Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS o peticiji LA

14. januar 2009 ob 18:34 | Denis Sarkić |

Spletni SDS se je v svojem zapisu odzval na peticijo Liberalne akademije v podporo Slavku Ziherlu in Vladu Miheljaku. Naslov zapisa Za Liberalno akademijo je laž vrednota napoveduje zanimivo branje.

SDS o peticiji LA

Spletni zapis SDS o peticiji in vrednotah Liberalne akademije:

Za Liberalno akademijo je laž vrednota

Sreda, 14.01.2009

Ideološki valjar skrajnega levičarstva ponovno v polnem zagonu.

Podpredsednik Liberalne demokracije g. Slavko Ziherl je zapisal, da je predsednik SDS Janez Janša kršil občečloveške vrednote. Član Liberalne akademije g. Vlado Miheljak pa, da je Janša po 4 letih mandata pustil za seboj opustošenje in izpraznjeno državno blagajno. Časopis Dnevnik, v katerem je g. Miheljak objavil svojo laž, je zavrnil objavo popravka, čeprav ga zakon k temu obvezuje. Obe trditvi sta eklatantno lažni in predstavljata žaljivo obdolžitev.

Odvetnica predsednika SDS je obema poslala poziv, naj trditvi prekličeta, sicer bo prizadeti prisiljen svoje pravice zahtevati na sodišču. Oba člana Liberalne akademije sta namesto preklica in opravičila za laž pričela z novimi javnimi obtoževanji in žalitvami.

Zaradi popolnega obvladovanja medijskega prostora so ideološki prijatelji g. Ziherla in g. Miheljaka začeli sprevračati dejstva. Dnevnik v lasti Pivovarne Laško je v ponedeljek šel tako daleč, da je objavil v naslovu trditev, češ da je Janša napadel Ziherla. Začeli so zbirati celo podpise pod peticijo, ki vsebuje ponovne žalitve in sprevračanje dejstev. Zapisali so: “Napovedana tožba Janeza Janše, uperjena proti dr. Slavku Ziherlu in dr. Vladu Miheljaku, pa tudi drugim toženim posameznikom, je nedopustna oblika pritiska in zastraševanja.”

Po logiki ideologov iz Liberalne akademije vsak, ki v pravni državi išče pravico na sodišču, izvaja nedopustno obliko pritiska in zastraševanja. V Sloveniji je takšnih zastraševalcev po logiki Liberalne akademije v tem trenutku nekaj sto tisoč.

V pravi posmeh zapisanim besedam v peticiji Liberalne akademije je tudi podpis enega od osrednjih kreatorjev jugoslovanske in slovenske represivne zakonodaje, ki je dejansko vsebovala verbalni delikt. Podpisan je celo med prvimi.

Liberalna akademija s takšnimi potezami smeši samo sebe in še bolj načenja svojo verodostojnost. Če bi bila gospoda Miheljak in Ziherl prepričana, da njune obtožbe držijo, ne bi zganjala nobenega cirkusa. Bila bi lahko celo vesela, da bosta dobila zadoščenje in pritrditev na sodišču. Celo Liberalna akademija namreč ne more trditi, da ima na slovenskih sodiščih predsednik SDS kake privilegije.

Vendar pa tako g. Miheljak kot g. Ziherl ter njuni ideološki podporniki vedo, da na nobenem sodišču ne bosta mogla dokazati svojih trditev. Tudi Liberalni akademiji namreč ne bo uspelo dokazati, da je bila Slovenija v mandatu vlade Janeza Janše diktatura, v kateri bi se kršile občečloveške vrednote. Iz proračunskega presežka, ki ga je Janševa vlada prepustila Pahorjevi, pa jim za nazaj ne bo uspelo narediti prazne blagajne.

Trditev g. Ziherla bi se izšla samo v primeru, če je občečloveška vrednota zanj laž. Tej pa vlada preteklega mandata res ni bila naklonjena. Morda je to eden od razlogov, da se je ideološka inteligenca v tistem času počutila nekoliko nelagodno.

