Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Janša lagal na TVS?

28. februar 2009 ob 12:07 | Denis Sarkić |

Janša bere magnetogram

Ko je bivši predsednik vlade in prvak opozicijske SDS Janez Janša v torkovi oddaji Odmevi na TV Slovenija prebiral magnetogram s sestanka predsednikov strank 17. avgusta 2007 - se je (namenoma?) zmotil in tako zavajal javnost! Takega magnetograma namreč nikjer ni - ne v arhivih vlade, ne pri prvakih strank, pa tudi mediji smo tistega dne sestanek posneli v vladni sobi 72, kjer pa snemalnih naprav ni, razen če jih tja nekdo posebej prinese in nato snema. Za to pa bi moral obvestiti vse prisotne, ker je drugače snemanje protipravno!

Sestanek 17. avgusta v sobi 72 (brez fiksnih snemalnih naprav!):

Janšev citat v oddaji Odmevi na TVS (24.02.2009) se je glasil:

“17. avgusta je bilo to načelno soglasje (da Slovenija pod določenimi pogoji pristane na reševanje mejnega vprašanja s pomočjo tretjega, op. a.) dodatno potrjeno. Res pa je, jaz sem šel gledat v magnetogram, ki obstaja in tudi zapisnik tega sestanka, da je imela gospa Kresalova različne pomisleke. Pravzaprav je bilo njeno stališče naslednje, da se ne bomo preveč prepirali, ga bom prebral. Dejala je: Toliko let je že nerešena meja, da se čisto nikamor ne mudi, pa še tudi deset let jo bomo reševali. Pa rešitev bo tako ali tako padla takrat, ko nobenega več tukaj ne bo.”

Sestanek 17 avgust 2007 soba 72 prvič
Sestanek pravkov strank 17. avgusta 2007 v sobi 72 Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Kaj je torej zares počel nekdanji predsednik vlade? Na sestanku 17. avgusta 2007 sta bila prisotna tudi člana SDS - Vinko Gorenak in bivši gospodarski minister Andrej Vizjak, ki bi teoretično lahko na tem sestanku pritisnila tipko REC na kakšnem diktafonu ali pa kar na mobilnem telefonu. In kasneje predala posnetek tajnici, da pretipka posnete besede na papir, s tem pa bi nastal zasebni magnetogram. Kot takšen bi bil nezakonit in bi tudi njegovo prebiranje na javni televiziji bilo protipravno.

Sestanek 17 avgust 2007 soba 72 drugič
Sestanek pravkov strank 17. avgusta 2007 v sobi 72 Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Kaj pravijo v LDS je znano, odziv SDS pa je malce zmeden. Zakaj? Ker govori o tem, da je Janša na TVS prebiral magnetogram s sestanka prvakov strank 27. avgusta (to je po famoznem dogovoru Janeza Janše in Iva Sanaderja na Bledu!) in ne o datumu 17. avgust, o katerem je govoril prvak SDS na TVS.

Janša Sanader Rupel na Bledu 2007
Janša, Sanader in Rupel na Bledu leta 2007 Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

A ravno to je sporno, saj je s tem zavajal javnost in hotel prikazati predsednico LDS Katarino Kresal kot tisto, ki obrača resnico. Po drugi strani, pa na spletni strani KPV, ki jo v odgovoru ponujajo v SDS, magnetograma z izjavo Kresalove tudi ni. Tam je le magnetogram izjave bivšega predsednika vlade Janeza Janše za novinarje po sestanku s predsedniki strank, zato se postavlja vprašanje, kateri magnetogram z besedami Kresalove je sploh prebiral Janša???

Sestanek 27 avgust 2007 soba 70
Sestanek pravkov strank 27. avgusta 2007 v sobi 70 Foto: KPV

Odgovor SDS, ki govori o datumu 27. avgust in ne o pravem datumu 17. avgust (!!!):

LDS zavaja slovensko javnost

Petek, 27.02.2009

V SDS odločno zavračamo vse navedbe predsednika sveta LDS Aleša Guliča, ki v javnosti širi očitne neresnice. Vsi udeleženci sestankov predsednikov parlamentarnih strank so imeli možnost dobiti zapisnike sestankov ter vpogled v magnetograme sestankov. Vsak si je lahko iz njih zapisal, kar je smatral za pomembno. Predsednik SDS ni iz teh gradiv nikoli javno povzel ali citiral nobenega zaupnega podatka. Izjava predsednice LDS, o kateri je govoril predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša, je povzeta po sestanku 27. 8. 2007. Iz novice, objavljene na arhivski spletni strani kabineta predsednika vlade z dne 27. 8. 2007, je razvidno, da je bil sestanek opravljen v nekdanji vladni sejni sobi, ki ima zagotovljena ustrezna tehnična sredstva (priloga – fotografija z arhivske strani in povezava na arhivsko stran).

http://arhiv-04-08.kpv.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/252/2025/

Ogorčeni smo, da skuša nekdanji poslanec državnega zbora naprtiti vidnim predstavnikom SDS tajno snemanje! Gre za hude obtožbe, ki jih bo moral imenovani podkrepiti z ustreznimi dokazi. Blatenje SDS je žal postalo priročen manever za prikrivanje pomanjkljivih vladnih aktivnosti za reševanje gospodarske krize.

Razumemo stisko LDS in njenih funkcionarjev, katere predsednica rajši, kot da bi preganjala gospodarski kriminal (kar je obljubila ob nastopu mandata), skrbi za odškodnine t. i. izbrisanih. Za svoj osebni cilj je pripravljena žrtvovati svojo lastno stranko, kar se kaže tudi v današnjem izstopu večine vodstva njenega podmladka iz stranke. Prav podmladek svoji nekdanji stranki očita, da je za vse tiste, ki želijo »v politiki delovati s pokončno držo, po lastnih načelih in vrednostnih prepričanjih, nemogoče nadaljevati politično pot znotraj LDS.«

Magnetogram na spletni strani KPV:

Zato smo pobrskali po našem arhivu Vesti in našli naslednje prispevke, ki govorijo pravo in video-posneto resnico (tisto v celoti, za sladokusce):

Sestanek predsednikov strank 17. avgusta - fototermin (soba 72 brez fiksnih snemalnih naprav!)
Izjave predsednikov strank po sestanku 17. avgusta - modri salon
Izjavi premerov Janeza Janše in Iva Sanaderja na Bledu
Izjave predsednikov strank po sestanku 27. avgusta - modri salon

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 102 x komentirano
  1. neemocije pravi:

    Laže nesposobna blond rdečuhinja naslov pa “Janša lagal na TVS” - ampak neodvisnim in strokovnim medijem bo uspelo tudi to.
    balkan rules!!

  2. Denis Sarkić pravi:

    Preberi in preposlušaj si dejstva!

  3. Denis Sarkić pravi:

    Janša lagal na TVS? - z vprašajem!

  4. lds korupcija pravi:

    vsi ti prebliski Sarkića, Gulića, Kresalove demantirajo 4 predlagani člani mešane komisije s strani LDS-a.

    zdaj se pa išče dlako v jajcu z datumi in zapisnikom…zmeda je v Sarkićevi, Gulićevi, Kresalovi glavi saj sami demantirajo sebe tukaj (video kresalove od 8 minute naprej kjer se kresalova strinja s hagom in mešano komisijo): http://www.vest.si/2007/08/27/nepoenoteni-z-janso/

    kdo tukaj laže je očitno, sarkič pa ima to že v krvi (572 dosmrtna licenca).

  5. lds korupcija pravi:

    lepo vas prosim, vsaj enkrat bodite konsistentni, če že ves čas ne morate biti.

    toliko lažete da še sami potem ne veste več kaj ste takrat in takrat govorili.

