Saturday 21. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Protest pred poslanci

14. januar 2009 ob 16:56 | Nejc Jemec |

Pred današnjo izredno sejo državnega zbora, na kateri poslanci obravnavajo tudi predlog zakona o delnem subvencioniranju polnega delovnega časa, so v Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) pripravili protest. V sindikatu so namreč prepričani, da predlog zakona, kakršen je predlagan, ni skladen z nameni in cilji zakona in je nedorečen, kar naj bi ogrožalo ekonomsko in socialno varnost zaposlenih in njihovih družin. Menijo, da morajo plače delavk in delavcev ob morebitnem skrajševanju delovnega časa ostati nespremenjene.

Predsednik ZSSS Dušan Semolič je dejal, da predlog zakona ne ščiti plač pred zniževanjem zaradi skrajšanja delovnega časa. Zahteva sindikatov je, kot je pojasnil Semolič, “da v primeru, ko pride do skrajševanja delovnega časa in država delodajalcem pomaga, zaščitimo tudi standard delavcev.” Pred parlamentom se je tako zbralo približno 100 s transparenti, rdečimi zastavami in čepicami opremljenih ljudi, ki so uro pred začetkom seje poslancem posredovali svoje sporočilo.

Dušan Semolič: “Mi nismo izvolili politikov zato, da si plačujejo sebi kave, mi smo jih izvolili predvsem zato, da vodijo državo …”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. KGB GO HOME pravi:

    Salonski sindikalisti so mal na zrak prišli. DELAVCI NUJNO JE TREBA USTANOVIT NOV PRAVI SINDIKAT.Teli so čista SD prevara.Semolič spel se!!!

  2. KGB GO HOME pravi:

    Evo vam primer SD sindikalista.On bi se kao moral za pravice delavcev zavzemat je pa ravno nasprotno.

    Mrššššššššššš gnide Semoličeve komunajzarske!!!

    http://24ur.com/novice/slovenija/sivajo-v-bundah-in-rokavicah.html

Komentiraj