Friday 20. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Poenoteni za mediacijo

4. marec 2009 ob 7:57 | Denis Sarkić |

Premier Borut Pahor je na srečanju s predsedniki parlamentarnih strank dobil podporo slovenske politike za načelno podporo predlogu Evropske komisije za mediacijo pri reševanju vprašanja meje s Hrvaško, ki jo je vlada sprejela minuli teden. Kot je povedal Pahor, sedaj pričakujejo odgovor Hrvaške, potem pa se bo mogoče dogovarjati o modalitetah.

Poenoteni premier po sestanku s prvaki strank v celotni izjavi (za sladokusce):

“Slovenska politika je enotna. Predlog Evropske komisije za mediacijo je za nas načelno sprejemljiv in pričakujemo, da bo tudi hrvaška vlada sprejela enako odločitev prihodnji teden. To bi omogočilo, da se začnejo pogovori o elementih mediacije, ki naj dobijo podporo v pristojnih telesih, pri nas tudi v državnem zboru, tako da bi lahko potem mediacija stekla. Z naše strani je njen cilj, da pripelje do predloga za določitev meje med državama na kopnem in na morju,” je povedal Pahor po skoraj dvournem srečanju.

Slovenska vlada je to stališče že sprejela na zadnji seji in to stališče so sedaj pozdravili tudi vsi ostali, je dodal. Elementov mediacije premier ni želel komentirati. Kot je dejal, je treba počakati na odločitev Hrvaške, nato pa se bo o njih pogovarjal s parlamentarnimi strankami. Pahor je še napovedal, da bo vlada v četrtek obravnavala poročilo slovenskega dela mešane komisije mednarodnopravnih strokovnjakov. Ta v svojem zaključku pravi, da meni, da je njen mandat izčrpan. “Mislim, da bo tako stališče sprejela tudi slovenska vlada in s tem zaključila njeno delo,” je dodal.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. marjetica pravi:

    No Pahor je dosegel visoko zastavljen cilj-poenotenje vseh- zdaj je pa čas ,da se neha kazati in začne z delom!

  2. B5 pravi:

    Denis,
    ne bodi tak kot požar in ne “sposojaj” si fotk z Mladinine strani.
    thx,
    B5

  3. Denis Sarkić pravi:

    Borut, sem jo imel polinkano, vendar link ni bil uspešen. Zdaj je! Ti pa na vaši strani poskrbi, da so podpisane pravilno tudi moje, saj veš koliko pomeni avtorstvo fotke, ki je nihče drug nima, razen seveda arhiv na cajtngu, npr. tisto o izbrisu z višine parlamenta, pa še bi lahko našteval …

    P.S. Avtor zgornje fotografije je Miro Majcen!

Komentiraj