Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kdaj krajše vinjete?

27. januar 2009 ob 20:45 | Jaka Tomc |

Minister za promet Patrick Vlačič je pojasnil, kaj se dogaja z uvedbo krajših vinjet, kar je od Slovenije zahtevala Evropska unija.

Jaka Tomc

Sorodne novice:
* Na Darsu zadovoljni
* Vinjetna diskriminacija
* Upravi Darsa nižje plače

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. krucefiks pravi:

    Ni videti ravno optimističen. Zaenkrat še vse kaže v to smer, da je hitra in nepremišljena uvedba vinjet naredila več škode kot koristi. Seveda se sedaj vozimo za 55€/letno, kar je enkratno, račun na koncu bo pa bistveno višji. Hip hip hurej

  2. Josip pravi:

    Vnovič opozarjam : ministra Žerjava, predsednika Janšo in vodilne iz DARSA bi morala sedanja oblast ovaditi zaradi škode, ki so jo zavestno povzročili z uvedbo tako predvolilne obarvane cene vinjet. Po kostanj v žerjavico morajo zdaj drugi, g. Žerjav pa, namesto, da bi bil tiho, nam ob vsaki priliki soli pamet s svojimi abotnimi domislicami. Ukradite žemljo, popisali in obsodili vas bodo. Okradi državo za milijone evrov, in nič se ti ne bo zgodilo. Barabe !
    Nisem pretiran uporabnik avtocest, za cestnino sem porabil okrog 300 Evr letno. Za celoletno vinjeto plačam zdaj 55 Evr. Naj mi nihče ne trdi, da Žerjav tega ni znal izračunati. Njegovo kriminalno dejanje je zato storjeno s premišljenim naklepom. Lahko tu reagira računsko sodišče, lahko tožilstvo ?
    Sprenevedava baraba me sme ostati nekaznovana !
    Ne obsojajte me, da se prizadevam za dražje prevoze, namesto, da bi bil vesel zastonjkarske vožnje. Takšno razmišljanje je kratkovidno. Plačali bomo vse, tako ali drugače…. In to prav v času krize, ko bi lahko s razsodno ceno vinjet poskrbeli za prometno infrastrukturo in odplačilo dolgov za ceste, s sredstvi, ki jih bomo morali zdaj porabiti za to, pa bi lahko pomagali do okrevanja marsikateri firmi, ki je zašla v težave.
    Ne, barabe so si, zaradi kratkovidnih predvolilnih interesov, dovolile gromozanske izpade sredstev. Če take stvari ostanejo v tej deželi nekaznovane, so za vnaprej in nazaj relativizirane vse barabije. In to nj bi bila pravna država !

  3. Dave pravi:

    Strinjam se z pisanjem Josipa, vinjete so s stališča državljana odlična zadeva, prevozi po Sloveniji so se dejansko bistveno pocenili. Vendar je to res preveč kratkoročno gledanje na stvari, če bo zaradi tega trpel sistem izgradnje in vzdrževanja cest je potrebno, da tisti, ki so to sprejeli za to tudi odgovarjajo.

  4. Marko pravi:

    Zakaj jih pa sedaj Vlačić ne podraži? Ga bo mogoče pametni Josip tožil za nadaljevanje kaznivega dejanja, ki ga očita Žerjavu? Največji prihranek bi bil, če bi razgonili gradbeni lobij, ki naravnost gnusno skubi narod in državo. Če ste že tako pametni, se vam ne zdi, da smo davkoplačevalci preko Darsa kupili
    Zidarju SCT in Černigoju SGP Primorje?

  5. ANALITIK pravi:

    Patrick je tudi ena od napak Bouta Pahorja.

  6. oskar pravi:

    Vinjete morajo biti krajše,zastirajo mi pogled na cesto.

  7. Pravi človek pravi:

    Ta nosonja je po videzu sodeč žid, po priimku pa vlah.

Komentiraj