Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Partnerstvo 2+10

17. januar 2009 ob 1:53 | Denis Sarkić |

Strokovni svet SDS je oblikoval pobudo za podpis sporazuma partnerstva za razvoj in odgovore na izzive gospodarske krize, je po seji sveta povedal predsednik SDS Janez Janša. Predlog oziroma sporazum Partnerstvo 2+10 so v podpis posredovali vsem parlamentarnim strankam.

Seja strokovnega sveta SDS oziroma Janševe vlade v senci:

Kot je Janša pojasnil v izjavi za medije po seji strokovnega sveta SDS, so oblikovali dokončen predlog besedila, skupaj s predlogom pravil o sodelovanju. Obe besedili sta po njegovih besedah narejeni po vzorcu partnerstva za razvoj iz preteklega mandata. S to pobudo v SDS sledijo pozivu predsednika vlade Boruta Pahorja, ki je v svojem nastopnem govoru v parlamentu ponudil podobno sodelovanje tudi v tem mandatu.

Janez Janša uvodno o predlogu SDS Partnerstvo 2+10:

Glede na trenutno situacijo so predlog dopolnili s predlogi za učinkovite in hitre odgovore na izzive gospodarske krize. Predloga obeh dokumentov bo Janša so poslali vsem parlamentarnim strankam in poslancema narodnih skupnosti z zaprosilom, da posredujejo morebitne pripombe. Zaključno sestavljanje dokumentov pa naj bi koordiniral premier Pahor, pa tudi sklical sestanek, na katerem bi uskladili in podpisali besedilo, je še pojasnil Janša.

Janša odgovarja na vprašanja novinarjev:

Delovni naslov dokumenta je Partnerstvo 2+10 za razvoj in odgovore na izzive gospodarske krize. Ta formula je po Janševih besedah predlagana na podlagi ocene, da bo treba naslednji dve leti kombinirati interventne ukrepe za protikrizno ravnanje z dolgoročnimi in srednjeročnimi razvojnimi ukrepi. V SDS računajo, da bo po dveh letih ponovno možno preiti na “čisto obliko” izvajanja strategije razvoja Slovenije, katere cilj je dohiteti in prehiteti povprečje razvitosti EU, je še pojasnil Janša.

Denis Sarkić, video: Jaka Tomc in Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. unexpected pravi:

    :) :) :) :) :) :) :) :)

    …poglejte, janca sicer tudi slučajno ni politik po mojem okusu, vendar nihče pa ne more reči da ni inteligenten…

    …torej kaj se dogaja?

    …jasno mu je da je izgubil volitve in oblast, vendar ne pozabimo, da je bil še posebno v zadnjih 2 letih vladanja deležen velike pozornosti medijev kateri so o njem pisali ali slabo ali pač dobro (brezplačniki) in po končanih volitvah je zelo hitro skužil da je še vedno deležen ogromne medijske pozornosti, k vsem skupaj pripomore tudi malo sam s svojimi dejanji in dejanji svoje stranke katere kosti mediji pograbijo z veliko žlico (terjanje opravičila od miheljaka je le kost in ne resna stvar) — in ravno to velikansko medijsko pozornost (čeprav po pravici povedano si je morda ne bi zaslužil) obrača počasi sebi v prid… tako daleč smo že prišli da je deležen velike pozornosti pri čisto vsakem koraku in pred vsakim korakom nove vlade — nikakršna odločitev ali namen nove vlade ne gre skozi, v kolikor ne bi na veliko (ne le komentarčič) govoril na konferencah itd…

    — pri njegovem vladanju ostale stranke niti približno niso imele take pozornosti kot jo ima sedaj on ki je v opoziciji… tako daleč je že šel da imam počasi občutek, da mu je uspel veliki met: mediji se počutijo že kar malce sami krivi po teh 4 letnih obtožbah da promovirajo le drugo stran…

    torej kdo sploh vlada? janca se obnaša kot da je na poziciji SDS… vendar tu je še pahor, katerega ideja je da bi kar vsi malo vladali da bomo bolj enotni itd - in njemu se želja ravno tako uresničuje…

    skratka kdo koga jebe???

  2. unexpected pravi:

    popravek, da ne bo dileme (za boeme) :)))

    :) :) :) :) :) :) :) :)

    …poglejte, janca sicer tudi slučajno ni politik po mojem okusu, vendar nihče pa ne more reči da ni inteligenten…

    …torej kaj se dogaja?

