Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Premier in bankirji

4. februar 2009 ob 20:35 | Denis Sarkić |

Premier Borut Pahor se je sestal s predstavniki slovenskega bančnega sektorja. Srečanje sodi v okvir razprav o finančno-gospodarski krizi in ukrepih, ki jih je vlada že sprejela oziroma jih načrtuje za omilitev posledic krize v slovenskem finančnem sistemu in gospodarstvu. Srečanja se je poleg premiera udeležil tudi finančni minister Franc Križanič, bančni sektor pa so poleg člana sveta Banke Slovenije Boža Jašoviča zastopali predsedniki uprav Nove Ljubljanske banke Draško Veselinovič, Nove Kreditne banke Maribor Matjaž Kovačič, Abanke Aleš Žajdela in Unicredita France Arhar ter Borut Vujčič iz SKB banke. V izmenjavi pogledov na razmere v bančnem sektorju sta sodelovala tudi direktor Združenja bank Slovenije Dušan Hočevar in predsednik uprave Slovenske izvozne in razvojne banke Sibil Svilan.

Šef NKBM Matjaž Kovačič po sestanku o vladnih ukrepih in svoji plači:

Za zagotovitev likvidnosti v finančnem sistemu je država konec lanskega leta sprejela odločitev o državnih poroštvih bankam v višini 12 milijard evrov in o možnosti odobritve posojil kreditnim ustanovam, 28. januarja pa je prodala celotno izdajo triletne državne obveznice v višini milijarde evrov. Minister Križanič je prejšnji teden izrazil pričakovanje, da bo posojilni krč z izvajanjem ukrepov, ki jih je doslej pripravila vlada, popustil. V nasprotnem primeru pa je napovedal možnost dodatnih ukrepov za spodbuditev kreditne aktivnosti bank, ki naj bi jih vlada po njegovih besedah “že pripravljala”.

Premier Pahor in minister Križanič o sestanku in vladnih ukrepih zoper posojilni krč:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. luka pravi:

    sej revež ne zastopi, kaj so se menili….:)

    ne pa nisem za janšo…

  2. JB pravi:

    @luka
    a pahor, ne? kako stoji zraven, kot kakšen ministrant, ki prosi vsemogočnega,da pomaga

  3. Kadrovik SDS pravi:

    Bankirjem ni pomoči. Denar so dali tajkunom, sedaj pa se kesajo. Tudi sto očenašov ne bo pomagalo niti dvesto zdravamarij.

  4. luka pravi:

    2. kdo pa drug….
    3. jah bo pa pomagal ljudski bailout….

  5. Marko pravi:

    Če bodo še tretjič sanirali te k***ve bankirje polnih riti, bo narod mogoče končno le spoznal, da je nogavica najboljši trezor.

  6. medek pravi:

    Koliko manjša in koliko nižja, a jajca prodajajo?

    Krediti, kaj pa depoziti?

    Na medbančnem trgu smo pa tam kjer so prebivalci Gaze.

    Stanje je takšno, da če boste hoteli bankirji denar davkoplačevalcev, potem bo treba tudi pokazati “čiste račune”.

  7. medek pravi:

    Krizo je z razvitega sveta “k nam prinesel Bajuk” - ekonomist leta - spekulant leta” in hvala bogu spokal kufre.

    Pahor daj nam mir s tvojimi “obamamanijami”.

  8. medek pravi:

    Zaupni podatki, ki zadnje čase uhajajo iz Luke Koper, razkrivajo, da se tam dogajajo različne nečednosti, morda tudi nepravilnosti, s katerimi bi se lahko ukvarjali tudi kriminalisti. Zato je dokaj nenavadno, da odgovorni jemljejo zadeve precej lahkotno. Prometni minister Patrick Vlačič je sicer naročil revizijo poslov v omenjeni družbi, a se zdi, da je to storil le zaradi pritiska javnosti in nekaterih poslancev z Obale. Minister z ekipo svojih dečkov namreč rad pove, da revizija najbrž ne bo odkrila ničesar.

    http://www.dnevnik.si/debate/komentarji/1042242355

  9. Blaž Babič pravi:

    Vsak je svoje sreče piarovec?

    Zaslužek v Luki Koper pa si obeta tudi dolgoletni prijatelj prometnega ministra in donedavna glavni piarovec Pahorjeve SD Sebastjan Jeretič. Ta bi Luki Koper prek svojega PR-podjetja rad ponudil komunikacijsko podporo glede gradnje tretjega pomola.

    Aja, kako pa gresta Franci na balanci Zavrl in plin skupaj?

    TGE Gas Engineering GmbH

Komentiraj