Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Referendum o Hrvaški

13. februar 2009 ob 17:57 | Jaka Tomc |

Poslanska skupina SNS je vložila pobudo za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o ratifikaciji vstopa Hrvaške v Nato. O tem bo moral odločati DZ, za razpis referenduma pa mora pobudo sprejeti večina vseh poslancev, kar pa je malo verjetno, saj je ratifikacijo v ponedeljek podprlo 75 od 90 poslancev v DZ.

Kot je pojasnil strankin predsednik Zmago Jelinčič, je morala Hrvaška v pristopnem procesu v Nato prav tako predložiti zemljevide oziroma pojasniti, kje potekajo njene meje, v tem pa je prejudicirala mejo s Slovenijo. Spomnil je, da se tudi hrvaški tisk sprašuje, kako to, da so isti zemljevidi, ki so bili za Slovenijo dobri za vstop Hrvaške v Nato, niso dobri za vstop hrvaške v EU, kar po njegovih besedah dokazuje, da ti zemljevidi obstajajo.

Jaka Tomc

Sorodne novice:
* Brez blokade Hrvaške
* Izsiljen popravni izpit
* Ministri na Podnu
* Sanader poklical Pahorja

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. yewo pravi:

    ZMAGO ZA ZMAGO!!!

  2. r pravi:

    zmago na kravo.

  3. Don_Vito_ pravi:

    Bravo Zmago! Ne vem zakaj tudi ostali stezosledci, ki radi ližejo zadnjične odprtine končno ne opazijo, da se nam cel svet smeje kako naivni smo.

  4. 007 pravi:

    Popušil si kosmatinc. Kaj boš pa pol, k te bo nategnu še Podobnik. Ja zgovarjal se boš, da je bla SNS edina stranka, ki je hotela, ampak ni mogla, ker so jo to onemogočili komunisti ter njihovi podrepniki. Daj splezaj že enkrat dol z drevesa in pejt nekam. magari v pokoj, da ne boš več blefiral.

  5. suncek pravi:

    vcasih prodem malce pokukat, in vedno me ta vas zmago preseneti… hrvaska do zemuna?? :o))) to sm nazadnje slisal nekje za vojne cca 1993 leta… pa noben hrvat, neodvisno koliko je desno orjentiran niti ne pomisli na neki tazga …

Komentiraj