  6. lucko pravi:

    O jansisti ze branijo velikega vodja, pa ceprav nimajo nobenega arugumenta na svoji strani… Ja zemlja je ploscata, sonce se vrti okoli nje in kdor misli drugace mora na grmado…

  7. lds korupcija pravi:

    lucko, predvidevam, da si Franko iz ZARESA, ne?

    IP ne laže:)

  8. marjan pravi:

    a je res lucko….ma to bi blo huronskooo

  9. Kiril pravi:

    Torej ni pomembo kaj rečeš ampak kako ti to nekdo očita?
    Če rečemoi, da ni magnetograma, potem JJ laže.
    Če rečemo da je magnetorgam, potem je pridobljen na nezakonit način.

    Sploh pa vam ni pomembno kakšne neumnosti je Kresalova pribijala na tistem sestanku?

    Dej, ne zamegljujte situacije. Pač takrat so se vsi načelno strinjali s Haagom, sedaj ko pa se je izkazalo da to ni boli pametno, bi se pa vsi radi distancirali. Priznajmo si vsi skupaj, da so jih Hrvati kot že neštetokrat, tudi takrat malo za j. in konec.
    Seveda pa se raje prepiramo, kot da bi iz tega potegnili, kar se potegnit da. Treba je Evropi povedati, da smo za Haag, samo po načelu pravičnosti. Naši pa ne znajo predstavit svojih argumentov. Tako nas Hrvati vseskozi v Evropi prikazujejo kot neke problematike, nekakšne Bad guys, ki smo proti pravni rešitvi promleba, ker kao zavračamo Haag.
    Zato levi in desni zberite se, aktivirajte vse, Evro poslance, diplomate…. in enkrat za vselej prikažite najbolj problematično nacijo na balkanu takšno kot je: primitivna, lažniva, manipulativna……

  10. neemocije pravi:

    # Denis Sarkić pravi:
    28. februar, 2009 ob 12:51

    Janša lagal na TVS? - z vprašajem!

    Je res. Ampak zakaj nič o lažeh KK?
    Zakaj takoj branit KK in napadat JJ.
    Ni objektivnosti, zato vsak na svojem bregu. Sorry.

  11. lucko pravi:

    LOL, ker hud heker(ce nisi udru v stran tega niti pod razno ne mores vidt, tako da ne blefiraj)… Naj ti pa povem, da sem iz cisto drugega konca Slovenije… Gorenska, se mi ne pozna pri pisanju? No kakorkoli, mas pa hude argumente v podporo JJa (megla) :) Da kr proglasis, da sem poslanec. No pravzaprav nimam nic proti, ce mi nakazes poslansko placo. Bo to poskrbel tvoj sef marjan? Nekaj je ponujal v prejsnem mandatu, da bo placeval poloznice… Naj kar meni prenakaze… Drugace pa kako kaj v stranki stojijo stvari. Vidim, da ste celo vojsko zadnje case poslali na forume. Vest oblegate kot nori… Po besedah Sarkica v eni od novic po 3je novi z enega IP… Se mi sploh ne da komentirat med tednom, pa zgleda da tudi med vikendom ne vec, ker ste res ze bolani… No ampak to je pac kultura ljudi, ki kaj pove tudi o clanih in podporniih ane…

  12. Furija pravi:

    Toliko let je že nerešena meja, da se čisto nikamor ne mudi, pa še tudi deset let jo bomo reševali. Pa rešitev bo tako ali tako padla takrat, ko nobenega več tukaj ne bo.

    Ja iiiiinnnn????? Kako naj vemo, da izjava ni iztrgana iz konteks? Sploh pa kaj pa je narobe s to izjavo?

  13. ULTRA ZARES HARA pravi:

    Ne ga srat fantje.Enostavno ji je v faco vrgu njene besede, ki so bile izrečene na tistem sestanku.Je kje kategorično demantirala prebrani citat??Ni! Sicer pa zabole vas za propalo stranko in nje predsednico.Ona je svoje poslanstvo agentke odvetniške pisarne opravila in to je to.Ostali priskledniki iz te stranke se bodo pa že znašli,kot vedno.Ende.

    Miheljak sam še nekrolog napiše in bo zares konec.

  14. Blaž Weber pravi:

    Liberte et legalite!

  15. habenzi pravi:

    kje je martinjak? dej kej povej, prosm!

  16. tomaz pravi:

    Bravo Denis, well done.

  17. JURE MARTINJAK pravi:

    No oranđadovci…nehte delat poskuse na meni z raznimi kekovimi forami. Mislite da sem tolko glup, da ne vidim, kaj vas matra? Jaz vas poznam (vaš karakter), vi mene ne (moj karakter) in zato vam ne gre in gre, kako bi me sfukali, kot oponente znate, kateri jaz zdaj pripadam. A malo morgen…sem en korak pred vami in pravtako ljudje ki me poznajo. Le obuditi je treba v njih to, kar smo enkrat že bili - in to je, da smo take oranđadovce jedli za kosilo.

    vso srečo vam želim!

  18. habenzi pravi:

    a samo to znaš? joj si se mi kr mal zameru. božčk. dej še kej povej o naših karakterjih. lepo te prosm. ti mi polepšaš dan. hvala

    ti si vedno en korak pred nami. buhahhaha. model ti si en navaden šalabajzr

  19. luka pravi:

    al vsi lažejo, še niste tega pogruntal…..

  20. Tine pravi:

    http://www.rtvslo.si/play/pahor-in-sanader-na-mokricah/ava2.29081718/

    Kako se Ivo Vajgl sam povabi v eter…

  21. general VAJGLMAN pravi:

    :)

  22. Bount pravi:

    Janša lagal na TVS?
    Ja, saj ni bilo ne prvič in ne bo niti zadnjič!
    Očitno je LAŽ postalo zelo pogosto uporabljeno sredstvo za pridobivanje moči , enkrat ko drakula okusi kri slave in moči, se dragkula temu ne more nikoli več odpovedati!
    In zakaj bi bila politika drugačna!
    Saj tudi v politiki , posameznik doživlja “orgazme” moči in slave in denarja in zdravljenje raznoraznih
    ego -kompleksov inobčutka manjvednosti itd…!
    Kri smo sami, to pa zato, ker ne znamo v politiki loćiti plevel od zrna!
    In dokler bomo volili ene in iste “drakule” , bomo tam kjer smo!

  23. bostjan pravi:

    levi denis,
    ko rop prisluškuje JJ in se potem zlaže brez dokazov, vsi mediji pljuvajo JJ, da se je dogovarjal z Sanadarjem. ko peče v parlamentu pokaže ponarejene papirje,vsi medijo obtožijo JJ, da je prejel podkupnino. ko se KK laže po TV vsi mediji se skoncentrirajo na prisluškovanje JJ. nič o lažeh in izjavah KK. zakaj je to tako?
    svaka ti čast denis, ti se en velik neodvisen novinar:)

  24. LDS KORUPCIJA pravi:

    ma Denis ima dosmrtno 572 licenco.

  25. Zbik pravi:

    bostjan na 28. februar, 2009 ob 19:28 pravi: ko rop prisluškuje…

    Če bi bili pravna država (kar hvalabogu nismo), bi takrat Janša končal v kehi. Če bi bili pravna država, bi Janša odfrčal takrat, ko je razkril, kaj je Čiro Vrag blebetal po telefonu italijanskemu veleposlaniku. Če bi bili pravna država, bi po Podobnikovih prevalih pri Jorasovih koritih Podobnika optožili zaradi spodbujanja mednarodnega incidenta etc.etc…

    Tako da “bostjan”, ne boj se, imamo tudi mi palico in delamo zareze … in veš kako se taka palica imenuje? … To je takoimenovani “rovaš”. Tako da je politični dolg Janše do naroda, ki bi ga bil on tako rad vodil, pravzaprav že zelo velik.

