Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Nova podoba redarjev

27. januar 2009 ob 18:42 | Jaka Tomc |

Ljubljanski mestni redarji so poleg novih pooblastil dobili tudi nove uniforme.

Ljubljanski župan Zoran Janković in direktor Policijske uprave Ljubljana Stanislav Vrečar sta sicer podpisala protokol o sodelovanju mestnega redarstva in PU Ljubljana. Sodelovanje je po Vrečarjevih besedah korak naprej pri zagotavljanju javne varnosti v MOL. V mestnem redarstvu je sicer 35 redarjev, ki so strokovno usposobljeni za izvajanje novih pristojnosti.

Jaka Tomc

Sorodne novice:
* Lisice za podžupana

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. bronja pravi:

    ma lahko me uhvatijo za kur**

  2. šifra pravi:

    . A JE STRAH PRED “RAJO “POSTAL, TAKO “PROBLEMATIČEN” ,DA POTREBUJE “REPRESIJSKE”UKREPE!?

  3. Vojko pravi:

    Na TVju sem slišal, da so plačali 3000EUR za novo uniformo na redarja.
    Ali je to možno? To pomeni, da je MOL samo za uniforme plačal 105,000EUR.
    Gucci šival al kaj?

  4. Jaka Tomc pravi:

    @Vojko - “V štirih letih bo MOL za nove uniforme plačala 340.000 evrov oz. 3000 do 3300 evrov za uniformo posameznega redarja, kar zajema poleg nepremočljive jakne z več snemljivimi plastmi tudi večje število srajc, hlač, kap in čevljev.” (STA)

  5. Carlos Contreras pravi:

    Za ta denar bi si lahko vsak od njih omislil več oblek po meri. Kdo bo pri tem zaslužil?

  6. šifra pravi:

    “vedno ” aktualne” firme..! mi že ne!
    mi plačujemo!
    uin
    se lepo obnašati ,da slučajno ne bo nekomu prišlo na ,misel negativen “ton”..k se znazgoditi..?!
    memememememeee!

  7. Ajda Perme pravi:

    Zadnje čase jih videvam v kompletu z miličniki. Zgleda, da tekmujejo čigava uniforma pritegne več pogledov. In oboji so strašno zajebani.

  8. Lima pravi:

    Ja, madona, vsaj pokazal bi lahko tudi uniformo, dragi snemalec, če je treba že vso modno ekspertizo poslušati. Halo…

  9. EgonAlter pravi:

    Največji problem za vas lastnike rohnečih kovinskih onesnaževalcev na 4 kolesih je ta, da jih ne boste mogli že od daleč uzreti, kako vam pišejo pildke s plačilnimi nalogi.

  10. jernej pravi:

    Lahko bi usmeril kamero tudi na gospoda na levi za par deset sekund, da bi videli kako je videti nova uniforma. LP!

  11. Jaka Tomc pravi:

    @Lima, jernej - ali ni lepše, če se prepustita domišljiji in si s pomočjo čudovitega in lucidnega opisa gospodične ustvarita podobo novih uniform?

  12. Nogavička pravi:

    Imaš prav, Jaka, nepremični triminutni pogled na gospodično in na njeno navdušenje odtehta potrebo po videti uniformo … navsezadnje, priložnosti za slednje bo v prihodnosti dovolj.

  13. BOTA pravi:

    Vprašanje je ali so redarji sploh dorasli svojim novim nalogam in dovolj zreli za vsa pooblastila? Močno dvomim. Res je da so jih usposabljali na policijski akademiji, vprašanje pa je koliko so jih uspeli usposobiti. Ne gre pozabiti, da so to ljudje, ki imajo povsem drugačno percepcijo razmišljanja, ki se nemalokrat tudi meša z njihovimi osebnimi frustracijami, ki si jih zdravijo z uniformo. In ravno v tem se skriva nevarnost. Prav zanimivo bo spremljati porast konfliktov in incidentov v katere bodo vpleteni redarji. Delno jim sicer pomaga zakon o prekrških, ki je s stališča pravne varnosti ljudi porazen, še zlasti pri manjših prekrških. Da je to problem je občutilo že ustavno sodišče s tem, ko so se začeli ljudje množično obračati nanj. Z odločitvijo, da se ne bo ukvarjalo z bagatelnimi zadevami je stvar samo še poslabšalo, saj bo verjetno prej ali slej zato na udaru evropsko sodišče.

    Da redarji takšno stanje že izkoriščajo, kaže primer mojega prijatelja, ki je parkiral avtomobil na privatnem zemljišču in za parkiranje dobil globo, kljub temu da je na redarsko službo dostavil neizpodbitni dokaz da je mesto kjer je parkiral privatno zemljišče. Celo več ta dokaz mu je priskrbel lastnik zemljišča sam. Po vsej ignoranci redarstva in sodišča tako prijatelju ni ostalo drugega kot da sproži civilno tožbo proti redarju. In kot svari kažejo, bo civilnih tožb vse več.

    In ko bodo redarji doumeli svojo odgovornost bodo dorasli svojim nalogam in zreli za nova pooblastila. Do takrat pa bo preteklo še nekaj vode in hude krvi.

  14. Jaka Tomc pravi:

    @Nogavička - hahaha … po moje velja - manj jih vidimo, rajše jih imamo :)

  15. šifra pravi:

    @BOTA ..in, če je to,le začetek??

  16. bullock pravi:

    Da nima mogoče Janković apetite po svoji policiji?

  17. Andrej pravi:

    Prispevek ni za objavo, saj ni v njem niti enega kadra, v katerem bi lahko videli nove uniforme. Tako da nima smisla česar koli komentirati, ampak poiskati drug prispevek na drugem portalu.

  18. jernej pravi:

    “ali ni lepše, če se prepustita domišljiji in si s pomočjo čudovitega in lucidnega opisa gospodične ustvarita podobo novih uniform?”..dober izgovor…priznej, da te je gospodična začarala z lucidnim opisom novih uniform in si pozabil usmeriti kamero malček tudi v levo:) pa brez zamere, LP!

  19. Jaka Tomc pravi:

    @jernej - priznam :)

Komentiraj