Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Skriti obveščevalci

17. januar 2009 ob 0:36 | Denis Sarkić |

Predsednik republike Danilo Türk je sprejel pripadnike obrambno-varnostnih sil, sil zaščite in reševanja ter veteranskih in domoljubnih organizacij in združenj v Republiki Sloveniji. V svojem pozdravnem nagovoru se je vsem zahvalil za opravljeno delo v minulem letu in jim v letu 2009 zaželel veliko sreče, zdravja in uspeha pri opravljanju njihovega poslanstva. Kot je poudaril, je od njihovega skupnega in uspešnega dela odvisna varnost državljank in državljanov kot tudi obrambna sposobnost države. Predsednik je varnost naše države in fizično varnost posameznika označil kot temelj vsakršnega občutka varnosti. Ob tem je spomnil na uspešno vključevanje obrambno-varnostnih sil in prostovoljcev v dejavnosti zaščite in reševanja ob primeru naravnih nesreč, kot je bila povodnj v Železnikih.

Sprejem pri predsedniku - izjavi Aleksandra Jevška in Jožefa Jerovška po sprejemu:

Predsednik Danilo Türk je spregovoril tudi o prispevku, ki ga pripadniki slovenske vojske in policije dajejo k mednarodnemu miru in varnosti. Sodelovanje v mednarodnih mirovnih misijah po predsednikovih besedah prispeva k večjemu mednarodnemu spoštovanju Republike Slovenije. Ob tem pa je predsednik opozoril, da bo v prihodnosti potrebno zagotoviti ustrezen angažma naših političnih dejavnikov in ustrezno seznanjanje javnosti glede vloge Slovenije v mirovnih operacijah. “Razvijati bomo morali tudi potrebno specializiranost in skrbno razmisliti o koncentraciji in nameščanju naših sil,” je še dodal. “V našem angažiranju nas vodita domoljubje in skrben razmislek o naših nacionalnih varnostnih in obrambnih nalogah. Sedaj, ko se oblikujejo pomembni strateški dokumenti, je pravi čas za pripravo dobrih usmeritev za naprej,” je dejal predsednik Türk in spomnil, da bo iskanje ustreznih rešitev še zlasti aktualno v sedanjih negotovih gospodarskih razmerah.

Obrambna ministrica Ljubica Jelušič o sprejemu po sprejemu:

Predsednik je v zaključku izpostavil prispevek prostovoljcev k nacionalni varnosti ter vrednoti svobodne volje in nesebične pomoči prostovoljcev, ki ju moramo v naši družbi negovati, gojiti in vzpodbujati. Še enkrat je posebej poudaril tudi domoljubje kot našo skupno vrednoto, zavest pripadnosti domovini Sloveniji in nesebično izvrševanje dolžnosti pri uresničevanju skupnih ciljev.

In še dve skupinski fotografiji (kdo ve zakaj?):

Sprejem skupinska

Skupinska bližnji plan

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Blaž Babič pravi:

    Zaradi ukvarjanja z vsebinami, kot je NATO (deloval sem v okviru “teroristične”(?) Skupine Neutro), sem imel že davno tega pogovor s človekom iz Sove, g. Alešem Celičem. Prišel je v črnem terencu, pogovarjala sva se ob kavici in na koncu je ugotovil, da smo nenevarni in da ne bodo potrebovali dodatnih aktivnosti proti nam. Izvedel sem tudi po različnih kanalih, da so mi prisluškovali - seveda daljše obdobje. Podobna prisluškovalna(e-mail) aferica je skoraj izbruhnila zaradi druge aktivistke iz Neutra. Verjetno je bilo takih primerov še dosti več, vendar je že tako, da je naša družba glede teh vprašanj rahlo retardirana in se o tem ne govori dosti. Taistega gospoda sem bežno ugledal še enkrat kasneje, ko se je ponovno aktiviral med “civilno družbo”. Pa saj ni edini model, takih država plačuje veliko… pravi žejms bondi, ki skrbijo predvsem za to, da državni stroj teče naprej, v pretežno korist politične in gospodarske elite.

    Potem je bil NATO referendum, na isti dan, kot EU. Popolnoma različne vsebine, ki bi potrebovale mesece korektne razprave, so bile (načrtno) stisnjenje v en mesec, s popolnoma neuravnoteženim postopkom argumentacije in z zamegljevanjem bistvenih informacij, kot je na primer ta, da potrebuje država po tem, ko podpiše Severnoatlantsko vojaško pogodbo, vsaj 21 let za izstop.

    Po zakonu o referendumu in ljudski iniciativi 1 leto po referendumski odločitvi ni mogoče razpisati referenduma o istem vprašanju (na Hrvaškem npr. le 6 mesecev), potem pa že lahko. Zakaj torej ne bi ponovili referenduma o članstvu v NATO zvezi hkrati z referendumom o ratifikaciji (ali NE) pristopne pogodbe Republike Hrvaške zvezi NATO? Prepričan sem, da bi volilke in volilci v veliki meri zavrnili nadaljnje članstvo v tej brutalni vojaški mašineriji - seveda, če bi jim zraven razni spin-doktorji vztrajno ne prali glave z raznimi “teroristi” in drugimi strahovi. Plus režirane ankete javnega mnenja a la Toš (neprekinjena kontinuiteta še iz daljnega 1966).

