Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Uravnotežena Slovenija

16. januar 2009 ob 0:48 | Nejc Jemec |

Čisto objektivna pozicija ni prava pozicija, prava je bolj aktivna drža, je včeraj dejal Ivo Vajgl, predsednik parlamentarnega odbora za zunanjo politiko. Ni šlo za kritiko slovenske vzdržanosti do resolucije o kršitvi človekovih pravic v Gazi na ponedeljkovem izrednem zasedanju Sveta Združenih narodov za človekove pravice v Ženevi. Vajgl je podučil češko veleposlanico v Sloveniji, kakšna bi morala biti prava pozicija trenutno predsedujoče Evropski uniji, v zvezi z nerešenim vprašanjem meje med Slovenijo in Hrvaško. Češka bi torej morala biti na strani članice Unije. Slovenija je bila v Ženevi vzdržana.

Potem, ko je skupina intelektualcev pred dobrim tednom dni na državni zbor naslovila poziv, da obsodi napad izraelske vojske na področje Gaze, in potem, ko je prejšnji četrtek pred državnim zborom proti izraelski agresiji protestiral ducat posameznikov, je Slovenija v ponedeljek na zasedanju Sveta za človekove pravice glasno opozarjala na krivice, ki se dogajajo v Gazi.

Slednje so zapisali na spletnih straneh našega zunanjega ministrstva. In priznali, da so se na koncu vseeno vzdržali pri glasovanju o resoluciji, ki bi obsodila izraelsko ravnanje in zahtevala takojšnjo ustavitev nasilja. Razlog? Skupna evropska politika in neuravnoteženost resolucije, saj “kljub nesorazmernemu odzivu Izraela, ki ga ni mogoče upravičiti, resolucija ne omenja Hamasove prekinitve premirja in raketiranja Izraela.”

Na slovensko vzdržanost so se na včerajšnjem zasedanju parlamentarnega odbora za zunanjo politiko kritično odzvali koalicijski poslanci, medtem ko so bili bolj razumevajoči do stališč zunanjega ministrstva poslanci SDS. V največji opozicijski stranki so predlagali, da bi morale koalicijske stranke ob takšnem nestrinjanju razmisliti o interpelaciji zoper zunanjega ministra Samuela Žbogarja. A so v koaliciji namig zavrnili, rekoč da ne gre za napad na zunanje ministrstvo, temveč zgolj za demokratično diskusijo.

Na medel odziv Slovenije se je kritično odzvala tudi varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik. Amnesty International Slovenije medtem na svoji spletni strani s peticijo poziva zunanjega ministra k ukrepanju. Islamska skupnost v Sloveniji pa v soboto napoveduje protestni shod na Kongresnem trgu v Ljubljani.

Branko Grims: “Izraelce boste obsodili, vaše prijatelje v Beogradu boste pa nagradili za isto početje.”

O Gazi pa je včeraj razpravljala tudi slovenska vlada:

Nejc Jemec, Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 49 x komentirano
  1. unexpected pravi:

    gospoda

    pa a ste vi resni??? pa slovenija je ena od ničkoliko držav, ki so v Svetu ZN — in ne predstavlja niti 0,5% glasov v Svetu in bi blo čisto vseeno če obsodite ali ne —- nasilje je nasilje in obsoditi ga (čeprav le na simbolični ravni) je najmanj kar se pričakuje!!! Ampak ne — vi niste mogl obsodt nasilja mlačneži!! Zakaj? KER IMATE PROBLEM SAMI S SEBOJ - NAMREČ SEDAJ SE BOSTE OBNAŠALI PRI VSEH VPRAŠANJIH EU KOT SUŽNJI, KER SE VAM TRESEJO KOLENA KER SE JE EU OBRNILA PROTI NAM PRI VPRAŠANJU S HRVAŠKO!!!

    grims: pejt u pizdu matr s to tvojo igro!! ko se gre za vprašanje gaze ti preobračaš zadevo na dogajanje v jugi — ti pizdun ti, nikoli ti ni dovolj domačih zdrah — hujskaški osel!!!

    pahor: kako boš pa ti in tvoja vlada vplivala na gazo??? a si padu na glavo al kaj??? boste ustavili vojne aktivnosti??? pa vi res niste normalni… pejt u tri pizde materine tudi ti!!!