  26. Bount pravi:

    Denis je super in popolnoma neodvisen novinar.
    Lahko si samo želimo še več takih novinarjev!
    Hej Denis, zgodovina te bo poznala kot super novinarja in samo to je važno!

  27. Tona pravi:

    jj.potomec munchhAusna.kleriki laž je smrtni grejh.ko bo sodni dAn se boste pekli v Lepeni.

  28. kvikl cvikl pravi:

    Pahorju je nekrolog napisal že Dnevnik danes…

    V Odmevih sploh ni bila Katarina,ampak Lepa Brena (Fahreta Jahić) v preobleki..Zmenjeno z Janšo…

  29. bostjan pravi:

    zbik:
    če bi bili pravna država, bi morali za vse to predložiti dokaze. smo že videli kakšne dokaze, samo blebetanje in obtoževanje? to je edini način, ki ga poznajo levaki. ko jih predloži JJ pa je vse skupaj narobe. smešno ne? ta tvoja palica pa bi prej na kakšno drugo rit pasala, se ti ne zdi?

    bount:
    tako sarkastičen pa ti tudi ni treba bit!!!

  30. Bount pravi:

    Hejla Boštjan, kje pa ti vidiš sarkazem?
    Biti iskren in reči bobu bob, kaj pa je s tem narobe?
    Hej zbudi se, saj je že itak že vsem znano dejstvo, da je v politiki Laž vrednota , Iskrenost pa nongrata!

  31. Neja pravi:

    Boštjan, kakšne dokaze pa je predložil Janša?

  32. WTF!?! pravi:

    Politika je kurba…in politiki so njeni največji zvodniki…vprašanje, ki se postavlja tukaj, pa je vprašanje kaznivosti ob takšnem početju JJ!!!!

    To je najnižja točka, na katero se lahko spusti politik… nisem si pa mislil, da je JJ takšen manično egoistični obsesiven posesivnež slovenskega političnega prostora, ki bi za boljši rating in posiljeno javno mnenje prodal lastno mater!!!

    Jebeš tako politiko - to je podobno mehiškim maratonskim žajfnicam brez konca in kraja!!!

    Sram me je živeti v takšnem cirkusu!! In potem ljudje še vedno drvijo na volišča, kjer volijo takšne prepotentneže, ki jim ni do poštenega dela- raje živijo od žuljev drugih!!

    Sposobne, poštene in radikalne ljudi (semkaj ne morem šteti trenutne politične srenje) pa itak že preventivno linčajo in odstranijo iz politike…

  33. severnik pravi:

    Največji lažnivec in nekrdibilen politik v 17. letni državi je prav Janša:Zakaj? Njegovo početje nikoli ni bilo niti z moralnega vidika niti političnega kredibilno.Izredno se igra z potezami,ki jih daje .V letih vladanja ni nikoli nobenemu izreke besede oprostite ali pa se oproščam. Lažin zavajanje ljudi je njegovo značilno početje. Poteze mnogokrat spominjajo na igro skladatelja in izvjalca. Je spretni manipulator in izredni prikazovalec osebne ogroženoasti.On ni nikoli v vlogi da bi druge ogrožal,ampak je on samo zmeraj v vlogi ogroženega.To je nevarno! Lagati in manipulirati z tajnimi dokumenti je kaznivo dejanje.A je za kaj takega on odgovarjal? Kje je njegova poštenso!? Človek ki to počne je nevaren za državo in se dobesedno igra z usodo verodostojnosti. On je nacionalsocialist.Dobro vemo kdo so bili taki ljudje in kam so v poliki zapluli! Igra Janše je nevarna.Nevarna zato ker je kradel uradne dokumente in ji še zmeraj krade. Je morda kdo se povprašal kaj a ni to niti malo povezano z fotokopircem v vladnih prostorih: Ja a je morda Papa iz Rima prišel fotokopirat.No ja saj ne bi bilo čudno je zelo majhna razlika v načinu dela koze nostre in opus dei!!! Smo v nevarnem območju! Janša je nekredibilna oseba!!!!

  34. Zbik pravi:

    #29 bostjan na 28. februar, 2009 ob 21:18 pravi: “Če bi bili pravna država, bi morali za vse to predložiti dokaze.”

    A se ti hecaš. Podobnikove prevale pri Jorasovih koritih sem videl po TV, Janša z obtožbami Zlobca sem slišal na TV. In Janša je sam govoril da je govoril s Sanaderjem in to oznanjal po TV.
    Pa ti veš koliko ljudi je to videlo po TV in…. bolje rečeno: i nikome ništa!

    V taki državi živimo… in niti ni najslabša, da ne bi zdaj tu delali tragedije.

  35. medek pravi:

    In kdaj se ni lagal?

  36. ED pravi:

    JANŠA LAŽE
    Najprej nekaj podatkov: srečanje Sanader-Janša je bilo 26.8.’07 na Bledu; Janša na to srečanje ni šel s soglasjem ne stroke glede pravnih vidikov reševanja problema v vezi z mejo ne s soglasjem opozicijskih strank, kar se Janša LAŽE zdaj. Še bolj konkretno: Janša ni šel na srečanje s Sanadrom s privolitvijo strank, da se zadeva v vezi z mejo razsoja na sodišču v Haagu, še manj pa da se na tem sodišču razsoja po načelu pravičnosti ‘intra legem’ in ne po načelu ‘zunanje’ pravičnosti oziroma ‘ex aequo et bono’. V čem je laž Janše glede na izjave Guliča?

    Kot je znano, je Janša mahal s citatom Kresalove, ki da ga je našel na magnetogramu sestanka strank, ki so se pogovarjale glede sestanka Sanader-Janša. Že zdaj je jasno, da magnetograma s sestanka, ki se je zgodil 17.8.’07 (pred srečanjem Sanader-JJ), ni bilo. Kar potrjuje tudi Janša, ki pravi, da gre za citat Kresalove z magnetogram sestanka z dne 27.8.’07 (dan po srečanju na Bledu!), ki naj bi dokazoval, da se Kresalova strinja z razsojanjem v Haagu po načelu ‘intra legem’. Laž Janše nehote razkrije kar sam Janša, ki sam navede datum (po srečanju na Bledu), oziroma: četudi bi se Kresalova strinjala z doseženim na Bledu, je dejstvo (ki ga potrjuje danes večina parlamentarnih strank), da pred srečanjem Janša ni imel soglasja strank, da se s Sanadrom meni o sodišču v Haagu, sploh pa ne, da se meni o načelu razsojanja ‘intra legem’.

    Kresalova pričakuje celovit odgovor
    http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=194198

    Janša ne samo da ni imel ‘blagoslova’ opozicijskih strank da se meni o razsojanju ‘intra legem’ v Haagu, pač pa ni imel niti ‘blagoslova’ stroke, saj je celo takratni zunanji minister Dimitrij Rupel še 27.8.’07 trdil, da »najprej potrebujemo mnenje pravnih strokovnjakov«. In kaj piše v magnetogramu z dne 27.8.’07? Citat Janše: »Drugače pa je jasno iz preučene prakse Mednarodnega sodišča v Haagu, da to sodišče pri svojih odločitvah upošteva načelo pravičnosti. Mi smo preučili precej bogato prakso tega sodišča, ki je odločalo o razmejitvah med številnimi državami - tudi med ZDA in Kanado; med Dansko, Nizozemsko in Nemčijo; tudi med nekaterimi drugimi državami članicami Evropske unije v času po II. Svetovni vojni. V vseh teh primerih je sodišče tudi upoštevalo načelo pravičnosti in je to v številnih sodbah oziroma judikatih izrecno poudarjeno. Tako da, kar se tega tiče, je najbrž popolnoma jasno, da je možna samo rešitev, kjer bo upoštevano tako mednarodno pravo kot tudi seveda tudi načelo pravičnosti. Vendar gre tu za precej specifične pravne detajle in teh ni mogoče definirati v okviru politike. Tudi ne obstaja - kot se je v zadnjem času zmotno izpostavlja v slovenski javnosti – neka alternativa »ali mednarodno pravo ali načelo pravičnosti«. Jasno je, da bo v tem - kot je bilo tudi v podobnih običajnih primerih - treba upoštevati oboje. Kot že rečeno Slovenija ima za svoj primer - v kolikor ga preda v odločanje tretji strani - močne pravne ali pa mednarodnopravne argumente. Ima pa tudi vse ostale argumente, s katerimi ta primer zagovarja in primer tudi uspešno dobi na sodišču.«

