Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Univerzijada v DZ?

4. marec 2009 ob 21:09 | Vesna Lovrec |

Premier Burut Pahor je Maribor, kamor je danes prišel na srečanje z župani vseh treh občin, ki se nadejajo, da bodo leta 2013 gostiteljice zimske univerzijade, zapustil z željo po čistih računih in dobrih prijateljih.

Po srečanju, ki se ga je udeležil v družbi ministrice za kulturo Majde Širca, ministra za šolstvo in šport Igorja Lukšiča ter finančnega ministra Franca Križaniča je na kratko pojasnil, da s strani organizacijskega odbora v kratkem pričakuje natančno finančno konstrukcijo univerzijade. Slednjo želi Pahor znova dati v presojo državnemu zboru.

Borut Pahor: “…čisti računi, dobri prijatelji, o.k.?…”

Ruški župan Vili Rezman, župan Zreč Boris Podvršnik in mariborski župan Franc Kangler o današnjem srečanju:

Franc Kangler: “…ne želim, da se univerzijada spolitizira….”

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 10 x komentirano
  1. blerta pravi:

    Tak je prav. Kangler bi kar razmetaval s tujim kešem.

  2. CINIZEM,KRUTOST=??? pravi:

    Ma koja univerzijada!! Zajebite. Naredite raje vseslovensko REVEŽIJADO in raje denar razdelite ljudem, ki komaj še preživijo iz meseca v mesec

  3. Igor Đukanović pravi:

    Aha, zanimivo. Torej bo res zasebni kapital predvsem gradil hotele. Predvidevam, da bodo zasebniki prispevali parcele, ki danes še nimajo gradbenih dovoljenj, mestna občina Maribor bo zgradila kanalizacijo in ostalo infrastrukturico do teh objektov, EU pa bo finansirala sama gradbena dela. Po univerziadi bodo ti objekti itak bolj ali manj prazni, tako da ne bo stroškov s postavljanjem močnejših trafopostaj. A se zato v mariborskem Zaresu ne moremo in ne moremo dokopati do projektne dokumentacije s konkretnimi podatki?

    Besen sem. Ja kakšen hotelček na Pohorju bi bil OK. A udeležencev univerziade bo vsaj dva tisoč in jaz bi pričakoval, da se tista dva tedna v Mariboru malo stisnejo v študentskih domovih. Nič ne bi bilo narobe, če bi za ta denar zgradili tudi dva-tri malo kvalitetnejša nova študentska domova, ki jih mariborska univerza potrebuje.

  4. Igor Đukanović pravi:

    Cinizem, iskoristil bom priložnost, da se ponovno ne strinjam s teboj. Ljudje se kar znajdejo in jaz ne bi tega denarja enostavno razdelil revežem. Še vedno nam kar dobro gre. Poudarek je na “še vedno”. Udarce krize šele pričakujemo in prav bi bilo, da ta denar uporabimo, da jih prestrežemo. Če je gospodarska kriza priložnost za razvoj turizma, zakaj pa ne dati ta denar v kvalitetne turistične projekte. Če se da rešiti katera druga veja gospodarstva in delovna mesta v njej, pa je treba dati denar tja. Samo podpora države ne sme biti tako birokratska kot pri subvencioniranju skrajševanja delovnega časa. To je že OK, a pomagati je treba tistim, ki si pomagajo sami. Konkretno pomagati je treba tistim podjetjem, ki uvajajo nove tehnologije, zmanjšujejo stroške (ne dela pač pa ENERGIJE in nasploh surovin).

  5. MEFISTO pravi:

    Univerziada je pa res dobesedno proč vržen denar davkoplačevalcev.

    Mariborski župan, ki ne more okroglo misliti, z Desusovim klobučarjem naj data jamstvo, da prevzemata osebno odgovornost za zanesljiv finančni polom univerziade, ki bo sledil.

    A njima in drugim zagovornikom nič ne pove to, da je bil Maribor edini kandidat za to polomiado.

  6. luka pravi:

    eh, eni bi radi zaslužili….

  7. marjeto pravi:

    univerzijada, jupii , kako lepo !

  8. neemocije pravi:

    Če bi bila v LJ, bi bilo vse ok. Je pa na žalost v MB.

  9. Zverca2009 pravi:

    ma saj ni kaj za filozofirat… to je gradbeni (šerifov) projekt in pika…

  10. MIĆO FIŠIČIČ pravi:

    Đukac tokrat se v bistvu strinjava.Kamorkoli s tem denarjem je bolje kot za neko prireditev, ki jo itak noben ne spremlja razen udeležencev ,pa še tisti to priložnost raje izkoristijo za izmenjavo telesnih sokov. Skratka strinjam se, da se denar,če ga je viška usmeri v nove teghnologije,naravi prijaznemu turizmu in še bi se dalo naštevati. Žal ga trenutno ni viška zato je socialni vidik zame bolj pomemben, kar pa seveda ni zaresovsko-ldsovska prioriteta,kenede? :)

Komentiraj