Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Sindikat nad ZZZS

11. februar 2009 ob 21:49 | Urh Maček |

11. redna seja Skupščine Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) se je zapletla že pred stavbo ZZZS. Nenapovedan shod članov Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) je že pred samim začetkom seje privabil organe pregona.

Protest na Miklošičevi in prihod modrijanov:

Skupščina zavoda ni prišla do tretje točke dnevnega reda, katera je skrivala za sindikate nesprejemljivo C2 točko. Ta točka za sindikalno stran članstva skriva nesprejemljivo zmanjšanje delavskih pravic. Delavske predstavnike na skupščini ZZZS je zmotil predvsem del, ki govori o nadomestilih za upravičeno odsotnost z dela.

Predstavnik sindikatov Ladislav Rožič, direktor ZZZS Samo Fakin in predsednica upravnega odbora Lučka Böhm:

Na drugem robu so postopali predstavniki delodajalcev, ki so ves čas povdarjali potrebo po sprejemu ukrepov za zagotavljanje vzdržnosti sistema obveznega zdravstvenega zavarovanja. Sindikalni strani skupščine so očitali nepripravljenost na pogovore in zagotavljali, da sprejetje omenjene tretje točke dnevnega reda ne krči pravic zavarovancev.

Ozračje je posizkušal pomiriti minister za zdravje Borut Miklavčič, ki je v pol ure trajajočem govoru ošvrknil vse zbrane, z vodstvom ZZZS na čelu. Po nastopu Miklavčiča je sindikalni del članstva sejo zapustil. Zbor ni bil več sklepčen in 11. redna seja je bila prekinjena.

Minister za zdravje Borut Miklavčič po razpustu seje:

Zdravstvena blagajna še naprej tone v rdečih številkah. Vsi vpleteni se raje zabavajo na neproduktivnih sejah, namesto da bi končno enkrat pošteno zarezali v zdravstveno blagajno in odrezali lovke katere dušijo zdravje podalpskih potpurijev.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Nace pravi:

    teli se še ne bojo kmal zmenil

  2. Partizan! pravi:

    MIKLAVČIČ naj gre v penzijo!!!! in Pahor z njim!

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    heh, kaj že pravi Soprano ? _ _ _ ;-)

Komentiraj