Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Falcon v hangarju

13. februar 2009 ob 10:02 | Denis Sarkić |

Vladni Falcon v hangarju

Skupina za prevzem letala falcon je v ZDA opravila prevzem od dosedanjega najemnika. Letalo za zdaj ostaja v ZDA v hangarju, najetem za obdobje do šestih mesecev. V tem času mora Slovenija poravnati vse obveznosti do podjetja, ki je sklenilo zakupno pogodbo z dosedanjim najemnikom, nato pa letalo še registrirati, so sporočili z MORS-a. Včeraj se je sestala delovna skupina za pripravo ustrezne rešitve glede nadaljnje uporabe letala Falcon 2000 EX in se seznanila s potekom tehničnega prevzema letala od dosedanjega najemnika v ZDA. Kot pojasnjujejo na ministrstvu za obrambo (MORS), se je skupina za prevzem letala iz ZDA, kjer je opravila tehnični prevzem letala, vrnila minulo nedeljo.

“Po opravljenem pregledu in testnem letu je bilo ugotovljeno, da je letalo v zelo dobrem stanju. Skupina je od dosedanjega najemnika prevzela letalo skupaj s tehnično dokumentacijo, ga ustrezno zavarovala in garažirala v najetem hangarju na letališču Oxford v državi Connecticut. Hangar je najet za obdobje do šestih mesecev, stroški najema pa znašajo 7.300 dolarjev mesečno oziroma 5.645 €. V tem času bo treba končati vse odprte finančne obveznosti podjetja Aircraft Guaranty Title & Trust, ki je za Republiko Slovenijo sklenilo zakupno pogodbo z dosedanjim najemnikom, nato pa letalo še registrirati,” pojasnjujejo v sporočilu za javnost. Delovna skupina bo po navedbah MORS-a o prevzemu letala pripravila poročilo in ga skupaj s predlogi nadaljnjih postopkov, ki so vezani na oddajo letala v najem ali upravljanje, na možnost dokapitalizacije oziroma na možnost prevzema letala v uporabo Slovenske vojske, posredovala vladi.

Denis Sarkić, foto: AP

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. medek pravi:

    Precej razjahan zgleda :)

  2. kaktus pravi:

    TELETEX, na strani 114 stran RTV- Slovenija, danes, 13. 02.09 ob 12.00 uri. Ob poročilu o Falkonu posojenemu nekemu Američanu piše, da je đogovorjena cena za najem hangarja za šest mesecev, znaša 7500 dolarjev na mesec.
    ZOPET JE NEKDO SLABO BARANTAL IN ZAPRAVLJA NAŠ DAVKOPLAČEVALSKI DENAR 1

  3. Nace pravi:

    orkaduš, sam parking tolk stane, za znort

  4. luka pravi:

    jah al to je luksuzni parking, ga vsak dan božajo z najboljšimi krpicami, vsak dan ga lubčkajo, mu pucajo gume z zobnimi krtačkami….

    jebem vam………
    enmu kmetu u štalo bi ga dal, za 100 evrov na mesec in 2 pira……….

  5. MEFISTO pravi:

    Ne sekirajte se! Ponižni davkoplačevalci bomo pa ja zmogli še to najemnino.

  6. Carlos Contreras pravi:

    Naglavni greh Mirka in Slavka Bandlja.

Komentiraj