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 38 x komentirano
  1. domen pravi:

    “Ivan, počasi. Ta teden si že dovolj tožil.”

    ;))

  2. Ljubo pravi:

    Ne vem če ste opazili da ima SDS dva Janeza Janši in dva Vizjaka…. zlahkoto lako preverite na njihovi osrednji strani “Poslanci v DZ”, od tu je mogoče sklepati, da en Janez ne ve, da drugi Janez že toži. Bi blo za preverit… Neskončno mi gre gredo na bruhanje SDSove anonimke. Desc nima jajc da bi se podpisal (figurativno) da ne bo kera sdsovka užaljena.

  3. Furija pravi:

    Glede na to, da se nimajo jajc niti podpisat pod tako bruhanje, je to zame samo lar pu lar.

    Sicer pa, od njih niti ne moremo pričakovati kakšnih podpisov. Tam morajo itak vsi govoriti in pisati tako kot veliki vodja in je v resnici vseeno, kdo bedarijo spravi v pisano besedo.
    l

  4. Grof Monte Kristo pravi:

    Menim, na peticijo LA mora biti reakcija SDS.

  5. Mamicoti pravi:

    Eni in drugi so oprani. Oprani z ideologijo.

  6. unexpected pravi:

    …no gospoda poglejmo z logične in objektivne plati…

    — če janca meni da nekdo trosi neresnice — potem ima vso pravico, da toži, saj je državljan kot tudi vsi mi ostali…

    — ni v skladu s pravom, da tožbo pošilja na FDV - o tem je lepo spregovoril že toženi! Na FDV jo je btw poslal zato, ker ima gospod janca že nekaj časa fiksno idejo, da je ves FDV njemu nenaklonjen in s tem ustvarja pritisk na to šolo saj je njemu trn v peti! Morda zato ker so okvirji učiteljev malce širši kot na “imaginarni” fakulteti JJ, ki jo bo poskušal ustanoviti v bodoče!!

    — sama simbolika tožbe ni v skladu z pravom, saj janca toži novinarja, ki je intelektualec in ki izraža svoje mnenje, svoje mišljenje… tudi janca je rekel da bo zmagal z veliko, veliko, veliko razliko — in na koncu je pušnil —- torej trosil je neresnice in konstrukte!!!

    …torej enostavno in morda ne vredno ponovnega pogrevanja…

  7. butalec pravi:

    Ne glede na to , ali je laž vrednota ali ne, je to kar sta napisala gospoda Miheljak in Ziherl čista resnica. Ne vem zakaj bi se morala opravičevati, če tako mislita. Gospod Janša ima pa tudi pravico da toži in ne vem zakaj tega ne bi storil če tako misli. Ne glede na sodno odločitev, pa vsakdanje življenje potrjuje, da imajo vsi trije prav. Janša ima svoj prav, Miheljak svoj prav in tudi Ziherl ima svoj prav. Čez prav ga pa ni kajne! Takle mamo.

  8. Ben pravi:

    Bolje da smo tiho, če ne nas bo Ivan tožil…

  9. kvikl cvikl pravi:

    ..dobra kajla posvečenim salonskim levičarjem

  10. unexpected pravi:

    HAHAHA… VAS ZANIMA KDO JE AVTOR ČLANKA???

    …če se poigramo z nekaterimi besedami (katere skrbno izberemo) v tem članku, in jih prezrcalimo čez dosedanje članke, komentarje in intervjuje slovenskih politikov, ki promovirajo plavo-rumeno združbico na drugih page-ih in v dnevnem časopisju, lahko s sigurnostjo ugotovimo podobnosti pri samem izražanju…

    - S SIGURNOSTJO LAHKO TRDIMO, DA JE AVTOR ČLANKA PODPREDSEDNIK STRANKE SDS!!!

    no pa ga mamo skrivača!!!

    lep pozdrav vsem…

  11. kvikl cvikl pravi:

    predlagam,da člani in podpisniki peticije LA organizirajo protest pred DZ..
    Nagi….to bi bilo zanimivo

