Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Novi prvak SSN

19. februar 2009 ob 22:21 | Denis Sarkić |

Predsednik Stranke slovenskega naroda (SSN) Zdenko Vinkov Vincenc je po srečanju s premierom Borutom Pahorjem povedal, da se je svet stranke odločil, da pobuda za razpis referenduma o vstopu Hrvaške v zvezo NATO ostaja. Sam se s tem ne strinja, zaradi česar je odstopil. Vodenje stranke je prevzel podpredsednik Lovro Škrinjarič.

Zdenko Vinkov Vincenc drugih izjav ni želel dajati, Škrinjarič pa je povedal, da pobude ne bodo umaknili, ker imajo odgovornost do podpisnikov pobude za razpis referenduma ter slovenskih nacionalnih interesov. Škrinjarič je v izjavi za medije dejal, da na sestanku s Pahorjem niso ničesar zahtevali, so pa predstavili svoja stališča, v skladu s katerimi Hrvaška ne sme vstopiti v NATO, dokler ne bodo razrešena vsa mejna vprašanja s sosednjo državo. Izrazil je pričakovanje, da jim bo uspelo zbrati potrebnih 40.000 podpisov za razpis referenduma, za kar bodo imeli 35 dni časa, ko bo predsednik Državnega zbora Pavle Gantar določil rok.

Podpredsednik sveta SSN Ladislav Troha pa je dejal, da bi moral DZ v sredo sprejeti sklep, s katerim bi Hrvaško prisilili, da bi vsa dejanja, ki so bila narejena po 25. juniju 1991 in so prejudicirala mejo, razglasila za nična. Kot je dodal, Hrvaška ne more biti v zavezništvu s Slovenijo, dokler zaseda slovensko ozemlje. Škrinjarič še meni, da stranke odstop predsednika Vinkova Vincenca in vodje ljubljanskega odbora SSN Mihe Majca ni prizadel, po njegovih besedah pa je stranka, ki ima po njegovih navedbah okoli 3000 članov, zdaj bistveno bolj homogena v svojih stališčih. Stranka je sicer na zadnjih državnozborskih volitvah dobila zelo majhno podporo. Zbrala je namreč vsega 2626 glasov.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 31 x komentirano
  1. luka pravi:

    pa sej hrvati že na tist sklep, ki je bil sprejet v DZ, reagirajo kot da gre za vele krajo…

    uglavnem; dobite moj glas za razpis referenduma,

  2. IMA SLIKA NEMA ZVOK pravi:

    Tu tak isto zvok rikne po 1 min.

  3. Ifit pravi:

    A samo meni ne dela zvok?

  4. Gregor pravi:

    Če bo SSN pametna, lahko že leta 2010 naredi večji preboj v mestnih in pokrajinskih svetih. V bistvu je s to referendumsko foro naredila za svojo razpoznavnost več kot bi s 1000 plakati pred volitvami.

    Recept za organsko rast te stranke:

    1) Obvezno se mora modernizirati - si po možnosti nadeti kakšno posodobljeno ime, ampak v svoji osnovi ostati narodna stranka. Sem bi naredila tudi simbolni prelom kot marginalna stranka in bi dala vedeti etabliranim političnim elitam, da gre za “ekipo” na katero je potebno v slovenskem političnem prostoru resno računati.

    2) Dobiti karizmatičnega voditelja.

    3) Zraven Škrinjariča še pripeljati v stranko nekaj izobraženih eruditov, ki znajo povezati skupaj več kot dva stavka in so hkrati dobri generatorji političnih idej.

    4) Graditi tudi na tem, da je Jelinčič parlamentarni nebodigatreba, ki na svoji “nacionalnosti” ves čas samo zavaja in da je narodna stranka tista stranka, ki je dejansko domoljubno naravnana.

    5) Zgraditi dobro lokalno mrežo (v vsakem večjem kraju pridobiti nekaj lokalnih fac).

    6) V stranko pripeljati kapital in začeti s profesionalnim političnim PR-om.

    Uspeh zagotovljen!

  5. Demokrat pravi:

    Moj glas tudi!!!

  6. Denis Sarkić pravi:

    Opravičilo, zvok bo deloval takoj, ko YouTube zamenja video. Hvala za razumevanje!

  7. Mikka pravi:

    Lol, Gregor, uspeh zagotovljen - hura za novo naci stranko… kot da nas zgodovina ni dovolj naučila.

