Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Izredna seja o Vajglu

5. marec 2009 ob 2:13 | Denis Sarkić |

Poslanci SDS in SNS so vložili zahtevo za sklic izredne seje DZ, ker predsednik odbora za zunanjo politiko Ivo Vajgl do danes ni sklical seje odbora. Predlagajo obravnavo Vajglove napovedi o začetku izdajanja odločb t.i. izbrisanim v Beogradu. Kot je pojasnil vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, je to izjavo Vajgl podal 10. decembra lani v Beogradu na sestanku s predsednikom odbora srbske skupščine za zunanjo politiko Dragoljubom Mičunovićem.

Jože Tanko o izredni seji zaradi izjav Iva Vajgla:

V SDS menijo, da je bilo ravnanje predsednika odbora za zunanjo politiko, ki je “prvič dal nedvoumno napoved o izplačilu odškodnin tako imenovanim izbrisanim prav v Beogradu, v glavnem mestu države, ki je napadla samostojno državo Slovenijo, neprimerno in vprašljivo z vidika njegove (ne)pristojnosti kot predsednika delovnega telesa, da brez pooblastila podaja takšne izjave”. Po Tankovih besedah je izjava v Beogradu pravzaprav pomenila napoved vseh nadaljnjih aktivnosti, ki jih je koalicija potem opravila na področju urejanja statusa t.i. izbrisanih. Poudaril je, da je treba ugotoviti, da so bile te izjave izrečene nepooblaščeno in da je potrebno tudi v nadaljnjih ravnanjih katerega koli predstavnika Republike Slovenije zagotoviti, da bo deloval v skladu s sprejetimi stališči, ki so oblikovana na ustreznih organih.

Ivo Vajgl o zahtevi SDS in SNS po izredni seji zaradi njegovih izjav:

DZ ima lahko tisoč in en povod za razpravo o izbrisanih, ne pa moje izjave v Beogradu, kjer sem rekel samo to, da bo slovenska vlada spoštovala ustavno sodišče, je dejal predsednik OZP Ivo Vajgl. Po njegovih besedah ne gre za razpravo o njegovi izjavi, ampak “o njihovi najljubši temi”. Kot je v odzivu poudaril Vajgl, ni “ničesar nepooblaščeno izjavil”. “Jaz kot poslanec lahko zastopam svoje stališče, kjer koli hočem in kakršno koli hočem, tako da je to čista izmišljotina in pravzaprav nek konstrukt, v katerega hočejo umestiti neko svojo željo dati na dnevni red temo, ki si jo želijo,” je dejal poslanec Zaresa in predsednik odbora za zunanjo politiko.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 22 x komentirano
  1. hm pravi:

    dej, tanko, spelji se. preklet hlapec, samo za drek mešat te imajo. ko boš ti enkrat povedal kaj pametnega, bom jaz dobil nobelovo nagrado.

  2. medek pravi:

    http://razgledi.net/blog/2009/03/04/ce-bi-ti-izbrisani-bili-ti-pobiti-ne-nasedajte-provokacijam/

  3. luka pravi:

    cel cirkus

    itak

  4. MEFISTO pravi:

    Koalicija se ne zaveda, akšno uslugo bi naredila sebi in Sloveniji, če bi tega slona umaknila iz zunanje politike!

  5. Q_ pravi:

    …opozicija pa za vodjo poslanske skupine postavila človeka, ki bi se spoznal na svoj posel.

  6. Mirjana pravi:

    Bil bi že skrajni čas, da Tanko neha sračkat…sledite sejam DZ in odborom…pa tip resno le d*** meša.

  7. bullock pravi:

    Mirjana, jasno da meša d***, saj drugega na sejah DZ ni mogoče.

  8. Mirjana pravi:

    bo držalo, a včasih do orgumentov niti ne prideš,…Tanko ima pripombe na dnevni red, poslovnik se gloda v prafaktorje,…sika strup skozi vsako poro…zatorej…potrjujem zapisano :),…čeprav ni osamljen…daleč od tega…jih naštejem?…hm, če jih, boste trdili da sem talejva, čeprav mi je res srček bolj na talejvi…a ne na politično proklamirani.

  9. bullock pravi:

    Mirjana, kot ti pišeš, je jasno, da vidiš samo tisto kar hočeš videti. Ali si talejva ali pa ta dejsna pa niti ni važno. Ni pa še bilo nikoli tvojega komentarja na stvari, ki talejve neumnosti tudi argumentira. In to preprosto zato, ker vas bolj na talejvi srček zaboli in skušate zadevo kar se da hitro pozabiti. Recimo, ni tvojih komentarjev na Türk - Tramte, na povojne zločine,….

  10. obama pravi:

    udbo Ivo je pač šel pogledat,kako kaj centrala v BG,če so še tovariši živi,kako prostata in HDL holesterol,prevereit če imajo vsi “naši” v Sloveniji že penzije itd…

    vmes je tudi nekaj govoril,ampak sigurno ne to, kar smo slišali.. Kajti tudi KK ni rekla tistega,kar smo slišali.Tistih Odmevov dejansko ni bilo.