  12. unexpected pravi:

    …hja, no, lahko je tudi sam vodilni, saj je znan po tem da rad kopira in nič čudnega ne bi bilo če bi sam skopiral od podpredsednika… ;)))

  13. Mirjana pravi:

    upajmo le, da mu Večer spet bobka leta ne zafloska…:)

  14. uničevalec rdečuhov pravi:

    LIBERALNA ACEDEMIJA– DRUŠTVO IN DRHAL ZA ZAŠČITO BOLJŠEVISTIČNE REVOLUCIJE.nOSTALGIJA PO PARTIJSKIH ČASIH, LAŽNEMU SOCIALIZMU, UDBOVSKI KONTROLI, IN SLAVNIH PRIDOBITVAH REVOLUCIJE. Z VSMI DEMOKRATIČNIMI SREDSTVI , BO POTREBNO TO LEVIČARSKO KAMARILO USTAVITI IN JIH POGNATI NA PRIDOBITNO DELO.

  15. Igor Đukanović pravi:

    Kriva ovadba je 3 leta zapora. Janša je podal vsaj 10 ovadb. Po vrsti za vse ve, da so neumnosti. Sodišča seštevajo “po policajsko” 3+3+3+3+3+3+3+3+3+3=10. Deset let zapora za Janeza Janšo. Če se bo lepo obnašal, bo presedel samo šest let. Tudi to ni malo. Šest let miru. Juhuuhuuu.

  16. Grof Monte Kristo pravi:

    Morda pa niti ena od ovadb ni bila kriva - celo prepričan sem o tem.
    Kar se je napisalo laži o njem in času njegovega vodenja države je nezaslišano.
    Skrajni čas je, da lažniki za to odgovarjajo tudi z zaporno kaznijo.

  17. Igor Đukanović pravi:

    Ti nisi grof. (Me boš kazensko ovadil?)

  18. Arh pravi:

    J.J. ima možnost, da toži seveda, vprašanje pa je ali je to načelno in v duhu demokratične države kjer je zagotovljena svoboda izražanja.

    Zdi pa se mi, da načeloma ljudje, Slovenci ne maramo konfliktne ljudi. Prepričan sem tudi, da v Sloveniji Janševa opcija nikoli ni zmagala, kvečjemu je LDS izgubila. Take poteze ga samo porivajo vedno bolj daleč od oblasti, kar je edino pravilno.

    Janez: opravičujem se ker tako mislim ;))

  19. Šuško pravi:

    SDS je cela reporter Surla:D

  20. peter pravi:

    Đukanović, ti imaš menda konkretne izkušnje z vloženimi ovadbami?

    Tole sem našel na spletu:

    http://public.edition-on.net/links/223_reporter_08.asp?page=12

  21. Ljubo pravi:

    in kaj je spornega? ne štekam…. osumljen še ni kriv al je?

  22. Ljubo pravi:

    hmmm sm mal reporter preklikal, edine reklamne pasice so bile za dvigovanje potence… sm rajš zapru ker me je zaskrbel glede na to da imajo bralci teh revij probleme s potenco….

  23. Nogavička pravi:

    O, Peter, dobro jutro, verjetno ni lahko živeti tako dobro obveščen: pa si prepričan, da je Reporter, ob bok Ekspresa, Demokracije in Slovenskega tednika, prava referenca za tákole čenčanje?!

  24. Igor Đukanović pravi:

    Peter, seveda imam izkušnje. Bil sem že ovaden in tudi sam sem že kazensko ovajal. To, kar se špila Janša, ni užaljenost. Za užaljenost se vloži navadna odškodninska tožba, ki potem uspe, ali pade. Če pade, “nikome ništa”. Janša pa prijavlja svoje neistomišljenike, da so storili kazniva dejanja, ki so tako huda, da se preganjajo po uradni dolžnosti.

