Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Znižanje plač za 4%

12. februar 2009 ob 18:11 | Denis Sarkić |

Vlada je na svoji 13. redni seji seji pripravila predlog zakona o začasnem znižanju plač funkcionarjev, s katerim bi 1690 funkcionarjem izvršne in sodne veje oblasti znižali plače za štiri odstotke, je na novinarski konferenci po seji vlade povedala ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs. Predvideno je, da bi znižanje veljalo od 1. aprila letos do prvega aprila prihodnje leto, je povedala ministrica in pojasnila, da naj bi prihranki v enem letu začasne veljave tega interventnega zakona znašali 2,5 milijona evrov, in sicer brez upoštevanja nadomestil za bivše funkcionarje, ki bi jih ravno tako znižali za štiri odstotke.

Pavlinič Krebsova je še pojasnila, da predlagani zakon ne vključuje plač predsednika in podpredsednika DZ, generalnega sekretarja DZ ter poslancev, ker so ti že sami pripravili svoj predlog. Na vseh treh postavkah, torej pri plačah funkcionarjev izvršilne, sodne in zakonodajne veje oblasti ter pri nadomestilih bivših funkcionarjev naj bi v letu dni prihranek znašal od 2,8 do treh milijonov evrov, je še povedala ministrica.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Pravi človek pravi:

    4% znižanje je norčevanje iz delovnih ljudeh, ki vsak dan izgubljajo delo, ali pa se jim plače znižujejo za 20% in več. Sramota.

  2. luka pravi:

    seveda da je norčevanje……
    najbolš, da gremo vsi v državno upravo, pa bomo videli od kod bomo jemali……..:)

Komentiraj