    Janša torej jasno, urbi et orbi pove, da se je dogovoril za razsojanje v Haagu in sicer po načelu pravičnosti ‘intra legem’. Čeprav za ‘intra legem’ načelo ni dobil soglasja ne (pozicijskih) parlamentarnih strank ne stroke, ki še danes povečini vztraja pri načelu razsojanja ‘ex aequo et bono’.

  37. Neja pravi:

    Ed, tako je, to je prava resnica!!!

  38. LDS KORUPCIJA pravi:

    ma dej lažete kot pes teče

    poglejte video od 8 minute naprej kjer se Kresalova strinja s hagom in mešano komisijo http://www.vest.si/2007/08/27/nepoenoteni-z-janso/

    sama prizna, da smo na poti v Hag…kar govori v množini ( predvidevam, da o skupnem stališču) in, da se je treba strokovno dobro pripraviti za Hag z mešano komisijo, v katero pošlje 4 svoje člane.

    če je po Blejskem dogovoru govorila to, kar je na videu, nevem zakaj naj ne bi tudi to isto govorila pred dogovorom na Bledu?

    se pravi, obrnemo drugače: izgovarjate se na posledico in kako bi jo rešili. Če ne bi imeli identične rešitve za storjeno posledico, bi vam še verjel. Tako pa ne.

    še enkrat: video tiskovke dan po blejskem sporazumu dokazuje, da se kresalova strinja z blejskim dogovorom, ker govori v množini in pojasni potek nadaljevanja dogodkov po sporazumu, za dobro pripravo na sodišče v Haag. To je mešana komisija s 4-mi člani LDS-a.

    Isti potek priprave za sodišče v Haag-u, je bil planiran še pred blejskim dogovorom, kar pa pomeni, da ste vedeli za namen ustanovitve mešanih komisij, preden ste to rešitev predlagali na tiskovki dan za tem po blejskem dogovoru. Dokazno breme je tu vidno na kilometer, kar pa pomeni da v LDS grdo lažete.

    Vedeli ste za Haag in za komisije, se celo strinjali z dogovorom, sedaj pa bluzite da ste glede na enostranski blejski dogovor ponudili rešitev, ki je bila slična s tisto za katero ste se v resnici dogovorili še pred blejskim sporazumom. loool

    ne se sprenevedat

  39. bostjan pravi:

    tolik let, ko pljuvajo po JJ in mu podtikajo razne nedokazljive afere v upanju, da ga bodo zlomili, pa se hvala Bogu ne da!
    seveda, ko se kresalca zlaže jo vsi zagovarjate. ko premiera obtožijo, da je jemal podkupnino pa ga vsi napadete. res ste fer! kje so zdaj dokazi afere patrija?
    mi lahko poveste, kje se je današnja koalicija kaj dogovarjala z opozicijo glede mediacije in skupnega mnenja. dvoličneži so bili in bodo ostali. vi jih kar zagovarjajte, če mislite da imajo prav in vso pravico imate.

  40. Bojč pravi:

    Se grem staviti, da se Janša ni nikoli zlagal. Niti v vrtcu, niti v politični areni, kaj pa šele javno in na televiziji. Janša je namreč maksima resnicoljubnosti.

  41. bostjan pravi:

    Podobnikove prevale pri Jorasovih koritih sem videl po TV, Janša z obtožbami Zlobca sem slišal na TV. In Janša je sam govoril da je govoril s Sanaderjem in to oznanjal po TV.

    - kaj je narobe z prevali?
    - kakšne obtožbe Zlobca?
    - kaj je govoril JJ s Sanadarjem?

    kaj ti si paranoik, ki piše kar tako v en dan…?

  42. Zbik pravi:

    Ja Ed, dobro si to izvrtal. Toda še vedno ostane vprašanje, koliko je vztrajanje na “ex equo et bono”, ki je po mojem vedenju precejšnja izjema pri odločanju sodišč, sploh realistično pogajalsko izhodišče. Osebno sem prvič slišal za “načelo pravičnosti” (v smislu “ex equo et bono”) iz ust Danijela Starmana - če spomin služi… na enem od TV soočenj. Malo sem pogooglal, pa nisem našel primerov takih judikatov, vendar ne morem reči, da sem googlal dovolj. Si pa mislim, da so taki judikati možni predvsem v vzdušju vzajemne benevolence, kot je v Studiu City opozoril Miheljak.

    OK, sem nameraval počakati še par dni, da bi bila ravno obletnica, ampak … ka vragu. Namreč
    http://www.vest.si/2008/03/03/tezaven-odgovor/#comment-48119
    (torej #7)

    Jasno, inspiracija je bil komad “Thre Steps to Heaven” (Eddie Cochran)…
    http://www.youtube.com/watch?v=yHgO7yh06V0

    Ampak resno:
    Janša je racionalno presodil, da je Haag prava opcija, ima samo PR problem, kako to prodati Slovencem kot zmago. Nasprotno si je Pahor kot Primorec in bottomline kardeljansko seme domišljal, da Levica more in sme dobiti boljšo rešitev (slovenskega narodnega vprašanja). Situacija, ki jo zdaj gledajo je seveda nastala v interakciji tega spopada, seveda z uporabo blokade Hrvaške, z izsiljevanjem, ki se je zdelo preveč vabljivo, da bi se mu odrekli. Kar gledamo, so reperkusije teh interakcij.

    Zdaj: ali ti poznaš kakršno koli razsodbo o ozemeljskem sporu na svetu, ki je izhajal iz “ex equo et bono”?

  43. Zbik pravi:

    Jebentiš typo, “Three Steps to Heavean”!

  44. Bount pravi:

    Ed, se popolnoma strinjam s teboj.

  45. neemocije pravi:

    # Neja pravi:
    1. marec, 2009 ob 7:49

    Ed, tako je, to je prava resnica!!!

    Ha, ha, ha, ha, ha . komunajzeji, ki govorijo o resnici - ne moreš verjeti - ajde, naučili so vas lagati v vsakem primeru, ne moreš verjeti, a je res.

  46. Neja pravi:

    Neemocije, če si mislil tudi name, nikoli nisem bila komunistka, pač pa je bil Janša. In zanj veljajo tvoje besede, kajneda?

  47. Neja pravi:

    Kar se mene tiče, ne potrebujem nobenih zapisnikov, takšnih in drugačnih povezav, ker se še dobro spominjam, kako so stvari potekale. Janša je sklenil slabo kravjo kupčijo s Sanadarjem, ne vem s kakšnim motivom je hitel in delal napake. Mogoče zato, da bi prišel v zgodovino kot najboljši pogajalec, / kot je bil najboljši zaključni račun/? Sanader je razumel, da pristajamo na Haag brezpogojno in samo na Haag, potem je moral nekaj podobnega tudi slišati iz Janševih ust ali pa se je JJ premalo potrudil, da bi jasno povedal. Katarina je takrat “reševala, kar se je sploh še dalo”.