  25. asd pravi:

    Đukanović bi Janšata kar zaprl, kot so ga komunajzarji.

    nisem noben pravni strokovnjak, ampak malo logičnega mišljenja da tole:
    kriva ovadba pomeni, da namerno lažeš, z namenom, da bi nekoga potunkal (naprimer tale je ukradel tole). se mi zdi, da se tudi levičarji tukaj strinjate, da janša tukaj ne laže, torej da verjame, da ima prav. da laže, bi prej lahko rekel za miheljaka. naj se razčisti na sodišču, torej naj loleki, ki obtožujejo na slepo, dajo kakšne DOKAZE na sodišču.

    288 člen:
    “Kdor koga naznani, da je storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti, pa ve, da ga ni storil, se kaznuje z zaporom do dveh let. ”

    ne vem točno kaj pomeni “ki se preganja po uradni dolžnosti”, ampak sem kar prepričan, da žaljenje ne spada v to kategorijo. ta člen bolj govori o nečem podobnem, kot če bi krivo pričal na sodišču. torej da se tvoje pričanje jemlje kot neke vrste dokaz. tukaj pa je vsakemu jasno, da janša le izraža svoje mnenje.

    Đukanović, upam da ne delaš kje na slovenskih sodiščih, ker ti manjka veliko logike.

  26. neemocije pravi:

    asd, komunjzerji so vedno učili cel svet kaj je “demokracija”, kdor se ni strinjal je moral žbežati, v zapor ali pa so ga kar umorili. Ti isti še vedno učijo kaj naj bi bila svoboda.
    Samo bedaki in kulturno zaostali rdečuhi jim lahko še verjamejo.
    Demokracija je za “manjšino”, večina (svetovnega prebivalstva) lahko le “sanja” o njej ( na žalost).
    Demokracija je izredno “utrudljiva”, “zahtevana” in “negotova” - kar komunajzerjem po defaultu ni po godu, čeprav jo bodo na vse načine “izrabljali” kot konceptualni samozadovoljujoči fenomen.
    Podgane ostanejo podgane , čeprav se med seboj zovejo kar “petelini”.

  27. BuddhaMonk pravi:

    @Đukanović: Nekaj sem očitno spregledal. O kakšnih kazenskih ovadbah proti nesomišljenikom ti govoriš?

    Ker pri (1)Rop,…,(8)Miheljak gre za civilne tožbe oz. v zadnjem primeru še ni bila vložena.

  28. Igor Đukanović pravi:

    Stric Google na “kazenska ovadba Janez Janša odvetniška pisarna”, da tole:

    http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042213467

    in tole

    http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042212601

    in tole:

    http://slowwwenia.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=29114
    kjer boste našli, citiram,

    “Že včeraj je Janša podal kazensko ovadbo zaradi kvalificirane oblike kaznivega dejanja žaljive obdolžitve zoper avtorja omenjene oddaje, finskega novinarja …”

    Pogovarjamo se o kazenski ovadbi, češ da je ovadeni storil kaznivo dejanje opisano v KZ (Kazenskem zakoniku), ki se preganja po uradni dolžnosti. Do 1. novembra je veljalo, da je za krivo ovadbo bila zagrožena kazen do treh let zapora. Nisem bral novega zakonika, a dvomim, da so kazen zmanjšali.

    To ni takoimenovana “civilna tožba”, dragi moji dečki. Janša poskuša vse breme dokazovanja prevaliti na slovensko tožilstvo. Sam je najel odvetniško pisarno le zato, ker sam ne zna, ali nima časa, spisati ovadbe.

  29. Igor Đukanović pravi:

    Asd, res ne vem, zakaj bi se strinjal, da Janševe ovadbe niso krive. On sam dobro ve, ali je kriv, ali ne. Če je kriv, potem to ve in ve še, da novinarji o njem govorijo resnico. Torej je v tem primeru povsem logično, da so ovadbe krive.

    Seveda pa jaz tega zaenkrat še ne vem. Moram počakati na sodne mline. Če me pa vprašaš, kaj verjamem. Verjamem, da … (bom tiho, da ne bom cenzuriran).

