Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Policista v Gruzijo

30. januar 2009 ob 17:28 | Jaka Tomc |

V nedeljo bosta na opazovalno misijo Evropske unije v Gruziji odšla slovenska policista. Izvajala bosta naloge patruljiranja, predvidoma pa bosta nameščena v okolici kraja Zugdidi na zahodu Gruzije, so danes ob predstavitvi misije pojasnili na ministrstvu za notranje zadeve.

Na misijo EU v Gruzijo odhajata Robert Mastnak Mlakar iz policijske uprave Ljubljana in Boštjan Grm iz urada za varnost in zaščito pri Generalni policijski upravi. Oba sta se doslej že udeležila misije na Kosovu, tako da nista brez izkušenj z delovanjem v mednarodnih misijah, čeprav, kot priznavata, je vsaka misija svojevrstna.

Opazovalna misija EU (EUMM) v Gruziji je začela delovati 1. oktobra lani, v njej pa sodeluje približno 350 policistov, ki so nameščeni po vsej državi. Gre za misijo, ki naj bi pomagala pri vzpostavljanju stabilnosti v Gruziji in regiji, predvsem pa naj bi zagotavljala stabilizacijo položaja v skladu s t.i. načrtom šestih točk, s katerim se je končala poletna vojna med Rusijo in Gruzijo zaradi gruzijske Južne Osetije. Misija ima zaenkrat mandat do 8. septembra.

Jaka Tomc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. rukar pravi:

    KRESALKA, ponuja naše policste za akcije po svetu, kot kakšne profesionalne prostitute.
    Kakšen kraval bi zganjali ti zares-ovski kvazi liberalci, če bi to počeli JANŠEVI ministri !

Komentiraj