  48. LDS KORUPCIJA pravi:

    ah no Neja, to so pravljice, kar govoriš.

  49. luna pravi:

    Sploh nisem prebrala gornjih navedb o Janševih lažeh, ker se mi ne ljubi zgubljati časa, saj je že starih toliko, da me nove sploh ne zanimajo več.

    Zadostuje mi umetniški vtis, ki ga je Janša ustvaril na Odmevih, ko je odprl svojo ogromno mapo in prebral Kresalovo izjavo. Večni, stari manipulator. Vendar se mu ta manipulacija, da bi diskreditiral sogovornico ni izšla, ker se je videlo, da je izjava iztrgana iz konteksta in ni imela nobene zveze s temo pogovora (Haag). Kresalova je na koncu izpadla kot žrtev, Janša pa kot večni zlobnež.

  50. sultan pravi:

    hihi….in pol se zbudiš z napolitanko v riti

  51. novinar pravi:

    Ko je JJ odprl črno mapo in prebral iz nje pomenljivi citat, je Katarina prebledela. Ko se je potem nekoliko razburila, je princ teme ponovno segel po črni mapi, a si med kretnjo premislil. Toda že to je bilo dovolj, da je uboga Katarina sprijaznjeno znižala glas in postala spravljivejša. Vendar pa ni več mogla prikriti groze: “Kaj, če prebere še katero od mojih tedanjih izjav?” jo je prešinilo in zgubila je še preostanek že itak zgubljene koncentracije. Odtlej res ni več vedela, kaj govori.

    Kdor ne verjame, naj si še enkrat pogleda posnetek oddaje. Moje mnenje je, da se z nežnejšim spolom res ne ravna tako neprizanesljivo, ampak je treba biti bolj nežen in prijazen.

  52. sultan pravi:

    hihi…zdej niso več pomembna dejstva ampak bonton do nežnejšega spola….haha

    pa vi levuharji ste res bolani ljudje

  53. luna pravi:

    No na TV se res ni moglo videti, da bi prebledela.
    Sploh pa taka izjava ni bila prav nič posebnega, nasprotno, dalo se je razumeti, da če toliko let nismo nič rešili, lahko še počakamo in se nič ne mudi, sploh če bi šlo za razčiščevanje na sodišču, ki bi nam lahko škodilo. Takrat namreč še ni bilo govora o mediaciji.

  54. sultan pravi:

    bla, bla, bla

  55. ED pravi:

    @ skorumpiram janševik:

    Lepo, da si objavil spodnji link,…

    http://www.vest.si/2007/08/27/nepoenoteni-z-janso/

    …vendar bi ti, butcu, predlagal, da ga poslušaš od začetka, ali vsak od 1. minute, kjer Katricna zelo jasno pove, da so bili pri LDS presenečeni, ker se je Janša ‘načelno dogovoril’ za Haag. Iz celotnega posnetka je zelo lepo razvidno, da se (vsaj) s strani LDS Janša ni imel ‘blagoslova’ za dogovarjanje glede Haaga, sploh pa ne po načelu pravičnosti ‘intra legem’. Torej še enkrat: Janša se laže (kot pes teče), da je šel na srečanje s Sanadrom s soglasnim ‘blagoslovom’ opozicijskih strank. Da ni imel takšnega blagoslova niti s strani pravniške ’stroke’, pa je lepo povedal kar Rupel… Kot polo manipulacijo pa gre šteti tudi dejanje, ko je z magnetorgramom s sestanka PO srečanju na Bledu dokazoval ’složno’ stališče strank PRED srečanjem na Bledu.

  56. Zbik pravi:

    Sultan, nazaj v šolo, pa se nauči pravilno lajati. Tale bla, bla, bla je za cvek!

  57. ED pravi:

    P.P.: Še tole, prispevek, ki je objavljen na zgornjem linku, pove vse: ‘NEPOENOTENI Z JANŠO’.

  58. LDS KORUPCIJA pravi:

    @ED

    Bluziš

    Od 8-me minute katarina govori v množini in predstavi nadalnji potek za pripravo na Haag - mešane komisije v katere predlaga 4 svoje člane.

    jaz niti ne bi pričakoval priznanja njene manipulacije, kar niti ni potrebno, saj je pravnica in bi sama lahko ugotovila kako se človeka da ujeti na laži:

    Isti potek priprave na sodišče v Haag, je bil planiran še pred blejskim dogovorom, kar pa pomeni, da je vedela za namen ustanovitve mešanih komisij, preden so to rešitev predlagali na tiskovki dan za tem po blejskem dogovoru.

    se pravi, obrnemo drugače: izgovarjajo se na posledico in kako bi jo rešili. Če ne bi imeli identične rešitve za storjeno posledico, bi jim še verjel. Tako pa ne.

    pa fantje na tak način podajanje dejstev se lovi serijske morilce in se jih speče na električnem stolu brez slabe vesti, tukaj bo pa ena Katarinca za nos vlekla celo slovenijo da ne laže…..LOOL

    Izbrisane pa tudi ureja sedaj ona ko še na plebiscitu ni mogla oddati glas, pa ker je enkrat prebrala ustavo….fakk…in si celo upa mahati z ustavo v roki in lagati oz nategovati ljudi

    sam bi jo že 100-krat brcnil iz vlade

  59. kvikl cvikl pravi:

    ED;

    tole “zavaravanje protivnika” nima na folk čisto nobenega vpliva..Ljudje so vidli Odmeve in velika večina je pač to komentirala kot zaletavanje muhe v slona,dokler jo ni slon zgazil..Vse ostalo ,kar prebiramo po teh levakarskih traktatih je “vun vlečenje” nekoga,ki se gre politiko,pa s politiko nima pojma…Oziroma,je v politiki zaradi nečesa druzga…

    Vsekakor je v ozadju nekaj druzga,če ste namreč prebrali sesutje Pahorja v včerajšnjem Dnevniku,je jasno kaj…

  60. LDS KORUPCIJA pravi:

    jaz nisem bral…dej povej

  61. kvikl cvikl pravi:

    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042248025

    Čas za kontruktivno nezaupnico -Poglajen

    http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/1042248298

    Zaresni Biščak - vse opcije so odprte…

    Če še niste opazili,Gaspari je poniknil v ozadje…V štab na “do-obuko” namreč, h Palčku Februarčku

  62. LDS KORUPCIJA pravi:

    P.P.: Še tole, prispevek, ki je objavljen na zgornjem linku, pove vse: ‘NEPOENOTENI Z JANŠO’.

    kakšen drug naslov si pa pričakoval od lastnika 572 dosmrtne licence?

  63. 007 pravi:

    Mesija nikoli ne laže, dejte si že enkrat zapomnt.

  64. LDS KORUPCIJA pravi:

    Pa naslov: Janša lagal na TVS? in avtor svojo neodvisnost utemelji z, na koncu postavljenim vprašanjem.

    Bi “Je” na začetku naslova Sarkiću porezalo krila, če bi napisal?

  65. LDS KORUPCIJA pravi:

    edit: z, na koncu postavljenim vprašajem.

  66. Valter Hudovernik pravi:

    Jansa jih bo, ne glede na to, da laze, cisto vse po spisku peljal scat.

  67. novinar pravi:

    Katarina Kresal je ob podpori Guličevega gasilskega manevra v očeh marsikoga očitno izkazala sposobnosti, da se jo postavi za predsednico vlade namesto Pahorja.

  68. kvikl cvikl pravi:

    novinar;
    nedvomno,nedvomno….Palček Februarček je sicer na prednostno listo dal Gasparija 12=13,lahko pa da je na poziciji št.2 res bambola…

  69. Neja pravi:

    Ed, zanimivo je brati, kako malikovalci JJ sprevračajo argumente in / ker v sebi čutijo, da z manipulacijo ne morejo biti prepričljivi/ uporabijo še svojo “silno moč”kot dokaz.

