Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mali princ Janez D.

23. februar 2009 ob 17:20 | Jaka Tomc |

Ob prvi obletnici smrti nekdanjega predsednika republike Janeza Drnovška so na Univerzi v Ljubljani predstavili literarno biografijo Mali princ slovenske politike Marinke Fritz Kunc.

Pisateljica, ki je med drugim napisala tudi biografijo o ljubljanskem županu Zoranu Jankoviču, je Drnovškovo biografijo založila in izdala sama, ker ne ve, “kaj bi sicer drug založnik naredil z njo”. Poudarila pa je še, da je knjiga doprinos več ljudi. Ob tem je izrazila obžalovanje, da se je “kar nekaj ljudi, ki so ob Drnovšku politično rasli, zavilo v molk”.

Jaka Tomc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. opleteni jež pravi:

    bo naslednja knjiga fritzeve o
    zadnjem branitelju tekovina revolucije j stanovniku?
    komercialistka, ki se mora še naučit pisat

  2. angie pravi:

    nej kdo tej samozvani pisateljici , ki enkrat piše o Jankoviću, zdaj o Drnovšku… vzame licenco - naj piše pravljice za otroke ali new age šit…

    naj se loti Janše in Urške, če hoče zaslužiti….knjiga bi šla za med

  3. blerta pravi:

    meni zadeva liči malo na izkoriščanje datuma obletnice smrti predsednika Drnovška za osebne koristi prodaje knjige, ki sicer ne bi ravno veliko iztržila. Komercialna poteza, bi rekli. Gospa me ni ravno prepričala s kakšno svojo osebno simpatijo do g. Drnovška.

  4. bumbum pravi:

    Jst sem knjigo prebrala. Je čist vredu. Drugače pa, vsak si sam služi denar in naj si ga koker ve in zna. S knjigo ni nikomur škodila. Tak da ni glih treba obsojat ljudi, ki si s poštenim delom služijo denar. Če so pa zraven iznajdljivi, pa tud ni noben problem. Dokler seveda ni nobenemu v škodo. Men drgač ona ni tak slaba pisateljica. Bere se hitro in razumljivo. Nikakor je ne bi uvrstila med moje najljubše ali najboljše. Vendar se mi izraz samozvana tud ne zdi glih primeren. Njen roman Janov krik je bla le ena najuspešneje prodajanih knjig v Sloveniji.

  5. blerta pravi:

    Nič ne rečem. Morda sem dobila napačen prvi vtis. Bom vzela v roke ob priliki roman Janov krik.

Komentiraj