Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Plače koalicije v DZ

15. januar 2009 ob 0:13 | Denis Sarkić |

Vodje poslanskih skupin vladnih koalicijskih strank - Franc Žnidaršič (DeSUS), Cvetka Zalokar Oražem (Zares), Bojan Kontič (SD) in Borut Sajovic (LDS) - za Vest o zadnjih mesečnih neto izplačilih na svoje osebne tekoče račune.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. domen pravi:

    Verjetno bo zdaj tu cel kup pritozevanja kako visoke place imajo, kako nic ne gledajo na tiste ki jih kriza prizadela, kako si z javnim denarjem “basejo zepe”, itd..
    Ampak to govorjenje vsepovprek se meni ne zdi pravilno, mislim da je prav da imajo poslanci (tako zdajsnji kot prejsnji, tako pozicija kot opozicija) zgledne place. Zato, da se med drugim tudi skozi ta vidik pokaze da nosijo neko odgovornost, da je tudi to delo velikokrat lahko zelo naporno in da je marsikdo moral tudi precej zrtvovati s tem ko je prevzel funkcijo poslanca in hotel narediti nekaj dobrega.
    Prav je, da za svoje odgovorne funkcije prejemajo spodobne place. Te place (zdajsnje) pa gotovo niso zasluzkarske, ob kar bi se marsikdo obregnil. Ce clovek hoce zasluzek ima najvec priloznosti v gospodarskih dejavnostih, vec kot kjerkoli drugje.

  2. angie pravi:

    Menim, da tile poslanci niso preplačani, saj kar delajo in tudi v preteklosti so bili v parlamentu med bolj pridnimi.

    Najmanj ( od parlamentarcev9 dela v resnici jelinčič- on samo govori ali po domače flanca, in mešetari, po domače kupčka za hrbtom. Kolikor vem, je bil v preteklem mandatu član največ društev medparlamentarnih prijateljstev in bil ves čas na potovanjih. Zdaj, ko so nacionalistom najbolj pridni poslanci zbežali v Lipo, bo moral tudi gobčni Jelenko z Baro(no)vičem bolj greti sedež strankin sedež v parlamentu, saj tisti njun sežanski Prijatelječek ni najbolj brihtne sorte.

Komentiraj