    …jasno mu je da je izgubil volitve in oblast, vendar ne pozabimo, da je bil še posebno v zadnjih 2 letih vladanja deležen velike pozornosti medijev kateri so o njem pisali ali slabo ali pač dobro (brezplačniki) in po končanih volitvah je zelo hitro skužil da je še vedno deležen ogromne medijske pozornosti, k vsem skupaj pripomore tudi malo sam s svojimi dejanji in dejanji svoje stranke katere kosti mediji pograbijo z veliko žlico (terjanje opravičila od miheljaka je le kost in ne resna stvar - niti slučajno mu ni cilj v prihodnje preganjati novinarja pred sodiščem) — in ravno to velikansko medijsko pozornost (čeprav po pravici povedano si je morda ne bi zaslužil) obrača počasi sebi v prid… tako daleč smo že prišli da je deležen velike pozornosti pri čisto vsakem koraku in pred vsakim korakom nove vlade — nikakršna odločitev ali namen nove vlade ne gre skozi, v kolikor ne bi na veliko (ne le komentarčič) govoril na konferencah, ter vsaj malce mimogrede “požegnal” idejo vlade o novi akciji itd…

    — pri njegovem vladanju ostale stranke niti približno niso imele take pozornosti kot jo ima sedaj on ki je v opoziciji… tako daleč je že šel da imam počasi občutek, da mu je uspel veliki met: mediji se počutijo že kar malce sami krivi po teh 4 letnih obtožbah o tem da promovirajo le drugo stran, da je čutiti njihovo večjo odprtost do jance - sprejemajo ga in pišejo o njem na čisto vsaki pasji ohceti…

    torej kdo sploh vlada? janca se obnaša kot da je na poziciji SDS — in ideja se janci uresničuje… vendar tu je še pahor, katerega ideja je da bi kar vsi malo vladali da bomo bolj enotni itd - in njemu se želja ravno tako uresničuje…

    skratka kdo koga jebe???

  3. keks pravi:

    pojdi malo na svez zrak.

  4. uničevalec rdečuhov pravi:

    Boljševistično kamarilo ob vsakokratnem poimenovanju JJ popade strahovito in neizmerno sovtraštvo.Boljševistična falanga se JJ tako strahovito boji , da je in bo pripravljena storiti vse ,samo , da Jj ne bo več predmet vsakodnevnega pojavljanja v komunjarskih medijih.Samo danes, v Sobotni prilogi trije najbolj boljševistično izpostavljeni in posebehj zato izurjeni in plačani izvržki in pisuni . Pečaure. usmeljena vredni in totalno prodani Markeš i n seveda daleč na okrog in še širše poznani zadrti pijanec in usmiljenja vredni možgansko prizadeti jež, na najhujši stalinistični in partijski način žalijo in ponižujejo JJ.Seveda prizadetemu in popljuvanemu JJ ni dana niti osnovna pravica, da bi se v časopisu DElo poskušal braniti in ubraniti.Bomo videli čez nekaj mesecev , kako bo ta pisunska kamarila iskala najbljižćje mejne prehode!!!

  5. butalec pravi:

    Kakšno partnerstvo,kakšno sodelovanje? Če kaj Slovenija potrebuje vlado odnosno politika , ki se bo proti Janezu Janši boril ne pa z njim paktiral. Za dobro Slovenije je potrebno JJ in njegovo politiko onemogočiti ne pa jo nadaljevati. To bi bile spremembe za katere smo se na volitvah odločili, pa jih je Borat ne samo požrl ampak celo posral. In v tem dreku sedaj plavamo ne samo pristaši Janeza Janše ampak tudi volilci social demokratov.

  6. blerta pravi:

    Včasih vse skupaj deluje kot kakšen Rudi Carrell Show - “Lass Dich überraschen…”. Samo da ni zmeraj tako lepe muzike v ozadju. :)

  7. 1tastar pravi:

    Poudarek je na 2!

  8. čistalopata pravi:

    Jaz, čistalopata, JJ ne bi zaupala niti kolikor je za dojenčkovim nohtom črnega. Ta njegov njegov manever razumem kot še en poskus, kako se kljub temu, da se je spotaknil na volitvah, vkrcati v vlado in njene odločitve. Tudi partnerstvo za razvoj, ki ga je Pahor sklenil s prejšnjo vlado, je koristilo zgolj jelinčičevemu žepu.

    ta človeka, žal, ni vreden zaupanja, četudi se ta dokument mogoče sliši še tako benigno raszumen. ampak borutek mu bo seveda nasedel - in naslednja 4 leta nam bo spet vladal Janša, s tiskov pa se bo smehljal Pahor. Pahor se raje druži z janševiki kot s člani koalicije, ki je zmagala!

    še dobr, da grem kmalu ven iz države, da zajamem svež zrak - tu se je usmradilo do kloake..

  9. medek pravi:

    A potem bo pa mir, ko nas bosta Bavčar in Janša do konca sprihvatizirala?

    Ali bi Janezek potem lažje počakal na kosilo?

    2+10 ? Wall street piramidniki, yes go, go Mc’Janša

  10. medek pravi:

    Bo Borat postregel s svojimi lepjivimi prsti.

  11. sovka pravi:

    Nekateri se stalno obračajo po vetru, enkrat ni govora o recesiji, kar naenkrat pa tak alarm?

Komentiraj