  8. Semso pravi:

    Mal sem prelistal lizbonsko in nisem nasel. Sam, ce je res tole o 2/3?!

  9. Semso pravi:

    Ko je drzava spala so se brusili nozi in zbirale cevi. v bistvu niti ne obsojam tehle mandelcev. oni si zgolj rezultat pasivnosti tisti, ki so imeli moznost odlocati. tile so cakali svojo priloznost. kdor caka docaka.

  10. ShowDown pravi:

    Huh, kako jih mediji cefrajo.

  11. boris00 pravi:

    Sarkič blefer in lažnivec…škodljivi domoljub je tvoja pogruntavščina, ti pa trdiš da so jih tako okarakterizirali njihovi konkurenti…
    Povej kdo…z imenom in priimkom

  12. Nogavička pravi:

    Semso, vse prej kot rezultat pasivnosti: oni so povsem aktiven rezultat in dediščina diskurza, ki ga je uvedel J, da bi speljal vodo na svoj mlin. Svoj vrh pa je doživela s plemenitimi 20 % in tihim zavezništvom med J in plemenitim.

    Samo srečo imamo, da so skregani s plemenitim, ker je bil slednji oproščen, njihov pa obsojen (visoka politika, pač) … vendar nikoli ni prepozno in samo vprašanje časa je kdaj bo še on aktivno vstopil v igro in zaigral kakega aduta. Moje predvidevanje je, da si bo počasi izbral nov izziv, saj kdor prvi pride, ima primat med staroborci, in najavlja se protimuslimansko vzdušje in nova priložnost za vse kvazi domoljube in lila forumaške nogometne navijače.

  13. yyz pravi:

    slovenija über alles! blaaaaa, blaaaaa …… hahahahahahah…

  14. Nogavička pravi:

    Podobnik, malo pozno, pa vseeno: a ni malo pod tvojim nivojem, da si se pred parlamentom pustu fotografirat z zamaskiranimi huligani v kulisi? Kdor pleše s hudičem … pa lih ti bi to moral najbolje vedet!

  15. obama pravi:

    Država mora aktivistu izbrisanih Aleksandru Todoroviću izplačati 17 tisoč evrov odškodnine zaradi nezmožnosti zaposlitve za obdobje šestih let, je pred dnevi odločilo ptujsko sodišče. Sodba sicer še ni pravnomočna, Todorović pa napoveduje pritožbo na višje sodišče, saj ga prisojena odškodnina ni zadovoljila

  16. Mirjana pravi:

    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042243718
    priporočam branje,…z malo premisleka.

  17. Taj pravi:

    Ta stranka jim bo pa dala vetra.

  18. Denis Sarkić pravi:

    boris z nulami, ni bila tole moja ideja, ampak treh njihovih konkurentov iz DZ in še dveh oseb iz civilnodružbenega spektra oziroma nevladnika, vendar če sami niso hoteli oziroma si upali povedati tega meni v kamero, potem jih jaz ne bom razkrival, razkril pa sem njihove off the record misli in zamisli. Je to narobe? Aha, moral bi vseeno z imeni in priimki. Jah, pa ne bom, zato lahko v tvoji glavi mirno stoji, da sem si jaz to izmislil. Čeprav je prava resnica napisana zgoraj! Sicer pa, saj so Lovro, Lado in Zdenko odgovorili na te provokacije brez posebnih težav, kar pomeni, da je onih pet oseb dobilo po p….! Je zdaj v tem kaj narobe??? In odgovoril je na to opazko tudi Marjan Podobnik, ki ga je peterica enako okarakterizirala, pa tudi on je na to odgovoril brez dlake na jeziku!

    http://www.vest.si/2009/02/17/skodljivi-domoljub/

  19. Gregor pravi:

    @mikka: ne gre za to, da bi poveličeval nacionalizem, ampak dejstvo je, da Sloveniji manjka neka prava domoljubna stranka, ne pa kvazi-domoljub Jelinčič - ko se nasmeje z ono glupo faco, je vsakomur takoj jasno, da je v politiki ZGOLJ zaradi LASTNE koristi. J… se njemu za narod… Ima da se ga leta 2012 zabriše s parlamenta isto kot se je to zgodilo njegovemu nekdanjemu šovinističnemu pribočniku pećetu. Toliko.