  2. unexpected pravi:

    …no vzamem nazaj vse neprimerne izraze pod mojim prejšnjim komentarjem napisane in se opravičujem če sem koga užalil ker ni bil moj namen…

    to je zadnje kar sem napisal!!! (če se ne bo kdo zopet podpisoval v mojem imenu) :) :) :)

    unexpected

  3. Žbogar pravi:

    Spodaj prekopirano vabilo- komentar pod člankom Toženi tržaški ekologi… v vednost:
    Alessandro Capuzzo- mednarodna organizacija Pacifisti (Mirovniki) vabijo na skupen mirovni pohod za mir v Gazi, ki bo v Trstu v soboto dne 17.01.09 ob 16.30 na piazza della Borsa.

    # compax pravi:
    15. januar, 2009 ob 18:55

    hallo to everybody. I invite you to come to Trieste saturday at 16.30 in piazza della Borsa, and partecipate at the manifestation, to try to move togheter and save Gaza from massacre. As witnesses.
    Živio, Alessandro Capuzzo

    Spodaj prevod uradnega vabila iz Trsta-Italija :
    Trst -vabilo mirovnikov - ustavimo obleganje Gaze.
    Svetovni dan mobilizacije proti pobojem Palestincev v Rimu, Assisiju in Trstu , v soboto dne 17.01.09 ob 16.30 uri. Trst- manifestacija na piazzi della Borsa.
    Naše mesto je v zgodovini trpelo vojne, etnično razmesarjenje, ideološka nasprotovanja. Trst, multireligijsko mesto, kraj kjer se stikajo latinske, slovanske in nemške kulture, kraj, kjer se te nacije srečujejo, majhno jedro Evrope želi pokazati, da nasprotuje nasilju, želi solidarnost med narodi in je glas za laboratorij za Mir.
    Danilo Dolci ( mirovnik po rodu Slovenec po materi in Italijan po očetu), nas je v tem stilu tudi zapustil. Trieste, center dogajanj prve in druge svetovne vojne ter hladne vojne ima Muzej Miru in Vojne, ki naj bi bil priča nasprotovanju in nasilju glede rešitve meja…….itd….
    Trst 13 .01.2009.

    7. novembra, svetovni pohod za Mir, izhajajoč iz Aleksandrije v Egiptu, Palestine, Izraela, Libanona, Turčije in bljižnjimi državami Balkana prispe v Trst- Italija; v upanju, da se vzpodbudi čustva za Mir
    v vseh prečkanih državah. Za prispevek hrepenenju dokončne sprave med našimi narodi.

  4. Žbogar pravi:

    Prijatelji iz Trsta, so nam poslali naslednje vabilo:

    Trieste laboratorio di pace - Fermiamo l’assedio a Gaza Trst-Ustavimo obleganje Gaze
    Giornata mondiale di mobilitazione contro il massacro- Svetovni dan mobilizacije proti pokolu .
    dei Palestinesi a Roma, Assisi e Trieste Palestincev v Rimu, Assisi, Trst
    Sabato 17 gennaio ore 16.30 Sobota 17.01.09 ob 16.30
    Manifestazione In piazza della Borsa Demostracija bo na trgu Borse
    Per informazioni : Informacije:
    Senza Confini Brez Meja Brez Meja
    Maricka_25@yahoo.it Maricka_25@yahoo.it
    Salaam Ragazzi dell´Olivo ( 040 54688 ) Salaam Ragazzi dell´Olivo ( 040 54688 )
    Comitato pace convivenza e solidarietà Odbor za mir sožitje in solidarnost
    “Danilo Dolci” - compax@inwind.it Danilo Dolci-compax@inwind.it

