Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zakaj je umrl Bor?

28. januar 2009 ob 18:47 | Jaka Tomc |

Zdravniška zbornica Slovenije je komentirala potek preiskave tragične smrti 12-letnega Bora Nekrepa. Predsednica zbornice Gordana Kalan Živčec se je še posebej ostro odzvala na očitke direktorja direktorata za zdravstveno varstvo Janeza Remškarja, ki je napovedal, da v kolikor na zbornici v enem mesecu ne bodo zaključili preiskave, bo ministrstvo razmislilo o odvzemu nekaterih pooblastil zbornici.

O preiskavi primera:

Kalanova ostro nad Remškarja:

Jaka Tomc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 31 x komentirano
  1. Matjaž Germ pravi:

    Na žalost gospa Kalanova govori prehitro, da bi ji lahko verjeli :/

  2. bullock pravi:

    Sramota, ga. Kalanova, čas je, da začnete delovati, kot bi človek pričakoval od zdravniške zbornice ali pa se poslovite.

  3. Manja pravi:

    Je bila v gradivih tudi korespondenca z lonodonskim laboratorijem, ki je kar tri mesece pošiljal rezultate? Je zbornica pošiljala urgence za čim prejšnji izvid? Verjetno je šlo s strani zbornice za naročeno storitev pod določenimi pogoji, tudi časovnim rokom. Če pa zbornica sodeluje z zunanjimi izvajalci, s katerimi nima dogovorjenih pogojev, je pa to vse prej kot profesionalno še manj strokovno, na kar se tako vehementno sklicujejo.

  4. Valter Hudovernik pravi:

    Za smrt Bora Nekrepa so krivi: neznanje, vzvisenost in malomarnost.

  5. Furija pravi:

    Ne bodo popuščali pod političnimi pritiski? Kako ima baba obraz ziniti kaj takega. 10 mesecev že raziskujejo in preislujejo. In ko je resornemu ministrstvu dovolj njihovega guncanja afen imajo oni to za politični pritisk!
    Nedopustna izjava brez kančka sočutja. Če se je zdravnica ki je zdravila Bora Nekrepa obnašala tako oholo kot se sedaj tale Gordana, potem nimajo več kaj preiskovati, ker so dokazi na dlani! OHOLI ZDRAVNIKI BREZ KANČKA VESTI!

  6. igooor pravi:

    Moja mama dela na pediatrični kliniki. Videla je dečka, ko so go pripeljali v Ljubljano, a je bilo žal prepozno. Že takrat mi je rekla, da bi to, kar se je zgodilo dečku, morali ugotoviti že tisti, ki so opravljali prvo pomoč. Bom jo jutri vprašal malo bolj natančno, ampak kakor se jaz spomnim, je bila takrat zalo jezna na zdravnike. (mojo mamo je skoraj nemogoče razjeziti)

  7. Bount pravi:

    Draga govornica,
    kaj je šlo narobe:
    to, da je lečeča zdravnica v tem primeru delovala vzvišeno, brez znanja, malomarno..itd..polna strahu, da ne bo izpadla popolnima nesposobna in zato ni vprašala za nasvet druge bolj izkušene kolege zdravnike.
    To ni bila tragična nesreča, ampak zelo velika napačna odločitev , ki je, kot posledica vodila v smrt
    otroka.
    Minimalno, kar lahko naredite je to, da tej zdravnici odvzamete licenco, seveda če niste sami preveč licemerni…itd , da bi to storili.
    Nekateri zdravniki, pa se res obnašajo kot bogovi v belih haljah.
    Le kdo jim daje to pravico?

  8. kricert pravi:

    Kalanova je gnida, dela sočuten obraz, v resnici pa jo prav malo boli kurac.

