Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pahor v gnezdu SSN

21. februar 2009 ob 9:59 | Vesna Lovrec |

Na svetu stranke Slovenskega naroda (SSN), ki je v mariborskem hotelu Betnava nocoj potekala za zaprtimi vrati, premier Borut Pahor ni dobil zagotovila, da bo SSN s pripravami na referendum prekinila. Slednjega, kot je povedal, niti ni pričakoval. Po srečanju s člani SSN je premier novinarjem izjavil, da je novi predsednik SSN, Lovro Škrinjarič obljubil, da bodo v stranki vnovič premislili. Dejstvo, da v stranki dopuščajo možnost, da bodo z referendumskimi aktivnostmi prekinili, je označil za korak naprej, saj bi s tem državi omogočili, da bi ta v pravem času v Washingtonu deponirala parlamentarno ratifikacijo. “Stranka, čeprav je izvenparlamentarna, je sedaj gospodar nekega zelo pomembnega postopka, ki odloča o verodostojnosti naše države v zunanji politiki,” je še med drugim povedal Pahor.

V SSN so napovedali, da bodo z intenzivnimi aktivnostmi za zbiranje podpisov pričeli v ponedeljek. Njihov pogoj za umik referenduma pa je, kot je znano, uresničitev sklepa DZ o stanju slovensko-hrvaške meje 25. junija 1991. Seje sveta SSN se je, kot je povedal Škrinjarič, udeležilo 15 članov stranke. Med njimi smo za hipec ugledali tudi bivšega predsednika stranke, Zdenka Vinka Vincenca, nekdanjega pojočega majorja Ladislava Troho ter nekdanjega vodjo mariborskih Viol, Andreja Šiška, ki si je za včarajnšnjo priložnost uredil izhod iz odprtega oddelka zapora na Rogozi, kjer se nahaja zaradi poskusa umora.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 23 x komentirano
  1. neemocije pravi:

    Dva lepa nasmejana skrajneža, komunjzer in naciskin.

  2. Bount pravi:

    Sever nam je v članku Kam gremo- kolumna, prikazal zadevo iz drugega zornega kota.
    J.J. je dovolj inteligenten, da ve kdaj je potrebno in koliko je potrebno blefirati in se sprenevedati!
    B.P. je dovolj samovšečen, da je popolnoma zgubil kompas sicer je res, da je že podedoval “blazno “politiko, njegov velik problem pa je ta, da misli da je Mesija- rešitelj , ki bo ISTOČASNO rešil vse, tako blažneže kot blažene kot navadne smrtnike!
    Hrvati so kot hrti, so dovolj agresivni in “superioni, no tako oni mislijo, da sklepajo, da so Slovenci
    slavi-schiavi in vsa njihova politična elita za njih samo mačji kašelj!
    Slovenci so dovolj “bebavi” , da se še dalje med seboj samo kregajo kaj je rdeče in kaj je črno!
    Bistvo problema pa ne vidijo!
    Smo pa res Wonderland bedakov, kajne?

  3. Bount pravi:

    Pa še tole, kako so izbrisanci zadnjič na nacionalki “lukavo” prepričevali politiko, da za vsakim izbrisancem stojijo najmanj deset, dvajset ali več neizbrisancev ( ožji ali neožji člani izbrisancev- prebrisancev), torej se je morebitno EVENTUALNO politično telo najmanj podvajseterilo, kako prebrisano izbbrisani ŠE VEDNO ŠPEKULIRAJO!!! Torej 27.000 x 30 je cca 81.000 članov eventualnegapolitičnega telesa!!!
    Upam, da se BO KDO NAŠEL, KI BO DAL POBUDO ZA REFERENDOM:
    Zahtevamo, da nam vsi izbrisini, ki so danes postali neizbrisani in prebrisani izplačajo odškodnino za vsa leta, ki so tukaj živeli brez dela, za ves denar, ki so ga - brez plačevanja davkov- zaslužili na črno, za vse njihove špekulacije in za vso škodo, ki so povzročili Sloveniji, ker so bili ob času osamosvojitve na strani okupatorja!!!!

    Politika pa res ne more iz svoje kože, še vedno samo kalkulira in špekulira kako do novih volilce, pa čeprav gred vse k vragu!

  4. Ju pravi:

    Po vetru obračajoče se novinarski podrepniki kot na primer tale Vest, skušajo v očeh javnosti diskreditirati
    voditelje stranke SSN, da referendum ne bi uspel. Če bi pa ali bolj ko bo pa referendum uspel, bodo te iste novinarski podrepniki povzdigovali voditelje stranke SSN. Toliko o tem in podobnih člankih, ki kar tekmujejo v razvrednotenju agitatorjev referenduma. Namesto, da bi jih pohvalili za pogum in požrtvovalnost, vztrajnost in odločnost za dobro Slovenije kot take. Za njene meje. Slovenija kot država ni popolnoma formirana, ker nima nesporne meje. Se tega zavedate, dragi novinarji? In da teh meja ne slovenska ne hrvaška oblastvena struktura ni zmožna določiti brez tega, da poseže vmes ljudstvo! Ljudstvo obeh držav. Ne pa pahorji in sanaderji in kar je še teh nastopačev za fototime.