    338 211 8453 00389 338 211 8453

    Trst, pobuda za mir in proti obleganju Gaze
    Demostracija, sobota 17.januar na trgu Borsa ob 16.30

  5. Žbogar pravi:

    SPODAJ KOMENTAR, KOPIRAN IZ DANAŠNJEGA DNEVNIKA.SI

    oki petek, 16.01.2009 ob 08:43

    Vojna v Gazi je brez dvoma vojni zločin, mučenje palestinskega prebivalstva s sistematičnim bombardiranjem in pokolom otrok(osedaj 300) in je tudi namen ponžati Palestince in vreči ljudi v pokorščino pred vojaško nadmoöjo zato, ker so pred leti demokratično izvolili Hamas.
    Isto masivno razdejanje so nekoč počeli Amerikanci v Nemčiji in Iraku, kjer niso samo razbili infrastrukturo marveč vse počez, kulturne spomenike,cerkve itd. Spomnimo se popolnega razdejanja Dresdena na ukaz Churchilla. Vojne zločine v Gazi lahko povžemo z imeni Guernica, Oradour-sur-Glane, Babji Jar, Song My, Sabra-Shatila in Srebrenica. Danes se vojni zloöini in izraelsko barbarstvo v Gazi vršijo z privolitvijo ameriškega imperija, ki mu bodo kmalu bile zadnje ure.Zgodovina bo trdo sodila vse tiste, ki so brutalno in namerno odgovorni za izbrisanje Gaze in njenih prebivalcev. Mir med Izraelom in Palestinci bo dosežen šele takrat ko bi Iran dobil atomsko orožje ( kar trdi naš slovenskim filozof Žižek) in se bo s tem ustvarilo ravnotežje tako kot se je med ZDA in SSSR ter Pakistanom in Indijo.
    Edini politik, ki je obsodil krutost in barbarstvo Izraelcev v Gazi je voditeljica švedskih socialnih demokratov, ki zahteva,da se razčistijo zločini v Gazi in postavijo odgovorni na mednarodno sodišče za vojne zločine v Hagu. V njej je veliko več poguma in odločnosti kot pa pri slovenskih “konsenzualnih” (EU hlapčevskih) politikih .

  6. Žbogar pravi:

    SPODAJ KOPIRANO IZ DANAŠNJEGA DNEVNIKA.SI

    Uporabnik petek, 16.01.2009 ob 10:25

    Ne verjamem, da se bo Slovenija kdaj lotila česa proti Izraelu. V neuradnih mednarodnih odnosih, torej tistih, ki zares veljajo mimo vsega govoričenja, je Slovenija baje dobro zapisana pri Izraelu že od nekje 70. let, menda je nekaj pomagala z nekimi izseljenci. Tega neuradnega zavezništva Slovenija ne bo zapravila, pa čeprav gre za hudodelstva zoper človečnost.

  7. obama pravi:

    Demonstacije v podporo ljudem,ki izrabljajo otroke za propagandno? Ki podpirajo ljudi,ki se razstreljujejo na avtobusih?
    Ki z metanjem raket pomagajo Irancem polniti proračun s posledičnim višanjem cene nafte?

    svet je znorel,očitno

    uživajte

  8. Žbogar pravi:

    Propaganda tistih, ki imajo moč in absolutno podporo ameriške militaristične politike v svojih rokah, ima lahko neverjetno zavajajočo moč, kajne?
    Zgornja replika, to jasno pove.
    Resnice je včasih zelo zvito zakrita, seveda bo prihodnost, to tudi razkrila.
    Saj je vedno bilo tako, kajne?

  9. unexpected pravi:

    nehaj že s to reklamo…

    —- organizirane demonstracije kot jih navajaš so postale le izgovor vseh sedanjih “demokratičnih” vlad da dopuščajo nestrinjanje in drugačno miselnost —– totalna pretveza in orodje, ki tiste ki bi res morali iti na demonstracije (pred državni parlament!!) le pripravljajo do še večje mlačnosti in brezbrižnosti!!!