  30. Igor Đukanović pravi:

    P.S. Hvala, Budin menih za info. Janša kar naprej nekaj toži, pa je težko slediti, kdaj uporablja katero pravno sredstvo. Koliko je torej podal kazenskih ovadb? Samo tri? Ostalo so navadne “drobiž” tožbe?

  31. novinar pravi:

    No, gotovo je bolje, da te toži bivši predsednik vlade zaradi laži, kot pa obupana mati zaradi spolne zlorabe njenega otroka. Če torej objavljene informacije držijo, bo Miheljak vendarle nekoliko na boljšem kot Đukanović.

  32. Igor Đukanović pravi:

    Novinar, link, ki ga je Peter “našel na spletu”, je enostavno dostopen z moje spletne strani. In niti slučajno ga ne nameravam odstraniti. Naj bo še leta in desetletja (tja do penzije) “raziskovalne” novinarje sram, kako preverjajo svoje vire. BTW, tudi ti bi lahko malo preveril, kaj nakladaš. Za razliko od Janše jaz nisem aktivni politik in tega nisem dolžan prenašati…

  33. BuddhaMonk pravi:

    @Igor Đ:
    Zame osebno sta vsaj zadnji dve tožbi oz. grožnji s tožbo nonsens. Ker gre za osebni mnenji dveh posameznikov. On pa kao s tožbami ščiti dediščino uspešne vlade, kar je po njegovem očitno edina možna interpretacija njegove vladavine.

    “Če bo Janša tožbo vložil, bo to že osma pravda nekdanjega premiera. Janša je namreč napovedal ali vložil tožbe proti Antonu Ropu, Bošku Šrotu, Bojanu Potočniku, Magnusu Berglundu, Milanu Švajgerju, Dragu Kosu in Slavku Ziherlu.”
    http://www.siol.net/slovenija/novice/2009/01/jansa_napoveduje_tozbo_tudi_vladu_miheljaku.aspx#comments

    Še vedno ne vem, koga je kazensko ovadil. (???)

  34. Igor Đukanović pravi:

    Na

    http://slowwwenia.enaa.com/prikaziCL.asp?ClID=29114

    boš našel:

    “Že včeraj je Janša podal kazensko ovadbo zaradi kvalificirane oblike kaznivega dejanja žaljive obdolžitve zoper avtorja omenjene oddaje, finskega novinarja …”

    Poleg Neslovenskega državljana (ja, delam se norca iz te besede, pa jo zato pišem z veliko začetnico) tam piše v naslovu

    “Janez Janša ovadil še Bojana Potočnika”

    in dalje

    “Zgodilo se je, kot so nekateri pričakovali: iz odvetniške pisarne Zidar Klemenčič so sporočili, da je predsednik vlade v odhodu Janez Janša predlagal, da Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani začne kazenski pregon zoper Bojana Potočnika, ”

    Mislim, da je tretjeovadeni Drago Kos. Poglej še ta dva linka:

    http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042213467

    http://www.dnevnik.si/novice/aktualne_zgodbe/1042212601

    Vem, da mi je takrat šlo na bruhanje, pa ostale podobne novice berem le diagonalno in sem spregledal, da za ostale ne predlaga kazenskega pregona Državnemu tožilstvu, ampak ima končno za to svojega odvetnika.

    P.S. Oprosti, samo še nekaj pogledam, pa moram iti delati. Če ne najdeš info, me spomni, ko bova drugič debatirala.

  35. Igor pravi:

    test

  36. Igor pravi:

    Ob drugi priliki ti pošljem linke. Zdaj me nekaj zafrkava.

  37. Grof Monte Kristo pravi:

    Ziherl in Miheljak si zaslužita denarno in zaporno kazen……….tako po nedolžnem obtoževati nakaznovano je zločin.

  38. angie pravi:

    Grof, kdo pa si ti, da si tako prepričan v nedolžnost vsemogočnega Janše? Si iz pisarne zidarklemenčičeve?

Komentiraj