Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Predsednik v Kranju

15. januar 2009 ob 19:03 | Denis Sarkić |

Predsednik republike Danilo Türk je danes obiskal Mestno občino Kranj, kjer se je najprej srečal z županom in predstavniki občine ter direktorjem Gorenjske banke. Župan Damijan Perne mu je predstavil strategijo trajnostnega razvoja Mestne občine Kranj, ki je usmerjena v vzpodbujanje inovativnosti z ustvarjanjem spodbudnega poslovnega okolja za realizacijo novih podjetniških idej in rast obstoječih podjetij. Med glavnimi poudarki strategije razvoja je izpostavil tudi podporo kakovostnemu izobraževanju, izboljšanju zdravstvenih storitev, športnim, kulturnim in turističnim projektom ter urejanju komunalne infrastrukture. Predsednik je pohvalil strategijo razvoja občine, v pogovoru pa ga je zanimalo predvsem, kakšne izkušnje ima Kranj kot eno od nekdaj najpomembnejših industrijskih središč v Sloveniji s prehodom v postindustrijsko obdobje razvoja, katere so vsebine nadaljnjega razvoja občine in v kolikšni meri se občina vključuje v črpanje evropskih razvojnih sredstev.

V nadaljevanju si je predsednik ogledal enega od novejših projektov občine, nedavno urejene rove pod starim mestnim jedrom, ki so bili zgrajeni med drugo svetovno vojno in so pomembna dopolnitev celostne turistične ponudbe na območju Mestne občine Kranj. Da ima Kranj strategijo razvoja, ki je vzdržna in obenem občutljiva za socialo, se je predsednik Danilo Türk prepričal ob obisku socialne točke z razdelilnico hrane, zavetiščem za brezdomce in dnevnim centrom za odvisnike. Svoj obisk v občini je predsednik sklenil z obiskom podjetja Iskratel, kjer mu je vodstvo podjetja predstavilo razvojne projekte podjetja, ogledal pa si je tudi proizvodnjo v podjetju. Predsednik republike je Iskratel označil za eno naših najnaprednejših tehnoloških podjetij z zelo impresivnimi programi na področju telekomunikacij, ki so svetovno zanimivi. Z vodstvom projekta se je pogovarjal tudi o tem, kako lahko sam kot predsednik republike prispeva k odpiranju vrat in iskanju novih tržišč za slovenska podjetja, na ta način pa k nadaljnjemu razvoju slovenskega gospodarstva v celoti.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. fister pravi:

    “res ne deli več tega…”
    hehe. Te jebejo Denis?

  2. kvikl cvikl pravi:

    a Iskratela,katerega nadzornemu svetu je uspešno načeloval nobelovec dr.Mencinger ni obiskal?

  3. KGB GO HOME pravi:

    Slamomlatilnik

  4. Aschmodei pravi:

    Denis, ne deli več tega :P. Kdo pa je bil to?

  5. keks pravi:

    Vse bolj kaže, da Mesić dela po nareku Kučana

    Verjetno bi se vprašali, kaj ima MK tukaj prste vmes? Čisto preprosto: čas je, da se poudarijo vrednote NOB in da se Slovenija nujno začne ukvarjati s problemom Mesić. S tem je Slovenija talec. Kučanu ni mar za našo Slovenijo, ampak jo ima za talko in sicer da z afero Mesić dvigne na noge vrednote NOB in s tem prekrije razne špekulacije, ki se zadnje čase odvijajo okoli prikazovanja prave resnice o Kučanovi politični masakeri, ki jo nenehno izvaja nad Slovenskem narodu.

    Kompenzacija Turku prinese podporo za kanditaturo v OZN, s strani Mesića, Slovenija je talec, Kučan in NOB pa ponovno na oblasti.

    čisto preprosto!!

  6. bitram pravi:

    “keks”, v tvoj komentar verjamem, ker vem, da so sposobni storiti vse, da se njihov “idol” obdrži na vrhu.

Komentiraj