Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Razočarani sindikati

4. februar 2009 ob 18:00 | Jaka Tomc |

Sindikati javnega sektorja so razočarani nad zadnjim predlogom vlade in njihovim odnosom do socialnega dialoga. Kot edino svetlo izjemo so omenili ministrico za javno upravo Irmo Pavlinič Krebs.

Jaka Tomc

Sorodne novice:
* Krizologija
* O delovnem času
* Vizjakov pušeljc
* Protest segel do vlade
* Subvencioniranje krize

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. luka pravi:

    mah dej 30 % jih je preveč v javnem sektorju…..vse te pizdune je treba odpustit, ker pa bi bil prevelik šok za socialo to, se nardi eno državno faberko, kjer bi delal pač neki (kosil travo, sestavljal tamagočije,…), kdor bi hotu bi, kdor ne pač ne….

  2. medek pravi:

    Edini efektivni pogoj je revizija javnih naročil. Kje so črne luknje, ki požirajo.

  3. Peter Božič pravi:

    Medek ima edini prav.Proračun je prestreljen z velikimi črnimi luknjami,zlasti trije resorji,ki jih je imela v vseh vladah doslej SLS,promet,okolje in prostor in kmetijstvo,DARS. ima najmanj 4 x višje cene za enako ceste kot drugod,pravo plenjenje državnega denarja preko državne firme- kmetijstvo,-zdaj naprimer javni razpis za investicije ,poslušajate in ne padite po tleh,mladim kmetom prevzemnikom kmetij,interesenotov je 8oo po razpisu pa jih pustijo zraven 4oo.subvencije za investicije.Povsod se podpira kmetijstvo,iz kohezivnih skladov ali pa iz kreditov,ne pa iz subvencij kot pri nas,miljarde in miljarde so šle takoimenovanim 1oo kmetijam,za kemićno industrijsko pridelavo kmetijskih pridelkov,ki so enaki kot po celi Evropi,samo da je naša proizvdnja spet enkrat držja, -okolje in prostor-,vse vlade doslej so šarile z enormno visokimi denarji ko je šlo za velike odkupe zemlčjišč preko Darsa,pa so državno upravne enote izdajale gradbena dovoljenja,itd,itd.V vsakem resorju od teh treh se skriva vsaj deset Patrij,ta vlada pa se je lotila z revizijo zdravstva,izobraževanja in kulture,ne rečem,da tukaj ni enakih grehov kot v drugih resorjih,samo tistih,kjer se ta denqar tukaj pred njimi skrije,je desetkrat in destkrat več in ponika že desetletja v črne lukknje,ki jih obvladuje kar povezana politična elita,tukaj so so desmo in levi pravi bratje in sestre.in ker je ta vlada tako kot prejšnja do vratu v tej zgodbi,bo recesija pri nas vsaj še enkrat delj kot v ZDA Peter Božič

  4. igooor pravi:

    Jaz sem za uvedbo miljonskih nagrad tistim, ki naredijo tehnološki preboj, ki bo tudi iz ekonomskega vidika zmagovalen. Legaliziral bi travo in bi država direktno kreditirala podjetja in posameznike, ki bi odpirali ali obnavljali papirnice, tekstilno industrijo, prehrambeno… možnosti je nešteto. Ključ je v odpiranju novih dejavnosti novega vira zasljužka. Lahko bi masovno gradili sončne, bio ter druge elektrarne saj uvozimo večino energije. Z to energijo bi lahko čez par let imeli univerzalni dobiček npr. 100€ za vsakega, ali pa vsaj sklad za naravne katastrofe… Komu od politikov lahko zaupam, da se ideje(imam jih veliko) ne bodo pokvarile? Rad bi prispeval nekaj Sloveniji, samo se bojim požrešnosti posameznikov.

  5. svetovalec pravi:

    REBOLJ, s prejšnjo vlado si vsaj lahko poganjav-barantal. Tega je konec, iz ozadja prihaja komanda babice partije, katere član si sam bil. Ali si se dovadil poslušnosti ? Če ne boš pridkan imamo še nakopiranega izpred desetletij, da te utišamo !

  6. dj BOBO pravi:

    tale pergamovc se tolk neki duva je pa najmanjši sindikat.

    je pa zgleda dobr bit sindikalist…ima bajto na perovem v naselju luxuznih hiš

Komentiraj