    Novinar, če je ob črni mapi Kresalova prebledela, je zaradi jeze, ker je Janša zavajal in potrebovala je nekaj trenutkov, da jo je lahko kontrolirala. Človek zavestno zniža glas, začne bolj počasi dihati in tiho govoriti /obratno kot če jezi prepustiš prosto pot./

  70. ED pravi:

    @ skorumpiram janševik:

    Polpismeni butec, Katrinca celo zelo jasno pove: »/…/ Iz razgovora na sestanku (27.8.’07, op. ED), bi lahko povzela nek zaključek, da se bo sicer začela zbirati zdaj vsa ta mnenja, ki naj bi bila narejena v neko skupno menje o tem, ali je Haag res tisto, za kar smo se odločili, ali je primeren, torej tisto, kar bi morali narediti narediti za nekaj korakov naprej…« In potem govori o tem, da bi moral biti pritegnjen čimprejšnji krog strokovnjakov, ipd. Šele PO Bledu se je šlo v zbiranje mnenj strokovnjakov, in PRED Bledom ni imel petokolonaš Janša NOBENEGA soglasja in blagoslova ne stroke ne opozicijskih strank, zagotovo pa ne Katrince. In potem Katrinca ponudi ’svoje’ strokovnjake v mešano komisijo, katere naloga je konkretno lociranje spornih točk (ne glede na to, kje se naj razsoja: v Haagu ali kje drugje). Torej janševistični lažnivec, za Janšo ponoviš laž, da je imel blagoslova stroke in opozicije glede Haaga in razsojanja pop načelu pravičnosti ‘intra legem’ – resnica je nasprotna, še več: zlasti Katrinca je in je imela pomisleke tudi PO srečanju na Bledu. To je razvidno iz posnetka.

    Rezimiram: pri petokolonašu Janši gre za dvojno laž, najprej se laže glede soglasja; kot podlo manipulacijo pa gre šteti tudi dejanje, ko je z magnetogramom s sestanka PO srečanju na Bledu dokazuje ’složno’ stališče strank PRED srečanjem na Bledu. Zakaj takšne laži, zakaj takšne manipulacije? Očitno petokolonaš namerno prikazuje ‘enotno’ podpor njegovemu ‘dosežku’ na Bledu (čeprav zanika, da bi se karkoli zavezujočega dogovoril), s tem pa poskuša prikazati nekredibilne zdajšnje vladajoče stranke (leta 2007 v opoziciji), in sicer nekredibilne v smislu, da so ‘07 podpirale ‘načelni dogovor’ na Bledu, zdaj pa ga ne in forsirajo ‘nenačelno’ mediacijo. Mediacijo, ki se je zelo otepa cro-oblast. S takšno držo petokolonaš Janša pomaga Sandru.

    Iz podobnih razlogov gre razumeti tudi gonjo zoper Vajgla, saj gre očitno za petokolonaško odzivanje Janše in janševikov. Namreč od kdaj je tolmačenje in branjenje slovenskih pozicij žaljivo? Zakaj takšno forsiranje razsojanja mejne problematike na sodišču pred Haagom in po načelu pravičnosti ‘intrem legem’? Ali: Janša je na TV že vnaprej zavrnil možnost, da bi mediacija kaj rešila. Kako on to ve? Janša že vnaprej relativizira slovensko zavzemanje za mediacijo. Kot da bi hotel, da se odloča tako, kot se je on zmenil s Sanadrom na Bledu (pa čeprav zanika, da se je zmenil karkoli zavezujočega). Od Janše celo poslušamo izjave, kot je ta, da ni primerno, da vznemirjamo EU. Halo!? Vlada, ki se bori za slo-interese, vznemirja EU? Povedano drugače: če bi bil na oblasti petokolonaš Janša, bi imela RH že prižgane vse zelene luči, tako kot jih je imela v Bukarešti lani, ko se je odločalo o včlanjanju RH v Nato. Postavi se samo vprašanje, zakaj je Janši toliko do miniranja in slabljenja slo-pozicij? Mar zato ker preprosto ne dovoli, da bi tej vladi uspelo izpeljati projekt (razmejitve), kar ni uspelo prejšnjim vladam, tudi Janševi ne; ali pa ga cro-oblastniki držijo za jajčka s kakimi računi v vezi s trgovino z orožjem v prvi polovici 1990ih?

  71. LDS KORUPCIJA pravi:

    še enkrat:

    isti potek priprave na sodišče v Haag, je bil planiran še pred blejskim dogovorom, kar pa pomeni, da je vedela za namen ustanovitve mešanih komisij, preden so to rešitev predlagali na tiskovki dan za tem po blejskem dogovoru.

    se pravi, obrnemo drugače: izgovarjajo se na posledico in kako bi jo rešili. Če ne bi imeli identične rešitve za storjeno posledico, bi jim še verjel. Tako pa ne.

    še vedno ne znate razložiti zakaj na tiskovki zagovarja Haag in mešane komisije - s čim širšim strokovnim krogom, tudi iz tujine. Zakaj? Je tako dobra, da če se ji vseeno mediacija zdi boljša rešitev, kljub temu pristane na Haag s pojasnilom, da v nadaljevanju gremo v Haag in ustanovimo komisije. Zakaj odločno ne nasprotuje temu s čimer se po vaše ne strinja? Kako lahko pojasnjuje nadalnji postopek za Haag, če se pa z njim ne strinja in se ji mediacija zdi boljša rešitev? A ji je tolko kuzla v rit skakala, da se ni mogla odločno izjasniti kaj si pravzaprav sploh želi? Sedaj pa s svojim mnenjem manipulira kakor ji zapaše? Res kredibilna oseba. Verjetno je na sestanku razmišljala o novih petkah iz Milana, in zato ni bila prisebna, da bi si izoblikovala odločno stališče, kar se tudi vidi s tiskovke v zmedi njenih besed.

    Drugo: mediaciji nihče ne nasprotuje, le pravni okvir je treba določiti.

    ostalo pa ne bi komentiral.

  72. ED pravi:

    @ skorumpiram janševik:

    Da je bilo pred sestankom na Bledu planirano razsojanje v Haagu, je možno, vendar to je bilo kvečjemu planiranje Janše, ne opozicije, vsaj Katrince ne. Povedano še enkrat: nobenega skupnega, enotnega mnenja ni bilo o Haagu in razsojanju po načelu pravičnosti ‘intra legem’, niti ni Janša imel blagoslova opozicije (vsaj LDS ne). Še več, niti stroka ni dala soglasja ne blagoslova Janši. O tem govori tako Rupel kot Katrinca. Ergo – še en laž janševika.

