Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Policisti še ne v Gazo

23. januar 2009 ob 19:03 | Denis Sarkić |

Slovenski policisti v tem trenutku ne bodo šli v Gazo, je odločitev o sodelovanju v morebitni misiji EU na območju Gaze danes povzela ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Na hiter poziv EU se po njenih besedah niso mogli odločiti “čez noč”, saj imajo premalo podatkov o tamkajšnjem stanju. “Natančno ne vemo niti tega, ali gre za mirovno ali civilno misijo, povsem jasno pa ni niti, ali je tam resnično takšen mir, da bi lahko tja poslali policiste,” pravi ministrica. Po njenih besedah policisti ne bi smeli oditi na vojaška območja, ampak tja, kjer je že zagotovljen mir. “To so vedno samo civilne misije,” je poudarila.

Opozorila je še, da se je v tem primeru pokazalo tudi, da stvari znotraj EU niso bile dovolj usklajene. Poziv je prišel na hitro in pričakovali so, da se bomo odločili čez noč. Kot je dejala, se je pokazalo tudi, da je “še kako res, da nam primanjkuje resna državna strategija, kako se bomo odločali glede pošiljanja na razne misije in da nam manjka tudi jasen način usklajevanja med ministrstvi.” Policija je po njenih besedah vsekakor sposobna izvesti takšno misijo, vendar šele, ko bodo opravljene vse ocene in vsi potrebni postopki.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. medek pravi:

    Evo medek je naredil poročilo za Gazo:
    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/23/novoletni-experiment-gaza-experiment-militarily/

    Rabijo se kriminalisti, forenziki za zbiranje dokazov o vojnih zločinih.

    Tudi “kemičarji iz vojske” imajo tam najvešji leksikon za učenje. Ljubica, daj.

    Drugače pa Falcon , da zvozi vse palestinske otroke v Slovenijo na rehabilitacijo in detoxikacijo.
    http://vranika.blog.siol.net/category/palestina-palestine/

  2. unexpected pravi:

    …no to bi pa rad videl kako se bodo žandarji lotili zadeve…

    Denis Sarkič

    Lepo prosim, da naslednjič vprašaš (tako ministrico za obrambo kot katarinco kresalovo) ali v primeru kakršnekoli misije drži da morajo tudi duhovniki, ki so plačani od države iti poleg… po vsej logiki bi morali iti, če ne drugega bodo v ogroooomno moralno oporo — tako jih bomo lahko imenovali “male križarje iz dežele kranjske”…

    hvala

  3. medek pravi:

    Ključno vprašanje zdaj, ko, figurativno rečeno, evrokrati in kozmokrati hvalijo zločinca, ker se je umaknil s kraja zločina, je, ali bodo ti zločini kaznovani ali ne. Natančneje, vprašanje je, ali bomo imeli avtoritativno preiskavo, ki bo ugotovila, ali so sumi in obtožbe, da je Izrael med nedavnim napadom na Gazo kršil mednarodno humanitarno pravo, utemeljeni, in če so utemeljeni, ali bodo krivci zanje odgovarjali. Če sodimo po slovenskih vladnih politikih, bo globalna eksekutiva to nevarnost odvrnila. Obnovili bodo mirovni proces, da se bodo zločini lahko mirno in brez konca nadaljevali.
    >>> http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042239151

  4. Denis Sarkić pravi:

    Ne rabijo na pot tudi duhovniki! Tam lahko koristijo kakšnega tujega.

  5. Q_ pravi:

    Lahko bi poslali evropske policiste in vojsko, samo na meje izpred l. 1967.

Komentiraj