Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Študentski protesti?

16. januar 2009 ob 16:07 | Jaka Tomc |

Predsednika Študentske organizacije Slovenije Danijela Bandlja smo povprašali, zakaj v Sloveniji ni več množičnih študentskih protestov.

O študentskih protestih …


(www.vest.si) Kje so študentski protesti? from Jaka Tomc on Vimeo.

… in protestu proti nasilju v Gazi


(www.vest.si) Študenti proti nasilju v Gazi from Jaka Tomc on Vimeo.

Jaka Tomc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. luka pravi:

    zakaj? ker smo pičke!

  2. ne pravi:

    go home!

  3. unexpected pravi:

    …dokler bo tipični “wannabe-jevski” kmetavz predaval o demonstracijah, jih pač ne bo… ta študentska organizacija je prepojena z takimi in podobnimi povzpetniškimi ritmi, ki predstavljajo kar dobršen del rakave rane slovenske družbe…

  4. neemocije pravi:

    ker niso vsi več ovce?

  5. VAŠE TURKOČANSTVO pravi:

    Herr Golobke(Golobels) ga gleda:Mulac pazi kva boš reku!!

  6. Štrigon pravi:

    Ni jih, ker v Sloveniji po 2. svetovni vojni ni bilo levice.
    Pri nas je celo punk bil samo desničarski.
    Sploh nismo nikoli imeli študentskega gibanja.
    Študensko gibanje je tudi izraz urbane kulture.
    Kje pa je urbano okolje pri nas ?
    Naša “inteligenca” pa več ali manj posnema neke bizarne zahodne vzore.
    Največ kar lahko sproduciramo je kakšno turbo-folk gibanje

  7. doajen pravi:

    in ta model je predstavnik študentov? Da se je dalo študentskim demonstracijam v preteklosti preveliko pozornost???? Obstaja kakšen alkotest? Noro, noro..pljuvanje v lastno skledo, slabljenje pogajalskih pozicij in bežanje od dejstev ki držijo… Tega tipa mislim da poznam tudi iz KP … iz FHŠ ali nekaj podobnega ..ko se je spečal z Bohincem in kompanijo ki je pridno pometala stvari pod prag … in to so naši vrli fantje? v belih srajcah..

  8. semso pravi:

    kje je gverila? gverila s sporocilom…ne sam zaradi upornistva. jah, slovenci smo solidarni samo se do slovencev al kaj? al nas je poplnoma prevzel individualizem? me me and me. mala vasica. al pa smo tako prekleto vsevedni, da vemo zakaj se dogaja Gaza in da ima korist od tega vsa okoliska sprijena elita na obeh straneh. in kaj je lazje izkoristiti kot palestinski narod, ki ze desetletja zivi v izrednih razmerah in niti ne zna vec drugace. in ce mafija, ki se ima za palestinska gibanja unici se tisto nekaj malega formalnih institucij, kaj narodu ostane?! O Izraelcih in njihovi prepirljivosti in nadutosti, ki izhaja iz njihove prepricanosti, da so izbrani narod pa niti ne bom izgubljal besed. Clovekove pravice? Kje so? Izvirni greh pa pripada velikim silam, ki so zaceli vso to situacijo pred desetletji. Tunel je temen. Zaeknrat ni videti niti kancka luci.

  9. sanja pravi:

    To je zelo dobro vprašanje: kje so študentski protesti? Pred leti se je na zahodu na veliko demonstriralo proti jedrski energiji. V Nemčiji npr. je bilo vse črno od študentov z napisi “atomkraft, nein danke”. Pri nas je pa TV predvajala zastražen prevoz jedrskega goriva v Krško, medtem ko so ljudje držali pesti, da ja ne bi šlo kaj narobe. Saj so že prej iz TV izvedeli vse, kar je o JE treba vedeti (je vse ok, ni nevarna itd.)
    Pred leti so v Nemčiji študenti množično demonstrirali nad nasiljem skrajnih skupin nad priseljenci. Ulice velikih mest so bile prepolne študentov in drugih demonstrantov, ki so v znak spoštovanja do priseljencev prižigali lučke. Ali si predstavljate, da bi se kaj podobnega zgodilo pri nas?
    V Grčiji je policist nedavno ubil mladinca. Po večjih mestih zahodne evrope so študentje solidarnostno demonstrirali v podporo grškim študentom, ki so iz ogorčenja odšli na ulice. Pri nas sta demonstrirala 2 grška študenta na Prešernovem trgu.
    V Sloveniji so študentje demonstrirali, ko so grozile šolnine, ukinitev štidentskega dela itd. Končno so se spravili na ulice. Kako se je končalo? Vlada je očrnila predsednika študetnske organizacije, češ, dela za svojo korist. Pri tem pa pade mrak na oči vsakemu Slovencu in tako so še te demonstracije, ki so hotele pokazat vsaj nekaj hrbtenice študentov, šle tja, od koder nič ne pride. V otopelost.

  10. mehko-uporniska celica pravi:

    zakaj ?
    1.tko kot je kolega jernej lepo povedal, je folk tako uzgojen da “ko bo velik bo tiho”
    2.zato kjer se vonabi studentski voditelji kot je bandelj bojijo mislit z svojo glavi
    3.zato kjer slovenska javnost ko vidi studentje na cesti kako limajo plakate takoj misli da gre za neke narkomane al pa alkoholike
    4.zato ker ko obesis en transparet bos bil povabljen na razgovor z strani referata ki se sploh nima kaj utikat
    5.zato kjer slovenci prevec lepo zivijo in jim se ne gori pod nogami
    6.zato kjer slovenski student ima bone, studentsko delo in se mu zdi to dovol v zivljenju, se kaksen zur vmes pa je zivljenje popolno
    7. zato kjer imas za rektorja bivsega ministra policije ki je kvazi intelektualec
    8. zato kjer aktivist v sloveniji pomeni nekaj straaaaasnega
    9. ZATO KJER VEČINA PROFESORJEV V OSNOVNI; SREDNJI ALI NA FAKSIH LIŽE RIT DRZAVI IN NADREJENIM IN NE DAJA PRAV NOBENEGA ZGLEDA ZA MLAJSE KOLEGE
    in tako naprej…
    Bandelj pa naj se pogleda v ogledalo in ugotovi ze enkrat da je preprosto Z.A.B.I.T.
    Vive la France!

  11. angelinA pravi:

    Kako ni vazno koga zadane jajce?
    Seveda je vazno, kjer bo naslednje priletelo v tvojo glavo g. olikani Bandelj.

Komentiraj