  10. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/15/evo-morales-in-chavez-gaza-palestina/

  11. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/12/slovenija-palestina-gaza-in-piranski-zaliv-plin/

  12. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/11/top-5-dennis-kucinich-maxine-waters-gwen-moore-nick-rahall-ron-paul/

  13. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/10/palestina-slovenija/

  14. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/09/izrael-israel-usa-zda-gaza/

  15. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/08/gaza-palestina-phyllis-bennis-prof-richard-falk-miguel-descoto/

  16. obama pravi:

    Žbogar pravi:

    16. januar, 2009 ob 11:42
    Propaganda tistih, ki imajo moč in absolutno podporo ameriške militaristične politike v svojih rokah, ima lahko neverjetno zavajajočo moč, kajne

    “ameriška militaristična politika” je sicer dvakrat rešila Evropo klanja….Mogoče pa se motim in so jo arabci in partizanci….

  17. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/07/izraelski-dez-izraelski-napad-na-gazo-white-phosphorus-weapon-palestina-gaza/

  18. medek pravi:

    Grims in ostali cijaški Vilniusi:

    Preberite si sporočila ekscentrične sile Sočutja:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/05/gaza-palestina-hamas-norman-finkelstein/

  19. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2008/12/30/palestina-gaza/

  20. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2008/12/28/pahor-moz-v-ogledalu/

  21. medek pravi:

    http://vranika.blog.siol.net/2009/01/15/apel-za-ukrepanje-gaza-klice-na-pomoc-samuel-zbogar-ne-delaj-se-gluhega/

  22. medek pravi:

    Za Žbogarja in Rupla:

    http://vranika.blog.siol.net/2008/12/27/palestina-pelestine-gaza-rhambo-emanuel-israel-in-cipa-livna/

  23. medek pravi:

    Za vse politične svinje:

    http://vranika.blog.siol.net/2008/12/19/kongo-congo-genocid-zda-izraela-in-evrope/

  24. medek pravi:

    Za Zbor za republiko in Plemeniti Elbit:

    http://vranika.blog.siol.net/2008/12/18/kongo-krvavece-srce-zemlje/

    http://www.bnvillage.co.uk/news-politics-village/101196-genocide-drc-role-cia-mossad-part-i.html

  25. medek pravi:

    Kocbek bi bil ponosen na Grimsa, al pa tud ne!

  26. neemocije pravi:

    Poveličujmo teroriste, pomagajmo jim.

  27. Žbogar pravi:

    Da, da, Mordor, gospodar Teme ima moč, da lahko postavi vse na glavo, zlahka resnico prikaže kot laž in laž prikaže kot resnico.
    Žal. je celotna zgodba , dosti bolj kompleksna.
    Kar pa je pomembno je to, da nasilje proizvaja samo dodatno nasilje in za to ne obstaja nobeno opravičilo in pika.

  28. Bount pravi:

    Hej, neemocije, si pa res pojem inteligence, kajne?

    Samo inteligenca, ki je izključno mehanska, brez čustev , morale, etike in duhovnega znanja, je milo povedano, zasužnjena inteligenca !

    # kinky tone pravi:
    16. januar, 2009 ob 13:59

    neemocije, obama in podobni

    Če si proti napadom Izraela še ne podpiraš Hamasa.

    Je bil pa Hamas, klub vsemu, demokratično izvoljen. Za Ameriko in Izrael pa ni bil dovolj dober sogovornik, ker so Palestinci, po njihovem mnenju, izvolili napačnega. Toliko o izvažanju demokracije.

