Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Rezanje plač in cvetja

17. januar 2009 ob 3:42 | Denis Sarkić |

Predsednik državnega zbora Pavle Gantar in vodje poslanskih skupin so na posvetu dosegli večinsko soglasje o znižanju poslanskih plač. Po predlogu, ki ga bodo pripravili, se bodo plače vsem poslancem znižale za en plačni razred oziroma približno 200 evrov bruto. Poslanske skupine bodo tako po Gantarjevih napovedih pripravile in v parlamentarno proceduro vložile novelo zakona o sistemu plač v javnem sektorju, s katero bi plače predsednika, podpredsednikov in generalne sekretarke DZ znižali za en plačni razred.

Poslanci naj bi sicer nižje plače prejemali eno leto, nato pa bodo preučili, ali je takšen ukrep še potreben. Gantar ob tem opozarja, da z znižanjem poslanskih plač ne bodo veliko privarčevali, a se mu zdi takšen ukrep potreben zaradi delovanja z zgledom. Predsednik DZ je vodjem poslanskih skupin obenem predlagal tudi nekatere druge varčevalne ukrepe. Tako jim je dal v presojo spremembe pravilnika o mednarodni dejavnosti, s katerimi bi omejili potovanja v tujino in zmanjšali število delegacij. V državnem zboru bodo med varčevalnimi ukrepi tudi zmanjšali vozni park za dve vozili, ne bodo menjavali opreme v pisarnah, zmanjševali stroške dela preko polnega delovnega časa pa tudi zmanjšali dobavo cvetličnih aranžmajev.

Kaj pa ukinitev plačanega zalivanja cvetlic po pisarnah državnega zbora, gospod predsednik?

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. lacko pravi:

    Denis, to pri nas počne čistilka (vkalkulirano v plači!).
    Sicer pa, vsaj pripravljenost so pokazali, ali povedano drugače:
    bolje išta nego ništa -:)

  2. Teja pravi:

    No, vsaj nekaj.

  3. keks pravi:

    Nadaljevanje afere Mesić - Kučan poslal Stanovnika v Zagreb

    Najprej preberite tole:

    “”” Verjetno bi se vprašali, kaj ima MK tukaj prste vmes? Čisto preprosto: čas je, da se poudarijo vrednote NOB in da se Slovenija nujno začne ukvarjati s problemom Mesić. S tem je Slovenija talec. Kučanu ni mar za našo Slovenijo, ampak jo ima za talko in sicer, da z afero Mesić dvigne na noge vrednote NOB in s tem prekrije razne špekulacije, ki se zadnje čase odvijajo okoli prikazovanja prave resnice o Kučanovi politični masakri, ki jo nenehno izvaja nad slovenskim narodom.

    Kompenzacija Turku prinese podporo za kanditaturo v OZN, s strani Mesića, Slovenija je talec, Kučan in NOB pa ponovno na oblasti.

    Zato pa je Turk hodil z luksuzno famo od predsednika, do predsednika, po državah, za podporo, a ker so mu novinarji stopili na prste, sedaj z Mesićem ubirajo taktiko win-win rezpleta. “”””

    Danes smo lahko videli Stanovnika v Zagrebu, kjer so zorganizirali spektakularno, če ne že partijsko konferenco, kjer je Stanovnik nadaljeval afero Mesić po nareku Kučana. No, lahko, da je ideja, za afero NOB, zrasla ravno na Stanovnikovem zelniku, če pogledamo malo nazaj in se spomnimo afere ROŽMAN — skrivni žvižg izpod brk — ko je zažvižgal Kučanu, naj sproducira afero Rožman, za namen volilne zmage g. predsednika, bivšega prof. dr. Danila Turka.

    Na koncu partijske konference je Stanovnik izjavil, da je za rešitev konflikta potrebno, da se narod dvigne - na noge, in zahteva, od politike, naj zaščitijo slovensko ozemlje in obudijo vrednote NOB. Povedano drugače: vstaja naroda za vrednote NOB - s tem bomo popravili vtis, ki se zadnje čase pojavlja v medijih — s strani tega avtorja, ki vehementno razkriva, dan za dnem, Kučanove politične masakre, ki jih (Kučan) izvaja nad slovenskim narodom.

    Mesićev motiv za afero mi je neznan, ker Hrvaške politike ne poznam, je pa (sigurno) povezan z vzporednim konfliktom glede meje in blokiranja Hrvaške za vstop v EU. Turkov motiv se pa vidi že iz LETALA - podpora Mesića - Turku za generalnega sekretarja OZN.

    Vsi trije imajo, kot rezultat oz izplen win-win situacijo: Kučan/Stanovnik - oživitev vrednot NOB-a in vladanje Sloveniji v bodoče, Mesić - politična podpora Hrvaški za mejno vprašanje in vstop v EU, Turk pa dobi podporo za OZN.

    Za konec še bi dodal: “Vi stvarno verujete onom što piše u novinama?”

    dragi moji, niste videli še nič.
    Ko je bil še Drni živ, se kučan ni vmešaval v politiko, sedaj ko je prostor na levici pa je že naredil veliki pok in ostale afere. Zares ga mika politika.
    Niste videli še nič. Za vstop v misili udbovca je bil tole šele uvod.
    Pripnite pasove in se pripravite na potovanje v globino zajčje luknje.

Komentiraj