Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Duh Watergatea straši

27. februar 2009 ob 16:15 | Denis Sarkić |

Spletni LDS zapis Aleša Guliča o magnetogramu, ki ga je na soočenju med predsednico LDS Katarino Kresal in predsednikom SDS Janezom Janša v oddaji TVS Odmevi prebiral nekdanji predsednik vlade in zdajšnji prvak opozicijske SDS.

Janez Janša bere magnetogram v Odmevih

Zapis Aleša Guliča:

Duh Watergate-a straši po Sloveniji

27.02.2009 | Aleš Gulič

Janez Janša je v torek, 24.2.2009, kot gost oddaje Odmevi na TVS, citiral izjavo Katarine Kresal, ki jo predsednica LDS podala na srečanju predsednikov parlamentarnih strank, ki je v zvezi z odnosi s Hrvaško potekalo v vladnih prostorih dne 17.8.2007. Janez Janša je v omenjeni oddajo povedal, da “je šel gledati v magnetogram” tega srečanja, kjer je ta izjava zapisana.

Dogodek je šokanten:
- v sejni sobi, kjer je srečanje potekalo, ni tehnologije za snemanje pogovorov, zato bi bilo zanimivo izvedeti, na kakšen način je bil pogovor posnet,
- v generalnem sekretariatu vlade smo zaprosili za magnetogram tega srečanja, vendar pa so nam odvrnili, da ga v vladnih arhivih ni,

Vse navedeno odpira številna vprašanja, na katera mora Janez Janša jasno in nedvoumno odgovoriti, predvsem pa nas zanima, kje je dobil (torej, kje se nahja) magnetogram srečanja in zakaj je citiral izjave z zaupnih sestankih na nacionalni televiziji. V LDS smo prejeli in imamo shranjen le zapisnik tega srečanja, ki nosi oznako zaupno in v njem omenjenega citata ni.

Povabiti sogovornike na zaupen razgovor o občutljivi meddržavni temi, nato pa vsebine pogovorov citirati na nacionalni televiziji, je še eden v nizu dokazov, da je voditelju SDS malo mar za zaupanje, pravno državo, meddržavne odnose in učinke dogovorov. V LDS že dolgo nismo več presenečeni nad tem, da v SDS razpolagajo z magnetogrami zaupnih sej, ki so jih na vladi sklicevali v minulem mandatu. Stara praksa zlorabe zaupanja v dnevno politične namene je vgrajena v temelje SDS, začelo se je s kovčki Mihe Brejca, ki si je, kot odhajajoči direktor SOVE, drznil kopirati zaupne dokumente, jih odtujiti in kazati ljudem po svoji izbiri. Takšna praksa se je nadaljevala ves čas, zloraba SOVE je v minulem mandatu postala stalnica, končalo pa se je s fotokopiranjem dokumentov odhajajočega generalnega sekretarja vlade mag. Boža Predaliča.

Upamo, da je incident na TVS dokončno odvrnil še zadnjega optimista od pričakovanja, da v SDS termin »tiha diplomacija« razumejo kakorkoli drugače, kot nizko jakost radijskega zvoka ali ne-odebeljen časopisni tisk.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 28 x komentirano
  1. angie pravi:

    vprašajte na sovi, gospod gulič ,mogoče so pa tam posnetki….

  2. Tine pravi:

    Mešanje megle, da bi zakrili razpad sistema v lastnih vrstah.

  3. neemocije pravi:

    laž ima kratke noge, če pa se laže komunist , te bo celo prepričeval, da je pohabljen in da nima nog

  4. LEDER MONTL pravi:

    :) ma ne ga srat pobje! rasturil jo je, ko dete zvečku!! za najbl pocen kofe ni mela,kamoli za njej omiljeni ILLY. :) wasserdicht jim pušča.

  5. armada pravi:

    neemocije - ljubi te komunist Janez Janša!
    neemocije - ljubi te komunist Dimitrij Rupel!
    neemocije - ljubi te komunist Peter Jambrek!
    neemocije - in še enkrat te ljubijo vsi komunisti skriti po opozicijskih strankah.
    Komunist so lažnivci, barabe, s kratkimi nogami - navedeni pa še s kratko pametjo.
    neemocije jaz verjamem JJ. Sicer ga ne ljubim, rad pa prisluhnem njegovemu razvedrilu s prostituranjem slovenije, ki jo podaja za svojo samopromocijo drugu Sanaderju!
    Kako bi to ocenil Jelinčič?

  6. Darth Vader pravi:

    Gulič kot da je od včeraj. Jasno je, da moj dragi Dark lord ve vse in ima vse zapisano.

  7. ED pravi:

    Če ni bilo javno snemano, če ni bilo magnetorgrama, potem je možno dvoje:
    1) janševiki so snemali tajno;
    2) Janša si je citat izmislil in laže.

  8. Tona pravi:

    NEEMOCIJA zaupaj mi ali si bitje z drugega planeta?Ali pa buda?alah?komunist sigurno nisi,ker avtiste so že v kumrovci izločevali.čigav si?

  9. Carlos Contreras pravi:

    Tona, od mame pa od ata, saj je že večkrat povedal. Legitimacijska forma otrok v vrtcu.