  29. unexpected pravi:

    Žbogar pravi:
    16. januar, 2009 ob 13:49

    pišeš: “Kar pa je pomembno je to, da nasilje proizvaja samo dodatno nasilje in za to ne obstaja nobeno opravičilo in pika.”

    upam da tole ni letelo name, namreč odgovor na tak fijasko slovenske mlačne politike v Svetu ZN je lahko le nasilje 150000 ljudi pred parlamentom, kamenjanje vseh ki prihajajo v parlament in vseh ki iz njega odhajajo, zažig vseh avtomobilov na parkirišču ter molotovke v okna parlamenta…

    …pozabljaš da so naši nekaj posebnega, z drugimi besedami: “ZALEŽE LE KAMEN U GLAVO” (žalostno vem vendar blizu resnice)!! Šele takrat bi se morda zganili… Kot sem že povedal: “slovenija je majhna in ne predstavlja veliko v Svetu ZN, zato je obsodba nasilja minimum, ki ga lahko pokažemo”!!! S to gesto ne bi zagovarjali Hamasa ali česa podobnega le nasilje bi obsodili… Naši žal niso sposobni “minimuma”…

  30. Žbogar pravi:

    Unexpected: moj odgovor je bil le citiranje splošnih resnic , nobenemu posebej namenjen.
    To je, da nobeno nasilje se ne more opravičiti z nobenim izgovorom.
    To je vse.

  31. neemocije pravi:

    22. neemocije pravi:
    16. januar, 2009 ob 12:54

    ne propaganda ampak podatki.

    1. izraelska ofenziva je izredno težka (360km2 1.500.000 preb. - izredno gosta naseljenost)
    2. najmanj 25% - 30% - največ 35% - 40% žrtev je neizbežno kolateralnih (nič krivih)
    3. večina je hamosovih pripadnikov
    3. izrael pošilja pozive v kraje kjer se nahajajo hamasovi “vojaki”, ki se branijo z “družinami”.
    4. izrael z letali meče obvestila hišam, kjer najdejo skrito hamasovo orožje in obvesti, da bodo porušena (obšasno zgrešeni podatki s strani “inteligence” - tudi tajne službe pogrešijo - ZATO KO JE NUJNO CELO TELEFONIRAJO DOMOV IN POVEJO, DA V TEKOM 5 - 10 MINUT BO HIŠA PORUŠENA (to potrjujejo ne hamasovi Palestinci).

    neemocije, obama in podobni

    Če si proti napadom Izraela še ne podpiraš Hamasa.

    Je bil pa Hamas, klub vsemu, demokratično izvoljen. Za Ameriko in Izrael pa ni bil dovolj dober sogovornik, ker so Palestinci, po njihovem mnenju, izvolili napačnega. Toliko o izvažanju demokracije.

    Komentiraj:

    hamas je bil “demokratično” izvoljen in je takoj fizično uničil palestinsko opozicijo, ampak konec koncev je bil tudi Hitler demokratično izvoljen pa tudi Tito (ne to pa ne, izvoljen že, a ne demokratično).

    lp

  32. kinky tone pravi:

    neemocije, obama in podobni

    Če si proti napadom Izraela še ne podpiraš Hamasa.

    Je bil pa Hamas, klub vsemu, demokratično izvoljen. Za Ameriko in Izrael pa ni bil dovolj dober sogovornik, ker so Palestinci, po njihovem mnenju, izvolili napačnega. Toliko o izvažanju demokracije.

  33. neemocije pravi:

    izrael noče hamasa, hamas želi izbrisati izrael.
    Ali pomagaš enemu ali drugemu.

  34. Nikolovski pravi:

    @unexpected: Se kr podpišem pod prvi post :D
    z vsemi besedami not :D
    @Obama: Debilne maš… Dej razmisl kaj govoriš…

  35. Carlos Contreras pravi:

    Sicer me ne bi smelo zabavati, s kakšno ihto izraelsko agresijo zagovarjajo osebki, ki so sicer podporniki zgodovinskega antisemitizma. Tragično.

