Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Politika do Hrvaške

17. januar 2009 ob 1:39 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade Borut Pahor po 8. redni seji vlade o aktualnih zadevah v zunanji politiki, še posebej s poudarkom do odnosov do sosednje Hrvaške.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. unexpected pravi:

    …kje so pa danes naočniki s katerimi se igra da preprečuje stres in nervozo pred odgovorom novinarjem??? aha, danes ima to nalogo voda…

  2. keks pravi:

    Nadaljevanje afere Mesić - Kučan poslal Stanovnika v Zagreb

    Najprej preberite tole:

    “”” Verjetno bi se vprašali, kaj ima MK tukaj prste vmes? Čisto preprosto: čas je, da se poudarijo vrednote NOB in da se Slovenija nujno začne ukvarjati s problemom Mesić. S tem je Slovenija talec. Kučanu ni mar za našo Slovenijo, ampak jo ima za talko in sicer, da z afero Mesić dvigne na noge vrednote NOB in s tem prekrije razne špekulacije, ki se zadnje čase odvijajo okoli prikazovanja prave resnice o Kučanovi politični masakri, ki jo nenehno izvaja nad slovenskim narodom.

    Kompenzacija Turku prinese podporo za kanditaturo v OZN, s strani Mesića, Slovenija je talec, Kučan in NOB pa ponovno na oblasti.

    Zato pa je Turk hodil z luksuzno famo od predsednika, do predsednika, po državah, za podporo, a ker so mu novinarji stopili na prste, sedaj z Mesićem ubirajo taktiko win-win rezpleta. “”””

    Danes smo lahko videli Stanovnika v Zagrebu, kjer so zorganizirali spektakularno, če ne že partijsko konferenco, kjer je Stanovnik nadaljeval afero Mesić po nareku Kučana. No, lahko, da je ideja, za afero NOB, zrasla ravno na Stanovnikovem zelniku, če pogledamo malo nazaj in se spomnimo afere ROŽMAN — skrivni žvižg izpod brk — ko je zažvižgal Kučanu, naj sproducira afero Rožman, za namen volilne zmage g. predsednika, bivšega prof. dr. Danila Turka.

    Na koncu partijske konference je Stanovnik izjavil, da je za rešitev konflikta potrebno, da se narod dvigne - na noge, in zahteva, od politike, naj zaščitijo slovensko ozemlje in obudijo vrednote NOB. Povedano drugače: vstaja naroda za vrednote NOB - s tem bomo popravili vtis, ki se zadnje čase pojavlja v medijih — s strani tega avtorja, ki vehementno razkriva, dan za dnem, Kučanove politične masakre, ki jih (Kučan) izvaja nad slovenskim narodom.

    Mesićev motiv za afero mi je neznan, ker Hrvaške politike ne poznam, je pa (sigurno) povezan z vzporednim konfliktom glede meje in blokiranja Hrvaške za vstop v EU. Turkov motiv se pa vidi že iz LETALA - podpora Mesića - Turku za generalnega sekretarja OZN.

    Vsi trije imajo, kot rezultat oz izplen win-win situacijo: Kučan/Stanovnik - oživitev vrednot NOB-a in vladanje Sloveniji v bodoče, Mesić - politična podpora Hrvaški za mejno vprašanje in vstop v EU, Turk pa dobi podporo za OZN.

    Za konec še bi dodal: “Vi stvarno verujete onom što piše u novinama?”

    dragi moji, niste videli še nič.
    Ko je bil še Drni živ, se kučan ni vmešaval v politiko, sedaj ko je prostor na levici pa je že naredil veliki pok in ostale afere. Zares ga mika politika.
    Niste videli še nič. Za vstop v misili udbovca je bil tole šele uvod.
    Pripnite pasove in se pripravite na potovanje v globino zajčje luknje.

  3. unexpected pravi:

    …torej keksič, izpodbil si samega sebe…

    zakaj?

    1. še vedno mi nisi odgovoril na vprašanje (ko toliko blebečeš o kompenzacijah) kaj naj bi imel mesić od tega???

    2. krpanov se ne bo kupovalo - to bo pokazal čas (nakup le teh je spet nekaj s tvojega zelnika…)

    3. afera rožman je na trhlih nogah saj je zahtevek za le to rehabilitacijo dala RKC (predvidevam da v sodelovanju z bivšimi predstavniki le te v bivši vladi)

    4. turk bi za svoje imenovanje v ZN potreboval na prvem mestu vse kaj drugega kot mesićevo podporo.

    Vidiš keksič — raje premisli stvari preden jih napišeš…

    Veliko sreče v življenju ti želim…

    unexpected

  4. / pravi:

    Kok sm fasciniran nad dejstvom, da kadarkol Janšisti nimajo kejza povedat privlečejo vn Kučana,udbo,sile kontinuitete, prejšnji sistem…ipd. gluposti. Še bolj sm pa fasciniran, da njihove ovčice vse vrejamejo in vzamejo za sveto……ne se fukat no.

    U bistvu je Janša reku Mesiču nej skurca našo državo in naše partizane (sej na koncu koncev, vemo da Jaša in podporniki podpirajo fašizem in kolaboracijo), sej vemo da je znan po dogovarjanju s hrvaškimi politiki. V bistvu je Janša Hrvat po srcu in se mu malodane jebe za Slovenijo ali njene državljane, njemu se gre za oživitev fašizma! (tole ma približno tok smisla kot vključevanje Kučana v vsako umetno ustvarjeno “afero”-ki ji nasedajo samo retardirani Janšisti).

  5. / pravi:

    U bistvu je Kučan kriv tut za ločitev oz. medijsko vojno med zakoncema Čepin. 100%

  6. Borut pravi:

    V zadnjih 100 letih se je v Kraljevini Jugoslaviji, med II.svetovno vojno, NDH, v SFRJ in vojnah po njenem razpadu izvajala politika nasilnega spreminjanja mej v obliki vojn, etničnega čiščenja ozemelj ali direktiv totalitarnih režimov. Neurejene razmere na področju mej predstavljajo stalen potencialni vir napetosti ( tudi vojn ) med narodi, ki živijo na teh podoročijh. EU ne bi smelo biti v interesu, da prevzame takšne neurejene razmere v EU. Rešitev: mednarodna mirovna konferenca o razpadu Jugoslavije, ki bi na podlagi dogovora in podpisa pogodb med državami in njihovimi legalnimi, demokratično izvoljenimi predstavniki uredila omenjeno področje. Načela za urejanje razmer morajo biti pravična in za vse države enaka. Posredniki v teh pogovorih so lahko samo avtoritete ( države ), ki na teh prostorih nimajo pomemebnejših interesov.

Komentiraj