Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Novinarska zbornica?

22. januar 2009 ob 14:22 | Denis Sarkić |

Novinar in predsednik Združenja novinarjev in publicistov (ZNP) Peter Jančič je za Vest spregovoril o pobudi novinarja Roka Praprotnika za ustanovitev novinarske zbornice in tudi o reševanju spora med Slovenijo in Hrvaško ter njegovem videnju o pripravah strank za evropske volitve in njihovi h predvolilnih kampanjah. ZNP pa je o pobudi za dvig ugleda novinarskega ceha že pred časom pripravil svoj predlog.

Denis Sarkić, montaža: Marko Bratuš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    katera veja gnile oblasti ?? _ _ _ ;-))

  2. angie pravi:

    Zbornica bi bila način vmešavanja države?!?

    Hej, men, zbudi se, zdaj se v delo novinarjev vmešava država(tako da na podlagi grimsovega zakona vodi rtv) in pohlepni kapital v spregi s politko (zgled je časnik, za katerega pišeš, pa tudi tvoj nekdanji dom Večer…)

    Srednje poti ni! A še vedno sanjaš o simoniti-grimsovem uravnoteženju medijev? Ugled tvojega poklica je tako na psu, kot ni bil niti za časa samupravnega novinarstva ali kaj ste že imeli za en predmet na FSPN.

    A si zdaj komentator (si zamenjal Slivnika ali kaj) ali zgolj navadni podplačani novinarski pisun na Delu? Na evropski ravni pa si poglej malo, kaj menijo v Franciji, če znaš še kak drug jezik razen mariborščine in angleščine.

  3. peter.jancic pravi:

    Ups, francoščine pa ne znam. Ko sem bil nazadnje v Luxemburgu je bil kar resen blem. No Štajerci se znamo praviloma sporazumevat še v nemščini, če je že sila in tam celo malo pomaga. Ljubljanščine pa se res malo izogibamo :)
    Peter

  4. aka pravi:

    Prav je, da si Peter Jančič prizadeva za vrnitev ugleda novinarskemu poklicu. Predlagam, da popravi krivice, ki jih je zagrešil kot “nastavljeni” odgovorni urednik na Delu in se zaposli kot predstavnik za stike z javnostmi v SDS.

  5. KAKTUS pravi:

    Povrniti ugled novinarskega ceha z Repovžem in ostalimi zgagami ?
    ŽE GENETSKI MATERIAL JE BIL VPRAŠLJIV !?

  6. blaž pravi:

    Razmišljanje na mestu. Škoda ,takšnih novinarjev da gnijejo na Delu.

Komentiraj