  10. Seba pravi:

    LDS zavaja slovensko javnost

    Petek, 27.02.2009
    V SDS odločno zavračamo vse navedbe predsednika sveta LDS Aleša Guliča, ki v javnosti širi očitne neresnice.
    Vsi udeleženci sestankov predsednikov parlamentarnih strank so imeli možnost dobiti zapisnike sestankov ter vpogled v magnetograme sestankov. Vsak si je lahko iz njih zapisal, kar je smatral za pomembno. Predsednik SDS ni iz teh gradiv nikoli javno povzel ali citiral nobenega zaupnega podatka. Izjava predsednice LDS, o kateri je govoril predsednik SDS in nekdanji premier Janez Janša, je povzeta po sestanku 27. 8. 2007. Iz novice, objavljene na arhivski spletni strani kabineta predsednika vlade z dne 27. 8. 2007, je razvidno, da je bil sestanek opravljen v nekdanji vladni sejni sobi, ki ima zagotovljena ustrezna tehnična sredstva (priloga – fotografija z arhivske strani in povezava na arhivsko stran).

    http://arhiv-04-08.kpv.gov.si/nc/si/splosno/cns/novica/article/252/2025/

    Ogorčeni smo, da skuša nekdanji poslanec državnega zbora naprtiti vidnim predstavnikom SDS tajno snemanje! Gre za hude obtožbe, ki jih bo moral imenovani podkrepiti z ustreznimi dokazi. Blatenje SDS je žal postalo priročen manever za prikrivanje pomanjkljivih vladnih aktivnosti za reševanje gospodarske krize.

    Razumemo stisko LDS in njenih funkcionarjev, katere predsednica rajši, kot da bi preganjala gospodarski kriminal (kar je obljubila ob nastopu mandata), skrbi za odškodnine t. i. izbrisanih. Za svoj osebni cilj je pripravljena žrtvovati svojo lastno stranko, kar se kaže tudi v današnjem izstopu večine vodstva njenega podmladka iz stranke. Prav podmladek svoji nekdanji stranki očita, da je za vse tiste, ki želijo »v politiki delovati s pokončno držo, po lastnih načelih in vrednostnih prepričanjih, nemogoče nadaljevati politično pot znotraj LDS.«

  11. kvikl cvikl pravi:

    ED;

    narod se vam smeje…….

  12. Andrej pravi:

    Hvala bogu, da ta opica ni več premier.

  13. haha pravi:

    Pa vi novinarji sploh veste kaj je bila afera watergate? In ta beseda je uporabljena v vseh novicah. No da vamn pojasnim pri watergatu je šlo za prisluškovanje demokratski stranki za kar je vedel tudi predsednik nixon. Sprva je zanikal potem pa je odstopil. Kje gre tu za prisluškovanje opoziciji??? Kaj vas nič pametnega ne učijo več na fdv-ju???

  14. galvana pravi:

    živel rupel
    živel papir

  15. lds korupcija pravi:

    http://www.sds.si/aktivnosti-2940/novice/lds-zavaja-slovensko-javnost/?NID=2869

  16. marjetica pravi:

    Kdor vsaj malo razume politiko,ve da je j.j.sinonim za tajne službo,povsod kjer je deloval je imel svoje zaupnike,zato tudi tajno snemanje ni nič nenavadnega,bolj nenavadno je kaj mu je ,da se zagovoril-ali ne obvladuje več vsega?

  17. cvek pravi:

    Guličeve oguljene fraze.Njegovi lahko lažnivo obtožujejo vsepovpreko JANEZU JANŠI pa bi radi odrekali pravico, da se proti lažem brani ! Mat kurja GULIĆ si pameten !

  18. mah pravi:

    Denis: kje imate na Vesti prispevek o Vajglu in RTV???

  19. general VAJGLMAN pravi:

    sam jima prepovedao, da pišeju o tom :)

  20. Denis Sarkić pravi:

    Vajgl in RTV? Kaj pa imata skupnega poslanec in RTV? Se bo potrebno bolj točno izražati …

  21. sekretar VAJGLMAN pravi:

    vrlo dobro Sarkiču služiš … dobar se praviš gljivu u gledališću.

  22. mah pravi:

    Denis, mislim na “aferico” zaradi Vajglovega nedavnega klicanja v oddajo Radia Slovenija Studio ob sedemnajstih. Zakaj ni nobenega prispevka o temi, glede katere se dviguje precej prahu?

  23. sekretar VAJGLMAN pravi:

    ovi opet seru

    http://www.sds.si/aktivnosti-2940/novice/je-katarina-kresal-zagotovila-svojemu-partnerju-sa/?NID=2869

  24. mah pravi:

    SDS - rumena ni brez pomena barva njihove stranke.

  25. MEFISTO pravi:

    Pustite ARMADO; EDA ANDREJA in GULIČA naj živijo v zablodi., saj jih dogodki neprestano puščajo na cedilu.

  26. MEFISTO pravi:

    Cvek, vprašaj Rukarja, ko ga boš videl, če kaj ve, kaj je z Uničevalcem rdečuhov. Ker se ne oglasi, se bojim, da ga je kdo prestrašil.

  27. Carlos Contreras pravi:

    Uničevalec rdečuhov je sam sebi najhujši sovražnik. Bog se usmil’, se pa ja ni samouničil?

  28. ga pravi:

    v redu je, no!

Komentiraj