  5. Matts pravi:

    Še zdaj ne morem verjeti, da predsednik levosredinske (?) vlade sestankuje z neonacisti in jim dela največjo promocijo v zgodovini te stranke. Ti pa ga ščitijo in zagovarjajo. :S

  6. Gregor pravi:

    SSN si je naredila s to potezo največjo reklamo ever. Če bodo v stranko pritegnili nekaj pravih znalcev, bi se znalo zgoditi, da bodo starega prduna in gobezdača “plemenitega” končno zlifrali iz parlamenta.

  7. kaktus pravi:

    RDEČUHI, so vseskozi trdili, govorili o “NS-i, kot skrajno skrajni desnici in jebali vse po vrsti. Pa jo morda le imate in sami ste jo sproducirali, s svojim nadutim ravnanjem. Stisnili so vladajočo kliko za jajca, zato rjujejo ! Mislim, da je “trojčka ali četrverčke” bolj bolelo, ko so morali popustiti JANŠEVI parlamentarni stranki, kot pa horukarskim violam z 0.04% volilne baze.
    Zraven ste dobili še TROH-nobo, ki ste jo v polni meri zlorabili proti JANEZU JANŠI. “Najtežje v življenju mi je bilo takrat, ko so me obtoževali ugrabitve”, saj nobena obramba in zanikanje ne učinkuje, vse dokler se TROH(A)-noba ni prikazala !
    PLAČILO SE VRAČILA VESELI !

  8. neemocije pravi:

    v zgodovini že videno: nacionalisti+socialisti

  9. buldožer pravi:

    enostavno ne morem verjet, da se predsednik stranke ki sem jo volil, pohlevno sestaja s kriminalci in potencialnimi morilci, se jim prilizuje in jim celo piha na dušo. kakšna prevara.
    dragi SD, samo enkrat sem vam nasedel in nikoli več.

    in nisem edini. na naslednjih volitvah boste zelo presenečeni.

  10. Ju pravi:

    Buldožer, veš kaj, ali ni bolje da kriminalci in potencialni morilci delujejo družbeno odgovorno kot pa da se ukvarjajo z morebitnim kriminalom? Ali ni družbeno odgovorno mobilizirati ljudstvo, da naredi enkrat končno svojo državo, ki ima tudi meje. Mislim, meje svojega ozemlja. Kajti naša tako imenovana samostojna Slovenija nima nespornega ozemlja, ki ga ne bi samovoljno in okupatorsko zasedali na primer tati Hrvati. In Slovenija nima v vsem tem obdobju svoje “samostojnosti” niti državnikov, ki bi ji meje zarisali, zakoličili, na zemljevid natisnili. Potem se pa končno opogumi neka stranka, pa naj bo še tako obrobna, pa je namesto enotne podpore njeni ideji, razkol v državi! Sramota.

  11. buldožer pravi:

    “…ali ni bolje da kriminalci in potencialni morilci delujejo družbeno odgovorno kot pa da se ukvarjajo z morebitnim kriminalom?”

    hahahhhaha!
    oprosti Ju, ampak to bi morala biti izjava leta, in to ne samo v Sloveniji, ampak kar v svetovnem merilu.

  12. buldožer pravi:

    …v pričakovanju urejanja problema koroških Slovencev v obliki družbeno odgovornega sestanka med Borutom Pahorjem in gospodom Josephom Fritzlom.

  13. blackadder pravi:

    Buldožer, ha, ha, dobra, dobra. Sam si poskušam predstavljati, kako bi to reševali prejšnji premieri. Drni jih ne bi “povohal” 5%, enostavno bi svojim naročil, naj najdejo kakšne postopkovne napake in bi jih postavil na hladno. Janša pa bi po njih poslal malo drugačno limuzino… plave barve. In če bi si kakšen še upal priti, bi se ob srečanju z JJ in njegovimi bodigardiči dobesedno usral. Ta sedanji pa se gre pregovarjat z vsakim, ki ima 5 minut časa za izsiljevanje…

  14. buldožer pravi:

    Ja, res je. Neverjetno, ampak Pahorju očitno ni jasno, da iz dneva v dan izgublja spoštovanje volilcev, še bolj pa seveda tistih, ki ga niso volili. Oziroma, da se popravim; morda celo bolj izgublja spoštovanje tistih, ki smo ga volili.
    Moja napoved: Na naslednjih volitvah bo neka tretja stranka povozila tako Janšo kot Pahorja. Še jaz jo bom volil, ker druge variante, kot kaže, preprosto ne bo.

