Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Odločbe in odškodnine

11. marec 2009 ob 9:11 | Denis Sarkić |

Minister za pravosodje Aleš Zalar je za Vest pojasnil, ali odločbe izbrisanim že pomenijo tudi večjo možnost za pridobivanje odškodnin, povedal pa je tudi svoje strokovno pravno mnenje o t.i. ustavnem zakonu za izbrisane ter razložil, kdaj, kako in zakaj bi se morala država opravičevati za napake.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Slovenec A pravi:

    Najbolj bolna je zahteva špekulantov, da se jim država, ker NISO spoštovali Zakona o tujcih iz leta 1991 mora opravičiti.

    Imam občutek, da živimo na ladji norcev kjer je vse mogoče !

  2. zares WC net pravi:

    Baltske države:
    Litva, Latvia, Estonia, kjer so bili zares izbrisani, so jih črtali iz evidenc državljanov in NE dali možnosti ureditve statusa tujca, ker so bili rusi. Litvanci so se na podlagi narodnosti odrekli rusom in jih pregnali v rusijo. Ruski KGB je v teh državah odcepitve zaradi menjave sistema v demokratičnega zaviral tranzicijo in sprožil kulturni masaker. Porast kriminala. Nič čudno, da so jih želeli izgnati in izbrisati zaradi nacionalne pripadnosti. Je bilo tako pri nas?

    Pri nas pa zaradi špekulacij in lenobe Katarina izdaja odločbe. Kakšna pravna država je to? Blondinka s ferarijem tala denar špekulantom in lenobnežem, katerim se ni dalo/niso hoteli dvigniti rit in si urediti statusa. Mentor Kučan koplje LDS-u jamo.

  3. luka pravi:

    ja pa seveda,da se bo tožilo, če bo država z odločbo priznala napako….dej zalar ne lapaj….cirkusant…

  4. Pravi človek pravi:

    Velike sramota. Slovenci garajo za 500 evrov dan za dnem, po drugi strani pa neka ciganka Strojanova dobi 1000 evrov socialne pomoči. Tisi, ki pa so celo bili proti naši državi, tisti, ki so del okupatorskega, srbo-hrvaškega naroda pa hočejo odškodnine za tisto, za kar so bili sami krivi.
    Kje je pravica v naši državi?

  5. luka pravi:

    ja pravi, je žalostno in še bolj žalostno bo….

Komentiraj