24/24: kamagra livraison 24h - Pharmacie en ligne sans ordonnance

  1086. JerrySmurn pravi:

    http://pharmadoc.pro/# acheter medicament a l etranger sans ordonnance

  1087. JasonTriva pravi:

    п»їpharmacie en ligne: acheter medicament a l etranger sans ordonnance - acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger

  1088. VictorJag pravi:

    Pharmacie en ligne France: Levitra sans ordonnance 24h - pharmacie ouverte 24/24

  1089. Robertexaks pravi:

    Acheter mГ©dicaments sans ordonnance sur internet cialissansordonnance.shop п»їpharmacie en ligne

  1090. JerrySmurn pravi:

    http://acheterkamagra.pro/# pharmacie ouverte 24/24

  1091. VictorJag pravi:

    acheter mГ©dicaments Г  l’Г©tranger: Pharmacie en ligne livraison 24h - Pharmacie en ligne livraison gratuite

  1092. JerrySmurn pravi:

    http://viagrasansordonnance.pro/# Viagra sans ordonnance pharmacie France

  1093. Robertexaks pravi:

    Pharmacie en ligne fiable cialis generique Pharmacie en ligne livraison rapide

  1094. AndrewGef pravi:

    https://azithromycin.bid/# buy zithromax 500mg online

  1095. AaronStivy pravi:

    ivermectin 0.5: ivermectin 10 ml - ivermectin buy

  1096. Oliverbraph pravi:

    zithromax azithromycin zithromax 250 mg tablet price can i buy zithromax online

  1097. Chrismaw pravi:

    minocin 50 mg for scabies: ivermectin 6mg tablet for lice - minocycline 100 mg without doctor

  1098. WilliamHof pravi:

    cost of amoxicillin: buy cheap amoxicillin online - amoxicillin 775 mg
    http://amoxicillin.bid/# where can i get amoxicillin

  1099. AndrewGef pravi:

    https://clomiphene.icu/# can i purchase generic clomid pills

  1100. AaronStivy pravi:

    stromectol cvs: ivermectin buy nz - ivermectin 24 mg

  1101. Jamesvab pravi:

    http://ivermectin.store/# ivermectin tablets uk

  1102. Oliverbraph pravi:

    purchase amoxicillin online without prescription where to buy amoxicillin 500mg medicine amoxicillin 500mg

  1103. AndrewGef pravi:

    https://prednisonetablets.shop/# prednisone 20 mg in india

  1104. AaronStivy pravi:

    2.5 mg prednisone daily: prednisone 5 tablets - prednisone tablets

  1105. Oliverbraph pravi:

    amoxicillin over the counter in canada amoxicillin 500 mg tablet amoxicillin pharmacy price

  1106. Chrismaw pravi:

    where to get zithromax: zithromax cost australia - zithromax

  1107. AndrewGef pravi:

    http://amoxicillin.bid/# amoxicillin 500 mg cost

  1108. AaronStivy pravi:

    generic zithromax azithromycin: zithromax price canada - zithromax purchase online

  1109. WilliamHof pravi:

    prednisone 50: how can i get prednisone online without a prescription - how can i get prednisone
    https://prednisonetablets.shop/# prednisone 20 tablet

  1110. Oliverbraph pravi:

    cost of generic zithromax can i buy zithromax online can i buy zithromax online

  1111. AaronStivy pravi:

    buy amoxicillin without prescription: ampicillin amoxicillin - amoxicillin 500mg without prescription

  1112. AndrewGef pravi:

    http://clomiphene.icu/# clomid prices

  1113. Jamesvab pravi:

    https://prednisonetablets.shop/# prednisone capsules

  1114. AaronStivy pravi:

    amoxicillin 500mg capsules: amoxicillin 250 mg capsule - amoxicillin online purchase

  1115. Oliverbraph pravi:

    amoxicillin generic brand buy amoxicillin online no prescription amoxicillin medicine

  1116. AndrewGef pravi:

    http://azithromycin.bid/# zithromax 600 mg tablets

  1117. Chrismaw pravi:

    prednisone 50 mg tablet cost: prednisone brand name in usa - can i buy prednisone over the counter in usa

  1118. AaronStivy pravi:

    can you get generic clomid without dr prescription: cheap clomid without prescription - order generic clomid pill

  1119. AndrewGef pravi:

    http://azithromycin.bid/# generic zithromax medicine

  1120. Oliverbraph pravi:

    ivermectin humans ivermectin tablets ivermectin india

  1121. AaronStivy pravi:

    amoxicillin 500mg capsules price: amoxicillin 825 mg - amoxicillin 50 mg tablets

  1122. AndrewGef pravi:

    https://clomiphene.icu/# order clomid no prescription

  1123. WilliamHof pravi:

    buy minocycline 100mg otc: ivermectin lice oral - stromectol ivermectin buy
    http://prednisonetablets.shop/# prednisone daily

  1124. Chrismaw pravi:

    generic for amoxicillin: amoxicillin 500mg for sale uk - amoxicillin pills 500 mg

  1125. Oliverbraph pravi:

    where to buy generic clomid no prescription where to buy cheap clomid prices buy clomid pills

  1126. Jamesvab pravi:

    http://ivermectin.store/# ivermectin pills canada

  1127. AaronStivy pravi:

    price of stromectol: cost of ivermectin 3mg tablets - buy ivermectin cream

  1128. Jerrybrots pravi:

    http://mexicanpharm.shop/# mexico pharmacies prescription drugs mexicanpharm.shop

  1129. CharlesLoogs pravi:

    indianpharmacy com: international medicine delivery from india - top online pharmacy india indianpharm.store

  1130. Timothyasync pravi:

    canadian pharmacy reviews Licensed Online Pharmacy www canadianonlinepharmacy canadianpharm.store

  1131. Ramonblose pravi:

    mexican mail order pharmacies: Online Mexican pharmacy - mexican drugstore online mexicanpharm.shop

  1132. click here to visit pravi:

    … [Trackback] …

    […] Find More to that Topic: vest.muzej.si/2009/03/11/sds-zaga-tita/ […] …

  1133. child porn pravi:

    SDS žaga Tita …

    https://beadgrup.com/news/how-to-translate-a-website-in-a-browser-without-google-translate/…

  1134. grandpashabet pravi:

    SDS žaga Tita …

    https://sentaithu.com.vn/thoa-thuan-hop-tac-chien-luoc-giua-cong-ty-co-phan-tap-doan-sen-tai-thu-viet-nam-va-cong-ty-co-phan-vincom-retail-tap-doan-vingroup/…

Komentiraj