Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SD vs. SDS vs. SD …

5. marec 2009 ob 2:11 | Denis Sarkić |

Novinarska konferenca vodje poslanske skupine SDS Jožeta Tanka, na kateri se je odzval na navedbe predstavnikov poslanske skupine SD, izrečene na novinarski konferenci poslanske skupine Socialnih demokratov - poslancev Bojana Kontiča, Mirana Potrča, Melite Župevc in Sama Bevka ob 100 dneh vlade.

Jože Tanko uvodno (za sladokusce):

Jože Tanko odgovarja:

Sodelovanje znotraj koalicije je takšno, kot je bilo predvideno ob podpisu koalicijskega sporazuma, je na današnji novinarski konferenci po stotih dneh vlade dejal vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Bojan Kontič. S strani opozicije, še najmanj poslanske skupine SDS, Kontič ni pričakoval pohval, je pa pričakoval več objektivnosti. Kot je dejal, ta navzven ustvarja vtis o dobronamernosti in sodelovanju v teh kriznih časih, ponuja predloge rešitev, hkrati pa opozarja na nesposobnost vlade. Predlogi, ki jih ponuja, so po njegovih besedah proračunsko nesprejemljivi, “gre za populizem, ceneno demagogijo”.

Podpredsednik DZ Miran Potrč je ugotavljal, da je namen opozicije zagotoviti, da “dominirajo teme, ki jih sama forsira, namesto da bi, kot dejansko obljublja, izražala pripravljenost, da skupaj s koalicijo sodeluje pri uresničevanju glavnih nalog,” med katerimi je omenil reševanje finančne in gospodarske krize. Poleg zahteve, da mora odbor DZ za zunanjo politiko ali DZ obravnavati delovanje Iva Vajgla, je Potrč med takimi temami opozicije omenil še vprašanje izbrisanih. “Kot znamo razbrati iz delovanja največje opozicijske stranke, bomo naslednjega pol leta na vsaki seji DZ imeli s tem ali drugim naslovom enako temo, tj. politiziranje problema izdajanja odločb izbrisanim,” je med drugim ugotavljal. To je po njegovo sramotno.

Tudi namestnica vodje poslanske skupine SD Melita Župevc je prepričana, da “opozicija pri vsakodnevnem plazu kritik žal ni vedno verodostojna”. Načelno pristaja na soglasje, a prav v DZ vsakodnevno išče nesoglasje, med drugim s postavljanjem “ultimatov, ki so postali že običajen način političnega delovanja v tem DZ”. Najmanj verodostojna je po njeni oceni kritika glede kadrovanja. “Prav je, da so vzpostavili kadrovski števec, kajti ravno na tem števcu se vidi, da je sedanji premier Borut Pahor s svojimi obljubami mislil resno in da jih izpolnjuje,” je poudarila poslanka. Dodala je, da je stranka, ki ima kadrovski števec, v prejšnjem mandatu “brutalno kadrovsko posegla na vsa področja”. Poleg tega po njenih navedbah kadrovski števec vključuje tudi posameznike, ki se jim je iztekel mandat. Največja opozicijska stranka je po oceni Župevčeve pokazala nenačelnost tudi v zvezi s področjem zunanje politike. “Skrbi jo mednarodni ugled države in ta ista stranka je v tem državnem zboru grobo zlorabila proceduro, postavila svoj lasten interes pred interese te države, na katere se sklicujejo”.

Samo Bevk, prav tako namestnik vodje poslanske skupine SD, pa je ocenil, da vlada dela dobro, so pa zaradi razmer primerjave s prejšnjimi vladami skoraj nemogoče. Kot uspeh vlade je izpostavil sporazum s sindikati javnega sektorja glede plač ter širok razvojni in socialni dialog, ki ga je ta vlada vzpostavila že na začetku svojega mandata. Korak naprej je po njegovih besedah vlada naredila tudi pri skrbi za manjšino v sosednjih državah in izseljence, saj je za to področje imenovala ministra.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 22 x komentirano
  1. Emi pravi:

    Ankarančanke in Ankarančani, 05.03.2009 ob 02:02
    Krajani Ankarana cenimo pobudo Franca Jurija,poslanca stranke Zares,ki jo je predložil DZ o razpisu referenduma za ustanovitev občine Ankaran-Ancarano.
    Že predhodna pobuda,ki je bila podana v DS strani A.Koklja,poslanca NSI je vsebovala obrazložitve,ki jih je DS dodatno zahteval,ter k temu dodana peticija s 750 podpisi,kar je bilo tudi predloženo v DZ.Krajani smo se za postopek pobude o ustanovitvi lastne občine odločili na podlagi sklepov,ki so bili sprejeti na Izrednem zboru krajanov,dne 16.5.2008 in sicer:
    1.zaradi uresničitve izražene volje krajank in krajanov
    2.da se kot prva in edinstvena priložnost o ustanovitvi lastne občine,ta volja potrdi na referendumu
    3.zaradi neustavnosti MOK
    4.zaradi ekoloških problemov
    5.zaradi s strani US razveljavljenega Odloka MOK,Url,RS,št.113/05 o spremembe in določitve novih območij,ter priključitev le teh k KS Koper
    6.zaradi nedokončanja že zgrajenega pokopališča,ter ostalih infrastruktur
    7.zaradi razprodaje zemljišč in javnega dobra
    8.zaradi nasilnega rušenja dvojezičnega zimzelenega
    napisa Ankaran-Ancarano
    9.zaradi arogantnega-diktatorskega in ponižujočega odnosa župana do krajank in krajanov Ankarana

  2. MEFISTO pravi:

    Poslednja personalno utelešena partijska kontinuiteta v državnem zboru Ivan Potrč naj si gre ogledati enega od najzgodnejših uspehov njegove nekdanje stranke v Barbarinem rovu v Hudi jami pr laškem in naj se umakne ter za vedno obmolkne.