  20. neemocije pravi:

    Rdeča vlada je popolnoma nesposobna (a to se ne sme povedati na glas), zato pa je ukazala novinarjem naj dobijo grešnega kozla (ideloški nestrpneži pač najlažje poiščejo rasne nestrpneže in jih predstavijo kot nacionaliste) - demokratično nezreli bedaki bodo itak še enkrat nasedli, tako so pač vzgojeni

  21. Zbik pravi:

    @Mirjana…
    Ja, še posebej bistra je nadgraditev v komentarju neke Dune!

  22. vinetu pravi:

    Škrinjarič, Jelinčič…oba neslovenska priimka (izvirata iz Hrvaške), prav zanimivo, kako deluje tako imenovani “janičarski sindrom”. Tudi pri Hrvatih je eden največjih nacionalistov nemškega rodu, pri Srbih pa hrvaškega…

  23. tom pravi:

    banda nacionalistična kretenoslovenska,
    bi spet radi vojno zakuhali, prekleti alpski balkanci…
    referendum za hrvate…….pizda a bolgare in romune ste notri v EU spustili, hrvate sosede pa ne….
    jebem vam sunce nacionalistično……

    banda

  24. Samorastnik pravi:

    jebem vam sunce a tom, ti ali tvoji predniki so lahko zbežali iz balkana, balkan iz tebe pač ne bo. hehe

  25. winterman pravi:

    Stranka bi naj imela 3000 članov, a na volitvah je dobila 2626 glasov. HAHAHA!
    To pomeni, da te stranke še lastni člani niso volili! Koga oni to farbajo?
    Naj se spravijo delat, ne pa da visijo na socialnih pomočeh in se grejo politikantstva!

  26. x pravi:

    vinetu, hitlerov dedek je bil žid, saj vemo kako to gre..

  27. neemocije pravi:

    # tom pravi:
    20. februar, 2009 ob 14:36

    banda nacionalistična kretenoslovenska,
    bi spet radi vojno zakuhali, prekleti alpski balkanci…
    referendum za hrvate…….pizda a bolgare in romune ste notri v EU spustili, hrvate sosede pa ne….
    jebem vam sunce nacionalistično……

    nacioanl-socialisti!!!!!!!!!
    socialni-nacionalisti!!!!
    oz. rdeča vlada + tile psudonacionalisti!!

  28. Kadrovik SDS pravi:

    Smešno, da ena lumperproletariatska stranka takole drži za jajca vse slovenske profesionalne politike. In Pahor se gre ves presran pogajat z obsojenim kriminalcem…..

    only in Slovenia !!!

  29. Nogavička pravi:

    … te skrbi, da bi se kej tud zmenu, ker pol vam pa zmanka materiala za pametn bit.

  30. Bount pravi:

    Sever nam je v članku Kam gremo- kolumna, prikazal zadevo iz drugega zornega kota.
    J.J. je dovolj inteligenten, da ve kdaj je potrebno in koliko je potrebno blefirati in se sprenevedati!
    B.P. je dovolj samovšečen, da je popolnoma zgubil kompas sicer je res, da je že podedoval “blazno “politiko, njegov velik problem pa je ta, da misli da je Mesija- rešitelj , ki bo ISTOČASNO rešil vse, tako blažneže kot blažene kot navadne smrtnike!
    Hrvati so kot hrti, so dovolj agresivni in “superioni, no tako oni mislijo, da sklepajo, da so Slovenci
    slavi-schiavi in vsa njihova politična elita za njih samo mačji kašelj!
    Slovenci so dovolj “bebavi” , da se še dalje med seboj samo kregajo kaj je rdeče in kaj je črno!
    Bistvo problema pa ne vidijo!
    Smo pa res Wonderland bedakov, kajne?

  31. rukar pravi:

    ZELO se je trojčku zdelo “za-malo”, ko jih je JANŠEVA parlamentarna struja učila olike ob ne-sprejetju proračuna in to označila, kot požig parlamenta. No in kaj bo sedaj rekel GOLOBIČ, ko jim je preškrnila jajca SSN,ali kar”viole”! Pa tudi TROH-nobo ste dobili na glavo, katerega ste nekoč zlorabili ( ugrabitev) proti JANEZU JANŠI !
    VSAKA RT PRIDE NA SVOJ CEKRET !!

Komentiraj