Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Javne plače uradnikov?

16. januar 2009 ob 16:29 | Jaka Tomc |

Ministrico za javno upravo Irmo Pavlinič Krebs smo povprašali, če bodo dohodki javnih uslužbencev dostopni tudi na internetu.


(www.vest.si) Plače javnih funkcionarjev na spletu? from Jaka Tomc on Vimeo.

Jaka Tomc

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Fred pravi:

    V državi v kateri javni uslužbenci pogosto prejmejo precej večje plače kot funkcionarji, je čista neumnost, da so plače funkcionarjev javne, plače uslužbencev pa ne.

  2. BOTA pravi:

    Plače javnih uslužbencev so že sedaj javne, saj so objavnjeni vsi plačilni razredi. Le kalkulator je treba vzeti v roke in lahko izračunaš osnovno plačo katerega koli uradnika.

    Vse ostale govorance niso nič drugega kot ena sama velika demagogija. Ta zanesljivo ne bo rešila gospodarske krize :) Je pa lahko dobra dimna zavesa.

  3. Miha pravi:

    Ja vsi govorijo o bruto plačah funkcionarjev in javnih uslužbencev, vendar pa nihče ne pove tega da imajo predvsem vodje položajni dodatek v višini najmanj 7% bruto plače, da ima velika večina sklenjene individualne dogovore o povečanem obsegu dela v višini do 20% osnovne plače, da imajo delovno uspešnost ki pa ni odvisna od kvalitete opravljenega dela, pač pa predvsem od položaja ki ga posameznik zaseda kar pomeni čim višje je posameznik na hierarhični lestvici, tem večjo delovno uspešnost prejme.
    Sicer pa so plače v javni upravi mizerne, za univerzitetno izobrazbo 29. plačni razred kar znese okoli 900 EUR neto mesečno, natakar v skoraj vsaki gostilni prejme isto pa še napitnino dobi. Rešitev vidim v povišanju plač javnim uslužbenceem, predvsem v tretjem in drugem kariernem razredu, ter drastično zmanjšanjem plač oz. isto uvrstitev v javnih zavodih, železnici, aerodrom, elektro,…, saj določena podjetja poslujejo z izgubo (železnice), zaposleni pa želijo božičnico in lepe plače.

  4. opleteni jež pravi:

    še pomnite, tovariši,
    kako ostudno je krebsovka kot poslanka liizala rit antonu ropu
    ko so ga jebali v parlamentu
    pridobite ta posnetek
    gre za eklatanten primer nagraužnosti, ki sili na bruhanje

Komentiraj