    Da bo še bolj jasno: »Da je leta 2007 Janez Janša nastopal samovoljno, je nato potrdil predsednik odbora državnega zbora za zunanjo politiko Ivo Vajgl, ki je dejal, da takratni premier soglasja ni imel. Tudi predsednica LDS Katarina Kresal je potrdila, da se z njimi ni posvetoval, enako pa trdijo v SNS. Druge parlamentarne stranke naj bi se z nekaj pomisleki načeloma strinjale z možnostmi reševanja vprašanja tudi s pomočjo tretjega (mednarodnega sodišča), a le, če se pri tem upoštevajo trije znani pogoji: zgodovinske in geografske okoliščine, stanje na dan 25. 6. 1991 in načelo pravičnosti. Težava je seveda v tem, da Ivo SANADER NA VSE TRI POGOJE NI PRISTAL in zato tudi ni prišlo do podpisa formalne skupne izjave Janše in Sanaderja – toda Janez Janša je kljub temu v svečanem ozračju ob mednarodni konferenci na Bledu sporočil veselo novico o dogovoru med njim in Sanaderjem, da se bo obmejni spor reševal pred Meddržavnim sodiščem v Haagu. Za Hrvaško je bilo to povsem nepričakovano darilo.« (Mladina)

    Kot drugo, da je KK vedela za mešano komisije je tudi možno, to pa zato, ker te komisije ni bilo potrebno ustanoviti, pač pa obnoviti, oziroma: »Janša je dejal, da bosta državi obnovili delo mešane komisije, ki bo naredila natančen seznam spornih točk na kopenski meji, ki bo posredovan sodišču. Sanader je ob tem dodal, da se za “mejo na morju ve, da ni rešena”, zato bo komisija naredila le seznam spornih kopenskih točk.« (RTVS, 26.8.’07) Iz citirane izjave o mešani komisiji tudi ne izhaja nujnost razsojanja v Haagu, sploh pa ne po načelu pravičnosti ‘intra legem’; je pa določitev ‘predmetov spora’ nujna, ne glede na to kdo bo ter kje in kdaj se bo razsojalo oz. arbitriralo. Torej zagovarjanje mešane komisije ni zagovarjanje razsojanja v Haagu, niti ne razsojanja po načelu pravičnosti ‘intra legem’, kar butasto podtika janševistični lažnivec.

    Kot tretje, KK 27.8.’07 tudi ne pristaja a priori na Haag, pač pa izraža dvom »/…/ Iz razgovora na sestanku (27.8.’07, op. ED), bi lahko povzela nek zaključek, da se bo sicer začelo zbirati zdaj vsa ta mnenja, ki naj bi bila narejena v neko skupno mnenje o tem, ali je Haag res tisto, za kar smo se odločili, ali je primeren, torej tisto, kar bi morali narediti narediti za nekaj korakov naprej…« Torej izjava: ‘ALI je Haag res primeren, ALI je res tisto…’ in ne ‘Haag JE primeren, JE tisto…’. Še eno podtikanje lažnivega janševika.

    Kot četrto, KK (pa ne samo ona, tudi nemalo strokovnjakov in opozicionalcev) je takrat in že pred sestankom povedala, kaj želi: če bo razsojanje na sodišču v Haagu, potem po načelu ‘zunanje’ pravičnosti ‘EX AEQUO ET BONO’, medtem ko petokolonaš Janša po srečanju govori o pravičnosti ‘intra legem’. Torej še četrto lažnivo podtikanje janševika, ki za KK pravi, da ni imela stališča že pred srečanjem na Bledu.

  73. LDS KORUPCIJA pravi:

    bla bla bla

    še vedno mi nisi odgovoril

  74. Neja pravi:

    LDS…., ne delaj se neumnega. Kdo pa pravi, da je KK zagovarjala Haag. Izhajala je iz dejstev, ki jih ni bilo moč kar spremenit= Janševe /in Sanaderjeve/ izjave o načelnem sporazumu in poskušala reševati, kar se je dalo.

  75. LDS KORUPCIJA pravi:

    Ja seveda, ko se njej naprdne bo pa sedaj trdila, da je ona reševala t.i. domnevno zagato….Razvajenka in lažnivka.

  76. Arh pravi:

    Janša je mojster manipulacij. Prepisuje govore od drugih, tala plonk listke za glasovanje, izsiljuje in snema politične nasprotnike, toži vse, ki se ne strinjajo z njim, itd., itd.
    Ko se mu to dokaže pa ponikne ali kaže s prstom na druge. Kaj je torej novega?

  77. obama pravi:

    Neja pravi:

    2. marec, 2009 ob 8:01
    LDS…., ne delaj se neumnega. Kdo pa pravi, da je KK zagovarjala Haag. Izhajala je iz dejstev, ki jih ni bilo moč kar spremenit= Janševe /in Sanaderjeve/ izjave o načelnem sporazumu in poskušala reševati, kar se je dalo.

    …haha,blondinka še ve ne,kje je Hag pa bo reševala…koga le…te prosim no,ne smejat publike

  78. Nogavička pravi:

    Arh, nič.

    Zvesti janševiki, vam, seveda, še vedno ostane upanje, da se bo Veliki vodja nekoč le vrnil v vsej svoji bleščavi … do takrat pa vam, resnici na ljubo, ostane bolj nojevstvo oz. slepa vera v dobronamernost Jjevih izletov v polje saj ne more biti res res, pa je.

    http://www.youtube.com/watch?v=bmk1dToZYGo&feature=related

  79. Nogavička pravi:

    Ali kiwi lahko leti? Če nekdo vidi slone leteti, in o tem poskuša prepričati druge, potem je mogoče prav vse. Je pa to stvar perspektive in ustvarjanja iluzije.

    http://www.youtube.com/watch?v=sdUUx5FdySs&feature=related

  80. Neja pravi:

    Obama, očitno ti ne veš, kje je Haag.

  81. LDS KORUPCIJA pravi:

    bla bla bla

  82. Nogavička pravi:

    V kateri risanki si se spoznal, da se ti je zdelo potrebno javno zavarovati svoj interes?

  83. obama pravi:

    Neja pravi:

    2. marec, 2009 ob 9:05
    Obama, očitno ti ne veš, kje je Haag.

    še enkrat,,,ljudski glas (zjutraj ob kafetu med 7.00 in 7.30),ki se ni še nikoli zmotil,je pač ocenil,da je dotična ministrica pač tistega večera pokazala svoj domet v politiki,ki je,preprosto rečeno - NIČ.

    Gasilske poteze oboževalcev tipa gulič imidž omenjene gospe in njenega krožka seveda še poslabšujejo…

  84. Nogavička pravi:

    Ljudski glas ob mojem jutranjem kafetu, 10 min!, ki se tudi nikoli ne zmoti, pravi, da obamov jutranji krožek pač ne premore toliko samorefleksije, da bi lahko trezno sodil o svojem dometu in o dometu drugih v politiki, sploh.

  85. obama pravi:

    Ljudski glas ob mojem jutranjem kafetu, 10 min!, ki se tudi nikoli ne zmoti, pravi, da obamov jutranji krožek pač ne premore toliko samorefleksije, da bi lahko trezno sodil o svojem dometu in o dometu drugih v politiki, sploh.

    .ma,kar se tiče dometa KK v politiki verjetno nima smisla zgubljati časa za tovrstne debate….
    Dobro plačana fasada..
    Tako kot je zasebno dobro plačana fasada za Mirkota toplega

  86. NoMercy pravi:

    Hja, takole rata, ko se preklopi od flomastra in papirja na elektronske medije :D
    Smola je v tem, da je treba na elektronskih mašinah pritisniti tipko za snemanje, če hočeš imeti posnetek.
    Kar zmisliti si nek posnetek je pa ogromno dela narediti ga (vplesti vse glasove vseh prisotnih - pa niti ni pomembno kaj ti glasovi govorijo) — do tja pa najboljši planinci še niso prišli.

  87. MEFISTO pravi:

    @ SEVERNIK

    A si bil na pregledu pri Slavku Ziherlu?

  88. Ljubo pravi:

    Pizda se smotani….. noben ni pogledou linka na uradne spletne strani… spletna stran iz dne 27.08.2007 je opremljena z sliko “dokaz ?” (Foto: Primož Lavre/Salomon 2000) wtf….

  89. Nogavička pravi:

    Ljubo, čar demokracije je v tem, da si lahko pogledaš še več uradnih spletnih strani, manjka se jih, in se tako informiraš pluralno.

  90. Carlos Contreras pravi:

    Obamko, a si ziher, da gre za jutranji kafe, ne pa za kaj močnejšega? Kaj pa vem, nekaj, kar povzroča halucinacije?

