Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kramar odnesel Žuniča

30. januar 2009 ob 3:35 | Denis Sarkić |

Vlada je na svoji 10. redni seji z mesta državnega sekretarja v kabinetu predsednika vlade razrešila Antona Žuniča. Službo je izgubil, še preden jo je dobil, odnesla pa naj bi ga sporna pogodba, ki jo je kot nekdanji prvi nadzornik NLB podpisal s predsednikom uprave Marjanom Kramarjem. Prav ta pogodba naj bi Kramarju omogočila izplačilo milijona evrov nagrade za uspešnost. Žunič je odstop ponudil po posvetovanju s premierjem Borutom Pahorjem. Predsednik uprave NLB v odhodu, Marjan Kramar je čas vodenja banke označil kot zelo dinamičen, z veliko izzivi. “Naši cilji ob začetku mandata so bili jasni: stabilizacija banke, poudarek na rasti in na rezultatih. Danes je NLB prav gotovo stabilnejša in boljša banka,” je prepričan.

Borut Pahor o razrešitvi Antona Žuniča:

Kramar v izjavi novinarjem ni želel odgovarjati na novinarska vprašanja glede izplačila milijonske nagrade. Pojasnil pa je, da enaka plačna politika v NLB velja vse od vstopa tujega strateškega partnerja v lastništvo banke, belgijske KBC. “Naša plača je sestavljena iz fiksnega in variabilnega dela. Slednji je preciziran in izračunljiv po točno določeni formuli, na osnovi revidiranih podatkov, obravnavanih na organih upravljanja. Nagrad v tem sistemu nimamo,” je pojasnil. Kramar sicer odhaja iz NLB, banki pa, kot je poudaril, ostaja zvest kot komitent in kot mali delničar. Ob tem si želi, da bi NLB uspešno poslovala tudi pod vodstvom novega predsednika uprave Draška Veselinoviča.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. simpatikus komunalis pravi:

    Kramar je edini na svet,ki je kramo dobr vnovčil..

  2. medek pravi:

    Biden: Te fante bi vrgel naravnost v ječo

  3. neemocije pravi:

    medek, itak so vsi “VAŠI”.

  4. mati nikenen pravi:

    Če hoče vlada z zakonom nižat plače delavcem in javnim uslužbencem, naj jih z zakonom najprej zniža Kramarju in ostalim direktorjem državnih podjetij (elektro itd..).

  5. mati nikenen pravi:

    ne pa, da za direktorje sprejema samo ena brezvezna priporočila, ki jih noben direktor ne bo upošteval.

  6. miro pravi:

    Problem so individualne pogodbe. Le kdo si bo upal spreminjati zakonodajo na tem področju?

Komentiraj