Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Trdnost četvorčka

19. januar 2009 ob 13:56 | Denis Sarkić |

Vladna kolicija pod taktirko premiera Boruta Pahorja je v sedlu že dobra dva meseca (vendar manj kot 100 dni), o trenjih med njenimi članicami pa smo mediji že dovolj obširno poročali v tem času. Po vrhu koalicije prejšnji teden so se strasti očitno umirile, vodje koalicijskih strankarskih skupin v Državnem zboru so podpisali še dodatni sporazum o boljši uglašenosti, opozicijska SDS pa je umirila napade in že predlagala nov partnerski sporazum Partnerstvo 2+10. Kako stanje enotnosti nove vlade vidita dva izmed političnih akterjev znotraj in zunaj nje, ki sta v prejšnjem mandatu sodelovala v drugi koalicijski vladi?

Karel Erjavec o vladnem četvorčku:

Janez Janša o poenotenosti vladnega četvorčka:

Denis Sarkić in Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. VAŠE TURKOČANSTVO pravi:

    Ne, da so vsi DESUS,vsi so za v pokoj.LDD Levo Desna Dosada!

  2. keks pravi:

    ŠE ENKRAT: Vse poti vodijo v Sistemsko Tehniko!!!

    Afera Patria je odločilno vplivala na rezultat volitev. Glavni akterji afere a la Patria so bili že nagrajeni, no generalnega direktorja Policije še čakamo. Čakamo tudi na posel stoletja - nakup Krpanov. Ker Sistemska Tehnika ni dobila posla za oklepnike je bil Pavček ( lastnik Viator&Vektor = 85% lastnik Sistemske Tehnike) najet s strani Cvikla in mu predal strogo zaupno dokumentacijo. Šlo je za špijonažo inovacijskih dokumentov o izgradnji oklepnikov Patria. Ko so sproducirali afero a la Patria, je SDS izgubila volitve.

    Današnje oblikovanje KAS-a, Slovenske razvojne banke, sprejemanje zakonodaje za dodeljevanje državnih denarnih sredstev preko javnih razpisov za razvojne investicije je čisto nič drugega kot sistemski proces za uresničitev želja Sistemske Tehnike, da dobi posel stoletja.

    Preko javnih razpisov, v Slovenski razvojni banki, bo Sistemska Tehnika dobila začetni kapital za razvoj oklepnika Krpana, ki je še vedno na risalni deski, uporabili špijonersko dokumentacijo o oklepnikih Patria in naredili sodobnega Krpana. Posel s Patrio bodo pa prekinili.

Komentiraj