  36. medek pravi:

    http://www.dnevnik.si/debate/kolumne/1042237217

    V danem primeru je eliminiranje politike naklepno. Cilj klanja in rušenja je eliminiranje ne le političnega nasprotnika, marveč politične infrastrukture, ki sploh omogoča, da se nasprotnik konstituira kot politični nasprotnik. Cilj je ne le uničenje nasprotnika kot politične skupnosti, marveč uničenje samega pogoja možnosti za vzpostavitev in eksistenco politične skupnosti. Če nimaš politične skupnosti, pravi staro humanistično reklo, če torej nisi državljan, nisi človek. In če nisi človek, si, v humanističnih koordinatah, najverjetneje žival. Živali pa lahko kolješ. In bolj ko nasprotnike kolješ kot živali, bolj jih poživinjaš in s tem obenem upravičuješ svoje početje. Nerodno je, da v mesarskem klanju tudi tisti, ki pobijajo, prenehajo biti politične živali in postanejo, humanistično rečeno, samo še živali. Pozverinijo se.

    V takem svetu se morda ne bi smeli zgražati nad tem, da slovenska vlada v Svetu OZN za človekove pravice ni hotela obsoditi izraelskega nasilja in da premier noče govoriti o podpori Slovenije tožbi proti Izraelu pred mednarodnim sodiščem zaradi kršitev humanitarnega prava v Gazi. A je vseeno sramotno. Slovenski vladni politiki so videti kot ovce, ki hočejo tuliti z volkovi. Pa še vedno samo blejajo.

  37. Q_ pravi:

    …o Hamasu le toliko: Izrael ga v resnici potrebuje.

    Zakaj? Ker ima le tako izgovor, da se s Palestinci ni mogoče pogovarjati.

  38. Q_ pravi:

    Grimsa je treba vpoklicat v IDF. Nujno & takoj!

    Drugače pa samo na gobec. Matr, tip je vaški posebnež, ki pozna zadeve nič bolje od sosedoveve mame Rozike.

  39. Grof Monte Kristo pravi:

    Carlos, samo, da si se oglasil, zelo sem te pogrešal :)

  40. unexpected pravi:

    Nikolovski pravi:
    16. januar, 2009 ob 21:29

    “z vsemi besedami not :D”

    :) :) pa saj sem se opravičil… ;)

  41. unexpected pravi:

    …o Carlos… evo ena zate…

    “dobri Bonaventura v svojih zgodnjih začetkih politične poti bi gladko pihnil v isti rog z gospodom grimsom”

  42. khabs pravi:

    Zanimive primerjave iz zgodovine.
    Američani so namerno rušili Dresden? Seveda, bilo je direktno povračilo za Rotterdam, eno najlepših mest Evrope, pa so ga Nemci porušili do tal v znak moči.
    Torej moti te udarec nazaj in ne prvi udarec. Ok.

    Izrael je opozarjal Hamas in Palestince, da ne bodo tolerirali raketiranje tako dolgo. Ko so izvršili, kar so napovedali, spet nekatere rožice tukaj moti udarec nazaj in ne prvi udarec.

    Toliko besed namenjate propagandi, a nič časa branju. Hamas ima v statutu zapisano, da Izraela ne priznava kot državo. Prav tako je njihov cilj uničenje Izraelcev. Ne priznavajo jim pravice do obstoja. Realno gledano, če bi Hamas imel atomsko bombo, bi jo takoj vrgel na Tel Aviv. Če bi imeli dovolj močno vojsko, bi takoj porušili Izrael.
    Na drugi strani imamo Izraelce, ki jim ni do uničenja vseh Palestincev ali izbris Gaze. Imajo orožje, tehnologijo in druge resurse, da to storijo kadarkoli, pa ne. Vse svoje napade so napovedali, ljudi pa opozarjali. To je seveda neprijetna resnica za tiste, ki jih argumenti ne zanimajo.
    Vodja Hamasa je bil ubit skupaj z družino. Zakaj? Dobili so opozorilo, naj pošlje ven ženo in otroke, pa jih ni.
    Zakaj?

