Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS zahteva TV prenos

27. januar 2009 ob 0:23 | Denis Sarkić |

Poslanci so v tem sklicu Državnega zbora prvič redno zasedali ter imeli priložnost spraševati premiera Boruta Pahorja in njegove ministre. Vendar se je že na začetku seje zapletlo, saj je vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko predsednika DZ Pavleta Gantarja in vse navzoče opomnil, da volilci in davkoplačevalci ne morejo preko navadnega sistema RTV SLO spremljati seje na televizijskih sprejemnikih, ampak le preko digitalnega tretjega parlamentarnega kanala. Protest poslanskega kluba SDS bodo ustrezno prenesli vodstvu RTV Slovenija, je ob tem zatrdil predsednik Gantar.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 20 x komentirano
  1. Carlos Contreras pravi:

    Analitik, a ti menda ni jasno, da je pogostost tvojega pojavljanja na ekranu v nasprotnem sorazmerju s prestižem tvoje stranke?

  2. Koloradski hrošč pravi:

    Prav bi bilo, da bi seje prenašali na prvem, drugem in tretjem programu RTVSLO hkrati, začetek seje pa naznanili s kratkim piskom sirene. Ako je seja v dopoldanskem času naj se delo v tovarnah in pouk v šolah prekineta, delavci in učenci pa potek seje spremljajo v skupnih prostorih.

  3. Marko pravi:

    Ja, to je že bilo v praksi preizkušeno. Tudi doooolg prenos neke vožnje z vlakom. Pa v nekem drugem času in v režiji “naprednih sil”.

  4. tiib pravi:

    Ha ha.. dejte v parlamentu že enkrat ustanovite delovno skupino “ekspedit” in za “odpravnika poslov” postavite gospoda iz naslova.
    Pa enega električnega Jungheinrich-a mu kupite pa eno škatlo odpremnic, pa bo mir.. Dečko pogreša svoj posel, to je več kot očitno.

  5. luka pravi:

    k nimamo 3. programa……….

  6. armada pravi:

    Bravo Jožef Tanko !
    Edina stvar, ki manjka na tv je gledanje bebavih izjav poslancev - pozicije in opozicije.
    Kaj je že un poslanec - PLAKATNIK ? Un bo pa moral uporabljati tadebele flomastre in čimbolj pisane, da bomo ja razbrali njegov umski potencial narisan na plakatih.

  7. simpatikus komunalis pravi:

    pa ja ima goblsa v svoji stranki pa mu naj zrihta.drugaće pa tanko en usrane si in da bi moral še tvoj grdi ksiht gledat in naročnino plačevat.lejp te prosim.upam,da si gobar in,da te en kočevski medo požre.

  8. AzzQim pravi:

    Haha, saj je že sam lepo povedal: “…kot je bila navada v prejšnjem mandatu.” Ja, Tanko, sedaj pa nismo več ideološko-policijska država (baje). Tretji program je bil ustanovljen ravno s tem namenom (čeprav dvoimim, da bi ga kdo pogrešal), zato naj bo prenos tam. Logično?

  9. krucefiks pravi:

    3.kanal = parlamentarni kanal

    Da pa kanala ne oddajajo v analognem signalu in zato ni mogoče oddajanje preko radijskih oddajnikov, bi morali pa razmišljati, ko ste ga uvajali, gospod Tanko.

  10. butalec pravi:

    Ali ni vse eno na katerem programu vas zaradi bebavih nastopov ne gledamo.

  11. Mirjana pravi:

    Zanimivo, da se Tanko ni bunu ko so bili v vladi:)
    Za tiste, ki ne vidijo prenosa neposredno pa zanimivost:
    G. Cukljati je omenil, da bi potrebovali varuha pravic politikov,…ma ti tipi vejo zakaj so se drenjali pred volitvami?,..a sploh vedo kaj je njihova naloga,..da ne rečem poslanstvo.??
    O plemenitem “specialcu” pa ne bomo izgubljali besed.
    Ni napak, če sledite sejam,..dobro je videti, poslušati, in pozorno opazovati.

  12. Mirjana pravi:

    Koloradski hrošč! :)))

  13. SDS pravi:

    V krvi nam je ,da pizdarimo !

  14. Analitik pravi:

    CARLOS CONTRERAS, tebi pa očitno ni jasno, da se oglašaš prepogosto glede na tvoj intelektualni domet.

  15. sanja pravi:

    politik Tanko predlaga predsedniku državnega zbora, naj se malo pomeni z uredniki javne RTV in s svojim imenom in vplivom doseže spremembe v programu. (kot je bilo v navadi v prejšnjem mandatu), “širšo slovensko javnost” pa enači kar z “gledalci”.

  16. qwe pravi:

    SDS zahteva prenos. Jim gre ustreči, saj se očitno zelo težko prenašajo tudi sami.

  17. sanja pravi:

    ali pa bi jih tako vsaj nekdo “prenašal”

  18. Revolucija pravi:

    Jožef Jerovšek
    je ministru za šolstvo in šport Igorju Lukšiču postavil vprašanje v zvezi z dvigom domoljubja. Zanimalo ga je ali
    ali Ministrstvo za šolstvo in šport pripravlja kakšne spremembe za dvig domoljubja, nacionalnega ponosa in identitete med državljani Slovenije skozi celoten vzgojno - izobraževalni proces. V zvezi s tem in nujnosti po domovinski vzgoji je bilo na predstavitvah kandidatov za ministre podanih kar nekaj obljub.

    :) lol >

  19. sanja pravi:

    mogoče kaj v stilu domo-branstva?

  20. pixiez pravi:

    očitno se aktualna ablast boji, da bi ji ljudstvo gledalo pod prste…v času janševe vlade so prenosi na drugem programu TV SLO BILI in vsakdo, ki ga je zanimalo, si je to lahko tudi ogledal…sedanjim oblastnikom pa kontrola s strani volilcev očitno ne diši (kar bolj kot na demokratičnost kaže na nedemokratičnost trenutne situacije)

Komentiraj