  11. Mirjana pravi:

    bullock, kot kaže me ne bereš, moji komentarji so bili tudi na temo Tuerk, Pahor, ..sploh pa vsakdo vidi kar hoče, razlika je v zornem kotu.
    O povojnih pobojih pa naslednje. Vsekakor, kar se je pred med in po vojni zgodilo grozot so obsodbe vredne. Zato je prav, da odgovorni odgovarjajo (vsi iz vseh vetrov za vse zločine) vendar menim, da naj bi slednje veljalo današnjim generacijam (ki z grozotami nimajo ničesar) le v poduk, ne pa breme in seme sovraštva, ki ga nekateri na vsak način hočejo netiti…in nazadnje…ne obstoja pravična vojna. Vojna je povzročitev nenormalnega stanja in rodi nenormalne reakcije.
    Kaj bi ti storil,. če bi ti otroka pred očmi pobili vojaki? (neglede na to katere barve, vonja in okusa)…a bi uspel preseči bes in sovraštvo v smislu Kristusovega izročila…odpučšanja? Morda ti ja, zase nisem prepričana…
    Talejvi in tadesni vsaj še za danes…so le pri ali ob koritu…pujseki se ne menjajo le vrstni red pri koritu se na kvarte zamenja.

  12. Neja pravi:

    Mirjana, dobro si povedala.

  13. Pička pravi:

    Vidve sta tudi dvojčici? :)

  14. bullock pravi:

    Mirjana, ne morem si zamisliti, da človek lahko odpusti nekomu, ki ti ubije otroka. Ni tukaj boga. Toda ne pozabi, da so med 15.000 ubitimi bile tudi ženske in otroci, ki z grozotami med vojno niso imeli nič. Je pa žalostno, da se vsi poskusi kaznovanja teh zločincev, obrnejo v razmišljanje o bremenu in sovraštvu, ki ga netijo tisti, ki to temo načenjajo. O koritu pa imaš načeloma prav.

  15. Mirjana pravi:

    bullok, ne vem ali nejasno pišem, ali nejasno bereš. Rekla sem in ponavljam!…za vse zločinbe morajo odgovorni prevzeti odgovornost,..velja tudi za tega o katerem govorimo, a ne sme se to zlorabiti v netenje sovraštva, predvesm pri mladih generacijah, ki s tem nimajo ničesar…imajo pa svoje še kako resne probleme ..ta hip, tukaj in zdaj…ponovim,…za zločin je potrebno odgovarjati, vedno!,..tako bo kmlorda nekdo nekega dne 2x premislil preden se bo šel igrice iz svojega udobnega naslanjača.

  16. bullock pravi:

    Se strinjam. Je pa moje trdno prepričanje, da tisti, ki teh zločinov ne priznajo, poskušajo stvar zlorabiti in predstaviti tako, kot da netijo sovraštvo prav tisti, ki želijo, da se za te zločine odgovarja. Ker če ne bi bilo tako, bi bili ti zločini že zdavnaj obsojeni oz. vsaj po letu 1991. Pa temu ni tako. Posledica tega pa so tudi pokoli pri procesu razpadanja bivše Juge.

  17. neemocije pravi:

    Če bi leta 1990 “jugoslovanskim” narodom uspelo takoj zapreti partijce in bivše partijce miloseviča, tuđmana, kučana, isebegoviča in podobne , bi se stvar veliko bolje odvijala.
    Kar pa je zgodovinsko sedaj dokazano pa je, da je bila Udba bolj “spretna” pri uničevanju nasprotnikov kot sovjetska KGB.

  18. Mirjana pravi:

    pička,…nisva dvojčici,..a svoji p*** uporabljava (vsaj menim obe) v druge namene in ne za komentiranje :)

  19. agrippa pravi:

    Tale gospod-tovariš Vajgl težko prikriva svojo nestrpnost, tudi ustnice mu vleče v tanko črto. Zakaj!

  20. Pička pravi:

    Mirjana
    Sem opazila, da uporaba vajinih p*** res ni omejena samo na p*****. Za razliko od vaju meni p**** ni zrasla na obrazu :)

    Nihče ne neti sovraštva, sam p****, ki so za p****** odgovorne morajo enkrat odgovarjat. Samo izgleda da se to p******* komunistični Sloveniji nikoli ne bo zgodilo. Vsak p****** politik še vedno brani kakšnega svojega fotra, strica, al pa priznat kakšna wc ideoligija je bil ta naš zlati komunizem.
    Se vserješ, potegneš, pa nikoli več ne pogledaš.

  21. medek pravi:

    Izredna seja slovenske demagoške stranke.

  22. MEFISTO pravi:

    @ MEDEK

    Treba ti je pošteno priznati, da si res zvest - svojim neumnostim!

Komentiraj