Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Žur za 20 let SDS

15. februar 2009 ob 0:29 | Denis Sarkić |

Slovenska demokratska stranka (SDS) je na petek trinajstega februarja s slavnostno akademijo v dvorani Grandis kongresnega centra na Brdu pri Kranju počastila 20-letnico svojega obstoja. V SDS ocenjujejo, da je stranka od svojega začetka do danes “igrala ključno vlogo v slovenskem političnem prostoru in s tem močno zaznamovala vsa obdobja novejše slovenske zgodovine”.

Akademija in zabava SDS:

Stranka je po oceni njenega vodstva v 20 letih napravila lep razvoj, saj je postala nepogrešljiva v slovenskem političnem prostoru. “To se je zgodilo predvsem zaradi korektne drže in sposobnih ljudi, ki so se ji priključevali, predvsem pa zaradi dveh izjemnih politikov, ki sta zaznamovala njeno dosedanje življenje, Jožeta Pučnika in Janeza Janše,” so še zapisali strankarski piarovci v teh dneh. Ob tem pa še poudarili, da Pučnik in Janša nista bila edina, ki sta orala ledino SDS: “Mnogo je bilo posameznikov, ki so iskreno verjeli v demokracijo, nekaj dali zanjo, in predvsem veliko tvegali, tudi osebno svobodo.”

Dimitrij Rupel, prvi predsednik SDZ o zgodovinskih dejstvih:

SDS je sicer naslednica Socialdemokratske zveze Slovenije (SDZS), ustanovljene 16. februarja 1989, in 11. januarja istega leta ustanovljene Slovenske demokratične zveze (SDZ). Po prepričanju podpredsednika stranke Milana Zvera je stranka svoj največji uspeh dosegla leta 2004, ko je z 29,08 odstotka glasov zmagala na volitvah in prevzela vodenje vlade. Zver je prepričan, da se lahko stranka, kljub temu, da je trenutno v opoziciji, v prihodnosti znova približa temu rezultatu.

France Tomšič, prvi predsednik SDZS o zgodovini in prihodnosti:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj