Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Da! za Hrvaško v NATO

27. januar 2009 ob 0:08 | Denis Sarkić |

Predsednik odbora DZ za zunanjo politiko Ivo Vajgl je po glasovanju 16 poslancev za in treh proti na seji odbora, v prid ratifikaciji protokola za sprejem Albanije in Hrvaške v zvezo NATO, spregovoril za Vest.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. luka pravi:

    če ste spet kej mutili, in ste prejudicirali mejo v hrvaško korist…tko kot je reku zmago…

    bodte sigurni, da vam bomo vsem jeb… mater in to dobesedno…vas pa bomo nabili na kole….

    sam tko….

  2. Ernest pravi:

    G.Luka . Slovenija po svoji velikosti ne more imeti odločilnega (enakopravnega) dejavnika v EU-ju tako ,da je ta protokol ratificiranja samo ena od številnih administrativnih nalog DZ , katerega zahtevajo velike nacije ne postavljajo pod neznanko , tveganjem ! ( varovanje investicij)
    Vsa ceremonija , ki se odvija okrog vpogleda v gradivo je samo izraz kontinuirane politične kulture strank katere ne premorejo dviga standardov razumevanja pomembnosti tovrsnih dejanj visoke politike .
    ( gre za svečan dogodek zavezništva ) Prav posebej (bizarni - smešni ) pa so fantje iz SNS-a (
    Jelinčič , kateri bi pošiljal vojsko tam ter tja - lahko je pošiljat druge , razpisoval referendume-strošek) in SLS-a. (Radovan Žerjal - že po videzu sodeč bi lahko rekel , da je malo čez les celotni vtis pa meče na tradicionalnega kmečkega fanta)
    Interes domovine (Luke Koper-delničarjev ) , kateri bi zagotavljal neoviran dostop do odprtega morja (stik teritorjalnih voda z mednarodnimi vodami ) ne uživa zadostne mednarodne pravne zakonodaje (vzvodov) tako , da alternativa , ki jo ponuja Slovenija ( mediacija- načelo pravičnosti itd ) ne bo zadostna in jo kot take ne moremo vsilit nasprotni strni . Za dosego tako velikega cilja menim , da je potrebno Hrvaški ponudit nekaj več ( ekvivalent ) kot pa samo prazne besede o podpori v EU katero že imajo s strani Nemčije , Avstrije , Francije , Švedske , itd .! Ne pozabimo na dejstvo , da Hrvaška še ni v Evropi ampak je Evropa na Hrvaškem ! V naslabšem primeru je vprašanje dokončne obravnave morske meje bolje preložit na drugo obdobje (Hrvaško vključit v EU) katero bodo skušale rešit mlajše generacije
    z drugimi diplomatskimi prijemi !!!
    Pa še to . Janša je storil veliko napako ( Bled ) ko je izpostavil Haag TUDI kot eno izmed možnih oblik reševanja otprtih vprašanj z Hrvaško ! Takšnega spodrslaja si ne more dovolit noben politik . Jej . jej , jej, Kekec !!!

  3. MarkoNi pravi:

    Dobro je hrčkom sporočil, da vemo, kje mutijo in lobirajo.

  4. Blaž Babič pravi:

    Slovenija po svoji velikosti ne more imeti odločilnega (enakopravnega) dejavnika v EU…

    —————————————

    Mislim, da bi že s tem lahko zaključil svoj prispevek, saj si povedal čisto dovolj o sebi in svojem odnosu do te države.

  5. Žbogar pravi:

    pouzetek kratkega prevodaiz člankav :Italijanski medij Il Piccolo, dne 27.01.09.
    Istra Dalmacija Kvarner
    Zeleni
    Trilaterarna strategija na področju energije
    AAG- okoljevarstveniki iz treh mejnih držav , predlagajo Italiji, Sloveniji in Hrvaški
    skupen, dogoročen , energetski projekt.
    Koper-okoljevarstveniki predlagajo skupen projekt, terminal v Kopru ni potreben, zadostuje že tisti v Rovignu, Italija in tisti na Hrvaškem.
    Rim, Ljubljana in Zagreb , so na konferenci v Ljubljani poudarili, se morajo dogovoriti in harmonizirati njihovo skupno energetdko politiko za naslednjih 20 do 30 let.To je v smislu, da uresničijo skupen projekt Južni tok in Nabucco, ki so veliko bolj sprejemljive opcijev primerjavi z terminali, tako na področju okoljevarstva kot morebitnih terorističnih napadov itd..itd..

Komentiraj