  9. Arh pravi:

    Včeraj je na soočenju zabrusila temu direktorju direktorata naj se začne obnašat kot zdravnik. Hmm, mar to pomeni, da bi moral začeti delovat cehovsko, skrivat vse pod preprogo ker je prav “skup držat”. Oholi, vzvišeni zdravniki, kaj naj rečem …

  10. Bount pravi:

    Da, tako najlažje se je obnašati cehovsko, saj v istem krdelu, kjer en drugega vedno brani in zagovarja, imaš dosti večjo moč .Danes ti, jutri pa bom jaz potreboval “te vrste ” pomoč.
    Morala in etika, kaj pa je to v primerjavi z strahom, in premaganjem le-tega ter se soočiti z posledicami lastnega dejanja ali ne dejanja.
    Recimo, vsi smo samo ljudje in vsi delamo manjše ali večje napake in zdravniki niso izjeme in to Oni
    sami zelo dobro vedo.
    Problem je le v tem, da ko tvoja napaka postane smrt in niti takrat nočeš tega sprejeti, ker se bojiš
    posledic..itd..ter se raje lažeš in sprenevedaš, takrat pa postane preveč hudo, da bi se vse lahko pometlo pod preprogo.
    In ravno to se dogaja, gospa zgoraj in lečeča zdravnica, pa se še kar naprej sprenevedata in upata , da se bo s časom , vse skupaj pozabilo.

  11. Mirjana pravi:

    Gospa je delovala izredno učinkovito in hitro z verbalnnimi izstrelki,..upajmo, da to lastnost uporabi tudi pri svojem delu in zadevo reši. To je dolžna storiti kot predsednica zdravniške zbornice, zdravnica in predvsem kot človek. To njeno arogantno obnašanje so gledali tudi starši dečka,..a tega verjetno gospa ne dojame.

  12. Furija pravi:

    To da je z etiko, moralo, srčno kulturo, vestjo…. Slovenskih zdravnikov nekaj hudo narobe, se vidi že po medsebojnem obračunavanju na onkološkem inštitutu.
    Človeka, ki naglas opozarja na napake v zdravstvu in onkološkem inštitutu, brez kakršnih koli preiskav in dokazov o knjegove strokovnosti gladko obtožijo nestrokovnosti, zdravnico, ki pa je Bora Nekrepa očitno malomarno in nestrokovno zdravila pa že dset mesecev poskušajo kolegi izveči iz dreka pod krinko strokovne preiskave.

    Za bruhat.

  13. lucifrka pravi:

    Gospa je predsednica institucije in mora varovati njene interese.

    Kdorkoli na njenem mestu bi ravnal enako, zato je smiseln premislek o prenosu javnih pooblastil na izvajalca, ki si ne bo sam definiral, kaj je to”celovit” postopek, “popolna” informacija, “hiter” odziv..

  14. lucifrka pravi:

    Še dodana vrednost za bralce Vesti:

    Nacionalne študije iz Združenega kraljestva, Španije in Francije zagotavljajo v Evropi večji
    del obstoječih dokazov o razširjenosti varnostnih zapletov pri hospitaliziranih pacientih in
    njihovih posledicah. Na podlagi teh študij in pogovorov s ključnimi poročevalci, opravljenih
    za zunanji projekt za oceno učinka, se ocenjuje, da je v državah članicah EU med 8 % in 12 %
    pacientov, ki so sprejeti v bolnišnice, udeleženih v varnostnih zapletih, ko prejemajo
    zdravstveno oskrbo.

    http://ec.europa.eu/health/ph_systems/patient_eu_en.htm
    Summary of the impac assesment, slovenska verzija

  15. Nikolovski pravi:

    jzt mam tut občutek, da je oholost zdravnikov problem…

  16. geiger pravi:

    Mene pa je zelo zmotila tudi njena izjava na TV o tem, da si starši zaslužijo odgovor tudi glede pravilnosti odločitve, v katero bolnišnico bodo peljali otroka. Pa menda ne misli, da naj zdaj starši nase vzamejo del bremena, ki naj bi ga nosili zdravniki….. Tu mač!

  17. Bount pravi:

    Gospa zgoraj govori kot, da bi bila stroj brez Srca, Duše in Duha.
    Praktično “napiflana” mašinica, ki je le delček večjega Stroja, ki v ozadju vse skupaj dirigira.

  18. OPAZOVALEC pravi:

    Gospa predsednica je v brezčutnosti prekosila samo sebe.

  19. Revolucija pravi:

    Gospa meni, da Janez Remškar izvaja politični pritisk nad zbornico. Remškar je na današnje delovno mesto zaposlen v času Janševe vlade. V 90. letih je bil član Demosa in Krščanskih demokratov.

    Cvikla pozivam, da naredi zamenjavo za Remškarja.

  20. Furija pravi:

    Revolucija oprosti, ampak ne morem da ne bi napisala:
    TEPEC si!