  3. neemocije pravi:

    MEFISTO, vest ne bo poročalo o komunističnih grozotah, njen namen je le “nestrankarsko poročanje”. Rdeča zvezda severnica kaže pot nekam drugam…….

  4. MEFISTO pravi:

    V katastrofo?

  5. neemocije pravi:

    rdeča zverina

  6. neemocije pravi:

    rdeča zverina si pa res upa in to celo leta 2009.
    bolno

  7. Denis Sarkić pravi:

    neemotivni, v zmoti si, boš videl kaj vse bom danes objavil…

  8. neemocije pravi:

    Denis Sarkić pravi:

    5. marec, 2009 ob 12:48
    neemotivni, v zmoti si, boš videl kaj vse bom danes objavil…

    Sem ti že povedal, da te cenim, čeprav sva na dveh različnih političnih bregovih (kar ni nič hudega) ampak me ne zanima kaj boš ti objavil, zanima me kako bo predstavljeno in predvsem kaj bodo rdeče zverine (P K itd. itd.) upajo povedati……
    hvala

  9. neemocije pravi:

    Denis Sarkić pravi:

    5. marec, 2009 ob 12:48
    neemotivni, v zmoti si, boš videl kaj vse bom danes objavil…

    Sem ti že povedal, da te cenim, čeprav sva na dveh različnih političnih bregovih (kar ni nič hudega) ampak me ne zanima kaj boš ti objavil, zanima me kako bo predstavljeno in predvsem kaj bodo rdeče zverine (P. , K., itd. itd.) povedale….
    hvala

    ixzz08scN3OGB

  10. neemocije pravi:

    Dokler rdeča zverina (pot) ne bo v zaporu namesto v parlamentu, Slovenija ni pravna država.
    je sploh mogoče, da postane pravna držav torej?

  11. Nogavička pravi:

    neemotivni konec demokracije bojc1, s teboj je res težko biti na drugem političnem bregu (čeprav se oglašaš, kot da si vkopan in s polno bojno opremo v zasedi čakaš na nič hudega slutečega mimoidočega, ki ga v trenutku prepoznaš kot nasprotnika in poosebljeno zlo), saj se ta razdalja od tebe do drugih ljudi meri v času, ki je že minil, ne pa v širini struge.

  12. neemocije pravi:

    Nogavičk, nisem bojc.
    kot sem že povedal: bil je en prej in en potem, korenine pa so iste, razlogi znani

    konec demokracije in ko(ne)cd(emo)kra(cije) nenemocije, - lepo pa, da se še vedno spominjaš konca demokracije
    Choose your enemies carefully ‘cos they will define you
    Make them interesting ‘cos in some ways they will mind you
    They’re not there in the beginning but when your story ends
    Gonna last with you longer than your friends

  13. joze pravi:

    Čaki mal neemocije, a ni DenisS novinar? kako lahko potem stoji na kateremkoli političnem bregu?

  14. neemocije pravi:

    joze, v zrelih demokracijah (predvsem severno-evropskih) novinarji niso nestrankarski so le pošteni in ne, ni sprenevedanja.

  15. Carlos Contreras pravi:

    Jebemoboga, a še ne veste, da je Miran Potrč leta 1945 pri sedmih letih starosti z ropotuljico nedolžne slovenske fante, kakršen je naš Kakec, pobijal?

  16. PeternaVeter pravi:

    ne se je bat.

    http://www.snotr.com/video/2380

  17. joze pravi:

    Ja potem pa ne vem zakaj toliko govoriš o koncu demokracije, če je po tvojem Denis politično opredeljen, strankarski, pri svojem delu pa pošten …

  18. medek pravi:

    Slovenska demagoška sranka

  19. neemocije pravi:

    Carlos Contreras pravi:

    5. marec, 2009 ob 21:24
    Jebemoboga, a še ne veste, da je Miran Potrč leta 1945 pri sedmih letih starosti z ropotuljico nedolžne slovenske fante, kakršen je naš Kakec, pobijal?

    Saj sem bil prepričan, da se bo teroristek oglasil in branil poboje- še premalo so jih, vse bi morali, ajde, balkan rules!

  20. neemocije pravi:

    Denis Sarkić pravi:

    5. marec, 2009 ob 12:48
    neemotivni, v zmoti si, boš videl kaj vse bom danes objavil…

    ?????

  21. MEFISTO pravi:

    Ubogi Medek je pa res vraževeren.

    Le kdo ga je prestrašil, da Slovenija ne bi preživela brez Potrča.

  22. Carlos Contreras pravi:

    Ubogo otroče! Ker ne vem, kam bi rinil z otepačem, raje meni polaga besede v usta. Ampak laži in podtikanj sta ga verjetno naučila zlata starša. Vzgoja pač.

Komentiraj