  91. obama pravi:

    Carlo Šakalos;
    to je tisto,ko se zjutraj klapa zbere ob kavnem avtomatu in pomodruje o aktualnih dogodkih….100% vedno zadanejo

  92. Carlos Contreras pravi:

    Ja, ampak v tistem kafetu ni zoca, iz katerega bi lahko šlogali.

  93. Nogavička pravi:

    … ni važn al kafe al kej močnejšega, CC, sam da je trajal pol ure …

  94. lucko pravi:

    U jest sem pa se eno crno na belem laz SDSa nasel:

    Stevec njihovih kadrovskih menjav laze:

    60. Natalija Berlec, članica Sveta Vlade Republike Slovenije za študentska vprašanja, mandat 4 leta, iztek mandata 1. 7. 2009, predčasna razrešitev 19. 2. 2009;

    61. Marija Ferlež, članica Sveta Vlade Republike Slovenije za študentska vprašanja, mandat 4 leta, iztek mandata 1. 7. 2009, predčasna razrešitev 19. 2. 2009;

    62. Vladimir Mijatovič, član Sveta Vlade Republike Slovenije za študentska vprašanja, iztek mandata 1. 7. 2009, predčasna razrešitev 19. 2. 2009;

    63. Zorko Škvor, član Sveta Vlade Republike Slovenije za študentska vprašanja, iztek mandata 1. 7. 2009, predčasna razrešitev 19. 2. 2009;

    64. Nina Gržinič, članica Sveta Vlade Republike Slovenije za študentska vprašanja, iztek mandata 1. 7. 2009, predčasna razrešitev 19. 2. 2009;

    65. Tomaž Frelih, član Sveta Vlade Republike Slovenije za študentska vprašanja, iztek mandata 1. 7. 2009, predčasna razrešitev 19. 2. 2009;

    66. Sebastjan Kokl, član Sveta Vlade Republike Slovenije za študentska vprašanja, mandat 4 leta, iztek mandata 1. 7. 2009, predčasna razrešitev 19. 2. 2009;

    67. Kamal Izidor Shaker, član Sveta Vlade Republike Slovenije za študentska vprašanja, iztek mandata 1. 7. 2009, predčasna razrešitev 19. 2. 2009;

    68. Tomaž Černe, član Sveta Vlade Republike Slovenije za študentska vprašanja, mandat 4 leta, iztek mandata 1. 7. 2009, predčasna razrešitev 19. 2. 2009;

    So osebe, ki jih je odpoklical SOS in jih je vlada razresila na njihovo zeljo… Pac nekateri nimajo vec statusa, drugim pa je potekel mandat na SOS…

    No in to so le tisti za katere vem, ker imam pac prijatelje med temi studenti na spisku, koliko je se neupravicenih na temu spisku? Verodostojna stranka ni kaj…

  95. anton pravi:

    Super…, ups, JIJ da laže?! Dajte no mir! To je normalno agregatno stanje zavesti tega in, na žalost, večine slovenskih politikov.
    Pri JIJ je samo komunikacijska tehnika izpiljena do vrhunca: Gleda te v oči in ser…, pardon, kaka! Pa ne zardi? Dojenček tudi ne.
    Možno je dvoje. Ali imam prav (komunikacijska izpiljenost), ali pa… želeli ste, imate me, z vsem, khm, balastom vred.
    Ježešna, pravkar je mimo okna, na razprtih ušesih, prijadral leteči slon.

  96. jožek pravi:

    Kako bolane in obdelane možgane imajo Sarkić in vsa ta njegova drhal na tem forumu!

    Ha, ha, ha! Kateri datum je imel Janez Janša v mislih ko je citiral izjavo Katarine Kresal? 17.avgust ali 27. avgust? Objavljen je le magnetogram novinarske konference takoj po sestanku vodstev parlamentarnih strank 27.avgusta.. Magnetograma triurnega pogovora pred tem seveda Sarkć in njegovi somišljeniki niso niti pregledali in niso poiskali citat, ki je tako strašno užalil Katarino in ostale lažnivce , zato so tako strastno vztrajali pri 17.avgustu, ki ga je Janša napačno uporabil. Ker če bi to naredili, ne bi mogli namerno lagati!

    Seveda, poskušali so z naivnimi bedaki manipulirati in prikazati JJ ko lažnivca! Pa so našli bedake, ki so jim nasedli! “Levičarje” seveda, ki ne premorejo niti trohice svojega lastnega razuma.

    Gnoj od gnoja, od Guliča in ostalih, manjka smo še izumitelj manipulacije Ivo Vajgl!

  97. Nogavička pravi:

    jožek, kako si se podpisal včeraj?

  98. Janko Korelc pravi:

    Janez Janša in dr. Dimitrij Rupel sta navadna vohuna. Pa naj tožita, da jima dokažem.

  99. Ju pravi:

    V Janezkovem najnovejšem blatenju Katarince sploh ni pomemben tisti magnetogram. Pač pa to, da Janezek ne more več dovolj vplivati na policijo, ker se Katarinca ne gre teh iger. In je Janezku tam v grožnjo. Še posebno, ker po svoji lastni presoji izbira ključne ljudi na policiji. Tam so namreč lahko takšni in drugačni ljudje. Janezek poštenih tam raje ne bi videl. Lahko raziskujejo njegove “posle”. Pa še del mladine iz njenega tabora je našuntal proti njej, da bi imel več “argumentov”.

  100. Potencialni bivši Slovenec pravi:

    Enkrat sem že z imenom in priimkom obtožil JJ in DR vohunstva. Če ne bo nič bom emigrial in naročil
    Iransko atomsko, pa se boste pol pogovarjal o mrtvih.

  101. Janko Korelc pravi:

    Če je kdo te tipe našuntal, da nam bodo na hagu ali kjerkoli dali cono b so se ušteli.
    Če bi se to namreč zgodilo, bi gledali morje z ne 20 ampak 40 kilometrov.

    Če ne more tema dvema, ki sem jih omenil v prejšnjem postu omeniti ga, pa je
    res žalostno.

    Kako bo dr razložil, kar ga lahko vprošam samo na sodišču in isto velja za jj!!!
    Pa ne se sekerat. Saj je Karadžič, samo zato sodeloval z Mladičem, ker je vedu, da je
    nekje vohun, ki je rekel na tv prvid dan vojne v Bosni. “Bosna je največa kurva na Balkanu, i
    treba da plati račun.”
    Če bi celo on sam bil Ameriški vohun, bi američanom to zelo ustrezalo, da ga imajo v
    zaporu. Ampak sam mislim, da morajo nekdanje Ju republike v suksecivno bilanco vključiti
    tudi 3 miliarde dolarjev odškodnine od NL samo za mrtve. Če pa so jih prepričali z ameriškim
    geslom, pa je to dolžna plačati amerika! Samo RS in RH se naj bi razdružili ne pa da Juga
    total razpade, to je delo špijonov, ki jih čaka zaslužen konec.!”!!!!!!!

  102. nemesis pravi:

    Ma,ko da je to kaj važno.Kakšne tajnosti pa še lahko ima ta pokradena Slovenija.Saj nismo v vojni,da bi bil izdan nek tajni načrt,pa boli Hrvate kaj misli ena slovenska bjonda.Pa itak bi vsi dogovori padli v vodo.
    Mene že prav moti ta obsedenost opzicije z Janšo,nesposobnjakoviči naj raje delat začnejo,Golobiča stran,Janšo pustijo,pa če bodo državo dobro vodili,bojo lahko imeli svoj mandat.Pa tudi če Janšo ubijejo ji nim ne bo nič pomagalo,saj nihče ni nenadomestljiv,še najmanj pa Kresalka in Pahor,bo pa Virant namesto Janše pa je,opozicija bo pa še vseeno zmagala.

Komentiraj