  21. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    ma ne, ne, Furija ! _ _ _ Remškar sploh ni tako čist, strokoven in pa pošten kakor se dela !! _ _ _ tipičen “ta farški” Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiip ? _ _ _ _ _ _

  22. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    jahh - vse izgleda, da bosta spet kriva vratar in pa snažilka !? _ _ _ _ _ _

  23. punksnotdead pravi:

    Kalan je ohola, nesporno, pa še predstavlja vse zdravnike včlanjene v zbornico. Potrebno je jasno omejiti čas trajanja pritožbenega postopka. Pritisk ministrstva je političen v smislu, da zastopa interes javnosti in s tem seveda ni nič narobe. Ministrstvo bi lahko že prej reagiralo, saj je to njegova dolžnost. Z. zbornica preiskuje tovrstna primere v imenu države in ne v lastnem imenu.

    Starša naj vztrajata, to je najbolj pomembno, zbornica je odgovorna zaradi zavlačevanja postopka in jo je treba tožiti, da si primer zapomni. Predsednica zbornice bi morala za začetek vsaj odstopiti s funkcije (itak ima še dve službi). To bi bila že naredila, če bi imela kaj morale.

  24. geiger pravi:

    http://www.gordanakalan-zivcec.si/pisite_gordani.htm

  25. Bount pravi:

    Zakaj je umrl Bor?
    Mogoče zato, ker negdo misli, da je ” Bog ” v belem?

  26. Partizan! pravi:

    REMŠKAR JR DOBIL ZAPOSLITEV NA RAČUN SLOVENSKE LJUDSKE STRANKE katere član je in ga ta Vlada še kar posluša kako pametuje in se dela pomembnega !

    RAJŠI SI POGLEJTE MINISTRA ZA ZDRAVJE MIKLAVČIČA!!!!!!!! __Kateri LOBISTI so njega postavili za Ministra ??
    Janez Zemljarič,Gregor Golobič?????????????? BOŽO DIMNIK ???? ŠE KDO????

    MIKLAVČIČ JE
    ZA SVETOVALCA VZEL NEKDANJEGA USLUŽBENCA NA ZDRAVSTVENI ZAVAROVALNICI TOTHA ,KI GA JE IZ PENZIJE POTEGNIL .DA mu seveda za denar svetuje kako bodo porihtali zdravstvo kar tOTH in Miklavčič nista mogla urediti ,ko sta bila zaposlena na zdravstveni zavarovalnici bosta sedaj ,ko so jih potegnili iz penzije uredila!! Pa to je za CRKNAT kakšni stari tipi furajo zdravstvo!!!

  27. Partizan! pravi:

    Kako lahko takšni penzionisti furajo zdravstvo mi ni jasno???

    ? Miklavčič , TOTH!!! Minister in njegov svetovalec ! Potem pa še imamo FAKINA????? ZDRAVSTVENA ZAVAROVALNICA SLOVENIJE JE MINISTRSTVO ZA ZDRAVJE!!!!!!

    Mislim ,da se bo kmalu vrnil JANEZ JANŠA!!!!!

  28. Revolucija pravi:

    Partizan

    Sam potem Remškar ostane. :) :)

  29. punksnotdead pravi:

    UPRIMO SE ZDRAVNIŠKEMU LOBIJU.
    Tale zdravniški ceh dela kar se mu zahoče. Praktično noben zdravnik-ca v Sloveniji še nikoli ni resnično odgovarjal-a za zdravniško napako!
    Uporabniki zdravstvenih storitev moramo poskrbeti za latno varnost, zato zahtevajmo od države jasno, pregledno in vedno dostopno možnost primernih sankcij v primeru zdravniške napake.
    Ne smemo si dovoliti srhljive situacije, da nam ljudje a la Kalan “ščitijo” pravice.

  30. Diabetik pravi:

    @punksnotdead in ostali

    Uprite se zdravniškemu lobiju! Se najraje bi videl, da sploh vec ne bi k zdravnikom hodili. Tako bi se v zdravstvenih ustanovah lahko ukvarjali s tistimi, ki imajo dejansko zdravstveni problem. Namesto, da se ukvarjati z vasimi polnimi usti in ostalimi, za vas zal neuzdravljivimi, supratentorialnimi boleznimi.

  31. Bount pravi:

    Diabetik, če si ti postal diabetik, nismo mi krivi.

Komentiraj