  15. jkjbh pravi:

    Ogabno,. Pahor socialist???

    Pokadite mi ga.

    Ko na ulici pretepajo so skini, ko se potegujejo za državna sredstva so domoljubi. FAKOOOOOF

  16. Tona pravi:

    SSN,dragi moji člani te stranke,če hočete škodovati in jih zajebati hrdeke jih pustite v NATO.Že tako so v kurcu in,dA jih potopimo še bolj u njihovo lipo našo…………….dupe.Nehajte ga srat z referendumom in jih veselo pospremimo u maloro.A ne bo lepšga občutka,ko bodo morali kupiti PAtrie in popušili tako kot mi.Pa tistga edinga mig-a na drva bodo tudi moral zamenjat.Z ruskimi helikopterji si pa v natu lejko samo smuči na sljeme vozijo.TAko,da jih bomo mi morali braniti z podmornico,ki jo dobimo iz monte negro-ta na sutli.Resno fantje razmislite kako jim bolj škodujete?Z vstopom al blokado.????Edino,če vAm sami hrdeki niso plačali,da delate sranje-mogoče pa hočete postati badblue boysi?????’

  17. Ju pravi:

    Tona, ti veš, čigav interes je, da Croatica vstopi v NATO, ne? No vidiš, tisti, čigar interes je, naj najprej poskrbi, da bo našim interesom zadoščeno - to je meja ZAKOLIČENA ! Tako da to, ali zjebemo hrvate ali ne, za nas ni toliko pomembno. Malo zadoščenja bi sicer bilo, glede na to, kako so arogantni. Naj se ve, da brez nas ne morejo početi kar se jim sprdne. Čeprav mislim, da je ta aroganca dogovor tihe diplomacije obeh držav, naše in njihove, ker ji nenehni medijski pomp koristi.

  18. Pravi človek pravi:

    Na koncu me je razočarala tudi SSN. Povedali so, da je Škrinjarič Srbohrvat. Kaj v Sloveniji res več ni nobenega Slovenca? Previdno. Precej verjetno je, da je tudi SSN eden od Kučanovih satelitov.

    Predsednika obeh strank, ki bi naj bili nacionalistični oz. narodnozavedni, sta Hrvata (SNS,SSN). Tukaj nekaj pošteno smrdi. Ker sem odkrit odkrit človek, priznam, da sem leta 1992 nasedel Jelinčiču in volil SNS in s tem naredil veliko napako, zaradi česar me je sram še danes. Takrat je SNS dajala vtis najbolj patriotske stranke, vendar so prevarali svoje volivce. Kriv je bil predvolilni spot, s katerim je dvignil Jelinčič Slovencem adrenalin, ko je najprej pokazalo lepe slovenske otroke, ki so se jim svetili svetli lasje, pod svobodnim soncem, zatem pa nemarne čefurje v nekem pokozlanem in posranem klozetu.

    Vednar sem bil leta 1992 zelo mlad in naiven in v vseh teh letih sem dodobra spoznal slovensko politično sceno in se zavedam, da so na vrhu vsi povezani. Gre za veliko prevaro, ki jo bomo razkrinkali s svojimi možmi.

  19. neemocije pravi:

    Pravi človek pravi:

    23. februar, 2009 ob 1:17
    Na koncu me je razočarala tudi SSN. Povedali so, da je Škrinjarič Srbohrvat. Kaj v Sloveniji res več ni nobenega Slovenca? Previdno. Precej verjetno je, da je tudi SSN eden od Kučanovih satelitov.

    bravo!!

    Rdečuhi pač ne prenašajo NATA, ker pa se to bojijo povedat na glas, delajo te neumnosti in mislijo, da bodo v tujini naivno verjeli. S totalitarno medijsko propagando bodo prikazali te skrajneže kot tiste, ki delajo probleme ampak to lahko zaleže le v mejah Slovenije, izven nje pa bo pogled na dogodke zgledal precej drugačen.

  20. CVEK pravi:

    SSN-ovci so tapravi, nevem pa koga so dosedaj ubili, da bi bili kriminalci. Ali naj kar naprej samo komunisti določajo demokratične norme ? Naj samo Kučanovi količijo prostor znotraj katerega bo kaj dovoljeno ali sprejemljivo ?
    SAMO KONTINUITETA NE SPREJEMA DRUGAČNOSTI !

  21. krucefiks pravi:

    SSN - Kučanov satelit.

    Kje je to pisalo, ker sem danes že na večih forumih isto namigovanje zasledil?:)

  22. janez1 pravi:

    SSN je stranka Slovenskih domoljubov in vsak državljan Slovenije lahko postane njen član

  23. Carlos Contreras pravi:

    A so to tisti domoljubi, ki ne znajo uporabljati velike začetnice? Je mogoče vsaj en srednješolski popravni izpit iz slovenskega jezika s književnostjo pogoj za včlanitev?

Komentiraj