    ————————
    ”V našem angažiranju nas vodita domoljubje in skrben razmislek o naših nacionalnih varnostnih in obrambnih nalogah. Sedaj, ko se oblikujejo pomembni strateški dokumenti, je pravi čas za pripravo dobrih usmeritev za naprej,” je dejal predsednik Türk in spomnil, da bo iskanje ustreznih rešitev še zlasti aktualno v sedanjih negotovih gospodarskih razmerah.
    ————————

    g. Türk in ostali - ne zlorabljajte besede domoljubje. Dom ljubi tisti, ki ga želi ohraniti svobodnega in zdravega. Dokler smo v NATO in EU, dokler imamo evro, nismo svobodni, nismo suvereni, nismo neodvisni in ne samostojni. In fantje in dekleta iz naših “vojaško-obveščevalnih” struktur niso domoljubi, ampak v prvi vrsti karieristi tj. plačanci. Že Machiavelli pa je povedal, kako je s tem:

    “Moč države se meri v moči njene vojske; to seveda ne pomeni, da je treba spore reševati z orožjem, to je le skrajno sredstvo, ki se ga uporabi takrat, ko diplomacija odpove. Glede vojaških zadev je nasvet vladarju naslednji: NAJZANESLJIVEJŠA vojska je sestavljena iz domačinov, kateri naj bojo dobro izurjeni ter oboroženi. Če finance dopuščajo naj bo jedro vojske sestavljeno iz poklicnih vojakov, katerim se v primeru nevarnosti pridružijo tudi civilisti, katere pa je treba na nalogo pripraviti (danes bi se temu reklo mešana profesionalno - naborniška vojska). Tovrsten vojaški sestav je skorajda nepremagljiv, saj bo visoko motiviran za boj za domačo zemljo. MANJ UGODNO je zanašanje na zavezniško vojsko; ta zahteva za svoje posredovanje plačilo, poleg tega se zna iz zaveznika hitro preleviti v okupatorja. Poleg tega je zaveznik bistveno manj motiviran za boj, v primeru slabih obetov glede izida bitke se zna zgoditi, da bo zaveznika pustil na cedilu v zameno rešitve lastnega življenja. ŠE SLABŠE se dogaja s popolnoma najemniško vojsko; ta predstavlja enormen strošek ob izjemno nizki učinkovitosti, hkrati pa tudi izredno veliko nevarnost zasedbe delodajalčeve države, saj ta praviloma nima dovolj dobre lastne vojske, da bi se lahko morebitnim izsiljevalskim najemnikom uprla.”

    Nad nami letajo plačana italijanska letala in Italijani se ponujajo kot arbitri v mejnih vprašanjih s Hrvaško. Kdo vam je dal zgodovino pozitivno?

  2. unexpected pravi:

    Blaž Babič

    …z veseljem se podpišem pod zadnja 2 odstavka tvojega prostega spisa…

  3. keks pravi:

    Nadaljevanje afere Mesić - Kučan poslal Stanovnika v Zagreb

    Najprej preberite tole:

    “”” Verjetno bi se vprašali, kaj ima MK tukaj prste vmes? Čisto preprosto: čas je, da se poudarijo vrednote NOB in da se Slovenija nujno začne ukvarjati s problemom Mesić. S tem je Slovenija talec. Kučanu ni mar za našo Slovenijo, ampak jo ima za talko in sicer, da z afero Mesić dvigne na noge vrednote NOB in s tem prekrije razne špekulacije, ki se zadnje čase odvijajo okoli prikazovanja prave resnice o Kučanovi politični masakri, ki jo nenehno izvaja nad slovenskim narodom.

    Kompenzacija Turku prinese podporo za kanditaturo v OZN, s strani Mesića, Slovenija je talec, Kučan in NOB pa ponovno na oblasti.

    Zato pa je Turk hodil z luksuzno famo od predsednika, do predsednika, po državah, za podporo, a ker so mu novinarji stopili na prste, sedaj z Mesićem ubirajo taktiko win-win rezpleta. “”””

    Danes smo lahko videli Stanovnika v Zagrebu, kjer so zorganizirali spektakularno, če ne že partijsko konferenco, kjer je Stanovnik nadaljeval afero Mesić po nareku Kučana. No, lahko, da je ideja, za afero NOB, zrasla ravno na Stanovnikovem zelniku, če pogledamo malo nazaj in se spomnimo afere ROŽMAN — skrivni žvižg izpod brk — ko je zažvižgal Kučanu, naj sproducira afero Rožman, za namen volilne zmage g. predsednika, bivšega prof. dr. Danila Turka.

    Na koncu partijske konference je Stanovnik izjavil, da je za rešitev konflikta potrebno, da se narod dvigne - na noge, in zahteva, od politike, naj zaščitijo slovensko ozemlje in obudijo vrednote NOB. Povedano drugače: vstaja naroda za vrednote NOB - s tem bomo popravili vtis, ki se zadnje čase pojavlja v medijih — s strani tega avtorja, ki vehementno razkriva, dan za dnem, Kučanove politične masakre, ki jih (Kučan) izvaja nad slovenskim narodom.

    Mesićev motiv za afero mi je neznan, ker Hrvaške politike ne poznam, je pa (sigurno) povezan z vzporednim konfliktom glede meje in blokiranja Hrvaške za vstop v EU. Turkov motiv se pa vidi že iz LETALA - podpora Mesića - Turku za generalnega sekretarja OZN.

    Vsi trije imajo, kot rezultat oz izplen win-win situacijo: Kučan/Stanovnik - oživitev vrednot NOB-a in vladanje Sloveniji v bodoče, Mesić - politična podpora Hrvaški za mejno vprašanje in vstop v EU, Turk pa dobi podporo za OZN.

    Za konec še bi dodal: “Vi stvarno verujete onom što piše u novinama?”

    dragi moji, niste videli še nič.
    Ko je bil še Drni živ, se kučan ni vmešaval v politiko, sedaj ko je prostor na levici pa je že naredil veliki pok in ostale afere. Zares ga mika politika.
    Niste videli še nič. Za vstop v misili udbovca je bil tole šele uvod.
    Pripnite pasove in se pripravite na potovanje v globino zajčje luknje.

Komentiraj