    Odgovor je enostaven. Zavedenci na zborovanja po Evropi ne bodo prišli zaradi ubitih teroristov, prišli bodo zaradi ubitih otrok in žensk.

    Trenutno vladajoča klika pri nas se mi gnusi, a če niso podprli resolucije, ker le ta ne omenja Hamasovih raketeranj in napadov, potem jo tokrat podprem.

    Če pa bi res rad kdo parlamentarce zaradi tega kamenjl, pa pokažite toliko jajc kot Izraelci in to napovejte vnaprej. Bomo imeli potem vsaj razlog, da se srečamo in v živo pokažete kako deluje ta nenasilna komunikacija.

    Razen, če bi radi nekako razložili, da ko te nekdo ignorira, lahko nekaj dosežeš samo z nasiljem. Torej je to oblika komunikacije. Bravo, torej v resnici podpirate Izraelce, saj njihovih poskusov nenasilne komunikacije prav tako niso upoštevali na Hamasovi strani.

    Prosim uredite najprej svoje podstrešje in se odločite kaj sploh zastopate. Neko najstniško borbo proti vsemu razumem, ampak ventilirajte jo raje v medsebojnih uličnih spopadih. No, če niste vsi samo še geek generacija, ki je pogumna samo še za računalnikom.

  43. Blaž Babič pravi:

    http://www.December18th.org

    FREE THE SHMINISTIM – ISRAEL’S YOUNG CONSCIENTIOUS OBJECTORS.

    The Shministim are Israeli high school students who have been imprisoned for refusing to serve in an army that occupies the Palestinian Territories. December 18 marks the launch date of a global campaign to release them from jail. Join over 20,000 people including American conscientious objectors,Ronnie Gilbert, Adrienne Rich, Robert Meeropol, Adam Hochschild, Rabbi Lynn Gottleib, Howard Zinn, Rela Mazali, Debra Chasnoff, Ed Asner and Aurora Levins-Morales and show your support by contacting the Israeli Minister of Defense using the form below. 40,000 LETTERS AND COUNTING!

    http://en.wikipedia.org/wiki/White_Rose

  44. Q_ pravi:

    @khabs,

    očitno ti zgodovinske okoliščine dogajanja v Palestini niso prav nič jasne.

    …poglej si tole:
    http://www.youtube.com/watch?v=IIpvrOJQ0J0&eurl=http://www.informationclearinghouse.info/article21780.htm

    …pa še od britanskega poslanca, ki se ima za cionista:
    http://www.youtube.com/watch?v=qMGuYjt6CP8&eurl=http://www.informationclearinghouse.info/article21781.htm

  45. jebitese pravi:

    Carlos kako je na oblasti? Si končno začel kaj delati ali si še vedno v predvolilnem ozračju?
    Kako je s tovariši , so dovolj rdeči?
    Rdečuhi in črnuhi ste zgodovinsko vsi antisemiti, ker ste radilkalne in divje osebe.

  46. Carlos Contreras pravi:

    Unexpected, kaj pa vem! Primerjava sicer naivnega, a vendar dovolj inteligentnega in sposobnega knezoškofa z bleferjem in kroničnim lažnivcem … Bodimo fer, k’nede? :P
    Frustriranemu in polpismenemu bevskalu sem pa očitno na “švanc” stopil, ka-li?

  47. unexpected pravi:

    Carlos

    …da definitivno si trn v peti nekaterim zagovornikom rdeče prikazni v modro-rumenem “pelcmontlu”…

  48. Bount pravi:

    Unexpected, ti pa re nisi prav nič neprevidljiv , kajne? Si popolnoma expected, vse pri tebi je tako enostavno predvidljivo.
    Hej, pa ja nisi še v puberteti?

  49. unexpected pravi:

    …ne vem ne vem Bount… po čem sklepaš predvidljivost in enostavnost..? sicer me pa veseli da razumeš, ko je pa tako enostavno..

Komentiraj